No alt supplied for Image

iPad Air - Technische specificaties

Uitvoering

• Spacegrijs

• Zilver

Modellen

• Wi-Fi

• Wi-Fi + Cellular

Capaciteit1

• 16 GB

• 32 GB

• 64 GB

• 128 GB

Afmetingen en gewicht2

• Wi-Fi

• Hoogte: 240 mm

• Breedte: 169,5 mm

• Diepte: 7,5 mm

• Gewicht: 469 gram

• Wi-Fi

• Hoogte: 240 mm

• Breedte: 169,5 mm

• Diepte: 7,5 mm

• Gewicht: 478 gram

Scherm

• Retina-display

• 9,7-inch (diagonaal) Multi-Touch-display met led-achtergrondverlichting en IPS-technologie

• Resolutie van 2048 x 1536 pixels bij 264 ppi (pixels per inch)

• Vingerafdrukbestendige, vetafstotende coating

Chip

• A7-chip met 64-bits architectuur en M7-bewegingscoprocessor

Draadloze en mobiele voorzieningen

• Wi-Fi

• Wi-Fi (802.11a/b/g/n); twee kanalen (2,4 GHz en 5 GHz) en MIMO

• Bluetooth 4.0-technologie

• Wi-Fi + Cellular

• Wi-Fi (802.11a/b/g/n); twee kanalen (2,4 GHz en 5 GHz) en MIMO

• Bluetooth 4.0-technologie

• UMTS/HSPA/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)

• CDMA EV-DO Rev. A en Rev. B (800, 1900 MHz)

• LTE (band 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 13, 17, 18, 19, 20, 25, 26)3

• Alleen data4

Camera’s, foto’s en video-opnamen

• FaceTime HD-camera

• 1,2-megapixel foto’s

• 720p HD-video

• FaceTime-videobellen via Wi-Fi of mobiel netwerk5

• Gezichtsherkenning

• Verlichtingssensor aan achterzijde

• Tikken om belichting voor video of foto’s te regelen

• Geotagging voor foto’s en video’s

• Video-opnamefunctie

• 1080p HD-video-opnamefunctie

• Videostabilisatie

• Gezichtsherkenning

• Tikken om scherp te stellen tijdens het filmen

• Verlichtingssensor aan achterzijde

• 3x videozoom

• iSight-camera

• 5-megapixel foto's

• Autofocus

• Gezichtsherkenning

• Verlichtingssensor aan achterzijde

• Lens bestaande uit vijf elementen

• Hybride IR-filter

• Diafragma ƒ/2.4

• Tikken om scherp te stellen bij video

• of foto's

• Tikken om belichting voor video of foto's te regelen

• Geotagging voor foto's en video's

• HDR-foto's

Externe knoppen en connectors

• Externe knoppen en regelaars

• Thuisknop

• Aan/uit; Sluimerstand aan/uit

• Geluid uit/schermrotatie

• Volume harder/zachter

• Connectors en in-/uitvoer

• Twee microfoons

• 3,5-mm stereoaansluiting koptelefoon

• Lightning-connector

• Ingebouwde luidsprekers

Batterij en stroom-voorziening6

• Wi-Fi

• Ingebouwde, oplaadbare lithium-polymeerbatterij van 32,4 wattuur

• Tot 10 uur internetten (via Wi-Fi), video's bekijken of muziek beluisteren

• Opladen via lichtnetadapter van 10 W of USB naar computersysteem

• Wi-Fi + Cellular

• Ingebouwde, oplaadbare lithium-polymeerbatterij van 32,4 wattuur

• Tot 10 uur internetten (via Wi-Fi), video's bekijken of muziek beluisteren

• Tot 9 uur internetten via een mobiel datanetwerk

• Opladen via lichtnetadapter van 10 W of USB naar computersysteem

Invoer/uitvoer

• Wi-Fi

• 3,5-mm ministereoaansluiting voor koptelefoon

• Ingebouwde luidsprekers

• Twee microfoons

• Wi-Fi + Cellular

• 3,5-mm ministereoaansluiting voor koptelefoon

• Ingebouwde luidsprekers

• Twee microfoons

• Sleuf voor nanosimkaart

Connector

• Lightning

Sensoren

• Gyroscoop met 3 assen

• Versnellingsmeter

• Omgevingslichtsensor

Besturingssysteem

iOS 9

Nieuw design, nieuwe functies. iOS 9 is het meest geavanceerde mobiele besturingssysteem ter wereld, in zijn meest geavanceerde vorm. Meer informatie over iOS 9

iOS 9 bevat:

