MacBook Pro (Retina, 13 tommer, slutten av 2012) - Tekniske spesifikasjoner

Skjerm

• Retina-skjerm: 13,3'' (diagonalt) LED-skjerm med IPS-teknologi

• 2560 x 1600 optimal oppløsning med 227 bildepunkter per tomme og støtte for millioner av farger

• Skalerte oppløsninger: 1680 x 1050, 1440 x 900 og 1024 x 640 bildepunkter

Prosessor

• 2,5 GHz

• 2,5 GHz tokjerners Intel Core i5-prosessor (Turbo Boost opptil 3,1 GHz) med 3 MB delt nivå 3-buffer

• Kan konfigureres med 2,9 GHz tokjerners Intel Core i7 (Turbo Boost opptil 3,6 GHz) med 4 MB delt nivå 3-buffer.

Hukommelse

• 8 GB 1600 MHz DDR3-hukommelse innebygd

Lagring1

• 128 GB

• Kan konfigureres med 256 GB, 512 GB eller 768 GB flash-lagring.

• 256 GB

• Kan konfigureres med opptil 512 GB eller 768 GB flash-lagring.

Størrelse og vekt

• Høyde: 1,9 cm

• Bredde: 31,4 cm

• Dybde: 21,9 cm

• Vekt: 1,62 kg2

Grafikk- og videostøtte

• Intel HD Graphics 4000

• Visning på ekstern skjerm i «utvidet skrivebord»- og «like skjermer»-modus: Støtte for samtidig visning med full oppløsning på den innebygde skjermen og opptil 2560x1600 bildepunkter på opptil to eksterne skjermer, begge i millioner av farger

Thunderbolt – digital videotilkobling

• Standard Mini DisplayPort-tilkobling

• DVI-ut med Mini DisplayPort-til-DVI-adapter (selges separat)

• VGA-ut med Mini DisplayPort-til-VGA-adapter (selges separat)

• Dual-link DVI-ut med Mini DisplayPort-til-Dual-Link DVI-adapter (selges separat)

Kamera

• 720p FaceTime HD-kamera

Tilkobling og utvidelse

No alt supplied for Image
  • MagSafe 2-strøminntak

• To Thunderbolt-porter (opptil 10 Gbps)

• To USB 3-porter (opptil 5 Gbps)

• HDMI-port

• Hodetelefonutgang

• SDXC-kortplass

• Apple Thunderbolt-til-FireWire-adapter (selges separat)

• Apple Thunderbolt-til-Gigabit Ethernet-adapter (selges separat)

Trådløst

• Wi-Fi

• 802.11n trådløst Wi-Fi-nettverk,3 kompatibelt med IEEE 802.11a/b/g

• Bluetooth

• Bluetooth 4.0-teknologi for trådløs tilkobling

Lyd

• Stereohøyttalere

• To mikrofoner

• Hodetelefonutgang

• Hodetelefonutgang/optisk digital lydutgang (minijacktilkobling)

• Støtter Apples iPhone-headsett med mikrofon

Tastatur og styreflate

• Innebygd tastatur i full størrelse med 79 taster (ISO), inkludert 12 funksjonstaster og 4 piltaster (i omvendt T-form) med sensor for lys fra omgivelsene

• Styreflate med Multi-Touch-funksjonalitet gir deg presis kontroll over markøren og støtter rulling med treghet og knipe-, rotere-, dra-, dra med tre fingre-, dra med fire fingre-, trykke-, dobbelttrykke- og flyttebevegelser

Batteri og strøm4

• Opptil 7 timer trådløst nett

• Opptil 30 dagers dvaletid

• Innebygd 74-wattimers litiumpolymerbatteri

• MagSafe 2-strømforsyningsenhet på 60 W med kabelkontrollmekanisme, MagSafe 2-strøminntak

Strøm- og driftskrav

• Nettspenning: 100 til 240 volt vekselstrøm

• Frekvens: 50 til 60 Hz

• Temperatur ved bruk: 10 til 35 °C

• Oppbevaringstemperatur: -24 til 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 0 til 90 prosent ikke-kondenserende

• Høyde under bruk: 3048 meter (10 000 fot)

• Maksimal høyde for lagring: 4 500 meter (15 000 fot)

• Maksimal høyde for frakt: 10 500 meter (35 000 fot)

Programvare som følger med

• OS X Mountain Lion: Verdens mest avanserte operativsystem. Finn ut mer

• Mac App Store

• Safari

• Mail

• Meldinger

• Kalender

• Kontakter

• Påminnelser

• Notater

• Time Machine

• FaceTime

• Photo Booth

• Game Center

• iTunes

• iLife: iPhoto, iMovie og GarageBand.

