iPad mini 3 - Tekniset tiedot

Väri

• Hopea

• Kulta

• Tähtiharmaa

Kapasiteetti1

• 16 Gt

• 64 Gt

• 128 Gt

Mitat ja paino2

• Wi‑Fi

• Korkeus: 200 mm

• Leveys: 134,7 mm

• Syvyys: 7,5 mm

• Paino: 331 g

• Wi‑Fi + Cellular

• Korkeus: 200 mm

• Leveys: 134,7 mm

• Syvyys: 7,5 mm

• Paino: 341 g

Näyttö

• Retina-näyttö

• 7,9 tuuman (lävistäjä) LED-taustavalaistu Multi-Touch-näyttö IPS-teknologialla

• 2048 x 1536 tarkkuus, 326 pikseliä tuumalla (ppi)

• Rasvaisia sormenjälkiä hylkivä pinnoite

Siru

• A7-siru 64-bittisellä arkkitehtuurilla

• M7-liiketunnistinprosessori

iSight-kamera

• 5 Mpix iSight-kamera

• Automaattitarkennus

• Kasvojentunnistus

• Taustavalokenno

• Viisielementtinen linssi

• Hybridi-infrapunasuodin

• ƒ/2.4 aukko

• Videon ja still-kuvien tarkennus napauttamalla

• Videon ja still-kuvien valotuksen säätö napauttamalla

• Kuvan ja videon paikkatietojen merkintä

• HDR-kuvat

• Ajastintila

• Panoraama

Videokuvaus

• 1080p HD-videokuvaus

• Videonvakautus

• Kasvojentunnistus

• Tarkennus napauttamalla kuvaamisen aikana

• Taustavalokenno

• 3x videozoomaus

• Timelapse-nopeutus

FaceTime HD -kamera

• 1,2 Mpix valokuvat

• 720p HD-video

• Kasvojentunnistus

• Taustavalokenno

• Videon ja still-kuvien valotuksen säätö napauttamalla

• Kuvan ja videon paikkatietojen merkintä

• Panoraama

• Ajastintila

Touch ID

• Koti-painikkeeseen sisäänrakennettu sormenjälkitunnistin

Yhteystekniikat

• Wi‑Fi-malli

• Wi‑Fi (802.11a/b/g/n); kaksoiskanava (2,4 GHz ja 5 GHz) ja MIMO

• Bluetooth 4.0 -teknologia

• Wi‑Fi + Cellular -malli

• Wi‑Fi (802.11a/b/g/n); kaksoiskanava (2,4 GHz ja 5 GHz) ja MIMO

• Bluetooth 4.0 -teknologia

• UMTS/HSPA/HSPA+/DC‑HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)

• CDMA EV-DO Rev. A ja Rev. B (800, 1900 MHz)

• LTE (kaistat 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 13, 17, 18, 19, 20, 25, 26)3

• Vain data4

Sijainti

• Wi‑Fi

• Wi‑Fi

• Digitaalinen kompassi

• iBeacon-mikropaikannus

• Wi‑Fi + Cellular

• Wi‑Fi

• Digitaalinen kompassi

• A-GPS ja GLONASS

• Cellular

• iBeacon-mikropaikannus

Videopuhelut5

• Wi‑Fi

• FaceTime-video

• iPad ministä mihin tahansa FaceTime-yhteensopivaan laitteeseen Wi‑Fin kautta

• Wi‑Fi + Cellular

• FaceTime-video

• iPad ministä mihin tahansa FaceTime-yhteensopivaan laitteeseen Wi‑Fi- tai mobiiliverkon kautta

Äänipuhelut5

• Wi‑Fi

• FaceTime-ääni

• iPad ministä mihin tahansa FaceTime-yhteensopivaan laitteeseen Wi‑Fin kautta

• Wi‑Fi + Cellular

• FaceTime-ääni

• iPad ministä mihin tahansa FaceTime-yhteensopivaan laitteeseen Wi‑Fi- tai mobiiliverkon kautta

Äänentoisto

• Taajuusvaste: 20–20 000 Hz

• Tuetut äänimuodot: AAC (8–320 kb/s), suojattu AAC (iTunes Store), HE‑AAC, MP3 (8–320 kb/s), MP3 VBR, Audible (muodot 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX ja AAX+), Apple Lossless, AIFF ja WAV

