Mac Pro (Sent 2013) - Teknisk information

Mått

• Höjd: 25,1 cm

• Diameter: 16,7 cm

• Vikt: 5 kg1

Processor

• 3,7 GHz Fyrkärnig

• Intel Xeon E5 med 10 MB L3-cache och Turbo Boost upp till 3,9 GHz

• Kan konfigureras med en sexkärnig processor på 3,5 GHz och 12 MB L3-cache, en åttakärnig processor på 3,0 GHz och 25 MB L3-cache eller en tolvkärnig processor på 2,7 GHz och 30 MB L3-cache

• 3,5 GHz Sexkärnig

• Intel Xeon E5 med 12 MB L3-cache och Turbo Boost upp till 3,9 GHz

• Kan konfigureras med en åttakärnig processor på 3,0 GHz och 25 MB L3-cache eller en tolvkärnig processor på 2,7 GHz och 30 MB L3-cache

• 3,0 GHz Åttakärnig

• Intel Xeon E5 med 25 MB L3-cache och Turbo Boost upp till 3,9 GHz

• Kan konfigureras med en tolvkärnig processor på 2,7 GHz och 30 MB L3-cache

Minne

• 3,7 GHz Fyrkärnig

• 12 GB (tre 4 GB) 1866 MHz DDR3 ECC-minne

• Kan konfigureras med 16 GB (fyra 4 GB), 32 GB (fyra 8 GB) eller 64 GB (fyra 16 GB)

• 3,5 GHz Sexkärnig

• 16 GB (fyra 4 GB) 1866 MHz DDR3 ECC-minne

• Kan konfigureras med 32 GB (fyra 8 GB) eller 64 GB (fyra 16 GB)

• 3,0 GHz Åttakärnig

• 16 GB (fyra 4 GB) 1866 MHz DDR3 ECC-minne

• Kan konfigureras med 32 GB (fyra 8 GB) eller 64 GB (fyra 16 GB)

Grafik

• 3,7 GHz Fyrkärnig

• Två AMD FirePro D300-grafikprocessorer med 2 GB GDDR5 VRAM vardera

• 1280 streamprocessorer

• 256 bitar bred minnesbuss

• 160 GB/s minnesbandbredd

• Prestanda på 2 teraflop

• Kan konfigureras med AMD FirePro D500 med 3 GB GDDR5 VRAM vardera, 1526 streamprocessorer, 384 bitar bred minnesbuss, 240 GB/s minnesbandbredd och prestanda på 2,2 teraflop, eller med två AMD FirePro D700 med 6 GB GDDR5 VRAM vardera, 2048 streamprocessorer, 384 bitar bred minnesbuss, 264 GB/s minnesbandbredd och prestanda på 3,5 teraflop

• 3,5 GHz Sexkärnig

• Två AMD FirePro D500-grafikprocessorer med 3 GB GDDR5 VRAM vardera

• 1526 streamprocessorer

• 384 bitar bred minnesbuss

• 240 GB/s minnesbandbredd

• Prestanda på 2,2 teraflop

• Kan konfigureras med två AMD FirePro D700 med 6 GB GDDR5 VRAM vardera, 2048 streamprocessorer, 384 bitar bred minnesbuss, 264 GB/s minnesbandbredd och prestanda på 3,5 teraflop

• 3,0 GHz Åttakärnig

• Två AMD FirePro D700-grafikprocessorer med 6 GB GDDR5 VRAM vardera

• 2 048 streamprocessorer

• 384 bitar bred minnesbuss

• 264 GB/s minnesbandbredd

• Prestanda på 3,5 teraflop

Skärmar som stöds

• Anslut upp till:

• Tre 5K bildskärmar med dubbla kablar

• Sex Thunderbolt bildskärmar

Lagring

• 256 GB

• Pcie-baserad ssd

• Kan konfigureras med 512 GB eller 1 TB2

Ljud

• Kombinerad optisk digital ljudutgång och analog ljudutgång (minikontakt)

• 3,5 mm minitele för hörlurar med stöd för headset

• HDMI-porten har stöd för flerkanalsljud

• Inbyggd högtalare

Anslutningar och utbyggnad

• Fyra USB 3

• Sex Thunderbolt 2

• Två Gigabit Ethernet-portar

• HDMI 1.4 Ultra HD

Trådlöst

• 802.11ac trådlös Wi‑Fi-anslutning3, kompatibel med IEEE 802.11a/b/g/n

• Trådlös anslutning med Bluetooth 4.0

Strömförsörjning och omgivning

• Nätspänning: 100-240 V växelström

• Frekvens: 50–60 Hz, enfas

• Högsta kontinuerliga effekt: 450 W

• Temperatur vid användning: 10 °C till 35 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 % till 95 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet vid användning: högst 5 000 m

• Typiska akustiska prestanda, ljudtrycksnivå (på användarens plats): 12 dBA i overksamt läge

Detta ingår

• Mac Pro, strömsladd

Mjukvara som ingår

macOS Mojave

macOS är operativ­systemet som driver allt du gör på en Mac. Nu kommer macOS Mojave, med nya funktioner inspirerade av våra mest avancerade användare, men utformade så att de passar alla. Så att du kan få ut mer av varje klick. Läs mer

Akustiska prestanda

Deklarerade ljudnivåer i enlighet med ECMA-109

Ljudstyrka

L W A,m (B)

Ljudtryck

Användarens plats

L p A,m (dB)

Overksam

2,05 (K V = 0,25)

14,0

Hårddisksökning

2,05 (K V = 0,30)

14,5

1. L W A,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket, avrundat till närmaste 0,05 B.

2. L p A,m är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket uppmätt vid användarens plats (avrundat till närmaste 0,5 dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel)

4. K v är det statistiska tillägget för att beräkna den övre gränsen för A-viktat ljudtryck.

5. Mängden, L W A,c (kallades tidigare för L W Ad) kan beräknas från summan av L W A,m och K v.

6. Det trådlösa webbtestet testar 25 populära webbplatser.

Mac Pro och miljön

Apple väger in produkternas hela livscykel vid beräkning av företagets miljöpåverkan.

• ENERGY STAR 6

• EPEAT Gold4

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• PVC-fri5

• I hög grad återvinningsbar

1. Vikten varierar beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

2. 1 GB = 1 miljard byte och 1 TB = 1 biljon byte. Formaterat utrymme är mindre.

3. Internetanslutning krävs. 802.11ac bygger på ett utkast till IEEE:s specifikation.

4. Mac Pro har certifierats med EPEAT Gold i USA och Kanada.

5. PVC-fri strömsladd finns i alla länder utom Indien och Sydkorea.