sp669_mbp15-retina-early2013_display

MacBook Pro (Retina, 15-tuumainen, alkuvuosi 2013) - Tekniset tiedot

Näyttö

• Retina-näyttö: 15,4 tuuman (lävistäjä) LED-taustavalaistu näyttö, IPS-tekniikka

• 2880 x 1800 pikselin natiivitarkkuus (220 pikseliä tuumalla) sekä tuki miljoonille väreille

• Skaalatut tarkkuudet: 1920x1200, 1680x1050, 1280x800 ja 1024x640 pikseliä

Prosessori

• 2,4 GHz neliytiminen

• Intel Core i7 -prosessori (Turbo Boost jopa 3,4 GHz), jossa on 6 Mt jaettua L3-välimuistia

• Valinnaisena 2,7 GHz neliytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 3,7 GHz), jossa on 6 Mt jaettua L3-välimuistia, tai 2,8 GHz neliytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 3,8 GHz), jossa on 8 Mt jaettua L3-välimuistia.

• 2,7 GHz neliytiminen

• Intel Core i7 -prosessori (Turbo Boost jopa 3,7 GHz), jossa on 6 Mt jaettua L3-välimuistia

• Valinnaisena 2,8 GHz neliytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 3,8 GHz), jossa on 8 Mt jaettua L3-välimuistia.

Muisti

• 2,4 GHz neliytiminen

• 8 Gt 1600 MHz DDR3L-muistia integroituna

• Valinnaisena jopa 16 Gt.

• 2,7 GHz neliytiminen

• 16 Gt 1600 MHz DDR3L-muistia integroituna

Tallennustila1

• 2,4 GHz neliytiminen

• 256 Gt

• Valinnaisena 512 Gt tai 768 Gt flash-muistia.

• 2,7 GHz neliytiminen

• 512 Gt

• Valinnaisena jopa 768 Gt flash-muistia.

Mitat ja paino

• Korkeus: 1,8 cm

• Leveys: 35,89 cm

• Syvyys: 24,71 cm

• Paino: 2,02 kg2

Grafiikka- ja videotuki

• Intel HD Graphics 4000

• NVIDIA GeForce GT 650M jossa 1 Gt GDDR5 -muistia ja automaattinen näytönohjaimen vaihto

• Kahden näytön tila ja näytön kahdennus: Tukee samanaikaisesti täyttä natiivitarkkuutta sisäisellä näytöllä ja 2560x1600 pikselin tarkkuutta jopa kahdella ulkoisella näytöllä miljoonissa väreissä

• Thunderboltin digitaalinen videolähtö

• Natiivi mini-DisplayPort-lähtö

• DVI-lähtö Mini-DisplayPort–DVI-sovittimella (myydään erikseen)

• VGA-lähtö Mini-DisplayPort–VGA-sovittimella (myydään erikseen)

• Dual-link DVI -lähtö Mini-DisplayPort–Dual-Link DVI -sovittimella (myydään erikseen)

Kamera

720p FaceTime HD -kamera.

Liitännät ja laajennettavuus

mbp-retina-early2013_ports-fi
  • MagSafe 2 -virtaportti

• Kaksi Thunderbolt-porttia (jopa 10 Gb/s)

• Kaksi USB 3 -porttia (jopa 5 Gb/s)

• HDMI-portti

• Kuulokeportti

• SDXC-korttipaikka

• Applen Thunderbolt–FireWire-sovitin (myydään erikseen)

• Applen Thunderbolt–gigabitin Ethernet -sovitin (myydään erikseen)

Langattomat yhteydet

• Wi-Fi

• Langaton 802.11n -verkkotoiminto;3 IEEE 802.11a/b/g -yhteensopiva

• Bluetooth

• Langaton Bluetooth 4.0 -tekniikka

Ääni

• Stereokaiuttimet

• Kaksi mikrofonia

• Kuulokeportti

• Kuulokeportti/optinen digitaalinen äänilähtö (miniliitäntä)

