MacBook Pro (Retina-skärm, 15 tum, mitten 2015) - Teknisk information

Skärm

• Retina-skärm

• 15,4-tums (diagonalt) led-bakbelyst skärm med ips-teknik, 2880 × 1800 pixlars upplösning med 220 pixlar/tum och stöd för miljontals färger

• Stöder följande skalade upplösningar:

• 1920 × 1200

• 1680 × 1050

• 1280 × 800

• 1024 × 640

• Ljusstyrka på 300 cd/m2

• Normalt färgomfång (srgb)

• Kontrastförhållande på 900:1

Processor

• 2,2 GHz

• 2,2 GHz fyrkärnig Intel Core i7-processor (Turbo Boost upp till 3,4 GHz) med 6 MB delad L3-cache

• Kan konfigureras med 2,5 GHz fyrkärnig Intel Core i7 (Turbo Boost upp till 3,7 GHz) med 6 MB delad L3-cache eller 2,8 GHz fyrkärnig Intel Core i7 (Turbo Boost upp till 4,0 GHz) med 6 MB delad L3‑cache.

• 2,5 GHz

• 2,5 GHz fyrkärnig Intel Core i7-processor (Turbo Boost upp till 3,7 GHz) med 6 MB delad L3-cache

• Kan konfigureras med 2,8 GHz fyrkärnig Intel Core i7 (Turbo Boost upp till 4,0 GHz) med 6 MB delad L3‑cache.

Minne

• 16 GB 1600 MHz inbyggt ddr3l-minne

Lagring1

• 2,2 GHz - 256GB

• 256 GB PCIe-baserad flashlagring

• Kan konfigureras med 512 GB eller 1 TB flashlagring.

• 2,5 GHz - 512 GB

• 512 GB PCIe-baserad flashlagring

• Kan konfigureras med 1 TB flashlagring.

Mått och vikt

• Höjd: 1,8 cm

• Bredd: 35,89 cm

• Djup: 24,71 cm

• Vikt: 2,04 kg2

Grafik och video

• Intel Iris Pro Graphics​

• 2,2GHz - 256GB

• Intel Iris Pro Graphics

• 2,5GHz - 512GB

• Intel Iris Pro Graphics

• AMD Radeon R9 M370X med 2 GB GDDR5-minne och automatisk grafikväxling

• Utökat skrivbord och skärmdubblering: stöder samtidigt full upplösning på den inbyggda skärmen och upp till 3840 × 2160 pixlar på två externa skärmar, båda med miljontals färger

• Thunderbolt-utgång för digitalvideo

• Inbyggd Mini DisplayPort-utgång

• Stöd för dvi, vga, dubbellänkad dvi och hdmi med Mini DisplayPort-adaptrar (säljs separat)

• Hdmi-videoutgång

• Stöd för 1080 pixlars upplösning vid upp till 60 Hz

• Stöd för 3840 × 2160 pixlars upplösning vid 30 Hz

• Stöd för 4096 × 2160 pixlars upplösning vid 24 Hz

Kamera

• FaceTime HD-kamera med 720p

Anslutningar och utbyggnad

No alt supplied for Image
  • MagSafe 2-strömkontakt

• Två Thunderbolt 2-portar (upp till 20 Gbit/s)

• Två usb 3-portar (upp till 5 Gbit/s)

• Hdmi-port

• 3,5 mm hörlursuttag

• Sdxc-kortplats

• Apple Thunderbolt-till-FireWire-adapter (säljs separat)

• Apple Thunderbolt till Gigabit Ethernet-adapter (säljs separat)

Trådlöst

• Wifi

• Trådlös wifi-anslutning med 802.11ac, kompatibel med IEEE 802.11a/b/g/n

• Bluetooth

• Trådlös anslutning med Bluetooth 4.2

Ljud

• Stereohögtalare

• Dubbla mikrofoner

• 3,5 mm hörlursuttag

• Stöd för Apple iPhone-headset med fjärrkontroll och mikrofon

• Stöd för analog och digital ljudsignal

Tangentbord och styrplatta

• Bakbelyst tangentbord i full storlek med 79 (ISO) tangenter, inklusive 12 funktionstangenter och 4 piltangenter (placerade som ett upp-och-nervänt T) och inbyggd ljussensor.

• Force Touch-styrplatta med exakt styrning av pekaren och funktioner för tryckavkänning möjliggör Force-klick, snabbspolning, tryckkänsligt ritande och Multi-Touch-gester

Ström och batteri3

• Upp till 9 timmars trådlös surf

• Upp till 9 timmars uppspelning av iTunes-filmer

• Upp till 30 dagars standby-tid

• Inbyggt 99,5 Wh litiumpolymerbatteri

• 85 W MagSafe 2-strömadapter med sladdvinda, MagSafe 2-strömkontakt

Strömförsörjning och driftskrav

• Nätspänning: 100 V till 240 V växelström

• Frekvens: 50 Hz till 60 Hz

• Temperatur vid användning: 10 °C till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: -25 °C to 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 0 % till 90 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet: testad för användning upp till 3 000 m

• Höjd över havet vid förvaring: högst 4 500 m

• Höjd över havet vid transport: högst 10 500 m

Operativsystem

macOS High Sierra

macOS är operativsystemet som driver allt du gör på en Mac. macOS High Sierra ger din Mac banbrytande ny teknik och förbättrade funktioner. Det här är macOS på sin hittills högsta nivå.