• Käyttäjä voi asettaa äänenvoimakkuuden ylärajan

TV ja video

• AirPlay-peilaus, kuvat, ääni ja videolähtö Apple TV:hen (2. tai uudempi sukupolvi)

• Näytön peilaus ja videolähdön tuki: jopa 1080p Lightning–digitaali-AV-sovittimella tai Lightning–VGA-sovittimella (sovittimet myydään erikseen)

• Tuetut videomuodot: H.264-video jopa 1080p, 60 kuvaa sekunnissa, High Profile -taso 4.2 ja AAC-LC-ääni jopa 160 kb/s, 48 kHz, stereoääni .m4v-, .mp4- ja .mov-tiedostomuodoissa; MPEG-4-video jopa 2,5 Mb/s, 640 x 480 pikseliä, 30 kuvaa sekunnissa, Simple Profile ja AAC-LC-ääni jopa 160 kb/s kanavaa kohden, 48 kHz, stereoääni .m4v-, .mp4- ja .mov-tiedostomuodoissa; Motion JPEG (M-JPEG) jopa 35 Mb/s, 1280 x 720 pikseliä, 30 kuvaa sekunnissa, ääni ulaw-muodossa, PCM-stereoääni .avi-tiedostomuodossa

Älykäs apuri6

• Siri – Lähetä viestejä, aseta muistutuksia ja tee paljon muuta ääntäsi käyttäen

• Käytä hands-freenä

• Kuuntele ja tunnista kappaleita

Ulkoiset painikkeet ja liitännät

• Koti/Touch ID -tunnistin

• Sisäinen kaiutin

• Lightning-​liitin

• 3,5 mm stereokuuloke-liitäntä

• Kaksi mikrofonia

• Päälle/pois Nukkumispainike

• Mykistys/​näytön-käännön lukitus

• Äänen-voimakkuus

Virta ja akku7

• Wi‑Fi

• Sisäinen 23,8 wattitunnin ladattava litiumpolymeeriakku

• Jopa 10 tuntia surffausta verkossa Wi‑Fin kautta, videon katselua tai musiikin kuuntelua

• Lataus virtalähteen avulla tai tietokoneen USB-liitännän kautta

• Wi‑Fi + Cellular

• Sisäinen 23,8 wattitunnin ladattava litiumpolymeeriakku

• Jopa 10 tuntia surffausta verkossa Wi‑Fin kautta, videon katselua tai musiikin kuuntelua

• Jopa 9 tuntia surffausta verkossa mobiilidataverkon kautta

• Lataus virtalähteen avulla tai tietokoneen USB-liitännän kautta

Tunnistimet

• Touch ID

• Kolmiakselinen gyroskooppi

• Kiihtyvyysanturi

• Ympäristön valoisuuden tunnistin

Käyttöjärjestelmä

iOS 8

• iOS 8 sisältää upeita uusia ominaisuuksia ja päivittäin käytettyjen ominaisuuksien päivityksiä. Se on kaikkien aikojen iOS-julkistus. Lisätietoja iOS 8:sta

iOS 8:aan sisältyvät:

• AirDrop

• AirPlay

• Ohjauskeskus

• Perhejako

• iCloud Drive

• Moniajo

• Ilmoituskeskus

• QuickType-näppäimistö

• Spotlight-haku

Vakio-ohjelmat

• Kamera

• Kuvat

• Viestit

• FaceTime

• Mail

• Musiikki

• Safari

• Kartat

• Kalenteri

• iTunes Store

• App Store

• Muistiinpanot

• Yhteystiedot

• iBooks

• Game Center

• Muistutukset

• Kello

• Videot

• Lehtikioski

• Photo Booth

• Podcastit

Ilmaiset ohjelmat Applelta8

• Pages

• Numbers

• Keynote

• iMovie

• GarageBand

• iTunes U

• Etsi iPhoneni

• Etsi ystäväni

• Remote

Liitäntä

• Lightning

Sähköposti-liitteiden tuki

• Tuetut tiedostomuodot

• .jpg, .tiff, .gif (kuvat); .doc ja .docx (Microsoft Word); .htm ja .html (verkkosivut); .key (Keynote); .numbers (Numbers); .pages (Pages); .pdf (Preview ja Adobe Acrobat); .ppt ja .pptx (Microsoft PowerPoint); .txt (teksti); .rtf (rich text format); .vcf (yhteystieto); .xls ja .xlsx (Microsoft Excel); .zip; .ics

