MacBook Pro (Retina-näyttö, 15-tuumainen, vuoden 2015 puoliväli) - Tekniset tiedot

Näyttö

• Retina-näyttö

• 15,4 tuuman (lävistäjä) LED-taustavalaistu näyttö IPS-teknologialla, 2880 x 1800 natiivitarkkuus, 220 pikseliä tuumalla, tuki miljoonille väreille

• Tuetut skaalatut tarkkuudet:

• 1920 x 1200

• 1680 x 1050

• 1280 x 800

• 1024 x 640

• Kirkkaus 300 nitiä

• Standardi­väriskaala (sRGB)

• 900:1 kontrastisuhde

Prosessori

• 2,2 GHz

• 2,2 GHz neliytiminen Intel Core i7 -prosessori (Turbo Boost jopa 3,4 GHz) ja 6 Mt jaettua L3-välimuistia

• Valinnaisena 2,5 GHz neliytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 3,7 GHz), jossa on 6 Mt jaettua L3-välimuistia tai 2,8 GHz neliytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 4,0 GHz), jossa on 6 Mt jaettua L3-välimuistia.

• 2,5 GHz

• 2,5 GHz neliytiminen Intel Core i7 -prosessori (Turbo Boost jopa 3,7 GHz) ja 6 Mt jaettua L3-välimuistia

• Valinnaisena 2,8 GHz neliytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 4,0 GHz), jossa on 6 Mt jaettua L3-välimuistia.

Muisti

• 16 Gt 1600 MHz DDR3L-muistia integroituna

Tallennustila1

• 2,2 GHz - 256 Gt

• 256 Gt PCIe-flash-muistia

• Valittavana 512 Gt tai 1 Tt flash-muistia.

• 2,5 GHz - 512 Gt

• 512 Gt PCIe-flash-muistia

• Valittavana 1 Tt flash-muistia.

Mitat ja paino

• Korkeus: 1,8 cm

• Leveys: 35,89 cm

• Syvyys: 24,71 cm

• Paino: 2,04 kg2

Grafiikka- ja videotuki

• Intel Iris Pro Graphics

• 2,2 GHz - 256 Gt

• Intel Iris Pro Graphics -näytönohjain

• 2,5 GHz - 512 Gt

• Intel Iris Pro Graphics -näytönohjain

• AMD Radeon R9 M370X -näytönohjain, jossa on 2 Gt GDDR5-muistia ja automaattinen näytönohjaimen vaihto

• Kahden näytön tila ja näytön kahdennus: Tukee samanaikaisesti täyttä natiivitarkkuutta sisäisellä näytöllä ja 3840 x 2160 pikselin tarkkuutta jopa kahdella ulkoisella näytöllä miljoonissa väreissä

• Thunderboltin digitaalinen videolähtö

• Natiivi Mini-DisplayPort-lähtö

• Tukee DVI-, VGA-, dual-link DVI- ja HDMI-lähtöjä Mini-DisplayPort-sovittimilla (myydään erikseen)

• HDMI-videolähtö

• Tukee 1080p-tarkkuutta jopa 60 Hz taajuudella

• Tukee 3840 x 2160 -tarkkuutta 30 Hz taajuudella

• Tukee 4096 x 2160 -tarkkuutta 24 Hz taajuudella

Kamera

• 720p FaceTime HD -kamera

Liitännät ja laajennettavuus

No alt supplied for Image
  • MagSafe 2 -virtaportti

• Kaksi Thunderbolt 2 -porttia (jopa 20 Gb/s)

• Kaksi USB 3 -porttia (jopa 5 Gb/s)

• HDMI-portti

• 3,5 mm kuulokeliitäntä

• SDXC-korttipaikka

• Applen Thunderbolt–FireWire-sovitin (myydään erikseen)

• Applen Thunderbolt–Gigabit Ethernet -sovitin (myydään erikseen)