Läs mer om det senaste operativsystemet

Hjälpmedel

Hjälpmedelsfunktioner ger personer med särskilda behov möjligheter att få ut det mesta av sin nya MacBook Pro. Med de inbyggda hjälpmedlen för syn, hörsel, fysik och motorik samt inlärning och läsning kan du skapa och göra fantastiska saker.

Bland funktionerna finns:

• VoiceOver

• Zoom

• Ökad kontrast

• Minska rörelse

• Siri och Diktering

• Reglagestyrning

• Dold textning

• Text till tal

Inbyggda appar4

• Bilder

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Siri

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Meddelanden

• Kartor

• Anteckningar

• Kalender

• Kontakter

• Påminnelser

• Photo Booth

• Förhandsvisning

• iTunes

• iBooks

• App Store

• Time Machine

Detta ingår

• MacBook Pro

• MagSafe 2-strömadapter

• Strömsladd

• Stickkontakt

Beställnings­byggen

Konfigurera din MacBook Pro med dessa tillval som bara finns på apple.com:

• Upp till 2,8 GHz fyrkärnig Intel Core i7 (Turbo Boost upp till 4,0 GHz) med 6 MB delad L3-cache

• Upp till 1 TB pcie-baserad ssd1

MacBook Pro och miljön

På Apple väger vi in produkternas hela livscykel när vi beräknar vår miljöpåverkan. Läs mer om MacBook Pro och miljön

För att minska effekterna på miljön har MacBook Pro utformats enligt följande principer:

• Kvicksilverfri led-bakbelyst skärm

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• Pvc-fri5

• Berylliumfri

• Återvinningsbart hölje i aluminium

• Uppfyller kraven för Energy Star 6.1

• Klassad som EPEAT Gold6

Apple och miljön

Läs mer om Apples insatser för att minska miljöpåverkan från våra produkter och processer. Eller läs våra miljörapporter för mer information om miljöegenskaperna hos Apples produkter.

Apple GiveBack

Att säga hej då till din gamla Mac blir lite enklare med Apple GiveBack. Är den i bra skick kan du byta in den och få ett lägre pris på en ny. Annars hjälper vi dig att återvinna den utan att det kostar något. Bra för dig. Bra för vår planet.

Så funkar det

Akustiska prestanda

Deklarerade ljudnivåer i enlighet med ECMA-109

Ljudstyrka

L W A,m (B)

Ljudtryck

Användarens plats

L p A,m (dB)

Overksam

1,40 (K V = 0,25)

6,0

Trådlös surfning

1,40 (K V = 0,25)

6,5

1. L W A,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket, avrundat till närmaste 0,05 B.

2. L p A,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket uppmätt vid användarens plats (avrundat till närmaste 0,5 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel)

4. K v är det statistiska tillägget för att beräkna den övre gränsen för A-viktat ljudtryck.

5. Mängden, L W A,c (kallades tidigare för L W Ad) kan beräknas från summan av L W A,m och K v .

6. Det trådlösa webbtestet testar 25 populära webbplatser.

7. Testad konfiguration: 2,5 GHz fyrkärnig Intel Core i7-processor, 16 GB RAM, 512 GB flashlagring, Intel Iris Pro, AMD Radeon R9 M370X.

Tillbehör

Mac-mjukvara

• Final Cut Pro X

• Logic Pro X

Skärmar och adaptrar

• Apple Mini DisplayPort till DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort till VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort till dubbellänkad DVI-adapter

• MagSafe till MagSafe 2-adapter

Andra tillbehör

• Apple USB SuperDrive

• Thunderbolt till Gigabit Ethernet-adapter

• Thunderbolt till FireWire-adapter

• 85 W MagSafe 2-strömadapter

• AppleCare Protection Plan

1. 1 GB = 1 miljard byte och 1 TB = 1 biljon byte. Formaterat utrymme är mindre.

2. Vikten varierar beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

3. Testerna utfördes av Apple i april 2015 på 2,2 GHz fyrkärniga Intel Core i7-baserade 15-tums MacBook Pro-enheter med 256 GB ssd och 16 GB ram-minne som ännu inte var i produktion. Testet av trådlös internetanslutning mäter batteritiden genom att surfa trådlöst på 25 populära webbplatser med bildskärmens ljusstyrka inställd på 12 klick från nederkanten eller 75 procent. HD-uppspelningstestet mäter batteritiden genom att spela upp innehåll i 1080p HD med skärmens ljusstyrka inställd på 12 klick från nederkanten eller 75 procent. Standby-testerna mäter batteritiden genom att låta en dator som är ansluten till ett trådlöst nätverk och inloggad på ett iCloud-konto gå ner i standby-läge när apparna Safari och Mail är öppna och alla systeminställningar är de förvalda. Batteritiden varierar beroende på inställningar och användning. Mer information finns på www.apple.com/se/batteries.

4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers och Keynote finns på Mac App Store. För att ladda ner appar behöver du ett Apple-ID och en enhet som är kompatibel med OS-versionen som krävs för varje app.

5. Pvc-fri strömsladd finns i alla länder utom Indien och Sydkorea.

6. MacBook Pro har certifierats med EPEAT Gold i USA och Kanada.