MacBook Air (11 tum, början av 2015) - Teknisk information

Bildskärm

• 11,6-tums (diagonalt) LED-bakbelyst glänsande widescreenskärm med stöd för miljontals färger

• Upplösningar: 1366 x 768 (optimal), 1344 x 756 och 1280 x 720 pixlar i formatet 16:9; 1152 x 720 och 1024 x 640 pixlar i formatet 16:10; 1024 x 768 och 800 x 600 pixlar i formatet 4:3

Lagring1

• 128 GB

• 128 GB PCIe-baserad flashlagring

• 256 GB

• 256 GB PCIe-baserad flashlagring

• Kan utökas till 512 GB flashlagring.

Processor

• 1,6 GHz dubbelkärnig Intel Core i5 (Turbo Boost upp till 2,7 GHz) med 3 MB delad L3-cache

• Kan konfigureras med 2,2 GHz dubbelkärnig Intel Core i7 (Turbo Boost upp till 3,3 GHz) med 4 MB delad L3-cache.

Minne

• 4 GB 1600 MHz LPDDR3-minne

• Kan konfigureras med 8 GB.

Ström och batteri2

• Upp till 9 timmars trådlös surfning

• Upp till 10 timmars uppspelning av iTunes-filmer

• Upp till 30 dagars standbytid

• Inbyggt 38 Wh litiumpolymerbatteri

• 45 W MagSafe 2-strömadapter med sladdvinda; MagSafe 2-strömkontakt

Mått och vikt

• Höjd: 0,3–1,7 cm

• Bredd: 30 cm

• Djup: 19,2 cm

• Vikt: 1,08 kg3

Grafik och video

• Intel HD Graphics 6000

• Utökat skrivbord och skärmdubblering: stöder samtidigt full upplösning på den inbyggda skärmen och upp till 3840 x 2160 pixlar på en extern bildskärm, båda med miljontals färger

• Thunderbolt-utgång för digitalvideo

• Inbyggd Mini DisplayPort-utgång

• DVI-utgång via Mini DisplayPort-till-DVI-adapter (säljs separat)

• VGA-utgång via Mini DisplayPort-till-VGA-adapter (säljs separat)

• Dubbellänkad DVI-utgång via Mini DisplayPort-till-dubbellänkad DVI-adapter (säljs separat)

• HDMI-utgång (ljud och video) via en tredjepartsadapter för Mini DisplayPort-till-HDMI (säljs separat)

Kamera

• 720p FaceTime-HD-kamera

Anslutningar och utbyggnad

• Två USB 3-portar (upp till 5 Gbit/s)

• Thunderbolt 2-port (upp till 20 Gbit/s)

• MagSafe 2-strömkontakt

Trådlöst

• Wi-Fi

• Wi-Fi-anslutning med 802.11ac4, kompatibel med IEEE 802.11a/b/g/n

• Bluetooth

• Trådlös anslutning med Bluetooth 4.0

Ljud

• Stereohögtalare

• Dubbla mikrofoner

• Uttag för hörlurar

• Stöd för Apple iPhone-hörlurar med fjärrkontroll och mikrofon

Tangentbord och styrplatta

• Bakbelyst tangentbord i full storlek med 79 (ISO) tangenter, inklusive 12 funktionstangenter och 4 piltangenter (placerade som ett upp-och-nervänt T) och inbyggd ljussensor

• Multi-Touch-styrplatta med exakt styrning av pekaren och stötvis rullning. Nyp, rotera, svep, svep med tre eller fyra fingrar, tryck, dubbeltryck och dra

Strömförsörjning och omgivning

• Nätspänning: 100–240 V växelström

• Frekvens: 50 Hz till 60 Hz

• Temperatur vid användning: 10 °C till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: –25° till 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 0 % till 90 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet: Testad och använd upp till 3 000 m

• Höjd över havet vid förvaring: högst 4 500 m

• Höjd över havet vid transport: högst 10 500 m

Operativsystem

OS X El Capitan

OS X El Capitan är utvecklat för att dra full nytta av hårdvaran i din Mac och är både lätt att använda och snyggt att se på. Det innehåller en suverän samling appar som du kommer att använda och gilla, varje dag. Och det får din Mac att fungera perfekt ihop med dina iOS-enheter. Läs mer

Inbyggda appar5

• Bilder

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Kartor

• iBooks

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Meddelanden

• Kalender

• Kontakter

• Påminnelser

• iTunes

• Anteckningar

• Mac App Store

Läs mer

Begränsad garanti och service

I Sverige har kunden, enligt konsumentköplagen, rätt till kostnadsfri reparation, byte, prisavdrag eller återbetalning från säljaren om varan inte stämmer överens med säljavtalet inom tre år från leverans. Konsumenten kan även rikta sina anspråk mot tillverkaren om försäljaren saknar medel, har lagt ned verksamheten eller inte kan hittas. Mer information finns här.

