No alt supplied for Image

MacBook Pro (Retina, 15-inch, medio 2014) - Technische specificaties

Beeldscherm

• Retina-display: 15,4‑inch (diagonaal) beeldscherm met led-achtergrondverlichting en IPS-technologie, resolutie van 2880 x 1800 bij 220 pixels per inch met ondersteuning voor miljoenen kleuren

• Native resolutie: 2880 x 1800 pixels (Retina); geschaalde resoluties: 1920 x 1200, 1680 x 1050, 1280 x 800 en 1024 x 640 pixels

Processor

• 2,2GHz

• 2,2-GHz quad-core Intel Core i7-processor (Turbo Boost tot 3,4 GHz) met 6 MB gedeelde L3-cache

• Uitbreidbaar tot 2,5-GHz quad-core Intel Core i7 (Turbo Boost tot 3,7 GHz) met 6 MB gedeelde L3-cache of 2,8-GHz quad-core Intel Core i7 (Turbo Boost tot 4,0 GHz) met 6 MB gedeelde L3-cache.

• 2,5GHz

• 2,5-GHz quad-core Intel Core i7-processor (Turbo Boost tot 3,7 GHz) met 6 MB gedeelde L3-cache

• Uitbreidbaar tot 2,8-GHz quad-core Intel Core i7 (Turbo Boost tot 4,0 GHz) met 6 MB gedeelde L3-cache.

Geheugen

• 16 GB ingebouwd 1600-MHz DDR3L-geheugen

Opslag1

• 2,2GHz - 256GB

• 256 GB PCIe-flashopslag

• Uitbreidbaar tot 512 GB of 1 TB flashopslag.

• 2,5GHz - 512GB

• 512 GB PCIe-flashopslag

• Uitbreidbaar tot 1 TB flashopslag.

Afmetingen en gewicht

• Hoogte: 1,8 cm

• Breedte: 35,89 cm

• Diepte: 24,71 cm

• Gewicht: 2,02 kg2

Grafische ondersteuning en weergavevoorzieningen

• Intel Iris Pro grafische processor

• NVIDIA GeForce GT 750M met 2 GB GDDR5-geheugen en automatische processorwisseling

• Twee beeldschermen en synchrone weergave: gelijktijdige ondersteuning voor volledige native resolutie op het ingebouwde beeldscherm en tot 2560 x 1600 pixels op tot twee externe beeldschermen, beide met miljoenen kleuren

• Digitale video-uitvoer via Thunderbolt

• Native Mini DisplayPort-uitvoer

• DVI-uitvoer via de Mini DisplayPort-naar-DVI-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar)

• VGA-uitvoer via de Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar)

• Dual-link DVI-uitvoer via de Mini DisplayPort-naar-dual-link-DVI-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar)

• HDMI-video-uitvoer

• Ondersteuning voor 1080p-resolutie bij maximaal 60 Hz

• Ondersteuning voor resolutie van 3840 x 2160 bij 30 Hz

• Ondersteuning voor resolutie van 4096 x 2160 bij 24 Hz

Camera

• 720p FaceTime HD-camera

Aansluitingen en uitbreiding

No alt supplied for Image
  • MagSafe 2-voedingspoort

• Twee Thunderbolt 2-poorten (tot 20 Gbps)

• Twee USB 3-poorten (tot 5 Gbps)

• HDMI-poort

• Koptelefoonaansluiting

• Sleuf voor SDXC-kaart

• Apple Thunderbolt-naar-FireWire-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar)

• Apple Thunderbolt-naar-Gigabit Ethernet-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar)

Draadloze voorzieningen

• Wi‑Fi

• Draadloze 802.11ac Wi‑Fi-netwerkvoorziening3compatibel met IEEE 802.11a/b/g/n

• Bluetooth

• Draadloze Bluetooth 4.0-technologie

Audio

• Stereoluidsprekers

• Twee microfoons

• Koptelefoonaansluiting

• Ondersteuning voor Apple iPhone-headset met afstandsbediening en microfoon

• Ondersteuning voor geluidsuitvoer (digitaal/analoog)

Toetsenbord en trackpad

Toetsenbord van volledig formaat met achtergrondverlichting, 78 (VS) of 79 (ISO) toetsen, inclusief 12 functietoetsen en 4 pijltoetsen (omgekeerde ‘T’) met omgevingslichtsensor

