iMac (27 tum, mitten 2011) - Teknisk information

Skärm

• 27-tums (bildyta) LED-bakbelyst glänsande widescreenskärm med stöd för miljontals färger

• Upplösning: 2560 x 1440 bildpunkter

Processor

• 2,7 GHz fyrkärnig Intel Core i5 med 6 MB delad L3-cache på processormodulen

• 3,1 GHz fyrkärnig Intel Core i5 med 6 MB delad L3-cache på processormodulen

• Kan konfigureras med en 3,4 GHz fyrkärnig Intel Core i7.

Minne

4 GB (två 2 GB) 1333 MHz DDR3-minne

Kan konfigureras med 8 GB (alla modeller) eller 16 GB (utvalda modeller), endast på Apple Online Store.

Lagring1

• 2,7 GHz

• 1 TB hårddisk (7200 varv/min)

• Kan konfigureras med 2 TB hårddisk eller 256 GB SSD-hårddisk, endast på Apple Online Store.

• 3,1 GHz

• 1 TB hårddisk (7200 varv/min)

• Kan konfigureras med 2 TB hårddisk eller 256 GB SSD-hårddisk, endast på Apple Online Store.

Grafik

• 2,7 GHz

• Grafikprocessorn AMD Radeon HD 6770M med 512 MB GDDR5-minne

• 3,1 GHz

• Grafikprocessorn AMD Radeon HD 6970M med 1 GB GDDR5-minne

• Kan konfigureras med AMD Radeon HD 6970M med 2 GB GDDR5-minne, endast på Apple Online Store.

Videostöd och kamera

• FaceTime-HD-kamera

• Samtidigt stöd för full upplösning på den inbyggda skärmen och upp till 2560 x 1600 bildpunkter på en extern 30-tumsskärm

• Stöd för utökat skrivbord och skärmdubblering

Ljud

• Inbyggda stereohögtalare

• Två inbyggda högeffektiva förstärkare på 17 W

• Uttag för hörlurar/optiskt digitalt ljud (ministereokontakt)

• Linjeingång/optisk digital ljudingång (ministereokontakt)

• Inbyggd mikrofon

• Stöd för Apples iPhone-hörlurar med mikrofon

Anslutningar och utbyggnad

No alt supplied for Image
  • Två Thunderbolt-portar

• Mini DisplayPort-utgång med stöd för DVI, VGA och dubbellänkad DVI (adaptrar säljs separat)

• En FireWire 800-port (7 W)

• Fyra USB 2.0-portar

• SDXC-kortplats

• Direktmatad 8x SuperDrive med stöd för bränning i dubbla lager i 4x (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

• Ljud in/ut

• 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ-45-kontakt)

• IR-mottagare

Inmatning

• Apple Wireless Keyboard

• Tangentbord i full storlek med 78 (USA) eller 79 (ISO) tangenter, inklusive 12 funktionstangenter och 4 piltangenter (placerade som ett upp-och-nervänt T)

• Magic Mouse

• Slät Multi-Touch-yta med stöd för enkla gester (rullning och svepning). Klicka och dubbelklicka var som helst. Design som passar både vänster- och högerhänta.

• Magic Trackpad

• Styrplatta utan rörliga delar med exakt styrning av pekaren och stötvis rullning. Nyp ihop och dra isär, svep, dra snabbt med tre eller fyra fingrar, tryck, dubbeltryck, rotera, zooma skärmen, klicka och dra, klicka och dra med draglås, sekundärklick A och B.

Trådlöst

• Wi-Fi

• Trådlös Wi-Fi-anslutning med 802.11n2, kompatibel med IEEE 802.11a/b/g

• Bluetooth

• Trådlös anslutning med Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate)

Mått och vikt

• Höjd: 51,7 cm

• Bredd: 65,0 cm

• Djup: 20,7 cm

• Vikt: 13,8 kg3

Strömförsörjning och omgivning

• Nätspänning: 100-240 V växelström

• Frekvens: 50-60 Hz, enfas

• Högsta kontinuerliga effekt: 310 W

• Temperatur vid användning: 0° till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: -20° till 47 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 till 95 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet vid användning: högst 3000 m

• Genomsnittliga akustiska prestanda

• Ljudtryck (vid användarens position): 18 dBA i overksamt läge4

Begränsad garanti och service

iMac levereras med 90 dagars gratis telefonsupport och ett års begränsad garanti. Köp AppleCare Protection Plan och förläng skyddet till tre år från inköpsdatumet för din Mac. Det är bara med AppleCare Protection Plan du får direkt telefonsupport från Apples tekniska experter och garanti för att reparationer utförs av auktoriserade Apple-tekniker som använder originaldelar från Apple. Mer information får du på Apples supportsida eller genom att ringa 077-119 95 19.

