Mac mini (eind 2014) - Technische specificaties

Processor

• 1,4 GHz
    1,4-GHz dual-core Intel Core i5 (Turbo Boost tot 2,7 GHz) met 3 MB gedeelde L3-cache op de chip
  • 2,6 GHz
    2,6-GHz dual-core Intel Core i5 (Turbo Boost tot 3,1 GHz) met 3 MB gedeelde L3-cache op de chip
    Uitbreidbaar tot 3,0-GHz dual-core Intel Core i7 (Turbo Boost tot 3,5 GHz) met 4 MB gedeelde L3-cache op de chip.
  • 2,8 GHz
    2,8-GHz dual-core Intel Core i5 (Turbo Boost tot 3,3 GHz) met 3 MB gedeelde L3-cache op de chip
    Uitbreidbaar tot 3,0-GHz dual-core Intel Core i7 (Turbo Boost tot 3,5 GHz) met 4 MB gedeelde L3-cache op de chip.

Opslagcapaciteit1

• 1,4 GHz
    5400-rpm harde schijf van 500 GB
    Uitbreidbaar tot Fusion Drive van 1 TB.
  • 2,6 GHz
    5400-rpm harde schijf van 1 TB
    Uitbreidbaar tot Fusion Drive van 1 TB of flashopslag (SSD) van 256 GB.
  • 2,8 GHz
    Fusion Drive van 1 TB
    Uitbreidbaar tot Fusion Drive van 2 TB of flashopslag (SSD) van 256 GB, 512 GB of 1 TB.

Geheugen

• 1,4 GHz
    4 GB 1600-MHz LPDDR3-geheugen
    Uitbreidbaar tot 8 GB of 16 GB.
  • 2,6 GHz
    8 GB 1600-MHz LPDDR3-geheugen
    Uitbreidbaar tot 16 GB.
  • 2,8 GHz
    8 GB 1600-MHz LPDDR3-geheugen
    Uitbreidbaar tot 16 GB.

Grafische voorzieningen

• 1,4 GHz
    Intel HD Graphics 5000
  • 2,6 GHz
    Intel Iris Graphics
  • 2,8 GHz
    Intel Iris Graphics

Afmetingen

• Hoogte: 3,6 cm
  • Breedte: 19,7 cm
  • Diepte: 19,7 cm

Gewicht2

• 1,4 GHz
    1,19 kg
  • 2,6 GHz
    1,20 kg
  • 2,8 GHz
    1,22 kg

Video-ondersteuning

• Ondersteuning voor maximaal twee displays met een resolutie van 2560 x 1600 pixels, beide met miljoenen kleuren
  • Digitale video-uitvoer via Thunderbolt
    • Native Mini DisplayPort-uitvoer
    • DVI-uitvoer via de Mini DisplayPort-naar-DVI-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar)
    • VGA-uitvoer via de Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar)
    • Dual-link DVI-uitvoer via de Mini DisplayPort-naar-dual-link-DVI-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar)
  • HDMI-video-uitvoer
    • Ondersteuning voor 1080p-resolutie bij maximaal 60 Hz
    • Ondersteuning voor resolutie van 3840 x 2160 bij 30 Hz
    • Ondersteuning voor resolutie van 4096 x 2160 bij 24 Hz
  • DVI-uitvoer via HDMI-naar-DVI-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar)

Audio

• Geluidsinvoerpoort (mini-aansluiting, digitaal/analoog)
  • Geluidsuitvoerpoort/3,5-mm koptelefoonaansluiting (digitaal/analoog)
  • HDMI-poort ondersteunt meerkanaalsaudio-uitvoer
  • Ondersteuning voor Apple iPhone-headset met microfoon
  • Ingebouwde luidspreker

Aansluitingen en uitbreidingen

• Twee Thunderbolt 2-poorten (tot 20 Gbps)
  • Vier USB 3-poorten (tot 5 Gbps)
  • HDMI-poort
  • Sleuf voor SDXC-kaart
  • Gigabit Ethernet-poort
  • Geluidsinvoerpoort
  • 3,5-mm koptelefoonaansluiting
  • IR-ontvanger

Communicatie

• Wifi
    Draadloze 802.11ac wifivoorziening; compatibel met IEEE 802.11a/g/b/n
  • Bluetooth
    Draadloze Bluetooth 4.0-technologie
  • Ethernet
    10/100/1000BASE-T Ethernet (RJ-45-connector)

Voedings- en omgevings-vereisten

• Netspanning: 100-240 V wisselstroom
  • Frequentie: 50-60 Hz, enkelfasig
  • Maximaal continu vermogen: 85 W
  • Temperatuur bij gebruik: 10 tot 35 °C
  • Temperatuur bij opslag: -40 tot 47 °C
  • Relatieve luchtvochtigheid: 5-95%, niet-condenserend
  • Hoogte bij gebruik: getest tot 3000 meter
  • Standaard akoestische prestaties: Geluidsdrukniveau (positie van de bediener): 12 dBA (indien niet in gebruik)3

Inhoud van de verpakking

• Mac mini
  • Netsnoer

Besturings-systeem

macOS
Alles wat jij op je Mac doet, begint bij het besturings­­systeem macOS. macOS Mojave bevat nieuwe features die zijn geïnspireerd door professionals, maar die iedereen kan gebruiken. Zo kun je nog meer doen met je Mac. Meer informatie