Multi‑Touch-trackpad voor zeer nauwkeurige aanwijzerverplaatsing; ondersteunt vertraagd scrollen, knijpen, draaien, vegen, vegen met drie vingers, vegen met vier vingers, tikken, dubbel tikken en slepen

Batterij en stroomvoorziening4

• Tot 8 uur draadloos internetten

• Tot 8 uur films afspelen van iTunes

• Tot 30 dagen stand-bytijd

• Ingebouwde lithium-polymeerbatterij van 95 wattuur

• MagSafe 2-lichtnetadapter van 85 W met kabelbeheersysteem; MagSafe 2-voedingspoort

Voeding en omgeving

• Netspanning: 100-240 V wisselstroom

• Frequentie: 50-60 Hz

• Temperatuur bij gebruik: 10 tot 35 °C

• Temperatuur bij opslag: -25 tot 45 °C

• Relatieve luchtvochtigheid: 0 tot 90%, niet-condenserend

• Hoogte bij gebruik: getest tot 3000 meter

• Maximale hoogte bij opslag: 4500 m

• Maximale hoogte bij transport: 10.500 m

Besturingssysteem

OS X Mavericks: Gebruiksvriendelijk, ongelooflijk krachtig en boordevol handige functies. OS X Mavericks is ’s werelds meest geavanceerde desktopbesturingssysteem. Meer informatie over het nieuwste besturingssysteem

OS X Mavericks bevat

• AirDrop

• AirPlay

• Dicteerfunctie

• Gatekeeper

• Berichtencentrum

• Facebook-integratie

• Twitter-integratie

• Ondersteuning van meerdere beeldschermen

• Tabbladen en tags in de Finder

• iCloud

• iCloud-sleutelhanger

• Dashboard

• Mission Control

• Zoeken met Spotlight

• Safari-stroombesparing

• App Nap

• Power Nap

• Gecomprimeerd geheugen

• Ingebouwde Deel-functie

Ingebouwde apps5

• iPhoto

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Kaarten

• iBooks

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Berichten

• Agenda

• Contacten

• Herinneringen

• Time Machine

• Photo Booth

• iTunes

• Game Center

• Voorvertoning

• Notities

• Mac App Store

Garantie en service

In Nederland hebben consumenten conform het Burgerlijk Wetboek recht op gratis reparatie of vervanging door de verkopende partij van goederen die, gelet op de aard van het product en de informatie die door de verkopende partij is verstrekt, niet de eigenschappen hebben die de koper redelijkerwijs kon verwachten conform de koopovereenkomst. Voor meer informatie klik je hier.

Een Mac wordt bovendien geleverd met een beperkte garantie van Apple van één jaar en 90 dagen gratis technische ondersteuning per telefoon. Voor meer informatie over de service die Apple verleent voor je Mac klik je hier.

Als je het AppleCare Protection Plan koopt, heb je tot drie jaar lang recht op deskundige technische ondersteuning per telefoon en profiteer je van extra mogelijkheden voor reparatie van je hardware door Apple. Voor meer informatie klik je hier.

Inhoud van de verpakking

• MacBook Pro met Retina-display

• MagSafe 2-lichtnetadapter

• Stekker

• Netsnoer

Maatwerkopties

Je kunt je MacBook Pro configureren met de volgende opties (alleen bij de Apple Online Store):

• Uitbreidbaar tot 2,8-GHz quad-core Intel Core i7 (Turbo Boost tot 4,0 GHz) met 6 MB gedeelde L3-cache

• Flashopslag tot 1 TB1

MacBook Pro met Retina-display en het milieu

Bij het bepalen van het effect van onze producten op het milieu nemen we de complete levenscyclus in beschouwing. Meer informatie over MacBook Pro met Retina-display en het milieu

Bij het ontwerp is rekening gehouden met het volgende om de invloed van MacBook Pro met Retina-display op het milieu te beperken:

• Zeer goed te recyclen behuizing van aluminium

• Kwikvrij display met led-achtergrondverlichting

• Arseenvrij glas (beeldscherm)

• Geen broomhoudende vlamvertragers

• Pvc-vrij6

• Minder verpakkingsmateriaal

• Voldoet aan ENERGY STAR 6.0-norm

• EPEAT-beoordeling “Gold”7

Apple en het milieu

Hier vind je meer informatie over de inspanningen die we leveren om het effect van onze producten en processen op het milieu te beperken. In onze Milieurapportages voor producten vind je gedetailleerde informatie over de milieuprestaties van elk Apple product.

