OS X Yosemite - Tekniske spesifikasjoner

Generelle systemkrav

• OS X versjon 10.6.8 eller nyere
  • 2 GB minne
  • 8 GB ledig plass

Enkelte funksjoner krever en Apple-ID. Vilkår gjelder.
Enkelte funksjoner krever en kompatibel internettleverandør. Kostnader kan påløpe.

Funksjonskrav

Handoff og Instant Hotspot Støttes på følgende Mac-modeller:

• MacBook Air (2012 eller nyere)
  • MacBook Pro (2012 eller nyere)
  • iMac (2012 eller nyere)
  • Mac mini (2012 eller nyere)
  • Mac Pro (sent 2013)

Handoff krever en iPhone, iPad eller iPod touch med Lightning-kontakt og iOS 8.
Instant Hotspot krever en iPhone eller iPad med tilkobling til mobilnettverk med Lightning-kontakt og iOS 8.1. Krever Delt Internett-tjeneste fra operatøren.

Telefonsamtaler

Telefonsamtaler krever en iPhone med iOS 8. Krever aktivert operatørabonnement.

SMS

SMS krever en iPhone med iOS 8. Krever aktivert operatørabonnement.

AirDrop

AirDrop mellom Mac-maskiner og iOS-enheter støttes på følgende Mac-modeller:

• MacBook Air (2012 eller nyere)
  • MacBook Pro (2012 eller nyere)
  • iMac (2012 eller nyere)
  • Mac mini (2012 eller nyere)
  • Mac Pro (sent 2013)

AirDrop til iOS-enheter krever en iPhone, iPad eller iPod touch med Lightning-kontakt og iOS 7 eller nyere.

AirDrop mellom to Mac-maskiner støttes på følgende Mac-modeller:

• MacBook Pro (sent 2008 eller nyere)*
  • MacBook Air (sent 2010 eller nyere)
  • MacBook (sent 2008 eller nyere)*
  • iMac (tidlig 2009 eller nyere)
  • Mac mini (midten av 2010 eller nyere)
  • Mac Pro (tidlig 2009 med AirPort Extreme-kort, eller midten av 2010 eller nyere)

Time Machine

Krever en ekstra harddisk eller AirPort Time Capsule (selges separat).

Photo Booth

Krever et FaceTime- eller iSight-kamera (innebygd eller eksternt), USB-kamera eller FireWire DV-videokamera. Bakgrunnseffekter ved bruk av DV-videokamera krever fast fokus, eksponering og hvitbalanse.

FaceTime

Videosamtaler krever et innebygd FaceTime-kamera, iSight-kamera (innebygd eller eksternt), USB-videokamera eller FireWire DV-videokamera og internettforbindelse på 128 kbps (både opp og ned). Videosamtaler i HD krever et innebygd FaceTime HD-kamera og internettforbindelse på 1 Mbps (både opp og ned). Mottak av HD-videosamtaler krever en Intel-basert Mac som støttes. Mer

Boot Camp

Støtter eksisterende Boot Camp-installeringer med Windows XP Service Pack 2, Windows Vista eller Windows 7. Nye Boot Camp-installeringer krever Windows 7 eller Windows 8 (selges separat).

Spotlight-forslag

Krever bredbåndstilkobling til Internett.

Exchange-støtte

Krever Microsoft Exchange Server 2007 Service Pack 1 Update Rollup 4, Exchange Server 2010 eller Exchange 2013. Autokonfigurering krever at du aktiverer Autodiscovery-funksjonen i Microsoft Exchange Server.

Like skjermer via AirPlay

Krever Apple TV (andre generasjon eller nyere). Støttes på følgende Mac-modeller:

• MacBook Pro (tidlig 2011 eller nyere)
  • MacBook Air (midten av 2011 eller nyere)
  • iMac (midten av 2011 eller nyere)
  • Mac mini (midten av 2011 eller nyere)
  • Mac Pro (sent 2013)

Peer-to-peer AirPlay

Krever en Mac (2012 eller nyere) med OS X Yosemite og en Apple TV (tredje generasjon, rev. A, modell A1469 eller nyere) med Apple TV-programvareversjon 7.0 eller nyere.