Langattomat yhteydet

• Wi‑Fi

• Langaton 802.11ac Wi-Fi -verkkotoiminto, IEEE 802.11a/b/g/n ‑yhteensopiva

• Bluetooth

• Langaton Bluetooth 4.2 -teknologia

Ääni

• Stereokaiuttimet

• Kaksi mikrofonia

• 3,5 mm kuulokeliitäntä

• Tukee Applen iPhone-kuulokemikrofonia kaukosäätimellä ja mikrofonilla

• Tukee äänen linjalähtöä (digitaalinen/analoginen)

Näppäimistö ja ohjauslevy

• Täysikokoinen taustavalaistu näppäimistö, jossa on 78 (Yhdysvallat) tai 79 (ISO) näppäintä, mukaan lukien 12 toimintonäppäintä ja 4 nuolinäppäintä (käänteinen T-asettelu), sekä ympäristön valoisuuden tunnistin

• Force Touch -ohjauslevy osoittimen tarkkaan ohjaukseen ja painallus­voiman tunnistamiseen; mahdollistaa voimaklikkaukset, kiihdyttimet, painallusherkän piirtämisen ja Multi-Touch-eleet

Akku ja virta3

• Jopa 9 tuntia langatonta verkkoselaamista

• Jopa 9 tuntia iTunes-elokuvien toistoaikaa

• Jopa 30 päivää valmiusaikaa

• Sisäinen 99,5 wattitunnin litium­­polymeeriakku

• 85 W MagSafe 2 -virtalähde jossa on pidike kaapelille, MagSafe 2 -virtaportti

Sähkötekniset ja käyttö­ympäristön vaatimukset

• Verkkojännite: 100–240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50–60 Hz

• Käyttölämpötila: 10–35 °C

• Varastointilämpötila: –25–45 °C

• Suhteellinen ilmankosteus: 0–90 % ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus: testattu 3 000 metriin saakka

• Varastointikorkeus enintään: 4 500 m

• Kuljetuskorkeus enintään: 10 500 m

Käyttö­järjestelmä

macOS High Sierra

Kaikkien Macin toimintojen takana on macOS-käyttöjärjestelmä. macOS High Sierra tuo uudet edistykselliset teknologiat ja parannetut ominaisuudet Maciisi. Se on kaikkien aiko­jen tasokkain macOS.

Lue lisätietoja uusimmasta käyttöjärjestelmästä

Käyttöapu

Käyttöapuominaisuuksien ansiosta erityisapua tarvitsevat saavat nyt enemmän irti uudesta MacBook Prostaan. Voit luoda ja tehdä mahtavia asioita, koska laitteessa on sisäinen tuki ominaisuuksille, jotka liittyvät näköön, kuuloon, fyysisiin ja motorisiin kykyihin sekä oppimis-, luku- ja kirjoitustaitoon.

Ominaisuuksiin kuuluvat:

• VoiceOver

• Zoomaus

• Suurempi kontrasti

• Liikkeen vähennys

• Siri ja sanelu

• Kytkinohjaus

• Kuvaileva tekstitys

• Teksti puheeksi

Vakioapit4

• Kuvat

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Siri

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Viestit

• Kartat

• Muistiinpanot

• Kalenteri

• Yhteystiedot

• Muistutukset

• Photo Booth

• Esikatselu

• iTunes

• iBooks

• App Store

• Time Machine

Pakkauksen sisältö

• MacBook Pro

• MagSafe 2 -virtalähde

• Virtajohto

• Virtapistoke

Tilaus­kokoonpanot

Valitse MacBook Pro -kokoonpanoosi nämä vaihtoehdot vain osoitteessa apple.com:

• Jopa 2,8 GHz neliytiminen Intel Core i7 -prosessori (Turbo Boost jopa 4,0 GHz), jossa on 6 Mt jaettua L3-välimuistia

• Jopa 1 Tt PCIe-pohjaista SSD-muistia1

MacBook Pro ja ympäristö

Apple huomioi tuotteen koko elinkaaren määrittäessään ympäristö­kuormitustaan.

MacBook Prossa on seuraavat ympäristö­vaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Elohopeaton LED-taustavalaistu näyttö

• Arseeniton näytön lasi

• Ei bromattuja palonestoaineita

• Ei PVC:tä5

• Ei berylliumia

• Kierrätettävä alumiinikotelo

• Täyttää ENERGY STAR 6.1 ‑vaatimukset

• EPEAT Gold -luokitus6

Kierrätys

Apple tarkastelee materiaalien hallintaa ja jätteen määrän minimointia kokonais­­valtaisesti. Katso lisätietoja Macin kierrättämisestä.