Support-tjenester og begrenset garanti

MacBook Pro-maskinen med Retina-skjerm leveres med 90 dagers gratis telefonsupport og ett års begrenset garanti. Kjøp AppleCare Protection Plan for å utvide service- og supportavtalen til å gjelde i tre år fra maskinens kjøpsdato. Det er kun AppleCare Protection Plan som gir deg direkte telefonsupport fra Apples tekniske eksperter og sikrer at alle reparasjoner utføres av Apple-autoriserte teknikere med originale Apple-deler. Hvis du vil ha mer informasjon, besøker du Apple Support eller ringer 815 00 158.

I esken

• MacBook Pro med Retina-skjerm

• MagSafe 2-strømforsyningsenhet

• Nettstrømplugg

• Strømledning

Spesial-konfigurasjoner

Konfigurer MacBook Pro med enda flere alternativer, kun fra Apple Online Store

• 2,9 GHz tokjerners Intel Core i7 (Turbo Boost opptil 3,6 GHz) med 4 MB delt nivå 3-buffer.

• 256 GB, 512 GB eller 768 GB flash-lagring

MacBook Pro med Retina-skjerm og miljøet

Apple tenker på hele livssyklusen til produktet når de vurderer påkjenningen på miljøet.

MacBook Pro med Retina-skjerm har følgende egenskaper som reduserer miljøpåvirkningen:

• Utførelse i aluminium som er lett å gjenvinne

• LED-bakbelyst skjerm uten kvikksølv

• Skjermglass uten arsen

• Ingen BFR-stoffer

• Ingen PVC-stoffer5

• Oppfyller kravene til ENERGY STAR, versjon 5.2

• EPEAT Gold-vurdering6

• Emballasjevolumet er redusert med 25 prosent med en 45-prosents reduksjon i flyfrakt som resultat.

Apple og miljøet

Mer informasjon om Apples målsetning om å redusere påvirkningen produkter og produksjonsprosesser har på miljøet. Eller les Miljørapportene for produkter for detaljert miljøinformasjon om hvert enkelt Apple-produkt.

Resirkulering

Apple har et helhetlig perspektiv på resirkulering og reduksjon av avfall. Mer informasjon om hvordan du kan resirkulere Mac-en.

Akkustisk ytelse

FASTSATT STØYUTSENDELSE i henhold til ISO 9296

Lydstyrkenivå

LWAd (B)

1 B = 10 dB

Lydtrykksnivå

Operatørplassering

LpAm (dB)

Uvirksom

2.5

6.0

Harddisktilgang

N/A

N/A

CD-stasjontilgang

N/A

N/A

1. LWAd er den statistiske øvre grensen for A-vektet lydstyrkenivå (avrundet til nærmeste 0,1 B).

2. LpAm er gjennomsnittslig A-vektet lydtrykksnivå som er målt ved operatørplasseringen (avrundet til nærmeste dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (desibel).

Tilbehør

Mac-programvare

• iWork

• Aperture

• Logic Pro

• Final Cut Pro X

Skjermer og adaptere

• Apple Thunderbolt Display

• Apple Mini DisplayPort-til-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-til-VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort_til-Dual-Link DVI-adapter

• MagSafe-til-MagSafe 2-konverter

AirPort og trådløs kommunikasjon

• AirPort Express-basestasjon

• AirPort Extreme-basestasjon

• Time Capsule

Annet tilbehør

• Apple USB SuperDrive

• Thunderbolt-til-Gigabit Ethernet-adapter

• Thunderbolt-til-FireWire-adapter

• 60 W MagSafe 2-strømforsyningsenhet

• 85 W MagSafe 2-strømforsyningsenhet

• AppleCare Protection Plan

1. 1 GB = 1 milliard byte. Kapasiteten er mindre når harddisken er formatert.

2. Vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjonsprosess.

3. Trådløs internettilgang krever en basestasjon eller et annet trådløst tilgangspunkt og konto hos en internetlleverandør (kostnader kan påløpe). Enkelte Internett-leverandører er ikke kompatible med AirPort.

4. Testene ble utført av Apple i mai 2012 med 15-tommers førproduksjonsenheter av MacBook Pro med firekjerners Intel Core i7-baserte prosessorer på 2,6 GHz. Testene ble utført av Apple i september 2012 med 13-tommers MacBook Pro-førproduksjonsenheter med tokjerners Intel Core i5-baserte prosessorer på 2,5 GHz. Den trådløse nettesten måler batteritiden ved å surfe trådløst på 25 populære nettsteder med skjermlysstyrken satt til 50 %. Standbytesten måler batteritiden ved å la et system som er koblet til et trådløst nettverk, gå i standbymodus med programmene Safari og Mail aktive og alle systeminnstillinger satt til standard. Batteritiden varierer etter konfigurasjon og bruk. Se www.apple.com/no/batteries for mer informasjon.

5. Strømkabel uten PVC er tilgjengelig i alle regioner unntatt fastlands-Kina og Sør-Korea.

6. MacBook Pro oppnådde Gold-vurderingen fra EPEAT i USA og Canada.