iPad mini - Tekniset tiedot

Väri

• Musta ja grafiitti

• Valkoinen ja hopea

Mallit

• Wi-Fi

• Wi-Fi + Cellular

Mitat ja paino1

Wi-Fi

• Korkeus: 200 mm

• Leveys: 134,7 mm

• Syvyys: 7,2 mm

• Paino: 308 g

Wi-Fi + Cellular

• Korkeus: 200 mm

• Leveys: 134,7 mm

• Syvyys: 7,2 mm

• Paino: 312 g

Tallennustila2

• 16 Gt

• 32 Gt

• 64 Gt

Langaton verkko ja 4G

Wi-Fi

• 802.11a/b/g/n Wi-Fi (802.11n 2,4 GHz ja 5 GHz)

• Langaton Bluetooth 4.0 -tekniikka

Wi-Fi + Cellular

• Malli A1454*

• GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)

• UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz)

• LTE (kaistat 4 ja 17)

• Malli A1454*

• CDMA EV-DO Rev. A ja Rev. B (800, 1900, 2100 MHz)

• GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)

• UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz)

• LTE (kaistat 1, 3, 5, 13 ja 25)

• Vain data3

• 802.11a/b/g/n Wi-Fi (802.11n 2,4 GHz ja 5 GHz)

• Langaton Bluetooth 4.0 -tekniikka

Näyttö

• 7,9 tuuman (lävistäjä) LED-taustavalaistu Multi-Touch-näyttö, IPS-tekniikka

• 1024 x 768 pikselin tarkkuus, 163 pikseliä tuumalla (ppi)

• Rasvaisia sormenjälkiä hylkivä pinnoite

Siru

• Kaksiytiminen A5

Kamerat, valokuvat ja videotallennus

FaceTime HD -kamera

• 1,2 Mpix valokuvat

• 720p HD-video

• FaceTime-videopuhelut Wi-Fi- tai mobiiliverkossa4

• Kasvojentunnistus

• Taustavalokenno

• Videon ja still-kuvien valotuksen säätö napauttamalla

• Kuvan ja videon paikkatietojen merkintä

iSight-kamera

• 5 Mpix valokuvat

• Automaattinen tarkennus

• Kasvojentunnistus

• Taustavalokenno

• Viisielementtinen linssi

• Hybridi-infrapunasuodin

• f/2.4 aukko

• Videon ja still-kuvien tarkennus napauttamalla

• Videon ja still-kuvien valotuksen säätö napauttamalla

• Kuvan ja videon paikkatietojen merkintä

Videokuvaus

• 1080p HD-videokuvaus

• Videonvakautus

• Kasvojentunnistus

• Tarkennus napauttamalla kuvaamisen aikana

• Taustavalokenno

Ulkoiset painikkeet ja liitännät

No alt supplied for Image

Ulkoiset painikkeet ja säätimet

Liitännät

Virta ja akku5

Wi-Fi

• Sisäinen 16,3 wattitunnin ladattava litiumpolymeeriakku

• Jopa 10 tuntia surffausta Wi-Fi-verkossa, videoiden katselemista tai musiikin kuuntelemista

• Lataus virtalähteen avulla tai tietokoneen USB-liitännän kautta

Wi-Fi + Cellular

• Sisäinen 16,3 wattitunnin ladattava litiumpolymeeriakku

• Jopa 10 tuntia surffausta Wi-Fi-verkossa, videoiden katselemista tai musiikin kuuntelemista

• Jopa 9 tuntia surffaamista mobiilidataverkossa

• Lataus virtalähteen avulla tai tietokoneen USB-liitännän kautta

Liitännät

Wi-Fi

• Lightning-liitin

• 3,5 mm stereokuulokeliitäntä

• Sisäiset kaiuttimet

• Mikrofoni

Wi-Fi + Cellular

• Lightning-liitin

• 3,5 mm stereokuulokeliitäntä

• Sisäiset kaiuttimet

• Mikrofoni

• Nano-SIM-korttipaikka

Anturit

• Kolmiakselinen gyroskooppi

• Kiihtyvyysanturi

• Ympäristön valoisuuden tunnistin

Sijainti

Wi-Fi

• Wi-Fi

• Digitaalinen kompassi

Wi-Fi + Cellular

• Wi-Fi

• Digitaalinen kompassi

• A-GPS ja GLONASS

• Mobiilidata

Äänentoisto

• Taajuusvaste: 20–20 000 Hz

• Tuetut äänimuodot: AAC (8–320 kb/s), suojattu AAC (iTunes Storesta), HE-AAC, MP3 (8–320 kb/s), MP3 VBR, Audible (muodot 2, 3 ja 4, Audible Enhanced Audio, AAX ja AAX+), Apple Lossless, AIFF ja WAV

