iPhone 5s - Tekniset tiedot

Pinta

• Tähtiharmaa

• Kulta

• Hopea

Kapasiteetti11

• 16 Gt

• 32 Gt

• 64 Gt

Paino ja mitat2

• Korkeus: 123,8 mm

• Leveys: 58,6 mm

• Syvyys: 7,6 mm

• Paino: 112 grammaa

Sirut

• A7-siru, jossa on 64-bittinen arkkitehtuuri

• M7-liiketunnistinprosessori

Yhteystekniikat

• Malli A1533 (GSM)*: UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE (kaistat 1, 2, 3, 4, 5, 8, 13, 17, 19, 20, 25)

• Malli A1533 (CDMA)*: CDMA EV-DO Rev. A ja Rev. B (800, 1700/2100, 1900, 2100 MHz); UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE (kaistat 1, 2, 3, 4, 5, 8, 13, 17, 19, 20, 25)

• Malli A1453*: CDMA EV-DO Rev. A ja Rev. B (800, 1700/2100, 1900, 2100 MHz); UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE (kaistat 1, 2, 3, 4, 5, 8, 13, 17, 18, 19, 20, 25, 26)

• Malli A1457*: UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE (kaistat 1, 2, 3, 5, 7, 8, 20)

• Malli A1530*: UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); FDD-LTE (kaistat 1, 2, 3, 5, 7, 8, 20); TD-LTE (kaistat 38, 39, 40)

• 802.11a/b/g/n Wi-Fi

• Langaton Bluetooth 4.0 -teknologia

Sijainti

• A-GPS ja GLONASS

• Digitaalinen kompassi

• Wi-Fi

• Mobiiliverkko

• iBeacon-mikrosijainti

Touch ID

• Koti-painikkeeseen sisäänrakennettu sormenjälkitunnistin

Näyttö

Retina-näyttö

• 4 tuuman (lävistäjä) Multi-Touch-laajakuvanäyttö

• 1136 x 640 pikselin resoluutio (326 ppi)

• 800:1 kontrastisuhde (tyypillinen)

• 500 cd/m2 enimmäiskirkkaus (tyypillinen)

• Täysi sRGB-standardi

• Rasvaisia sormenjälkiä hylkivä pinnoite edessä

• Tukee usean kielen ja kirjoitusmerkistön samanaikaista esittämistä

iSight-kamera

• 8 megapikseliä 1,5 µ pikseleillä

• ƒ/2.2 aukko

• Safiirilasinen linssinsuojus

• True Tone -salama

• Taustavalokenno

• Viisielementtinen linssi

• Hybridi-infrapunasuodin

• Automaattitarkennus

• Tarkennus napauttamalla

• Valotuksen säädin

• Automaattinen HDR kuville

• Kasvojentunnistus

• Panoraama

• Automaattinen kuvanvakain

• Sarjakuvaustila

• Kuvien paikkatietojen merkintä

Videokuvaus

• 1080p HD-videokuvaus (30 fps)

• True Tone -salama

• Timelapse-nopeutus

• Videonvakautus

• Still-kuvien ottaminen videokuvauksen aikana

• Kasvojentunnistus

• 3x zoomaus

• Videon paikkatietojen merkintä

FaceTime-kamera

• 1,2 Mpix kuvat (1280 x 960)

• ƒ/2.4 aukko

• 720p HD-videokuvaus

• Automaattinen HDR kuville

• Taustavalokenno

• Kasvojentunnistus

• Valotuksen säädin

Videopuhelut3

• FaceTime

• iPhone 5s:stä mihin tahansa FaceTime-yhteensopivaan laitteeseen Wi‑Fi- tai mobiiliverkon kautta

• Puhelut HVGA-tarkkuudella (480 x 368) Wi‑Fi-verkon kautta

Äänipuhelut3

• FaceTime

• iPhone 5s:stä mihin tahansa FaceTime-yhteensopivaan laitteeseen Wi‑Fi- tai mobiiliverkon kautta

• Wi-Fi-puhelut4

Äänentoisto

• Tuetut äänimuodot: AAC (8–320 Kbps), suojattu AAC (iTunes Storesta), HE-AAC, MP3 (8–320 Kbps), MP3 VBR, Audible (muodot 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX and AAX+), Apple Lossless, AIFF ja WAV

