MacBook (Retina, 12-tuumainen, alkuvuosi 2015) - Tekniset tiedot

Väri

• Hopea

• Kulta

• Tähtiharmaa

Näyttö

• Retina-näyttö

• 12 tuuman (lävistäjä) LED-taustavalaistu näyttö IPS-teknologialla

• 2304 x 1440 tarkkuus, 226 pikseliä tuumalla, tuki miljoonille väreille

• 16:10 kuvasuhde

• Tuetut skaalatut tarkkuudet:

• 1440 x 900

• 1280 x 800

• 1024 x 640

Prosessori

• 1,1 GHz

• 1,1 GHz kaksiytiminen Intel Core M -prosessori (Turbo Boost jopa 2,4 GHz), jossa 4 Mt jaettua L3-muistia

• Valinnaisena 1,3 GHz kaksiytiminen Intel Core M -prosessori (Turbo Boost jopa 2,9 GHz), jossa 4 Mt jaettua L3-välimuistia.

• 1,2 GHz

• 1,2 GHz kaksiytiminen Intel Core M -prosessori (Turbo Boost jopa 2,6 GHz), jossa 4 Mt jaettua L3-välimuistia

• Valinnaisena 1,3 GHz kaksiytiminen Intel Core M -prosessori (Turbo Boost jopa 2,9 GHz), jossa 4 Mt jaettua L3-välimuistia.

Muisti

• 8 Gt 1600 MHz LPDDR3-muistia integroituna

Tallennustila

• 1,1GHz

• 256 Gt PCIe-pohjainen integroitu flash-muisti1

• 1,2GHz

• 512 Gt PCIe-pohjainen integroitu flash-muisti1

Mitat ja paino

• Korkeus: 0,35–1,31 cm

• Leveys: 28,05 cm

• Syvyys: 19,65 cm

• Paino: 0,92 kg 2

Näytönohjain ja videotuki

• Intel HD Graphics 5300

• Kaksi näyttöä ja videopeilaus: Samanaikainen tuki sisäisen näytön täydelle natiivitarkkuudelle ja jopa 3840 x 2160 pikseliä ulkoiselle näytölle, molemmissa miljoonia värejä

Langattomat yhteydet

• Wi‑Fi

• Langaton 802.11ac Wi‑Fi -verkkotoiminto,

• IEEE 802.11a/b/g/n -yhteensopiva

• Bluetooth

• Langaton Bluetooth 4.0 -teknologia

Lataaminen ja laajennettavuus

No alt supplied for Image
  • USB-C-portti, jossa tuki seuraaville:

• Lataaminen

• 1. sukupolven USB 3.1 (jopa 5 Gb/s)

• Natiivi DisplayPort 1.2 videolähtö

• VGA-lähtö USB-C VGA Multiport -sovittimen kautta (myydään erikseen)

• HDMI-videolähtö USB-C Digital AV Multiport -sovittimen kautta (myydään erikseen)

Kamera

• 480p FaceTime-kamera

Ääni

• Stereokaiuttimet

• Kaksi mikrofonia

• Kuulokeportti

• Tukee Applen iPhone-kuulokemikrofonia kaukosäätimellä ja mikrofonilla

Näppäimistö ja ohjauslevy

• Täysikokoinen näppäimistö, jossa on 78 (Yhdysvallat) tai 79 (ISO) yksittäistä LED-taustavalaistua näppäintä, mukaan lukien 12 toimintonäppäintä ja 4 nuolinäppäintä, ympäristön valoisuuden tunnistimella

• Force Touch -ohjauslevy osoittimen tarkkaan ohjaukseen ja painallusvoiman tunnistamiseen; mahdollistaa voimaklikkaukset, kiihdyttimet, painallusherkän piirtämisen ja Multi-Touch-eleet

Akku ja teho

• Jopa 9 tuntia langatonta verkkoselaamista3

• Jopa 10 tuntia iTunes-elokuvien toistoaikaa3

• Jopa 30 päivän valmiusaika3

• Sisäinen 39,7 wattitunnin litiumpolymeeriakku

• 29 W USB-C-virtalähde; USB-C-virtaportti

Sähkötekniset ja käyttöympäristön vaatimukset

• Verkkojännite: 100–240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50–60 Hz

• Käyttölämpötila: 10°–35 °C

• Varastointilämpötila: –25°–45 °C

• Suhteellinen ilmankosteus: 0–90 % ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus: testattu 3000 metriin saakka

• Varastointikorkeus enintään: 4600 m

• Kuljetuskorkeus enintään: 10 500 m

Käyttöjärjestelmä

OS X El Capitan

OS X El Capitan on yhtä helppokäyttöinen kuin näyttäväkin, ja se on suunniteltu ottamaan täysi hyöty irti Mac-laitteistosta. Sen mukana tulee mainio kokoelma ohjelmia päivittäiseen käyttöön. Ja sen ansiosta Mac- ja iOS-laitteet toimivat loistavasti yhteen. Lisätietoja

Vakio-ohjelmat4

• Kuvat

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Safari

• Mail

• Viestit

• FaceTime

• Kalenteri

• Muistiinpanot

• App Store

• iTunes

• iBooks

• Kartat

• Yhteystiedot

• Muistutukset

Lisätietoja

Rajoitettu takuu ja huolto

Suomessa kuluttajilla on oikeus ilmaiseen korjaukseen, vaihtoon, hinnanalennukseen tai hyvitykseen myyjältä, mikäli tuotteet eivät ole sopimuksenmukaisia Suomen kauppalain mukaan. Tietyissä tilanteissa kuluttaja voi myös esittää vaatimuksensa edeltävälle myyjälle ketjussa. Lisätietoja saat tästä.