• Käyttäjä voi asettaa äänenvoimakkuuden ylärajan

TV ja video

• AirPlay-peilaus Apple TV:hen (2. ja 3. sukupolvi) 720p tarkkuudella

• AirPlay-videon suoratoisto Apple TV:hen (3. sukupolvi) 1080p tarkkuudella ja Apple TV:hen (2. sukupolvi) 720p tarkkuudella

• Näytön kahdennus ja videolähdön tuki: Jopa 720p Lightning–digitaali- AV-sovittimella ja Lightning–VGA-sovittimella; videon toisto jopa 1080p (myydään erikseen)

• Tuetut videomuodot: H.264-video jopa 1080p, 30 kehystä sekunnissa, High Profile -taso 4.1 ja AAC-LC-ääni jopa 160 kb/s, 48 kHz, stereo-ääni .m4v-, .mp4- ja .mov-tiedostomuodoissa; MPEG-4-video, jopa 2,5 Mb/s, 640x480 pikseliä, 30 kehystä sekunnissa, Simple Profile ja AAC-LC-ääni jopa 160 kb/s kanavaa kohden, 48 kHz, stereoääni .m4v-, .mp4- ja .mov-tiedostomuodoissa; Motion JPEG (M-JPEG) jopa 35 Mb/s, 1280x720 pikseliä, 30 kehystä sekunnissa, ääni ulaw-muodossa, PCM-stereoääni .avi-tiedostomuodossa

Sähköpostiliitteiden tuki

Tuetut tiedostomuodot: .jpg, .tiff, .gif (kuvat); .doc ja .docx (Microsoft Word); .htm ja .html (verkkosivut); .key (Keynote); .numbers (Numbers); .pages (Pages); .pdf (Esikatselu ja Adobe Acrobat); .ppt ja .pptx (Microsoft PowerPoint); .txt (teksti); .rtf (rich text format); .vcf (yhteystieto); .xls ja .xlsx (Microsoft Excel)

Kielet

• Kielituki seuraaville kielille: amerikanenglanti, brittienglanti, kiina (yksinkertaistettu), kiina (perinteinen), ranska, saksa, italia, japani, korea, espanja, arabia, katalaani, kroatia, tšekki, tanska, hollanti, suomi, kreikka, heprea, unkari, indonesia, malaiji, norja, puola, portugali, brasilianportugali, romania, venäjä, slovakki, ruotsi, thai, turkki, ukraina, vietnam

• Näppäimistötuki seuraaville kielille: amerikanenglanti, australianenglanti, kanadanenglanti, brittienglanti, kiina - yksinkertaistettu (käsinkirjoitus, pinyin, piirrot), kiina - perinteinen (käsinkirjoitus, pinyin, zhuyin, cangjie, piirrot), ranska, kanadanranska, sveitsinranska, saksa, sveitsinsaksa, italia, japani (romaji, kana), korea, espanja, arabia, bulgaria, katalaani, cherokee, kroatia, tšekki, tanska, hollanti, emoji, viro, suomi, flaami, kreikka, havaiji, heprea, hindi, unkari, islanti, indonesia, latvia, liettua, makedonia, malaiji, norja, puola, portugalinportugali, brasilianportugali, romania, venäjä, serbia (kyrillinen/latinalainen), slovakki, ruotsi, thai, tiibet, turkki, ukraina, vietnam

• Sanakirjatuki (mahdollistaa ennakoivan tekstinsyötön ja automaattisen korjauksen) seuraaville kielille: amerikanenglanti, australianenglanti, kanadanenglanti, brittienglanti, kiina - yksinkertaistettu (käsinkirjoitus, pinyin, piirrot), kiina - perinteinen (käsinkirjoitus, pinyin, zhuyin, cangjie, piirrot), ranska, kanadanranska, sveitsinranska, saksa, sveitsinsaksa, italia, japani (romaji, kana), korea, espanja, arabia, bulgaria, katalaani, cherokee, kroatia, tšekki, tanska, hollanti, viro, suomi, flaami, kreikka, havaiji, heprea, hindi, unkari, islanti, indonesia, latvia, liettua, makedonia, malaiji, norja, puola, portugalinportugali, brasilianportugali, romania, venäjä, serbia (kyrillinen/latinalainen), slovakki, ruotsi, thai, turkki, ukraina, vietnam

• Siri-kielituki seuraaville kielille: amerikanenglanti, brittienglanti, kanadanenglanti, australianenglanti, amerikanespanja, meksikonespanja, espanja, ranska, kanadanranska, sveitsinranska, saksa, sveitsinsaksa, italia, sveitsinitalia, japani, korea, mandariinikiina (Manner-Kiina, Taiwan), kantoninkiina (Hongkong)