• Käyttäjä voi asettaa äänenvoimakkuuden ylärajan

TV ja video

• AirPlay-peilaus ja videolähtö Apple TV:hen (2. ja 3. sukupolvi)

• Näytön peilaus ja videolähdön tuki: Jopa 1080p Lightning–digitaali-AV-sovittimella tai Lightning–VGA-sovittimella (sovittimet myydään erikseen)

• Tuetut videomuodot: H.264-video jopa 1080p, 60 kuvaa sekunnissa, High Profile ‑taso 4.2 ja AAC-LC-ääni jopa 160 kb/s, 48 kHz, stereo-ääni .m4v-, .mp4- ja .mov-tiedostomuodoissa; MPEG-4-video, jopa 2,5 Mb/s, 640x480 pikseliä, 30 kuvaa sekunnissa, Simple Profile ja AAC-LC-ääni jopa 160 kb/s kanavaa kohden, 48 kHz, stereoääni .m4v-, .mp4- ja .mov-tiedostomuodoissa; Motion JPEG (M-JPEG) jopa 35 Mb/s, 1280x720 pikseliä, 30 kuvaa sekunnissa, ääni ulaw-muodossa, PCM-stereoääni .avi-tiedostomuodossa

Ulkoiset painikkeet ja liitännät

• Päälle/pois Nukkumispainike

• Soitto/äänetön

• Äänenvoimakkuus

• Koti/Touch ID -tunnistin

• 3,5 mm stereokuulokeliitäntä

• Mikrofoni

• Lightning-liitin

• Sisäinen kaiutin

Virta ja akku4

• Sisäänrakennettu ladattava litiumioniakku

• Lataaminen tietokoneen USB-liitännän tai virtasovittimen avulla

• Puheaikaa: jopa 10 tuntia 3G-verkossa

• Valmiusaikaa: jopa 10 päivää

• Internet-käyttöä: jopa 10 tuntia 3G-verkossa, jopa 10 tuntia LTE-verkossa, jopa 10 tuntia Wi-Fi-verkossa

• Videon toistoa: jopa 10 tuntia

• Äänen toistoa: jopa 40 tuntia

Tunnistimet

• Kolmiakselinen gyroskooppi

• Kiihtyvyysanturi

• Etäisyyden tunnistin

• Ympäristön valoisuuden tunnistin

• Sormenjälkitunnistin

Vakio-ohjelmat

• Kamera

• Kuvat

• Terveys

• Viestit

• Puhelin

• FaceTime

• Mail

• Musiikki

• Wallet

• Safari

• Kartat

• Kalenteri

• iTunes Store

• App Store

• Muistiinpanot

• Lehtikioski

• Yhteystiedot

• iBooks

• Game Center

• Sää

• Muistutukset

• Kello

• Videot

• Pörssi

• Laskin

• Sanelin

• Kompassi

• Podcastit

• Watch

• Vinkit

• iCloud Drive

Ilmaisia ohjelmia Applelta5

• iMovie

• Pages

• Keynote

• Numbers

• iTunes U

• GarageBand

• Apple Store

• Remote

• Etsi iPhoneni

• Etsi ystäväni

Kuulokkeet

• Apple EarPodit kaukosäätimellä ja mikrofonilla

• Säilytys- ja kuljetuskotelo

SIM-kortti

• Nano-SIM

• iPhone 5s ei ole yhteensopiva olemassa olevien mikro-SIM-korttien kanssa.

