MacBook Air (13-inch, medio 2011) - Technische specificaties

Beeldscherm

• Hogeresolutie-breedbeeldscherm met glanzende toplaag, led-achtergrondverlichting en ondersteuning voor miljoenen kleuren

• 13,3-inch (diagonaal) breedbeeldscherm met glanzende toplaag en hoge resolutie, led-achtergrondverlichting en ondersteuning voor miljoenen kleuren

• Ondersteunde resoluties: 1440 x 900 (native), 1280 x 800, 1152 x 720 en 1024 x 640 pixels bij een beeldverhouding van 16:10, 1024 x 768 en 800 x 600 pixels bij een beeldverhouding van 4:3

Afmetingen en gewicht

Ultradunne en ultralichte aluminium unibodyconstructie.

• Hoogte: 0,3-1,7 cm

• Breedte: 32,5 cm

• Diepte: 22,7 cm

• Gewicht: 1,35 kg1

Opslag

Alleen flash-opslag.2

• 128 GB flash-opslagruimte

• 256 GB flash-opslagruimte

Processor en geheugen

Uitgerust met een dual-core Intel Core i5- of i7-processor en DDR3-geheugen.

• Processor

• 1,7-GHz dual-core Intel Core i5 met 3 MB gedeelde L3-cache

• Model met harde schijf van 256 GB uitbreidbaar tot dual-core 1,8-GHz Intel Core i7 met 4 MB gedeelde L3-cache (alleen via de Apple Online Store).

• Geheugen

• 4 GB 1333-MHz DDR3-geheugen ingebouwd

Grafische processors

Geavanceerde Intel HD Graphics 3000-processor.

• Intel HD Graphics 3000-processor met 384 MB DDR3 SDRAM, gedeeld met werkgeheugen3

Video-ondersteuning en camera

Ingebouwde FaceTime-camera

• FaceTime-camera

• Twee beeldschermen en synchrone weergave: gelijktijdige ondersteuning voor volledige "native" resolutie op het ingebouwde beeldscherm en tot 2560 x 1600 pixels op een extern beeldscherm, beide met miljoenen kleuren

Aansluitingen en uitbreiding

No alt supplied for Image

USB 2.0, Thunderbolt, koptelefoonaansluiting, MagSafe-voedingspoort, SD-kaartsleuf (13-inch model).

• Twee USB 2.0-poorten (tot 480 Mbps)

• Thunderbolt-poort

• Sleuf voor SD-kaart

Batterij en stroomvoorziening

Geavanceerde lithium-polymeerbatterij met MagSafe-lichtnetadapter.4

• Draadloos web -Tot 7 uur

• Standbytijd - Tot 30 dagen

• Ingebouwde lithium-polymeerbatterij van 50 wattuur; MagSafe-lichtnetadapter van 45 W met kabelbeheersysteem; MagSafe-voedingspoort

Draadloos

Nieuwste Wi-Fi- en Bluetooth-technologie

• Wi-Fi

• Draadloos 802.11n-Wi-Fi-netwerk;5 compatibel met IEEE 802.11a/b/g

• Bluetooth

• Bluetooth 4.0 voor draadloze verbindingen

Audio

Stereoluidsprekers, microfoon en koptelefoon.

• Stereoluidsprekers

• Omnidirectionele microfoon

• Koptelefoonaansluiting

• Ondersteuning voor Apple koptelefoon met afstandsbediening en microfoon

Voedings- en omgevingsvereisten

• Netspanning: 100 tot 240 V wisselstroom

• Frequentie: 50-60 Hz

• Temperatuur bij gebruik: 10 tot 35 °C

• Temperatuur bij opslag: -24 tot 45 °C

• Relatieve luchtvochtigheid: 0-90%, niet-condenserend

• Hoogte bij gebruik: max. 3000 meter

• Hoogte bij opslag: max. 4500 meter

• Hoogte bij transport: max. 10.500 meter

Garantie en service

MacBook Air wordt geleverd met 90 dagen gratis telefonische ondersteuning en een jaar beperkte garantie. Wanneer je het AppleCare Protection Plan koopt, worden de service en ondersteuning uitgebreid tot drie jaar vanaf de datum waarop je de computer hebt gekocht. Alleen met het AppleCare Protection Plan kun je gebruikmaken van telefonische ondersteuning door technische experts van Apple en ben je ervan verzekerd dat reparaties worden uitgevoerd door gediplomeerde Apple technici, die alleen originele Apple onderdelen gebruiken. Raadpleeg voor meer informatie Apple support of bel 0900 7777 703.

Dvd- of cd-deling

Met de Mac App Store is het gemakkelijker dan ooit om programma's voor de Mac aan te schaffen. Zonder dozen, schijven of tijdrovende installatieprocedures. Met één keer klikken installeer je elk programma op je Mac. Maar als je een programma zoekt dat niet te vinden is in de Mac App Store, kun je dvd- of cd-deling gebruiken. Met deze handige Mac OS X-functie "leen" je draadloos de optische eenheid van een Mac of pc in de buurt. Op die manier kun je programma's installeren vanaf een cd of dvd en heb je volledige toegang tot een optische eenheid zonder er zelf een te hoeven meenemen.

