No alt supplied for ImageNo alt supplied for ImageNo alt supplied for ImageNo alt supplied for Image
No alt supplied for ImageNo alt supplied for ImageNo alt supplied for ImageNo alt supplied for Image

MacBook (Retina, 12 tum, tidigt 2016) - Teknisk information

Finish

• Rosa guld

• Rymdgrå

• Guld

• Silver

Skärm

• Retina-skärm

• 12-tums (diagonalt) LED-bakbelyst skärm med IPS-teknik

• 2304 x 1440 upplösning med 226 pixlar/tum med stöd för miljontals färger

• 16:10-format

• Stöder följande skalade upplösningar:

• 1440 x 900

• 1280 x 800

• 1024 x 640

Processor

• 1,1 GHz

• 1,1 GHz dubbelkärnig Intel Core m3-processor (Turbo Boost upp till 2,2 GHz) med 4 MB delad L3-cache

• Kan konfigureras med 1,3 GHz dubbelkärnig Intel Core m7-processor (Turbo Boost upp till 3,1 GHz) med 4 MB delad L3-cache.

• 1,2 GHz

• 1,2 GHz dubbelkärnig Intel Core m5-processor (Turbo Boost upp till 2,7 GHz) med 4 MB delad L3-cache

• Kan konfigureras med 1,3 GHz dubbelkärnig Intel Core m7-processor (Turbo Boost upp till 3,1 GHz) med 4 MB delad L3-cache.

Minne

• 8 GB inbyggt 1866 MHz LPDDR3-minne

Lagring

• 1,1 GHz

• 256 GB inbyggd PCIe-baserad flashlagring1

• 1,2 GHz

• 512 GB inbyggd PCIe-baserad flashlagring1

Mått och vikt

• Höjd: 0,35–1,31 cm

• Bredd: 28,05 cm

• Djup: 19,65 cm

• Vikt: 0,92 kg2

Grafik och video

• Intel HD Graphics 515

• Utökat skrivbord och skärmdubblering: hanterar samtidigt full upplösning på den inbyggda skärmen och upp till 3840 x 2160 pixlar vid 30 Hz på en extern bildskärm, båda med miljontals färger

Trådlöst

• Wi‑Fi

• Trådlös Wi‑Fi-anslutning med 802.11ac, kompatibel med IEEE 802.11a/b/g/n

• Bluetooth

• Trådlös anslutning med Bluetooth 4.0

Laddning och utbyggnad

No alt supplied for Image
  • USB-C-port med stöd för:

• Laddning

• USB 3.1 Gen 1 (upp till 5 Gbit/s)

• Inbyggd DisplayPort 1.2-videoutgång

• VGA-utgång via USB-C VGA Multiport-adapter (säljs separat)

• HDMI-videoutgång via USB-C Digital AV Multiport-adapter (säljs separat)

Kamera

• 480p FaceTime-kamera

Ljud

• Stereohögtalare

• Dubbla mikrofoner

• 3,5 mm minitele för hörlurar

• Stöd för Apple iPhone-headset med fjärrkontroll och mikrofon

Tangentbord och styrplatta

• Tangentbord i full storlek med 79 (ISO) individuellt bakbelysta tangenter, inklusive 12 funktionstangenter, fyra piltangenter och inbyggd sensor för omgivningsljus

• Force Touch-styrplatta med exakt styrning av pekaren och funktioner för tryckavkänning möjliggör Force-klick, snabbspolning, tryckkänsligt ritande och Multi-Touch-gester

Ström och batteri

• Upp till 10 timmars trådlös surf3

• Upp till 11 timmars uppspelning av iTunes-filmer3

• Upp till 30 dagars standby-tid3

• Inbyggt 41,4 Wh litiumpolymerbatteri

• 29 W USB-C-strömadapter, USB-C-strömkontakt

Strömförsörjning och omgivning

• Nätspänning: 100 V–240 V växelström

• Frekvens: 50 Hz till 60 Hz

• Temperatur vid användning: 10 °C till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: –25 °C till 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 0 % till 90 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet: testad för användning upp till 3 000 m

• Höjd över havet vid förvaring: högst 4 500 m

• Höjd över havet vid transport: högst 10 500 m

Operativsystem

macOS Sierra

macOS är operativsystemet som driver allt du gör på en Mac. Med macOS Sierra kommer Siri till Mac4 – tillsammans med nya sätt att uppleva dina bilder, säkrare shopping på nätet och smidigare sätt att växla mellan enheter. Läs mer

Hjälpmedel

Hjälpmedelsfunktioner ger personer med särskilda behov möjligheter att få ut det mesta av sin nya MacBook. Med inbyggda hjälpmedel för syn, hörsel, fysik och motorik samt inlärning och läsning kan du skapa och göra fantastiska saker.

Bland funktionerna finns:

• VoiceOver

• Zoom

• Ökad kontrast

• Minska rörelse

• Siri och Diktering

• Reglagestyrning

• Dold textning

• Text till tal

Inbyggda appar5

• Bilder

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Safari

• Mail

• Meddelanden

• FaceTime

• Kalender

• Anteckningar

• App Store

• iTunes

• iBooks

• Kartor

• Kontakter

• Påminnelser

Begränsad garanti och service

I Sverige har kunden, enligt konsumentköplagen, rätt till kostnadsfri reparation, byte, prisavdrag eller återbetalning från säljaren om varan inte stämmer överens med säljavtalet inom tre år från leverans. Konsumenten kan även rikta sina anspråk mot tillverkaren om försäljaren saknar medel, har lagt ned verksamheten eller inte kan hittas. Mer information finns här.