Käyttöapu

• VoiceOver-näytönlukija

• Ohjattu käyttö

• Tuki kuulovammaisille tekstitetyn sisällön toistamiselle

• AssistiveTouch-käyttöliittymä apuvälineille

• Suurennus koko näytölle

• Suuri teksti

• Käänteisväriasetus

• Oikean ja vasemman äänikanavan voimakkuudensäätö

Ympäristövaatimukset

• Käyttöympäristön lämpötila: 0–35 °C

• Varastointilämpötila: -20°–45° C

• Suhteellinen ilmankosteus: 5–95 %, ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus enintään: 3000 m

Järjestelmävaatimukset

• Apple ID (vaaditaan joidenkin ominaisuuksien käyttämiseen)

• Internet-yhteys6

• Synkronointiin Macilla tai PC:llä olevan iTunesin kanssa tarvitaan:

• Mac: OS X 10.6.8 tai uudempi

• PC: Windows 7, Windows Vista tai Windows XP Home tai Professional ja Service Pack 2 tai uudempi

• Lataa iTunes osoitteesta www.itunes.com/fi/download

Pakkauksessa

• iPad mini

• Lightning–USB-kaapeli

• USB-virtalähde

Vakio-ohjelmat

• Safari

• Kuvat

• App Store

• Kartat

• Photo Booth

• Muistutukset

• amera

• Mail

• FaceTime

• iTunes

• Musiikki

• Kello

• Kalenteri

• Viestit

• Lehtikioski

• Videot

• Game Center

• Yhteystiedot

• Muistiinpanot

iPad mini ja ympäristö

Apple ottaa tuotteen koko elinkaaren huomioon ympäristökuormitustaan määrittäessään. Lue lisätietoja iPad mini ja ympäristö

iPad mini edustaa Applen jatkuvaa kehitystä ympäristöasioissa. Siinä on seuraavat ympäristövaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Elohopeaton LCD-näyttö

• Arseeniton näytön lasi

• Ei BFR-aineita

• Ei PVC:tä

• Kierrätettävä alumiinikotelo

Apple ja ympäristö

Lisätietoja Applen pyrkimyksistä vähentää tuotteidensa ja prosessiensa aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Applen tuotteiden ympäristöraportit sisältävät Applen tuotteiden tarkat ympäristötiedot.

Kierrätys

Apple tarkastelee materiaalien hallintaa ja jätteen määrän minimointia kokonaisvaltaisesti. Lisätietoja, siitä miten kierrätät iPad mini.

* Jos tarvitset apua iPadisi mallinumeron selvittämiseen, katso https://support.apple.com/kb/HT201471. Jos tarvitset lisätietoja LTE-tuesta, ota yhteyttä operaattoriisi ja katso http://www.apple.com/ipad/LTE.

1. Todellinen paino ja koko vaihtelevat kokoonpanon ja valmistusprosessin mukaan.

2. 1 Gt = miljardi tavua; todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

3. Mobiilidatapaketti myydään erikseen. Ostamasi malli on määritelty toimimaan tietyllä mobiiliverkkotekniikalla. Tarkista operaattoriltasi yhteensopivuus ja mobiilidatapaketin saatavuus.

4. FaceTime-videopuhelut edellyttävät soittajalta ja vastaanottajalta FaceTimea tukevaa laitetta sekä Wi-Fi-yhteyttä. Saatavuus mobiiliverkossa riippuu operaattorista; datasiirto saattaa olla maksullista.

5. Testauksen suoritti Apple lokakuussa 2012 käyttäen ennakkoversioita iPad mini -laitteista ja -ohjelmistosta. Testauksessa akku käytettiin kokonaan tyhjäksi suorittaen jokaista seuraavista tehtävistä: videon toistaminen, äänen toistaminen ja internetin selaaminen Wi-Fi- tai mobiilidataverkossa. Videosisältönä toistettiin 2 tunnin ja 23 minuutin pituista iTunes Storesta ostettua elokuvaa. Äänisisältö koostui 358 eri musiikkikappaleesta, jotka olivat yhdistelmä CD:iltä iTunesia käyttäen tuotuja (128 kb/s AAC-koodaus) ja iTunes Storesta ostettuja (256 kb/s AAC-koodaus) kappaleita. Internet Wi-Fin ja mobiilidataverkon kautta -testaus suoritettiin käyttäen tarkoitukseen varattuja www- ja sähköpostipalvelimia, joilla testattiin 20 suositun verkkosivun selaamista sivujen vakioiduilla kopioilla ja sähköpostin vastaanottamista kerran tunnissa. Valittuna olivat oletusasetukset paitsi: Wi-Fi oli yhteydessä verkkoon (paitsi internet-selausta varten mobiilidataverkon kautta) ja Wi-Fi-ominaisuus ”Vahvista liittyminen” ja automaattinen kirkkauden säätö olivat pois päältä. Akun käyttöaika riippuu laitteen asetuksista, käyttötavasta ja useista muista tekijöistä. Akkutestit suoritettiin käyttäen tiettyjä iPad-laitteita; todelliset tulokset voivat vaihdella.

6. Langatonta laajakaistayhteyttä suositellaan; saattaa olla maksullinen.