• Tukee Applen iPhone-kuulokemikrofonia

Näppäimistö ja ohjauslevy

• Täysikokoinen taustavalaistu näppäimistö, jossa on 78 (US) tai 79 (ISO) näppäintä, mukaan lukien 12 toimintonäppäintä ja 4 nuolinäppäintä (käänteinen T-asettelu), ympäristön valoisuuden tunnistimella

• Multi-Touch-ohjauslevy tarkkaan osoittimen ohjaukseen; tukee kineettistä vieritystä, nipistystä, pyöritystä, pyyhkäisyä, kolmen sormen pyyhkäisyä, neljän sormen pyyhkäisyä, napautusta, kaksoisnapautusta ja vetämistä

Akku ja virta4

• Jopa 7 tuntia langatonta verkkoselaamista

• Jopa 30 päivää valmiusaikaa

• Sisäinen 95 wattitunnin litiumpolymeeriakku

• 85 W MagSafe 2 -virtalähde, jossa on pidike kaapelille; MagSafe 2 -virtaportti

Sähkötekniset ja käyttöympäristövaatimukset

• Verkkojännite: 100–240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50–60 Hz

• Käyttölämpötila: 10°–35° C

• Varastointilämpötila: -20°–45° C

• Suhteellinen ilmankosteus: 0–90 %, ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus enintään: 3 000 m

• Varastointikorkeus enintään: 4 500 m

• Kuljetuskorkeus enintään: 10 500 m

Mukana tulevat ohjelmat

• OS X Mountain Lion:

• Mac App Store

• Safari

• Mail

• Viestit

• Kalenteri

• Yhteystiedot

• Muistutukset

• Muistiinpanot

• Time Machine

• FaceTime

• Photo Booth

• Game Center

• iTunes

• iLife: iPhoto, iMovie ja GarageBand

Rajoitettu takuu ja huolto

Retina-näytöllä varustetun MacBook Pron kauppaan kuuluu 90 päivän ilmainen puhelintuki ja yhden vuoden rajoitettu takuu. Hankkimalla AppleCare Protection Planin voit laajentaa tietokoneen huoltotakuun ja tuen kolmeen vuoteen tietokoneen ostopäivästä. Vain AppleCare Protection Plan mahdollistaa suoran puhelintuen Applen teknisiltä asiantuntijoilta ja varmistaa, että korjaukset suorittaa Applen valtuuttama huoltoteknikko alkuperäisiä Applen varaosia käyttäen. Lisätietoja saat Applen tukisivuilta tai numerosta 0800 96162.

Pakkauksessa

• MacBook Pro Retina-näytöllä

• MagSafe 2 -virtalähde

• Virtapistoke

• Virtajohto

Tilauksesta

Valitse MacBook Pro -kokoonpanoosi nämä vaihtoehdot vain Apple Online Storessa:

• 2,7 GHz neliytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 3,7 GHz), jossa on 6 Mt jaettua L3-välimuistia

• 2,8 GHz neliytiminen Intel Core i7 (Turbo Boost jopa 3,8 GHz), jossa on 8 Mt jaettua L3-välimuistia

• 16 Gt muistia

• 512 tai 768 Gt flash-muistia

MacBook Pro Retina-näytöllä ja ympäristö

Apple ottaa tuotteen koko elinkaaren huomioon ympäristökuormitustaan määrittäessään.

Retina-näytöllä varustetussa MacBook Prossa on seuraavat ympäristövaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Helposti kierrätettävä alumiinirunko

• Elohopeaton LED-taustavalaistu näyttö

• Arseeniton näytön lasi

• Ei BFR-aineita

• Ei PVC:tä5

• Täyttää ENERGY STAR 5.2 -vaatimukset

• EPEAT Gold -luokitus6

• Pakkauskoko on 25 % pienempi, mikä mahdollistaa jopa 45 % vähennyksen lentokuljetuksissa.

Apple ja ympäristö

Katso lisätietoja Applen pyrkimyksistä vähentää tuotteidensa ja prosessiensa aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Tai lue tuotteiden ympäristöraportit, kun haluat yksityiskohtaista tietoa Apple-tuotteiden ympäristövaikutuksista.