• AirDrop

• AirPlay

• AirPrint

• Bedieningspaneel

• Berichtencentrum

• Siri

• Zoeken met Spotlight

• Apple Music

• Delen met gezin

• iCloud Drive

• Multitasken

• QuickType-toetsenbord

Ingebouwde apps

• Camera

• Foto’s

• Berichten

• FaceTime

• Mail

• Muziek

• Safari

• Kaarten

• Siri

• Agenda

• iTunes Store

• App Store

• Notities

• Contacten

• iBooks

• Game Center

• Herinneringen

• Klok

• Video’s

• Photo Booth

• Podcasts

• Zoek mijn iPhone

• Zoek mijn vrienden

• iCloud Drive

Gratis apps van Apple7

• Pages

• Numbers

• Keynote

• iMovie

• GarageBand

• iTunes U

• Apple Store

• Remote

Locatie-bepaling

• Wi-Fi

• Wi‑Fi

• Digitaal kompas

• Wi-Fi + Cellular

• Wi‑Fi

• Digitaal kompas

• Assisted GPS en GLONASS

• Mobiel netwerk

Videogesprekken5

• Wi-Fi

• FaceTime

• Van iPad Air via Wi-Fi naar andere voor FaceTime geschikte apparaten

• Wi-Fi + Cellular

• FaceTime

• Van iPad Air via Wi-Fi of een mobiel netwerk naar andere voor FaceTime geschikte apparaten

Audiogesprekken5

• Wi-Fi

• FaceTime

• Van iPad Air via Wi-Fi naar andere voor FaceTime geschikte apparaten

• Wi-Fi + Cellular

• FaceTime

• Van iPad Air via Wi-Fi of een mobiel netwerk naar andere voor FaceTime geschikte apparaten

Geluid afspelen

• Frequentiebereik: 20-20.000 Hz

• Ondersteunde geluidsstructuren: AAC (8 tot 320 Kbps), Protected AAC (van iTunes Store), HE-AAC, MP3 (8 tot 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (2, 3 en 4, Audible Enhanced Audio, AAX en AAX+), Apple Lossless, AIFF en WAV

• Door gebruiker in te stellen maximumvolume

Tv en video

• Synchrone AirPlay-weergave en video-uitvoer via Apple TV (2e en 3e generatie)

• Ondersteuning van synchrone weergave en video-uitvoer: tot 1080p via de Lightning-naar-digitale-AV-adapter of Lightning-naar-VGA-adapter (adapters afzonderlijk verkrijgbaar)

• Ondersteunde videostructuren: H.264-video tot 1080p, 60 beelden per seconde, High Profile level 4.2 met AAC-LC-audio tot 160 Kbps, 48 kHz, stereogeluid in .m4v-, .mp4- en .mov-bestandsstructuren; MPEG-4-video tot 2,5 Mbps, 640 x 480 pixels, 30 beelden per seconde, Simple Profile met AAC-LC-audio tot 160 Kbps per kanaal, 48 kHz, stereogeluid in .m4v-, .mp4- en .mov-bestandsstructuren, Motion JPEG (M-JPEG) tot 35 Mbps, 1280 x 720 pixels, 30 beelden per seconde, audio in ulaw, PCM-stereogeluid in .avi-bestandsstructuur

Ondersteunde e‑mailbijlagen

• Ondersteunde documenttypen

• .jpg, .tiff, .gif (afbeeldingen); .doc en .docx (Microsoft Word); .htm en .html (webpagina’s); .key (Keynote); .numbers (Numbers); .pages (Pages); .pdf (Voorvertoning en Adobe Acrobat); .ppt en .pptx (Microsoft PowerPoint); .txt (tekst); .rtf (rich text-structuur); .vcf (contactgegevens); .xls en .xlsx (Microsoft Excel); .zip; .ics

Talen

• Taalondersteuning

• Nederlands, Arabisch, Catalaans, Chinees (Traditioneel), Chinees (Vereenvoudigd), Deens, Duits, Engels (VK), Engels (VS), Fins, Frans, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Kroatisch, Maleis, Noors, Oekraïens, Pools, Portugees, Portugees (Brazilië), Roemeens, Russisch, Slowaaks, Spaans, Thai, Tsjechisch, Turks, Vietnamees, Zweeds

• Toetsenbordondersteuning

• Nederlands, Arabisch, Bulgaars, Catalaans, Cherokee, Traditioneel Chinees (handschrift, Pinyin, Zhuyin, Kanji, streken), Vereenvoudigd Chinees (handschrift, Pinyin, streken), Deens, Duits (Duitsland), Duits (Zwitserland), Emoji, Engels (Australië), Engels (Canada), Engels (VK), Engels (VS), Ests, Fins, Frans, Frans (Canada), Frans (Zwitserland), Grieks, Hawaïaans, Hebreeuws, Hindi, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans (Romaji, Kana), Koreaans, Kroatisch, Lets, Litouws, Macedonisch, Maleis, Noors, Oekraïens, Pools, Portugees, Portugees (Brazilië), Roemeens, Russisch, Servisch (Cyrillisch/Latijn), Slowaaks, Spaans, Tamil, Thai, Tibetaans, Tsjechisch, Turks, Vietnamees, Vlaams, IJslands, Zweeds

• Woordenboekondersteuning (voor tekstvoorspelling en automatische correctie)