Liitäntä

• Lightning

Sähköpostiliitteiden tuki

• Tuetut tiedostomuodot

• .jpg, .tiff, .gif (kuvat); .doc ja .docx (Microsoft Word); .htm ja .html (verkkosivut); .key (Keynote); .numbers (Numbers); .pages (Pages); .pdf (Esikatselu ja Adobe Acrobat); .ppt ja .pptx (Microsoft PowerPoint); .txt (teksti); .rtf (rich text format); .vcf (yhteystieto); .xls ja .xlsx (Microsoft Excel); .zip; .ics

Järjestelmävaatimukset

• Apple ID (vaaditaan joidenkin ominaisuuksien käyttämiseen)

• Internet-yhteys6

• Synkronointiin Macilla tai PC:llä olevan iTunesin kanssa tarvitaan:

• Mac: OS X 10.8.5 tai uudempi

• PC: Windows 7 tai Windows 8

• iTunes 12.3 tai uudempi (ladattavissa ilmaiseksi osoitteesta www.itunes.com/fi/download)

Ympäristövaatimukset

• Käyttöympäristön lämpötila: 0–35 °C

• Varastointilämpötila: -20–45 °C

• Suhteellinen ilmankosteus: 5–95 %, ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus enintään: testattu 3000 metriin saakka

Kielet

• Kielituki

• amerikanenglanti, brittienglanti, kanadanenglanti, australianenglanti, yksinkertaistettu kiina, perinteinen kiina, perinteinen Hongkongin kiina, ranska, kanadanranska, saksa, italia, japani, korea, espanja, meksikonespanja, arabia, katalaani, kroatia, tšekki, tanska, hollanti, suomi, kreikka, heprea, hindi, unkari, indonesia, malaiji, norja, puola, portugali, brasilianportugali, romania, venäjä, slovakki, ruotsi, thai, turkki, ukraina, vietnam

• QuickType-näppäimistön tuki

• australianenglanti, kanadanenglanti, intianenglanti, brittienglanti, amerikanenglanti, yksinkertaistettu kiina (käsinkirjoitus, pinyin, piirrot), perinteinen kiina (cangjie, käsinkirjoitus, pinyin, piirrot, sucheng, zhuyin), ranska, kanadanranska, sveitsinranska, saksa, sveitsinsaksa, italia, japani (kana, romaji), korea, espanja, arabia, bengali, bulgaria, katalaani, cherokee, kroatia, tšekki, tanska, hollanti, emoji, viro, filipino, suomi, flaami, kreikka, havaiji, heprea, hindi, unkari, islanti, indonesia, latvia, liettua, makedonia, malaiji, marathi, norja, puola, portugali, brasilianportugali, romania, venäjä, serbia (kyrillinen/latinalainen), slovakki, slovenia, ruotsi, tamili, thai, turkki, ukraina, urdu, vietnam

• QuickType-näppäimistötuki ennakoivalla syötöllä8

• amerikanenglanti, australianenglanti, brittienglanti, intianenglanti, kanadanenglanti, yksinkertaistettu kiina, perinteinen kiina, ranska, kanadanranska, sveitsinranska, saksa, sveitsinsaksa, italia, japani, korea, venäjä, espanja, meksikonespanja, portugali, brasilianportugali, thai, turkki

• Sanelukielet

• australianenglanti, kanadanenglanti, intianenglanti, irlanninenglanti, uudenseelanninenglanti, filippiinienenglanti, singaporenenglanti, eteläafrikanenglanti, brittienglanti, amerikanenglanti, espanja, chilenespanja, kolumbianespanja, meksikonespanja, amerikanespanja, ranska, belgianranska, kanadanranska, sveitsinranska, saksa, itävallansaksa, sveitsinsaksa, italia, sveitsinitalia, japani, korea, mandariinikiina (manner-Kiina, Taiwan), kantoninkiina (Hongkong), arabia, katalaani, kroatia, tšekki, tanska, hollanti, belgianhollanti, suomi, kreikka, heprea, unkari, indonesia, malaiji, norja, puola, portugali, brasilianportugali, romania, venäjä, slovakki, ruotsi, turkki, thai, ukraina, vietnam

• Siri-kielet

• englanti (Australia, Kanada, Intia, Uusi-Seelanti, Singapore, Iso-Britannia, Yhdysvallat), espanja (Meksiko, Espanja, Yhdysvallat), ranska (Belgia, Kanada, Ranska, Sveitsi), saksa (Itävalta, Saksa, Sveitsi), italia (Italia, Sveitsi), japani, korea, mandariinikiina (Manner-Kiina, Taiwan), kantoninkiina (Hongkong), ruotsi (Ruotsi), tanska (Tanska), hollanti (Belgia, Alankomaat), norja (Norja), venäjä (Venäjä), turkki (Turkki), thai (Thaimaa), portugali (Brasilia)

