iMac (Retina 4K, 21,5-tommer, sent 2015) - Tekniske spesifikasjoner

Skjerm

• 21,5-tommers Retina 4K-skjerm med IPS-teknologi

• 4096 x 2304 oppløsning med støtte for millioner av farger

Prosessor

• 3,1 GHz firekjerners Intel Core i5 (Turbo Boost opptil 3,6 GHz)

• Kan konfigureres med 3,3 GHz firekjerners Intel Core i7 (Turbo Boost opptil 3,8 GHz)

Minne

• 8 GB integrert LPDDR3-minne på 1867 MHz

• Kan konfigureres med 16 GB

Lagring1

• 1 TB harddisk (5400 o/min)

• Kan konfigureres med Fusion Drive på opptil 2 TB eller flashlagring på 512 GB (SSD)

Grafikk

• Intel Iris Pro Graphics 6200

Videostøtte og kamera

• FaceTime HD-kamera

• Støtter visning med full standard oppløsning på den innebygde skjermen, og samtidig visning på en ekstern skjerm med oppløsning på opptil 4096 x 2304 piksler

• Støtte for utvidet skrivebord- og like skjermer-modus

Lyd

• Stereohøyttalere

• To mikrofoner

• 3,5 mm utgang for hodetelefoner

• Hodetelefonutgang/optisk digital lydutgang (minijacktilkobling)

• Støtter Apple iPhone-hodetelefoner med mikrofon

Tilkobling og utvidelse

No alt supplied for Image
  • 3,5 mm utgang for hodetelefoner

• SDXC-kortplass

• Fire USB 3-porter (kompatible med USB 2)

• To Thunderbolt 2-porter

• Mini DisplayPort-utgang

• Støtte for HDMI, DVI, VGA og dual-link-DVI (adaptere selges separat)

• 10/100/1000BASE‑T Gigabit Ethernet (RJ-45-tilkobling)

• Feste for Kensington-lås

Inndata

• Magic Keyboard

• Magic Keyboard har fått ny design og følger med iMac som standard. Det er trådløst og oppladbart (slik at du ikke trenger å bytte batteri). Designen er superkompakt og utnytter hele flaten fra kant til kant. Den forbedrede saksemekanismen gjør at hver tast beveger seg mer effektivt, og den lavere profilen gir deg bedre kontroll og komfort. Og det kobles automatisk til iMacen din straks du har pakket det ut av esken.

• Magic Mouse 2

• Magic Mouse 2 har fått ny design og glir jevnere over pulten din. Og siden den har støtte for Multi-Touch, kan du sveipe fra nettside til nettside og bla gjennom dokumenter med enkle bevegelser. Så hvis du foretrekker å bruke en trådløs mus, men vil ha noen av fordelene med Multi-Touch, er Magic Mouse 2 et godt valg.

• Magic Trackpad 2

• Hvis du foretrekker å bruke en styreflate, har Magic Trackpad 2 støtte for Force Touch i tillegg til alle Multi-Touch-bevegelsene. Sensorer under styreflaten registrerer ørsmå forskjeller i hvor hardt du trykker. Dette gir deg mer og bedre funksjonalitet, og en tydeligere opplevelse av interaksjon med innholdet. Den nye designen har en lavere profil som gjør styreflaten mer behagelig å bruke.

Trådløst

• Wi‑Fi

• 802.11ac trådløst nettverk

• kompatibelt med IEEE 802.11a/b/g/n

• Bluetooth

• Bluetooth 4.0 trådløsteknologi

Størrelse og vekt

• 21,5-tommers iMac med Retina 4K‑skjerm

• Høyde: 45,0 cm

• Bredde: 52,8 cm

• Fotdybde: 17,5 cm

• Vekt: 5,68 kg2

• 21,5-tommers iMac med Retina 4K-skjerm og innebygd VESA-monteringsadapter

• Høyde: 37,9 cm

• Bredde: 52,8 cm

• Dybde (med innebygd VESA-monteringsadapter): 6,6 cm

Strøm- og driftskrav

• Nettspenning: 100 til 240 V vekselstrøm

• Frekvens: 50 til 60 Hz, enkeltfaset

• Temperatur under bruk: 10 til 35 °C

• Relativ fuktighet: 5 til 95 prosent ikke-kondenserende

• Høyde under bruk: testet opp til 10 000 fot

Begrenset garanti og service

I Norge har forbrukere rett til gratis reparasjon, erstatning, prisreduksjon eller refusjon fra selgeren eller en tidligere selger i distribusjonskjeden, av varer som ikke samsvarer med salgsavtalen innen to år fra levering, eller opptil fem år fra levering for varer som er beregnet å vare betydelig lenger enn to år, i henhold til forbrukerkjøpsloven av 2002. Klikk her for flere detaljer.