Recycling

Apple heeft een holistische visie op materiaalgebruik en afvalvermindering. Hier vind je meer informatie over het recyclen van je Mac.

Akoestische prestatie

Weergegeven geluidsemissiewaarden in overeenstemming met ECMA-109

Geluidsvermogensniveau

LWA,m (B)

Geluidsdrukniveau

Bedieningspaneel

LpA,m (dB)

Inactief

1,40 (KV=0.25)

6,0

Draadloos web

1,40 (KV=0.25)

5,5

1. LWA,m is het gemiddelde A-gewogen geluidsvermogensniveau afgerond naar de dichtste 0,05 B.

2. LpA,m is het gemiddelde A-gewogen geluidsdrukniveau gemeten bij de positie van de bediener (afgerond naar de dichtste 0,5 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel)

4. KV is de statistische bovengrens van het A-gewogen geluidsvermogensniveau.

5. Het aantal, LWA,c (dat eerder LWAd werd genoemd) kan worden berekend met behulp van de som van LWA,m en KV.

6. Tijdens de test van het draadloze web worden 25 populaire websites bezocht.

7. Geteste configuratie: 2,5-GHz dual-core Intel Core i7-processor, 16 GB geheugen, 512 GB flashgeheugen, Intel Iris Pro & NVIDIA GeForce GT 750M.

Accessoires

Mac-software

• Aperture

• Logic Pro X

• Final Cut Pro X

Beeldschermen en adapters

• Apple Thunderbolt Display

• Apple Mini DisplayPort-naar-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort-naar-dual-link-DVI-adapter

• MagSafe-naar-MagSafe 2-converter

AirPort en draadloze voorzieningen

• AirPort Express

• AirPort Extreme

• AirPort Time Capsule

Overige accessoires

• Apple USB SuperDrive

• Thunderbolt-naar-Gigabit Ethernet-adapter

• Thunderbolt-naar-FireWire-adapter

• MagSafe 2-lichtnetadapter van 60 W

• MagSafe 2-lichtnetadapter van 85 W

• AppleCare Protection Plan

1. 1 GB is gelijk aan 1 miljard bytes en 1 TB is gelijk aan 1 biljoen bytes; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

2. Het gewicht kan variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.

3. Internettoegang vereist. 802.11ac is gebaseerd op een IEEE‑conceptspecificatie.

4. Tests uitgevoerd door Apple in juli 2014, waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van de 15-inch MacBook Pro met een 2,5-GHz quad-core Intel Core i7-processor, van prototypen van de 15-inch MacBook Pro met een 2,2-GHz quad-core Intel Core i7-processor en van prototypen van de 13-inch MacBook Pro met een 2,8-GHz dual-core Intel Core i5-processor. De test voor draadloos internetten meet de gebruiksduur van de batterij door draadloos naar 25 veelbezochte websites te gaan met een beeldschermhelderheid die is ingesteld op 12 stappen vanaf de laagste stand of 75%. De test voor het afspelen van HD-films meet de gebruiksduur van de batterij door 720p HD-materiaal af te spelen met een beeldschermhelderheid die is ingesteld op 12 stappen vanaf de laagste stand of 75%. De standbytest meet de gebruiksduur van de batterij door een systeem dat op een draadloos netwerk is aangesloten en bij een iCloud-account is aangemeld in de sluimerstand te zetten, terwijl Safari en Mail zijn geopend en alle systeeminstellingen op de standaardwaarden zijn ingesteld. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de configuratie en het gebruik. Ga naar www.apple.com/nl/batteries voor meer informatie.

5. Pages, Numbers en Keynote kunnen gratis worden gedownload in de Mac App Store voor in aanmerking komende Mac-computers die op of na 1 oktober 2013 zijn gekocht. OS X Mavericks vereist. Voor het downloaden van programma’s is een Apple ID vereist.

6. Pvc-vrije netsnoeren zijn verkrijgbaar in alle landen, behalve India en Zuid-Korea.

7. MacBook Pro heeft de EPEAT-beoordeling “Gold” gekregen in de Verenigde Staten en Canada.