Inhoud van de verpakking

• MacBook Air

• MagSafe-lichtnetadapter van 45 W, stekker en netsnoer

• Gedrukte en elektronische documentatie

Meegeleverde software

OS X Lion

Bevat Mail, Adresboek, iCal, de Mac App Store, iTunes, Safari, Time Machine, FaceTime, Photo Booth, Mission Control, Launchpad, AirDrop, Hervatten, Automatisch opslaan, Versies, Snelle weergave, Spotlight, QuickTime en meer. Meer informatie over OS X Lion

Lion-herstel

OS X Lion is voorzien van een ingebouwde reeks tools voor de reparatie van je Mac op de Recovery HD, een nieuwe voorziening waarmee je schijven kunt repareren of OS X Lion opnieuw kunt installeren zonder fysieke schijf.

iLife

Bevat iPhoto, iMovie en GarageBand. Meer informatie over iLife

Maatwerkopties

In de Apple Online Store kun je je processor, geheugen en flash-opslag configureren.

• 1,8-GHz dual-core Intel Core i7

• Apple USB-Ethernet-adapter

• Apple Mini DisplayPort-naar-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter

Bestel een MacBook Air op maat met nog meer opties, alleen bij de Apple Online Store

MacBook Air en het milieu

Het milieueffect van Apple producten wordt bepaald op basis van hun volledige levenscyclus.

Bij het ontwerp is rekening gehouden met het volgende om de invloed van MacBook Air op het milieu te beperken:

• Geen broomhoudende vlamvertragers

• Pvc-vrij6

• Goed recyclebare aluminium behuizing

• Voldoet aan ENERGY STAR 5.2-norm

• EPEAT-beoordeling "Gold"7

Recycling

Apple heeft een holistische visie op materiaalgebruik en afvalvermindering. Hier vind je meer informatie over het recyclen van je Mac of pc.

Akoestische prestatie

WEERGEGEVEN GELUIDSEMISSIE in overeenstemming met ISO 9296

Geluidsvermogensniveau

LWAd (B)

1 B = 10 dB

Geluidsdrukniveau

Bedieningspaneel

LpAm (dB)

Inactief

2.5

6.0

Toegang tot harde schijf

N/A

N/A

Toegang tot cd-station

N/A

N/A

1. LWAd is de statistische bovengrens van het A-gewogen geluidsvermogensniveau (afgerond naar de dichtste 0,1 B).

2. LpAm is het gemiddelde A-gewogen geluidsdrukniveau gemeten bij de positie van de bediener (afgerond naar de dichtste dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel).

Accessoires

Mac-software

• iWork

• Aperture

• Logic Express

• Final Cut Pro X

Beeldschermen en grafische voorzieningen

• Apple Thunderbolt Display

• Apple Mini DisplayPort-naar-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort-naar-

dual-link-DVI-adapter

AirPort en draadloze voorzieningen

• Apple USB-Ethernet-adapter

• AirPort Extreme-basisstation

• Time Capsule

• Apple Wireless Keyboard

• Apple Magic Mouse

Overige accessoires

• Apple MacBook Air SuperDrive

• Apple Keyboard

• AppleCare Protection Plan

1. Het werkelijke gewicht kan variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.

2. 1 GB is gelijk aan 1 miljard byte; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

3. De hoeveelheid geheugen die onder OS X beschikbaar is, hangt af van de hoeveelheid geheugen die de grafische voorzieningen nodig hebben. Er wordt minimaal 256 MB of 384 MB videogeheugen gebruikt.

4. Tests uitgevoerd door Apple in juli 2011, waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van de 13-inch MacBook Air met een 1,7-GHz dual-core Intel Core i5-processor en prototypen van de 11-inch MacBook Air met een 1,6-GHz dual-core Intel Core i5-processor. De test voor draadloos internetten meet de gebruiksduur van de batterij door draadloos naar 25 veelbezochte websites te gaan, met een beeldschermhelderheid die is ingesteld op 50%. De standbytest meet de gebruiksduur van de batterij door een systeem dat op een draadloos netwerk is aangesloten in de sluimerstand te zetten, terwijl Safari en Mail zijn geopend en alle systeeminstellingen op de standaardwaarden zijn ingesteld. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de configuratie en het gebruik. Ga naar www.apple.com/nl/batteries voor meer informatie.

5. Voor draadloze internettoegang zijn een basisstation of een ander draadloos toegangspunt en een internetabonnement nodig; hieraan zijn mogelijk kosten verbonden. Bepaalde internetaanbieders zijn momenteel niet geschikt voor het gebruik van AirPort.

6. Pvc-vrije netsnoeren zijn verkrijgbaar in Australië, Nieuw-Zeeland, Noord- en Zuid-Amerika, Taiwan, Thailand, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

7. MacBook Air heeft de EPEAT-beoordeling "Gold" gekregen in de Verenigde Staten en Canada.