MacBookin kauppaan kuuluu myös 90 päivän ilmainen tekninen puhelintuki ja yhden vuoden rajoitettu takuu Applelta. Lisätietoja siitä, miten Apple huoltaa MacBookia, saat tästä.

Ostamalla AppleCare Protection Planin saat kolmen vuoden ajaksi asiantuntevan teknisen puhelintuen ja laitteistohuollon lisävaihtoehdot Applelta. Lisätietoja saat tästä.

Akustinen suorituskyky

Ilmoitetut meluntuottoarvot ECMA-109:n mukaan

Äänitehon taso

LWA,m (B)

Äänenpaineen taso

Käyttäjän asema

LpA,m (dB)

Toimeton

1,25 (KV=0,25)

3,5

Langaton verkkoselaaminen

1,25 (KV=0,25)

3,5

1. LWA,m on A-painotettu keskimääräinen äänitehon taso pyöristettynä lähimpään 0,05 B:hen.

2. LpA,m on A-painotettu keskimääräinen äänenpaineen taso mitattuna käyttäjän asemasta (pyöristettynä lähimpään 0,5 dB:hen).

3. 1 B (beli) = 10 dB (desibeli)

4. KV on tilastollinen lisäys A-painotetun äänenpaineen tason ylärajan laskemiseen.

5. Määrä LWA,c (kutsuttiin aiemmin nimellä LWAd) voidaan laskea summasta LWA,m ja KV.

6. Langaton verkkoselaamistesti selaa 25 suosittua sivustoa.

7. Testattu seuraavalla laitekokoonpanolla: 1,2 GHz:n Intel Core M -kaksoisydinsuoritin, 8 Gt muistia ja 512 Gt:n muistikortti, Intel HD Graphics 5300.

Lisävarusteet

Sovittimet

• USB-C/USB-sovitin

• USB-C Digital AV Multiport -sovitin

• USB-C VGA Multiport -sovitin

AirPort ja langattomat yhteydet

• AirPort Express

• AirPort Extreme

• AirPort Time Capsule

Muut lisävarusteet

• Apple USB SuperDrive

• Magic Mouse

• Magic Trackpad

• Matkasovitinpaketti

Pakkauksessa

• MacBook

• 29 W USB-C-virtalähde

• USB-C-latauskaapeli (2 m)

Tilauksesta

Valitse MacBook-kokoonpanoosi tämä vaihtoehto, vain Apple Online Storesta.

• 1,3 GHz kaksiytiminen Intel Core M -prosessori (Turbo Boost jopa 2,9 GHz), jossa 4 Mt jaettua L3-välimuistia

1. 1 Gt = miljardi tavua, todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

2. Paino vaihtelee kokoonpanon ja valmistusprosessin mukaan.

3. Testauksen suoritti Apple helmikuussa 2015 käyttäen ennakkoversioita 1,2 GHz Intel Core M -pohjaisista 12 tuuman MacBook-järjestelmistä, joissa on 512 Gt flash-muisti ja 8 Gt RAM-muistia. Langattoman verkkoselauksen testi mittaa akunkestoa selattaessa langattomasti 25 suosittua verkkosivustoa, kun näytön kirkkaus on asetettu 12 pykälään minimistä tai 75 %:iin. HD-elokuvien toistotesti mittaa akunkestoa toistettaessa 1080p HD-sisältöä, kun näytön kirkkaus on asetettu 12 pykälään minimistä tai 75 %:iin. Valmiustilatesti mittaa akunkestoa sallimalla langattomaan verkkoon liitetyn ja iCloudiin kirjautuneen järjestelmän siirtyä valmiustilaan Safari- ja Mail-ohjelmien ollessa päällä ja kaikkien järjestelmäasetusten ollessa oletusasetuksissaan. Akunkesto vaihtelee käytön ja kokoonpanon mukaan. Lisätietoja osoitteessa www.apple.com/fi/batteries.

4. Pages, Numbers ja Keynote ovat saatavilla ilmaiseksi Mac App Storesta tähän oikeuttaville Mac-tietokoneille, jotka on ostettu 1. lokakuuta 2013 tai sen jälkeen. Edellyttää OS°X°Yosemitea tai uudempaa. Ohjelmien lataaminen edellyttää Apple ID:tä.