Kierrätys

Apple tarkastelee materiaalien hallintaa ja jätteen määrän minimointia kokonaisvaltaisesti. Lisätietoja Macin kierrättämisestä.

Akustinen suorituskyky

ILMOITETUT MELUPÄÄSTÖT ISO 9296:n mukaisesti

Äänitehon taso

LWAd (B)

1 B = 10 dB

Äänenpaineen taso

Käyttäjän asema

LpAm (dB)

2,4 GHz

2,7 GHz

2,4 GHz

2,7 GHz

Vapaa

2,5

2,5

8,0

8,0

Kovalevyn käyttö

N/A

N/A

N/A

N/A

CD-aseman käyttö

N/A

N/A

N/A

N/A

1. LWAd on tilastollinen A-painotettu äänitehon tason yläraja (pyöristettynä lähimpään 0,1 B:iin).

2. LpAm on A-painotettu keskimääräinen äänenpaineen taso mitattuna käyttäjän asemasta (pyöristettynä lähimpään dB:iin).

3. 1 B (beli) = 10 dB (desibeli).

Lisävarusteet

• Mac-ohjelmat

• iWork

• Aperture

• Logic Pro

• Final Cut Pro X

• Näytöt ja sovittimet

• Apple Thunderbolt Display

• Applen Mini-DisplayPort–DVI-sovitin

• Applen mini-DisplayPort–VGA-sovitin

• Applen mini-DisplayPort–Dual-Link DVI -sovitin

• MagSafe–MagSafe 2 -muunnin

• AirPort ja langattomuus

• AirPort Express -tukiasema

• AirPort Extreme -tukiasema

• Time Capsule

• Muut lisävarusteet

• Applen USB SuperDrive

• Thunderbolt–gigabitin Ethernet -sovitin

• Thunderbolt–FireWire-sovitin

• 60 W MagSafe 2 -virtalähde

• 85 W MagSafe 2 -virtalähde

• AppleCare Protection Plan

1. 1 Gt = miljardi tavua; todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

2. Paino vaihtelee kokoonpanon ja valmistusprosessin mukaan.

3. Langattomaan internet-yhteyteen tarvitaan tukiasema tai muu langaton yhteyspiste ja internet-yhteys; saattaa olla maksullinen. Kaikki internet-palveluntarjoajat eivät vielä tue AirPortia.

4. Langattoman verkon käytön testauksen suoritti Apple tammikuussa 2013 käyttäen ennakkoversioita 2,7 GHz neliytimisistä Intel Core i7 -pohjaisista 15 tuuman MacBook Pro -tietokoneista ja ennakkoversioita 2,6 GHz kaksiytimisistä Intel Core i5 -pohjaisista 13 tuuman MacBook Pro -tietokoneista. Langattoman verkkoselauksen testi mittaa akun kestoa selattaessa langattomasti 25 suosittua verkkosivustoa, kun näytön kirkkaus on 50 %. Testauksen suoritti Apple toukokuussa 2012 käyttäen ennakkoversioita 2,6 GHz neliytimisistä Intel Core i7 -pohjaisista 15 tuuman MacBook Pro -tietokoneista ja syyskuussa 2012 käyttäen ennakkoversioita 2,5 GHz kaksiytimisistä Intel Core i5 -pohjaisista 13 tuuman MacBook Pro -tietokoneista. Valmiustilatesti mittaa akun kestoa sallimalla langattomaan verkkoon liitetyn järjestelmän siirtyä valmiustilaa Safari- ja Mail-ohjelmien ollessa päällä ja kaikkien järjestelmäasetusten ollessa oletusasetuksissaan. Akun kesto vaihtelee käytön ja kokoonpanon mukaan. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.apple.com/fi/batteries.

5. Ilman PVC:tä valmistettu virtajohto on saatavilla kaikkialla muualla paitsi Manner-Kiinassa ja Etelä-Koreassa.

6. MacBook Pro on saavuttanut EPEAT Gold -luokituksen Yhdysvalloissa ja Kanadassa.