Power Nap

Støttes av følgende Mac-modeller:

• MacBook Pro med Retina-skjerm (midten av 2012 eller nyere)
  • MacBook Air (sent 2010 eller nyere)
  • iMac (sent 2012 eller nyere)
  • Mac mini (sent 2012 eller nyere)
  • Mac Pro (sent 2013)

Bevegelser

Krever en Multi‑Touch-styreflate, Magic Trackpad eller Magic Mouse.

VoiceOver-bevegelser

Krever en Multi-Touch-styreflate eller Magic Trackpad.

Diktering

Krever en mikrofon (innebygd eller ekstern).

Mac App Store

Er kun tilgjengelig for personer som er 13 år eller eldre, i USA og mange andre land. Kompatibel maskinvare og programvare og internettilgang er påkrevd. Bredbåndstilknytning er anbefalt (kostnader kan påløpe). Vilkår gjelder.

Dette følger med

Apper

• Automator
  • Kalkulator
  • Kalender
  • Sjakk
  • Kontakter
  • Dashboard
  • Ordbok
  • DVD-spiller
  • FaceTime
  • Fontbok
  • iBooks
  • Bildeoverføring
  • iTunes
  • Launchpad
  • Mac App Store
  • Mail
  • Kart
  • Meldinger
  • Mission Control
  • Notater
  • Photo Booth
  • Forhåndsvisning
  • QuickTime Player
  • Påminnelser
  • Safari
  • Huskelapper
  • Systemvalg
  • TextEdit
  • Time Machine

Mer om innebygde apper

Verktøy

• Aktivitets­monitor
  • AirPort-verktøy
  • AppleScript-redigering
  • Lyd- og MIDI-oppsett
  • Bluetooth-filutveksling
  • Boot Camp-assistent
  • ColorSync-verktøy
  • Konsoll
  • Digital fargemåler
  • Diskverktøy
  • Grab
  • Grapher
  • Nøkkelringtilgang
  • Overførings­assistent
  • System­informasjon
  • Terminal
  • VoiceOver-verktøy

Språk

• Arabisk
  • Katalansk
  • Kroatisk
  • Forenklet kinesisk
  • Tradisjonell kinesisk
  • Tsjekkisk
  • Dansk
  • Nederlandsk
  • Engelsk
  • Finsk
  • Fransk
  • Tysk
  • Gresk
  • Hebraisk
  • Ungarsk
  • Indonesisk
  • Italiensk
  • Japansk
  • Koreansk
  • Malayisk
  • Norsk
  • Polsk
  • Portugisisk (Brasil)
  • Portugisisk
  • Rumensk
  • Russisk
  • Slovakisk
  • Spansk
  • Svensk
  • Thai
  • Tyrkisk
  • Ukrainsk
  • Vietnamesisk

1. *MacBook Pro (17-tommer, sent 2008) og hvit MacBook (sent 2008) støtter ikke AirDrop.
  2. iCloud krever iOS 5 eller nyere på iPhone 3Gs eller nyere, iPod touch (tredje generasjon eller nyere), iPad eller iPad mini, en Mac med OS X Lion versjon 10.7.5 eller nyere, eller en PC med Windows 7 eller Windows 8 (Outlook 2007 eller nyere eller en oppdatert nettleser kreves for tilgang til e-post, kontakter og kalendere). Enkelte funksjoner krever iOS 8 og OS X Yosemite. Enkelte funksjoner krever Wi‑Fi-forbindelse. Enkelte funksjoner er ikke tilgjengelige i alle land. For enkelte tjenester er tilgangen begrenset til ti enheter.

Publiseringsdato: 27. jun. 2017