• Määritelmäsanakirjan tuki

• englanti, yksinkertaistettu kiina, ranska, saksa, italia, japani, korea, espanja, hollanti, brasilianportugali, venäjä, thai, turkki, hindi, norja, ruotsi

• Kaksikielisen sanakirjan tuki

• Yksinkertaistettu kiina, japani, korea, espanja, ranska, saksa

• Oikeinkirjoituksen tarkistus

• australianenglanti, kanadanenglanti, brittienglanti, amerikanenglanti, ranska, saksa, italia, espanja, tanska, hollanti, puola, portugali, brasilianportugali, venäjä, ruotsi, turkki

Pakkauksessa

• iPhone 5s

• Apple EarPodit kaukosäätimellä ja mikrofonilla

• Lightning–USB-kaapeli

• 5 W USB-virtalähde

• Dokumentaatio

iPhone ja ympäristö

Apple ottaa tuotteen koko elinkaaren huomioon ympäristökuormitustaan määrittäessään. Lue lisätietoja iPhone ja ympäristö

iPhone 5s edustaa Applen jatkuvaa kehitystä ympäristöasioissa. Siinä on seuraavat ympäristövaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Elohopeaton LED-taustavalaistu näyttö

• Arseeniton näytön lasi

• Ei bromia sisältäviä palonestoaineita

• Ei PVC:tä

• Kierrätettävä alumiinikotelo

• Virtalähde ylittää ankarimmat kansainväliset energiatehokkuusvaatimukset

Apple ja ympäristö

Katso lisätietoja Applen pyrkimyksistä vähentää tuotteidensa ja prosessiensa aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Applen tuotteiden ympäristöraportit sisältävät Applen tuotteiden tarkat ympäristötiedot.

Kierrätys

Apple tarkastelee materiaalien hallintaa ja jätteen määrän minimointia kokonaisvaltaisesti. Lisätietoja iPhonen kierrättämisestä.

*Jos tarvitset apua iPhonesi mallinumeron tunnistamiseen, katso http://support.apple.com/kb/HT3939?viewlocale=fi_FILisätietoja LTE-tuesta saat operaattoriltasi tai osoitteesta www.apple.com/fi/iphone/LTE.

1. 1 Gt = miljardi tavua, todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

2. Koko ja paino vaihtelevat kokoonpanon ja valmistusprosessin mukaan.

3. FaceTime-puhelut edellyttävät soittajalta ja vastaanottajalta FaceTimea tukevaa laitetta sekä Wi-Fi-yhteyttä. Saatavuus mobiiliverkossa riippuu operaattorista; datasiirto saattaa olla maksullista.

4. Kaikki akkua koskevat väitteet riippuvat verkon kokoonpanosta ja monista muista tekijöistä, todelliset tulokset vaihtelevat. Akun latauskertojen määrä on rajallinen, ja voit joutua vaihdattamaan sen ennen pitkää Applen palveluntarjoalla. Akun käyttöaika ja latauskertojen määrä riippuvat käyttötavasta ja asetuksista. Jos haluat lisätietoja, katso www.apple.com/fi/batteries ja www.apple.com/fi/iphone/battery.html.

5. iMovie, GarageBand, Pages, Numbers ja Keynote ovat saatavilla ilmaiseksi App Storesta iOS 9 -yhteensopiville laitteille, jotka on aktivoitu 1. syyskuuta 2013 tai sen jälkeen. Voit katsoa iOS 9 -yhteensopivat laitteet osoitteesta www.apple.com/fi/ios/whats-new/. Ohjelmien lataaminen edellyttää Apple ID:tä.

6. Langatonta laajakaistayhteyttä suositellaan, saattaa olla maksullinen.

7. Vastaanottajaan ja ohjelmaan perustuvat muokatut ehdotukset eivät ole saatavilla kiinalle (yksinkertaistettu ja perinteinen), japanille, korealle ja thaille.

Kaikki ominaisuudet eivät ehkä ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Tästä näet koko luettelon.

Ohjelmien ja palvelujen saatavuus ja hinnat voivat muuttua.