Järjestelmä-vaatimukset

• Apple ID (vaaditaan joidenkin ominaisuuksien käyttämiseen)

• Internet-yhteys9

• Synkronointiin Macilla tai PC:llä olevan iTunesin kanssa tarvitaan:

• Mac: OS X 10.6.8 tai uudempi

• PC: Windows 8, Windows 7, Windows Vista tai Windows XP Home tai Professional ja Service Pack 3 tai uudempi

• iTunes (ladattavissa ilmaiseksi osoitteesta apple.com/fi/itunes/download)

Ympäristö-vaatimukset

• Käyttöympäristön lämpötila: 0°–35° C

• Varastointilämpötila: -20°–45° C

• Suhteellinen ilmankosteus: 5–95 % ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus: testattu 3000 metriin saakka

Kielet

• Kielituki

• amerikanenglanti, brittienglanti, kanadanenglanti, australianenglanti, yksinkertaistettu kiina, perinteinen kiina, perinteinen Hongkongin kiina, ranska, kanadanranska, saksa, italia, japani, korea, espanja, meksikonespanja, arabia, katalaani, kroatia, tšekki, tanska, hollanti, suomi, kreikka, heprea, hindi, unkari, indonesia, malaiji, norja, puola, portugali, brasilianportugali, romania, venäjä, slovakki, ruotsi, thai, turkki, ukraina, vietnam

• QuickType-näppäimistön tuki

• australianenglanti, kanadanenglanti, intianenglanti, brittienglanti, amerikanenglanti, yksinkertaistettu kiina (käsinkirjoitus, pinyin, piirrot), perinteinen kiina (cangjie, käsinkirjoitus, pinyin, piirrot, sucheng, zhuyin), ranska, kanadanranska, sveitsinranska, saksa, sveitsinsaksa, italia, japani (kana, romaji), korea, espanja, arabia, bengali, bulgaria, katalaani, cherokee, kroatia, tšekki, tanska, hollanti, emoji, viro, filipino, suomi, flaami, kreikka, havaiji, heprea, hindi, unkari, islanti, indonesia, latvia, liettua, makedonia, malaiji, marathi, norja, puola, portugali, brasilianportugali, romania, venäjä, serbia (kyrillinen/latinalainen), slovakki, slovenia, ruotsi, tamili, thai, turkki, ukraina, urdu, vietnam

• QuickType-näppäimistötuki ennakoivalla syötöllä10

• australianenglanti, kanadanenglanti, intianenglanti, brittienglanti, amerikanenglanti, kiina (yksinkertaistettu, perinteinen), ranska, kanadanranska, sveitsinranska, saksa, sveitsinsaksa, italia, japani, espanja, portugali, brasilianportugali, thai

• Siri-kielet

• amerikanenglanti, brittienglanti, kanadanenglanti, australianenglanti, espanja, meksikonespanja, amerikanespanja, ranska, kanadanranska, sveitsinranska, saksa, sveitsinsaksa, italia, sveitsinitalia, japani, korea, mandariinikiina (manner-Kiina, Taiwan), kantoninkiina (Hongkong)

• Sanelukielet

• australianenglanti, kanadanenglanti, brittienglanti, amerikanenglanti, espanja, meksikonespanja, amerikanespanja, ranska, kanadanranska, sveitsinranska, saksa, sveitsinsaksa, italia, sveitsinitalia, japani, korea, mandariinikiina (manner-Kiina, Taiwan), kantoninkiina (Hongkong), katalaani, kroatia, tšekki, tanska, hollanti, suomi, kreikka, unkari, indonesia, malaiji, norja, puola, portugali, brasilianportugali, romania, venäjä, slovakki, ruotsi, turkki, thai, ukraina, vietnam