Akustinen suorituskyky

Ilmoitetut meluntuottoarvot ECMA-109:n mukaan

Äänitehon taso

L W A,m (B)

Äänenpaineen taso

Käyttäjän asema

L p A,m (dB)

Toimeton

1,40 (K V = 0,25)

6,0

Langaton verkkoselaaminen

1,40 (K V = 0,25)

6,5

1. L W A,m on A-painotettu keskimääräinen äänitehon taso pyöristettynä lähimpään 0,05 B:hen.

2. L p A,m on A-painotettu keskimääräinen äänenpaineen taso mitattuna käyttäjän asemasta (pyöristettynä lähimpään 0,5 dB:hen).

3. 1 B (beli) = 10 dB (desibeli)

4. K v on tilastollinen lisäys A-painotetun äänenpaineen tason ylärajan laskemiseen.

5. Määrä L W A,c (kutsuttiin aiemmin nimellä L W Ad) voidaan laskea summasta L W A,m ja K v .

6. Langaton verkkoselaamistesti selaa 25 suosittua sivustoa.

7. Testattu seuraavalla laitekokoonpanolla: 2,5 GHz:n Intel Core i7 -kaksoisydinsuoritin, 16 Gt muistia ja 512 Gt:n muistikortti, Intel Iris Pro Graphics -näytönohjain, AMD Radeon R9 M370X.

Lisävarusteet

Mac-ohjelmistot

• Final Cut Pro X

• Logic Pro X

Näytöt ja sovittimet

• Applen mini-DisplayPort–DVI-sovitin

• Applen mini-DisplayPort–VGA-sovitin

• Applen mini-DisplayPort–Dual-Link DVI -sovitin

• MagSafe–MagSafe 2 ‑muunnin

Muut lisävarusteet

• Apple USB SuperDrive

• Thunderbolt–Gigabit Ethernet ‑sovitin

• Thunderbolt–FireWire-sovitin

• 85 W MagSafe 2 -virtalähde

• AppleCare Protection Plan

1. 1 Gt = miljardi tavua ja 1 Tt = biljoona tavua. Todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

2. Paino vaihtelee kokoonpanon ja valmistusprosessin mukaan.

3. Testauksen suoritti Apple huhtikuussa 2015 käyttäen ennakkoversioita 2,2 GHz neliytimisistä Intel Core i7 -pohjaisista 15 tuuman MacBook Pro -tietokoneista, joissa oli 256 Gt flash-muistia ja 16 Gt RAM-muistia. Langattoman verkkoselauksen testi mittaa akun kestoa selattaessa langattomasti 25:tä suosittua verkkosivustoa, kun näytön kirkkaus on asetettu 12 pykälään minimistä tai 75 %:iin. HD-elokuvien toistotesti mittaa akun kestoa toistettaessa 1080p HD-sisältöä, kun näytön kirkkaus on asetettu 12 pykälään minimistä tai 75 %:iin. Valmiustilatesti mittaa akun kestoa sallimalla langattomaan verkkoon liitetyn ja iCloudiin kirjautuneen tietokoneen siirtyä valmiustilaan Safari- ja Mail-appien ollessa päällä ja kaikkien järjestelmä­asetusten ollessa oletus­asetuksissaan. Akun käyttöaika vaihtelee käytön ja kokoonpanon mukaan. Lisätietoja osoitteessa www.apple.com/fi/batteries.

4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers ja Keynote ovat ladattavissa Mac App Storesta. Appien lataaminen edellyttää Apple ID:tä ja laitetta, joka on yhteensopiva kunkin apin edellyttämän käyttöjärjestelmäversion kanssa.

5. Ilman PVC:tä valmistettu virtajohto saatavilla kaikkialla muualla paitsi Intiassa ja Etelä-Koreassa.

6. MacBook Pro on saavuttanut EPEAT Gold -luokituksen Yhdysvalloissa ja Kanadassa.