En iMac leveres også med 90 dagers gratis teknisk support via telefon og ett års begrenset garanti fra Apple. Klikk her for å lese mer om hvilken service Apple tilbyr for iMac

Kjøp AppleCare Protection Plan for å få opptil tre år med teknisk support via telefon fra eksperter og flere alternativer for maskinvareservice fra Apple. Du finner mer informasjon her.

I esken

• 21,5-tommers iMac med Retina 4K‑skjerm

• Magic Keyboard

• Magic Mouse 2

• Strømkabel

• Lightning-til-USB-kabel

Operativsystem

macOS Sierra

macOS er operativsystemet som gir kraft til alt du gjør på Macen. Med macOS Sierra kommer Siri til Mac3 – sammen med ny funksjonalitet for bilder, sikker netthandel og sømløs veksling mellom enheter.

Mer

Tilgjengelighet

Tilgjengelighetsfunksjonene hjelper personer med nedsatt funksjonsevne med å få mest mulig ut av sin nye iMac. Med innebygd støtte for brukere med syns- og hørselshemninger, nedsatt motorikk eller lese- og skrivevansker kan du skape og gjøre fantastiske ting.

Funksjonene omfatter:

• VoiceOver

• Zoom

• Økt kontrast

• Redusert bevegelse

• Siri og Diktering

• Bryterkontroll

• Skjult teksting

• Tekst-til-tale

Inkluderte apper4

• Bilder

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Safari

• Mail

• Meldinger

• FaceTime

• Kalender

• Notater

• App Store

• iTunes

• iBooks

• Kart

• Kontakter

• Påminnelser

Spesial­konfigurasjoner

Konfigurer iMacen din med disse alternativene, kun på Apple Online Store.

Velg hvordan du vil konfigurere iMacen. På utkikk etter en iMac som kan monteres på veggen eller på en bevegelig arm? Velg en iMac med innebygd VESA-monteringsadapter.

• Magic Trackpad 2

• Oppgradering til 3,3 GHz firekjerners Intel Core i7-prosessor

• Minneoppgradering på 16 GB

• 1 TB eller 2 TB Fusion Drive

• 256 GB eller 512 GB flashlagring (SSD)

iMac og miljøet

Apple tenker på hele livssyklusen til produktet når vi vurderer påkjenningen på miljøet. Mer

iMac har følgende miljøvennlige egenskaper:

• Skjermglass uten arsen

• Uten bromerte flammehemmere

• Ingen PVC-stoffer5

• Uten beryllium

• Kvikksølvfri LED-skjerm

• Resirkulerbart aluminiumskabinett

• Høyttalerkabinettet er laget av 35 prosent resirkulert plast

• Oppfyller kravene til ENERGY STAR versjon 6.1

• EPEAT Gold-vurdering6

Apple og miljøet

Finn ut mer om Apples arbeid for å redusere miljøpåvirkningen fra produktene og prosessene våre. Du kan også lese miljørapportene våre for detaljert informasjon om påvirkningen av hvert enkelt Apple-produkt.

Resirkulering

Apple har et helhetlig syn på resirkulering og reduksjon av avfall. Mer om hvordan du resirkulerer Macen din.

Akustisk ytelse

Fastsatt støyutsendelse i henhold til ECMA-109

Lydstyrkenivå

L W A,m (B)

Lydtrykksnivå

Operatørplassering

L p A,m (dB)

Uvirksom

1,95 (K V = 0,25)

11,0

Trådløst Internett

1,95 (K V = 0,25)

11,0

Harddisksøk

2,00 (K V = 0,25)

11,5

1. L W A,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå, avrundet til nærmeste 0,05 B.

2. L p A,m er gjennomsnittlig A-vektet lydtrykksnivå som er målt ved operatørplasseringen (avrundet til nærmeste 0,5 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (desibel).

4. K v er det statistiske tillegget for å beregne den øvre grensen for A-vektet lydstyrkenivå.

5. Verdien L W a,c (som tidligere ble kalt L W Ad) kan beregnes ved å summere L W A,m og K v .

6. Trådløst Internett-testen laster inn 25 populære nettsteder.

7. Testet konfigurasjon: 3,1 GHz firekjerners Intel Core i5, 8 GB minne, 1 TB harddisk, Intel Iris Pro Graphics 6200.

1. 1 GB = 1 milliard byte, og 1 TB = 1 billion byte. Kapasiteten er mindre når harddisken er formatert.

2. Vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjonsprosess.

3. Det er mulig at Siri ikke er tilgjengelig på alle språk eller i alle områder. Funksjonene kan variere fra område til område.

4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers og Keynote kan lastes ned fra Mac App Store. For å kunne laste ned apper må du ha en Apple ID og en enhet som er kompatibel med OS‑versjonen som kreves for hver app.

5. Strømkabel uten PVC er tilgjengelig i alle områder bortsett fra India og Sør-Korea.

6. MacBook Pro oppnådde Gold-vurderingen fra EPEAT i USA og Canada.