Toegankelijkheid

Dankzij de toegankelijkheids­features halen mensen met een beperking het meeste uit hun nieuwe Mac mini. Er zijn features die je helpen met zien, horen, lezen, schrijven en leren, en die motorische vaardigheden ondersteunen. Zo krijg je de meest geweldige dingen voor elkaar. Meer informatie

Features zijn onder meer:

• VoiceOver
  • Zoomen
  • Verhoog contrast
  • Verminder beweging
  • Siri en dicteerfunctie
  • Schakelbediening
  • Bijschriften
  • Tekst naar spraak

Ingebouwde apps4

• Foto’s
  • iMovie
  • GarageBand
  • Pages
  • Numbers
  • Keynote
  • Siri
  • Safari
  • Mail
  • FaceTime
  • Berichten
  • Kaarten
  • Aandelen
  • Woning
  • Dictafoon
  • Notities
  • Agenda
  • Contacten
  • Herinneringen
  • Photo Booth
  • Voorvertoning
  • iTunes
  • Boeken
  • App Store
  • Time Machine

Maatwerkopties

Configureer je Mac mini met deze opties, alleen bij de Apple Online Store.

• 1,4 GHz
    • 8 GB LPDDR3-geheugen
    • 16 GB LPDDR3-geheugen
    • Fusion Drive van 1 TB
    • Apple Remote
  • 2,6 GHz
    • 16 GB LPDDR3-geheugen
    • 3,0-GHz dual-core Intel Core i7-processor
    • Fusion Drive van 1 TB
    • 256 GB flashopslag (SSD)
    • Apple Remote
  • 2,8 GHz
    • 16 GB LPDDR3-geheugen
    • 3,0-GHz dual-core Intel Core i7-processor
    • Fusion Drive van 2 TB
    • 256 GB flashopslag (SSD)
    • 512 GB flashopslag (SSD)
    • 1 TB flashopslag (SSD)
    • Apple Remote

Mac mini en het milieu

Bij het bepalen van het effect van onze producten op het milieu nemen we de complete levenscyclus in beschouwing. Meer informatie

Bij het ontwerp is rekening gehouden met het volgende om de invloed van Mac mini op het milieu te beperken:

• Geen broomhoudende vlamvertragers
  • Pvc-vrij5
  • Zeer goed te recyclen behuizing van aluminium
  • Voldoet aan ENERGY STAR-norm
  • EPEAT-beoordeling ‘Gold’6

Apple en het milieu
Hier vind je meer informatie over de inspanningen die we leveren om het effect van onze producten en processen op het milieu te beperken. In onze Milieurapportages voor producten vind je gedetailleerde informatie over de milieuprestaties van elk Apple product.

Apple GiveBack
Met Apple GiveBack wordt het een stuk eenvoudiger om afscheid te nemen van je oude Mac. Als die nog in goede staat is, kun je ’m inruilen voor korting op de aanschaf van een nieuwe. Zo niet, dan helpen we je ’m gratis en verantwoord te recyclen. Goed voor jou. Goed voor de planeet.
Lees hier hoe het werkt

Akoestische prestatie

Weergegeven geluidsemissiewaarden in overeenstemming met ECMA-109

Geluidsvermogensniveau
A,m (B)
Geluidsdrukniveau
Bedieningspaneel
A,m (dB)
Inactief 1,90 (V = 0,25) 12,0
Draadloos web 1,90 (V = 0,25) 11,5
Toegang tot harde schijf 1,95 (V = 0,25) 12,0
  1. A,m is het gemiddelde A-gewogen geluidsvermogensniveau afgerond naar de dichtste 0,05 B.
  2. A,m is het gemiddelde A-gewogen geluidsdrukniveau gemeten bij de positie van de bediener (afgerond naar de dichtste 0,5 dB).
  3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel)
  4. v is de statistische bovengrens van het A-gewogen geluidsvermogensniveau.
  5. Het aantal, A,c (dat eerder Ad werd genoemd) kan worden berekend met behulp van de som van A,m en .
  6. Tijdens de test van het draadloze web worden 25 populaire websites bezocht.
  7. Geteste configuratie: 2,8-GHz dual-core Intel Core i5 , 8 GB geheugen, 1TB Fusion Drive, Intel Iris graphics.

Accessoires

Mac-software

• Logic Pro X
  • Final Cut Pro X

Overige accessoires

• Apple USB SuperDrive
  • AppleCare Protection Plan

Beeldschermen en grafische voorzieningen

• Apple HDMI-naar-DVI-adapter
  • Apple Mini DisplayPort-naar-DVI-adapter
  • Apple Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter
  • Apple Mini DisplayPort-naar-dual-link-DVI-adapter

1. 1 GB is gelijk aan 1 miljard bytes en 1 TB is gelijk aan 1 biljoen bytes; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.
  2. Het gewicht kan variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.
  3. Het geluidsniveau is gemeten met een standaarduitvoering van Mac mini en een normale bureausetting. Het geluidsniveau kan variëren, afhankelijk van de configuratie.
  4. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers en Keynote kunnen worden gedownload in de Mac App Store. Voor het downloaden van apps is een Apple ID vereist en een device dat compatibel is met de OS‑versie waar de apps op draaien.
  5. Pvc-vrije netsnoeren zijn verkrijgbaar in alle landen, behalve India en Zuid-Korea.
  6. Mac mini heeft de EPEAT-beoordeling ‘Gold’ gekregen in de Verenigde Staten en Canada.
Publicatiedatum: 29-okt-2018