MacBook Pro (Retina, 13-tuumainen, loppuvuosi 2013) - Tekniset tiedot

Näyttö

• Retina-näyttö: 13,3 tuuman (lävistäjä) LED-taustavalaistu näyttö IPS-teknologialla, 2560 x 1600 tarkkuus, 227 pikseliä tuumalla ja tuki miljoonille väreille

• Natiivitarkkuus: 2560 x 1600 pikseliä (Retina); skaalatut resoluutiot: 1680 x 1050, 1440 x 900 ja 1024 x 640 pikseliä

Prosessori

• 2,4 GHz

• 2,4 GHz kaksiytiminen Intel Core i5 -prosessori (Turbo Boost jopa 2,9 GHz) ja 3 Mt jaettua L3-välimuistia

• Valinnaisena 2,6 GHz kaksiytiminen Intel Core i5 (Turbo Boost jopa 3,1 GHz), jossa on 3 Mt jaettua L3-välimuistia tai 2,8 GHz kaksiytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 3,3 GHz), jossa on 4 Mt jaettua L3-välimuistia.

• 2,6 GHz

• 2,6 GHz kaksiytiminen Intel Core i5 -prosessori (Turbo Boost jopa 3,1 GHz) ja 3 Mt jaettua L3-välimuistia

• Valinnaisena 2,8 GHz kaksiytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 3,3 GHz) ja 4 Mt jaettua L3-välimuistia.

Muisti

• 2,4 GHz - 128 Gt

• 4 Gt 1600 MHz DDR3L-muistia integroituna

• Valittavana jopa 8 Gt tai 16 Gt.

• 2,4 GHz - 256 Gt

• 8 Gt 1600 MHz DDR3L-muistia integroituna

• Valinnaisena jopa 16 Gt.

• 2,6 GHz - 512 Gt

• 8 Gt 1600 MHz DDR3L-muistia integroituna

• Valinnaisena jopa 16 Gt.

Tallennustila1

• 2,4 GHz

• 128 Gt

• 256 Gt

• 2,6 GHz

• 512 Gt

• Valittavana 1 Tt flash-muistia.

Mitat ja paino

• Korkeus: 1,8 cm

• Leveys: 31,4 cm

• Syvyys: 21,9 cm

• Paino: 1,57 kg2

Grafiikka- ja videotuki

• Intel Iris Graphics -näytönohjain

• Kahden näytön tila ja näytön kahdennus: samanaikainen täyden natiiviresoluution tuki sisäisessä näytössä ja jopa 2560 x 1600 pikseliä peräti kahdelle ulkoiselle näytölle, molemmille miljoonissa väreissä

• Thunderboltin digitaalinen videolähtö

• Natiivi Mini-DisplayPort-lähtö

• DVI-lähtö Mini-DisplayPort–Dual-Link DVI -sovittimella (myydään erikseen)

• VGA-lähtö Mini-DisplayPort–VGA-sovittimella (myydään erikseen)

• Dual-link DVI -lähtö Mini-DisplayPort–Dual-Link DVI -sovittimella (myydään erikseen)

• HDMI-videolähtö

• Tukee 1080p-tarkkuutta 60 Hz asti

• Tukee 3840 x 2160 -tarkkuutta 30 Hz

• Tukee 4096 x 2160 -tarkkuutta 24 Hz

Kamera

• 720p FaceTime HD -kamera

Liitännät ja laajennettavuus

No alt supplied for Image
  • MagSafe 2 -virtaportti

• Kaksi Thunderbolt 2 -porttia (jopa 20 Gb/s)

• Kaksi USB 3 -porttia (jopa 5 Gb/s)

• HDMI-portti

• Kuulokeportti

• SDXC-korttipaikka

• Applen Thunderbolt–FireWire-sovitin (myydään erikseen)

• Applen Thunderbolt–gigabitin Ethernet -sovitin (myydään erikseen)

Langattomat yhteydet

• Wi-Fi

• Langaton 802.11ac Wi‑Fi -verkko;3 IEEE 802.11a/b/g/n -yhteensopiva

• Bluetooth

• Langaton Bluetooth 4.0 -teknologia

Ääni

• Stereokaiuttimet

• Kaksi mikrofonia

• Kuulokeportti

• Tukee Applen iPhone-kuulokemikrofonia kaukosäätimellä ja mikrofonilla

• Tukee äänen linjalähtöä (digitaalinen/analoginen)

Näppäimistö ja ohjauslevy

• Täysikokoinen taustavalaistu näppäimistö, jossa on 78 (US) tai 79 (ISO) näppäintä, mukaan lukien 12 toimintonäppäintä ja 4 nuolinäppäintä (käänteinen T-asettelu), ympäristön valoisuuden tunnistimella