• Nederlands, Arabisch, Catalaans, Cherokee, Engels (VK), Engels (VS), Traditioneel Chinees, Vereenvoudigd Chinees, Frans, Frans (Canada), Frans (Zwitserland), Deens, Duits, Ests, Fins, Grieks, Hawaïaans, Hebreeuws, Hindi, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans (Romaji, Kana), Koreaans, Kroatisch, Lets, Litouws, Maleis, Noors, Oekraïens, Pools, Portugees, Portugees (Brazilië), Roemeens, Russisch, Slowaaks, Spaans, Tamil, Thai, Tsjechisch, Turks, Vietnamees, Vlaams, Zweeds

• Siri-talen

• Engels (Australië, Canada, VK, VS), Duits (Duitsland, Zwitserland), Frans (Canada, Frankrijk, Zwitserland), Italiaans (Italië, Zwitserland), Japans, Kantonees (Hongkong), Koreaans, Mandarijn (China - vasteland, Taiwan), Spaans (Mexico, Spanje, VS)

Toegankelijkheid

• VoiceOver-schermlezer

• Begeleide toegang

• Schakelbediening

• Ondersteuning voor het afspelen van ondertiteling

• AssistiveTouch

• Schermvergroting

• Grotere tekst

• Vette tekst

• Hoger contrast

• Beweging verminderen

• Labels voor aan/uit

• Kleurinversie

• Volume links/rechts aanpassen

Omgeving

• Temperatuur bij gebruik: 0 tot 35 °C

• Temperatuur bij opslag: -20 tot 45 °C

• Relatieve luchtvochtigheid: 5 tot 95%, niet-condenserend

• Hoogte bij gebruik: getest tot 3000 meter

Systeemvereisten

• Apple ID (vereist voor sommige functies)

• Internettoegang8

Voor synchronisatie met iTunes op een Mac of pc is het volgende vereist:

• Mac: OS X versie 10.6.8 of hoger

• Pc: Windows 8, Windows 7, Windows Vista of Windows XP Home of Professional met Service Pack 3 of hoger

• iTunes (gratis te downloaden van www.apple.com/nl/itunes/download)

Inhoud van de verpakking

• iPad Air

• Lightning-naar-USB-kabel

• USB-lichtnetadapter

1. 1 GB is gelijk aan 1 miljard bytes; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

2. Afmetingen en gewicht kunnen variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.

3. Data-abonnement vereist. LTE is in een beperkt aantal landen en bij een beperkt aantal providers beschikbaar. Snelheden zijn afhankelijk van omstandigheden ter plaatse. Neem voor meer informatie over LTE-ondersteuning contact op met je provider en kijk op www.apple.com/ipad/LTE.

4. Een mobiel datanetwerk gebruiken is alleen mogelijk op het Wi-Fi + Cellular-model. Het model dat je aanschaft werkt alleen met specifieke mobiele-netwerktechnologie. Data-abonnement vereist.

5. Voor FaceTime-gesprekken is een voor FaceTime geschikt apparaat vereist voor zowel degene die belt als voor degene die gebeld wordt, en een Wi-Fi-verbinding. Beschikbaarheid via mobiele netwerken is afhankelijk van het beleid van de provider; hiervoor kunnen kosten in rekening worden gebracht.

6. Tests uitgevoerd door Apple in oktober 2013 met prototypen van iPad Air en de software. Bij de tests werden de volgende taken uitgevoerd totdat de batterij helemaal leeg was: video afspelen, audio afspelen en internetten met Wi-Fi of een mobiel datanetwerk. Het gebruikte videomateriaal was een herhaalde film van 2 uur en 23 minuten die was aangeschaft bij de iTunes Store. Het gebruikte audiomateriaal was een afspeellijst van 358 unieke muzieknummers die waren aangeschaft bij de iTunes Store. De tests voor internetten via Wi-Fi en een mobiel datanetwerk werden uitgevoerd met een speciale web- en mailserver. Hierbij werden 20 populaire webpagina's bezocht en werd eenmaal per uur mail opgehaald. De tests werden uitgevoerd met standaardinstellingen, met uitzondering van Wi-Fi (gekoppeld aan een netwerk, behalve bij internetten via een mobiel datanetwerk), de Wi-Fi-functie die vraagt om in te loggen op netwerken (uitgeschakeld), de functie voor automatische helderheidsbepaling (uitgeschakeld), helderheid (ingesteld op 50%) en de WPA2-codering (ingeschakeld). De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen van het apparaat, het gebruik en vele andere factoren. Voor de batterijtests werden specifieke iPads gebruikt; de feitelijke resultaten kunnen afwijken.

7. iMovie, Pages, Numbers en Keynote kunnen gratis worden gedownload in de App Store voor in aanmerking komende apparaten die compatibel zijn met iOS 9 en die op of na 1 september 2013 voor het eerst zijn geactiveerd. GarageBand kan gratis worden gedownload in de App Store voor in aanmerking komende apparaten die compatibel zijn met iOS 9 en die op of na 1 september 2014 voor het eerst zijn geactiveerd. Ga naar www.apple.com/nl/ios/whats-new voor een overzicht van apparaten die compatibel zijn met iOS 9. Voor het downloaden van apps is een Apple ID vereist.

8. Draadloze breedbandverbinding aanbevolen; hier zijn mogelijk kosten aan verbonden.