• Määritelmäsanakirjan tuki

• englanti, kiina (yksinkertaistettu), ranska, saksa, italia, japani, korea, espanja, hollanti, brasilianportugali, venäjä, thai, turkki

• Kaksikielisen sanakirjan tuki

• yksinkertaistettu kiina, japani, korea, espanja

• Oikeinkirjoituksen tarkistus

• australianenglanti, kanadanenglanti, brittienglanti, amerikanenglanti, ranska, saksa, italia, espanja, tanska, hollanti, puola, portugali, brasilianportugali, venäjä, ruotsi, turkki

Pakkauksessa

• iPad mini 3

• Lightning–USB-kaapeli

• USB-virtalähde

1. 1 Gt = miljardi tavua; todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

2. Todellinen koko ja paino vaihtelevat kokoonpanon ja valmistusprosessin mukaan.

3. Lisätietoja 4G LTE -tuesta saat operaattoriltasi tai osoitteesta www.apple.com/ipad/LTE.

4. Mobiilidatapaketti myydään erikseen. Ostamasi malli on määritelty toimimaan tietyllä mobiiliverkkotekniikalla. Tarkista operaattoriltasi yhteensopivuus ja mobiilidatapaketin saatavuus.

5. FaceTime-puhelut edellyttävät soittajalta ja vastaanottajalta FaceTimea tukevaa laitetta ja Wi‑Fi-yhteyttä. Saatavuus mobiiliverkossa riippuu operaattorista, datasiirto saattaa olla maksullista.

6. Siri ei välttämättä ole saatavilla kaikilla kielillä tai kaikilla alueilla, ja sen ominaisuudet voivat vaihdella alueittain. Edellyttää internet-yhteyttä. Mobiilikäyttö saattaa olla maksullista.

7. Testauksen suoritti Apple lokakuussa 2014 käyttäen ennakkoversioita iPad mini 3 -laitteista ja -ohjelmistosta. Testauksessa akku tyhjennettiin seuraavilla toiminnoilla: videon toistaminen, äänen toistaminen ja internetin selaaminen Wi‑Fi- tai mobiilidataverkossa. Videosisältönä toistettiin 2 tunnin ja 23 minuutin pituista iTunes Storesta ostettua elokuvaa. Äänisisältö oli 358:sta iTunes Storesta ostetusta ääniraidasta koottu soittolista. Internet Wi‑Fin ja mobiilidataverkon kautta -testaus suoritettiin tarkoitukseen varatuilla www- ja sähköpostipalvelimilla. Testissä selattiin 20 suosittua verkkosivua vakioiduilla kopioilla ja vastaanotettiin sähköposti kerran tunnissa. Valittuna olivat oletusasetukset paitsi: Wi‑Fi oli yhteydessä verkkoon (paitsi internet-selausta varten mobiilidataverkon kautta) ja Wi‑Fi-ominaisuus ”Vahvista liittyminen” ja automaattinen kirkkauden säätö olivat pois päältä, näytön kirkkaus oli 50 % ja WPA2-salaus oli käytössä. Akun käyttöaika riippuu laitteen asetuksista, käyttötavasta ja useista muista tekijöistä. Akkutestit suoritettiin käyttäen tiettyjä iPad-laitteita, todelliset tulokset voivat vaihdella.

8. iMovie, Pages, Numbers ja Keynote ovat saatavilla ilmaiseksi App Storesta ehdot täyttäville, iOS 8 -yhteensopiville laitteille, jotka on aktivoitu 1. syyskuuta 2013 tai sen jälkeen. GarageBand on ladattavissa ilmaiseksi App Storessa iOS 8 -yhteensopiville laitteille, jotka on aktivoitu 1. syyskuuta 2014 tai sen jälkeen. Katso iOS 8 -yhteensopivat laitteet osoitteesta www.apple.com/fi/ios/whats-new. Ohjelmien lataaminen edellyttää Apple ID:tä.

9. Langatonta laajakaistayhteyttä suositellaan, saattaa olla maksullinen.

10. Vastaanottajaan ja ohjelmaan perustuvat muokatut ehdotukset eivät ole saatavilla kiinalle (yksinkertaistettu ja perinteinen) ja japanille.