• Multi‑Touch-ohjauslevy tarkkaan osoittimen ohjaukseen; tukee kineettistä vieritystä, nipistystä, pyöritystä, pyyhkäisyä, kolmen sormen pyyhkäisyä, neljän sormen pyyhkäisyä, napautusta, kaksoisnapautusta ja veto-ominaisuuksia

Akku ja virta4

• Jopa 9 tuntia langatonta verkkoselaamista

• Jopa 9 tuntia iTunes-elokuvien toistoaikaa

• Jopa 30 päivää valmiusaikaa

• Sisäinen 71,8 wattitunnin litiumpolymeeriakku

• 60 W MagSafe 2 -virtalähde, jossa on pidike kaapelille; MagSafe 2 -virtaportti

Sähköteknisetja käyttöym päristövaat mukset

• Verkkojännite: 100– 40 V vaihtovirta

• Taajuus: 50–60 Hz

• Käyttölämpötila: 10°–35° C

• Varastointilämpötila: –25°– 45° C

• Suhteellinen ilmankosteus: 0–90 % ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus enintään: testattu 3000 m saakka

• Varastointikorkeus enintään: 4500 m

• Kuljetuskorkeus enintään: 10 000 m

Käyttöjärjestelmä

OS X Mavericks: OS X Mavericks on maailman edistyksellisin tietokoneen käyttöjärjestelmä, koska se on helppokäyttöinen, uskomattoman tehokas ja täynnä sinulle mieleisiä ominaisuuksia. Lue lisätietoja uusimmasta käyttöjärjestelmästä

OS X Mavericksissa on:

• AirDrop

• AirPlay

• Sanelu

• Gatekeeper

• Ilmoituskeskus

• Facebook-integrointi

• Twitter-integrointi

• Usean näytön tuki

• Finderin välilehdet ja tunnisteet

• iCloud

• iCloud-avainnippu

• Dashboard

• Mission Control

• Spotlight-haku

• Safarin virransäästäjä

• App Nap

• Power Nap

• Pakattu muisti

• Sisäänrakennettu jakaminen

Vakio-ohjelmat5

• iPhoto

• iMovie

• GarageBand

• Pages

• Numbers

• Keynote

• Kartat

• iBooks

• Safari

• Mail

• FaceTime

• Viestit

• Kalenteri

• Yhteystiedot

• Muistutukset

• Time Machine

• Photo Booth

• iTunes

• Game Center

• Esikatselu

• Muistiinpanot

• Mac App Store

Rajoitettu takuu ja huolto

Suomessa kuluttajilla on oikeus ilmaiseen korjaukseen, vaihtoon, hinnanalennukseen tai hyvitykseen myyjältä, mikäli tuotteet eivät ole sopimuksenmukaisia Suomen kauppalain mukaan. Tietyissä tilanteissa kuluttaja voi myös esittää vaatimuksensa edeltävälle myyjälle ketjussa. Saat lisätietoja Lue lisätietoja Rajoitettu takuu ja huolto.

Macin kauppaan kuuluu myös 90 päivän ilmainen tekninen puhelintuki ja yhden vuoden rajoitettu takuu Applelta. Jos haluat lisätietoja siitä, miten Apple huoltaa Maciasi, klikkaa tästä.

Ostamalla AppleCare Protection Planin saat kolmen vuoden ajaksi asiantuntevan teknisen puhelintuen ja laitteistohuollon lisävaihtoehdot Applelta. Saat lisätietoja klikkaamalla tästä.

Pakkauksessa

• MacBook Pro Retina-näytöllä

• MagSafe 2 -virtalähde

• Virtapistoke

• Virtajohto

Tilauksesta

Valitse nämä vaihtoehdot MacBook Pro -kokoonpanoosi vain Apple Online Storessa:

• Jopa 2,8 GHz kaksiytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 3,3 GHz), jossa on 4 Mt jaettua L3-välimuistia

• Jopa 16 Gt muistipäivitys

• Jopa 1 Tt flash-muistia1

MacBook Pro Retina-näytöllä ja ympäristö

Apple ottaa tuotteen koko elinkaaren huomioon määrittäessään ympäristökuormitustaan. Lue lisätietoja MacBook Pro Retina-näytöllä ja ympäristö

Retina-näytöllisessä MacBook Prossa on seuraavat ympäristövaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Kierrätettävä alumiinikotelo

• Elohopeaton LED-taustavalaistu näyttö

• Arseeniton näytön lasi

• Ei BFR-aineita

• Ei PVC:tä6

• Pienempi pakkauskoko

• Täyttää ENERGY STAR 6 -vaatimukset

• EPEAT Gold -luokitus7

Apple ja ympäristö

Katso lisätietoja Applen pyrkimyksistä vähentää tuotteidemme ja prosessiemme aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Tai lue tuotteiden ympäristöraportit, kun haluat yksityiskohtaista tietoa Apple-tuotteiden ympäristövaikutuksista.