Miljörapport

iMac har utformats med följande delar som minskar dess miljöpåverkan:

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• PVC-fri5

• Kvicksilverfri LED-bakbelyst skärm

• Höljet av aluminium och glas är till största delen återvinningsbart

• Uppfyller kraven för ENERGY STAR 5.2

• EPEAT Gold-klassad6

Apple och den globala miljön

Läs mer om Apples insatser för att minska miljöpåverkan från våra produkter och processer. Apples miljöspecifikation för produkter beskriver miljöegenskaperna hos våra produkter.

Akustik

DEKLARERADE LJUDNIVÅER i enlighet med ISO 9296

Ljudeffekt

LWAd (B)

1 B = 10 dB

Ljudtryck

Användarens plats

LpAm (dB)

2,7 GHz

3,1 GHz

2,7 GHz

3,1 GHz

Overksam

3,0

3,1

16

17

Vid hårddiskåtkomst

3,0

3,1

16

18

Vid CD-enhetsåtkomst

-

3,4

-

22

1. LWAd är det statistiska övre A-viktade gränsvärdet för ljudeffekt (avrundat till närmaste 0,1 B).

2. LpAm är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket uppmätt vid användarens plats (avrundat till närmaste dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel).

Återvinning

Apple har en helhetssyn på materialhantering och minskning av avfall. Läs mer om hur du återvinner din Mac.

I kartongen finns

• iMac

• Apple Wireless Keyboard

• Apple Magic Mouse

• Strömsladd

• DVD-skivor för installation/återställning

• Tryckt och elektronisk dokumentation

Program som ingår

Mac OS X Snow Leopard

Innehåller iTunes, Time Machine, Överblick, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Adressbok, QuickTime, iCal, DVD-spelare, Photo Booth, Front Row, Xcode Developer Tools, med mera.

iLife

Innehåller iPhoto, iMovie, GarageBand och iWeb.

Konfiguration och tillval

När du köper från Apple Online Store kan du uppgradera processor, grafik, minne och hårddisk samt byta ut Magic Mouse mot Magic Trackpad.

• 2,7 GHz

• Magic Trackpad

• 8 GB minnesuppgradering (två 4 GB)

• 16 GB minnesuppgradering (fyra 4 GB)

• 2 TB hårddisk

• 256 GB SSD-hårddisk

• 3,1 GHz

• Magic Trackpad

• 8 GB minnesuppgradering (två 4 GB)

• 16 GB minnesuppgradering (fyra 4 GB)

• 2 TB hårddisk

• 256 GB SSD-hårddisk

• 3,4 GHz quad-core Intel Core i7

• AMD Radeon HD 6970M med 2 GB GDDR5-minne

Tillbehör

Mac-program

• iWork

• Aperture

• Logic Express

• Final Cut Express

Skärm och grafik

• Apple Mini DisplayPort-till-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-till-VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort-till-dubbellänkad DVI-adapter

AirPort och trådlöst

• Time Capsule

• AirPort Express-basstation

• AirPort Extreme-basstation

Andra tillbehör

• Magic Trackpad

• Apples batteriladdare

• VESA-monteringspaket

• AppleCare Protection Plan

1. 1 GB = 1 miljard byte och 1 TB = 1 biljon byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.

2. Trådlös Internetanslutning kräver en trådlös basstation och ett Internetabonnemang som kan vara avgiftsbelagt.

3. Vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

4. Akustisktester gjorda på vanliga 27-tums iMac-datorer. Akustiken kan variera beroende på konfiguration.

5. PVC-fri strömsladd finns i USA, Kanada, Mexiko, Colombia, El Salvador, Guatemala, Panama, Peru, Puerto Rico, Amerikanska Jungfruöarna och Venezuela.

6. iMac har certifierats med EPEAT Gold i USA och Kanada.