En MacBook Air levereras dessutom med 90 dagars kostnadsfri telefonsupport och ett års begränsad garanti från Apple. Mer information om hur Apple tar hand om din MacBook Air finns här.

Med AppleCare Protection Plan får du teknisk support per telefon och fler servicealternativ för hårdvaran i upp till tre år från Apple. Mer information finns här.

Akustiska prestanda

Deklarerade ljudnivåer i enlighet med ECMA-109

Ljudstyrka

LWA,m (B)

Ljudtryck

Användarens plats

LpA,m (dB)

Overksam

1,25 (KV = 0,25)

3,5

Trådlös surfning

1,25 (KV = 0,25)

3,5

1. LWA,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket, avrundat till närmaste 0,05 B.

2. LpA,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket uppmätt vid användarens plats (avrundat till närmaste 0,5 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel)

4. KV är det statistiska tillägget för att beräkna den övre gränsen för A-viktat ljudtryck.

5. Mängden, LWA,c (kallades tidigare för LWAd) kan beräknas från summan av LWA,m och KV.

6. Det trådlösa webbtestet testar 25 populära webbplatser.

7. Testad konfiguration: 1,6 GHz dual-core Intel Core i5-processor, 4 GB RAM, 256 GB flashlagring, Intel HD Graphics 6000.

Detta ingår

• MacBook Air

• Strömadapter

• Stickkontakt

• Strömsladd

Beställningsbyggen

Konfigurera din MacBook Air med tillval, endast från Apple Online Store:

• 2,2 GHz dubbelkärnig Intel Core i7 (Turbo Boost upp till 3,2 GHz) med 4 MB L3-cache

• 8 GB minnesuppgradering

• 512 GB PCIe-baserad flashlagring

MacBook Air och miljön

På Apple väger vi in produkternas hela livscykel när vi beräknar vår miljöpåverkan. Läs mer

För att minska effekterna på miljön har MacBook Air utformats enligt följande principer

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• PVC-fri 6

• Återvinningsbart hölje i aluminium

• Uppfyller kraven för ENERGY STAR 6.1

• EPEAT Gold-klassad7

Apple och miljön

Läs mer om Apples insatser för att minska miljöpåverkan från våra produkter och processer. Eller läs våra miljörapporter för mer information om miljöegenskaperna hos Apples produkter.

Återvinning

Apple har en helhetssyn på materialhantering och avfallsminimering.

Läs mer om hur du återvinner din Mac.

Tillbehör

Mac-mjukvara

• Logic Pro X

• Final Cut Pro X

Bildskärmar och adaptrar

• Apple Thunderbolt Display

• Apple Mini DisplayPort-till-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-till-VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort-till-dubbellänkad DVI-adapter

• MagSafe-till-MagSafe 2-adapter

AirPort och trådlöst

• AirPort Extreme-basstation

• AirPort Express-basstation

• AirPort Time Capsule

• Apple Wireless Keyboard

• Apple Magic Mouse

• Apple Magic Trackpad

Andra tillbehör

• Apple USB SuperDrive

• Thunderbolt-till-Gigabit Ethernet-adapter

• Thunderbolt-till-FireWire-adapter

• AppleCare Protection Plan

• Apple USB Ethernetadapter

1. 1 GB = 1 miljard byte. Formaterat utrymme är mindre.

2. Testerna utfördes av Apple i februari 2015 med 1,6 GHz dubbelkärniga Intel Core i5-baserade 13-tums MacBook Air-enheter som ännu inte var i produktion och 1,6 GHz dubbelkärniga Intel Core i5-baserade 11-tums MacBook Air-enheter som ännu inte var i produktion. Testet av trådlös internetanslutning mäter batteritiden genom att surfa trådlöst på 25 populära webbplatser med skärmens ljusstyrka inställd på 12 klick från nederkanten eller 75 procent. HD-uppspelningstestet mäter batteritiden genom att spela upp 1080p HD-innehåll med skärmens ljusstyrka inställd på 12 klick från nederkanten eller 75 procent. Standby-testerna mäter batteritiden genom att låta en dator som är ansluten till ett trådlöst nätverk och inloggad på ett iCloud-konto gå ner i standby-läge när apparna Safari och Mail är öppna och alla systeminställningar är de förvalda. Batteritiden varierar beroende på inställningar och användning. Mer information finns på www.apple.com/se/batteries.

3. Vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

4. Bygger på ett utkast till IEEE 802.11ac-specifikationen. För trådlös internetanslutning krävs en basstation eller annan trådlös anslutningspunkt och ett internetabonnemang, som kan vara avgiftsbelagt.

5. Pages, Numbers och Keynote är kostnadsfria på Mac App Store för berättigade Mac-datorer som är köpta från och med den 1 oktober 2013. OS X Yosemite krävs. Ett Apple-ID krävs för hämtning av appar.

6. PVC-fri strömsladd finns i alla länder utom Indien och Sydkorea.

7. MacBook Air har certifierats med EPEAT Gold i USA och Kanada.