Kierrätys

Apple tarkastelee materiaalien hallintaa ja jätteen määrän minimointia kokonaisvaltaisesti. Lisätietoja Macin kierrättämisestä.

Akustinen suorituskyky

ILMOITETUT MELUPÄÄSTÖT ISO 9296:n mukaisesti

Äänitehon taso

LWAd (B)

1 B = 10 dB

Äänenpaineen taso

Käyttäjän asema

LpAm (dB)

2,4 GHz

2,6 GHz

2,4 GHz

2,6 GHz

Vapaa

2,5

2,5

6,0

5,0

Kovalevyn käyttö

N/A

N/A

N/A

N/A

CD-aseman käyttö

N/A

N/A

N/A

N/A

1. LWAd on tilastollinen A-painotettu äänitehon tason yläraja (pyöristettynä lähimpään 0,1 B:iin).

2. LpAm on A-painotettu keskimääräinen äänenpaineen taso mitattuna käyttäjän asemasta (pyöristettynä lähimpään dB:iin).

3. 1 B (beli) = 10 dB (desibeli).

Lisävarusteet

Mac-ohjelmat

• Aperture

• Logic Pro X

• Final Cut Pro X

Näytöt ja sovittimet

• Apple Thunderbolt Display

• Applen Mini-DisplayPort–DVI-sovitin

• Applen Mini-DisplayPort–VGA-sovitin

• Applen Mini-DisplayPort–Dual

• -Link DVI -sovitin

• MagSafe–MagSafe 2 -muunnin

AirPort ja langattomuus

• AirPort Express

• AirPort Extreme

• AirPort Time Capsule

Muut lisävarusteet

• Applen USB SuperDrive

• Thunderbolt–gigabitin Ethernet -sovitin

• Thunderbolt–FireWire-sovitin

• 60 W MagSafe 2 -virtalähde

• 85 W MagSafe 2 -virtalähde

• AppleCare Protection Plan

1. 1 Gt = miljardi tavua ja 1 Tt = biljoona tavua; todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

2. Paino vaihtelee kokoonpanon ja valmistusprosessin mukaan.

3. Edellyttää internet-yhteyttä. 802.11ac perustuu IEEE‑standardiluonnokseen.

4. Testauksen suoritti Apple lokakuussa 2013 käyttäen neliytimisten 2,3 GHz Intel Core i7 -pohjaisten 15 tuuman MacBook Pro -tietokoneiden, neliytimisten 2,0 GHz Intel Core i7 -pohjaisten 15 tuuman MacBook Pro -tietokoneiden sekä kaksiytimisten 2,6 GHz Intel Core i5 -pohjaisten 13 tuuman MacBook Pro -tietokoneiden ennakkoversioita. Langattoman verkkoselauksen testi mittaa akun kestoa selattaessa langattomasti 25 suosittua verkkosivustoa, kun näytön kirkkaus on asetettu 12 pykälään minimistä tai 75 %:iin. HD-elokuvien toiston testi mittaa akun kestoa toistettaessa HD 720p -sisältöä, kun näytön kirkkaus on asetettu 12 pykälään minimistä tai 75 %:iin. Valmiustilatesti mittaa akun kestoa sallimalla langattomaan verkkoon liitetyn järjestelmän siirtyä valmiustilaan Safari- ja Mail-ohjelmien ollessa päällä ja kaikkien järjestelmäasetusten ollessa oletusasetuksissaan. Akun kesto vaihtelee käytön ja kokoonpanon mukaan. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.apple.com/fi/batteries.

5. Pages, Numbers ja Keynote ovat ladattavissa ilmaiseksi Mac App Storesta ehdot täyttäviin Mac-tietokoneisiin, jotka on ostettu 1. lokakuuta 2013 tai sen jälkeen. Edellyttää OS X Mavericksia. Ohjelmien lataaminen edellyttää Apple ID:tä.

6. Ilman PVC:tä valmistettu virtajohto on saatavilla kaikkialla muualla paitsi Manner-Kiinassa, Intiassa ja Etelä-Koreassa.

7. MacBook Pro on saavuttanut EPEAT Gold -luokituksen Yhdysvalloissa ja Kanadassa.