Din MacBook levereras dessutom med 90 dagars kostnadsfri telefonsupport och ett års begränsad garanti från Apple. Mer information om hur Apple tar hand om din MacBook finns här.

Med AppleCare Protection Plan får du teknisk support per telefon och fler servicealternativ för hårdvaran från Apple i upp till tre år. Mer information finns här.

Akustiska prestanda

Deklarerade ljudnivåer i enlighet med ECMA-109

Ljudstyrka

L W A,m (B)

Ljudtryck

Användarens plats

L p A,m (dB)

Overksam

1,25 (K V = 0,25)

3,5

Trådlös surfning

1,25 (K V = 0,25)

3,5

1. L W A,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket, avrundat till närmaste 0,05 B.

2. L p A,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket uppmätt vid användarens plats (avrundat till närmaste 0,5 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel)

4. K v är det statistiska tillägget för att beräkna den övre gränsen för A-viktat ljudtryck.

5. Mängden, L W A,c (kallades tidigare för L W Ad) kan beräknas från summan av L W A,m och K v .

6. Det trådlösa webbtestet testar 25 populära webbplatser.

7. Testad konfiguration: 1,2 GHz dubbelkärnig Intel Core m5-processor, 8 GB RAM, 512 GB flashlagring, Intel HD Graphics 515.

Tillbehör

Adaptrar

• USB-C till USB-adapter

• USB-C Digital AV Multiport-adapter

• USB-C VGA Multiport-adapter

• Lightning till USB-C-kabel

• Förlängningskabel för strömadapter

AirPort och trådlöst

• AirPort Extreme

• AirPort Express

• AirPort Time Capsule

Andra tillbehör

• Apple USB SuperDrive

• AppleCare Protection Plan

• Apple Magic Mouse 2

• Apple Magic Trackpad 2

• Apple Magic Keyboard

• World Travel Adapter Kit

Detta ingår

• MacBook

• 29 W USB-C-strömadapter

• USB-C-laddningskabel (2 m)

Beställnings­byggen

Konfigurera din MacBook efter egna önskemål – endast på apple.com.

• 1,3 GHz dubbelkärnig Intel Core m7-processor (Turbo Boost upp till 3,1 GHz) med 4 MB L3-cache

MacBook och miljön

På Apple väger vi in produkternas hela livscykel när vi beräknar vår miljöpåverkan. Läs mer

För att minska effekterna på miljön har MacBook utformats enligt följande principer:

• Kvicksilverfri skärm

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• PVC-fri

• Berylliumfri

• Återvinningsbart hölje i aluminium

• Uppfyller kraven för ENERGY STAR 6.1

• EPEAT Gold-klassad6

Apple och miljön

Läs mer om Apples insatser för att minska miljöpåverkan från våra produkter och processer. Eller läs våra miljörapporter för mer information om miljöegenskaperna hos Apples produkter.

Återvinning

Apple har en helhetssyn på materialhantering och avfallsminimering. Läs mer om hur du återvinner din Mac.

1. 1 GB = 1 miljard byte. Formaterat utrymme är mindre.

2. Vikten varierar beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

3. Testerna utfördes av Apple i mars 2016 med förhandsversioner av 1,2 GHz dubbelkärniga Intel Core m5-baserade 12-tums MacBook-enheter med 512 GB flashlagring (test av trådlös internetanslutning och HD-uppspelningstest) samt med förhandsversioner av 1,2 GHz dubbelkärniga Intel Core m5-baserade 12-tums MacBook-enheter med 512 GB flashlagring och 1,1 GHz Intel Core m3-baserade 12-tums MacBook-enheter med 256 GB flashlagring (standby-test). Alla modellerna hade 8 GB RAM-minne. Testet av trådlös internetanslutning mäter batteritiden genom att surfa trådlöst på 25 populära webbplatser med reglaget för skärmens ljusstyrka inställt på 12 klick eller 75 procent. Uppspelningstestet med iTunes-film mäter batteritiden genom att spela upp innehåll i 1080p HD med skärmens ljusstyrka inställd på 12 klick från nederkanten eller 75 procent. Standby-testerna mäter batteritiden genom att låta en dator som är ansluten till ett trådlöst nätverk och inloggad på ett iCloud-konto gå ner i standby-läge när apparna Safari och Mail är öppna och alla systeminställningar är de förvalda. Batteritiden varierar beroende på inställningar och användning. Mer information finns på www.apple.com/se/batteries.

4. Det är inte säkert att Siri är tillgänglig på alla språk och i alla områden. Funktioner kan variera mellan olika områden.

5. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers och Keynote finns på Mac App Store. För att ladda ner appar behöver du ett Apple‑ID och en enhet som är kompatibel med OS‑versionen som krävs för varje app.

6. MacBook har certifierats med EPEAT Gold i USA och Kanada.