iPod touch (5:a generationen) - Teknisk information

Mått och vikt

No alt supplied for Image
  • Höjd: 123,4 mm

• Bredd: 58,6 mm

• Djup: 6,1 mm

• Vikt: 88 gram1

Kapacitet2

• 32 GB

• 64 GB

Trådlöst nätverk3

• 802.11a/b/g/n Wi-Fi (802.11n på 2,4 GHz och 5 GHz)

• Bluetooth 4.0

• Kartor: platsbaserad tjänst4

Bildskärm

• 4-tums Multi-Touch-skärm i widescreenformat med IPS-teknik

• Retina-skärm

• 1136 x 640 pixlars upplösning med 326 pixlar per tum

• Kontrast (normalt): 800:1

• Maximal ljusstyrka (normalt): 500 cd/m2

• Fingeravtryckstålig och fettavvisande ytbehandling

Kamera, bilder och video

• 5-megapixels iSight-kamera

• Autofokus

• Tryck för att fokusera video och bilder

• Bakbelysning

• IR-filter av hybridtyp

• Objektiv med fem element

• LED-blixt

• ƒ/2,4-bländare

• Ansiktsigenkänning

• Panorama

• HDR

• HD-videoinspelning (1080p) upp till 30 bilder per sekund med ljud

• FaceTime HD-kamera med 1,2 megapixels bilder och HD-video (720p) upp till 30 bilder per sekund

• Videostabilisering

• Tryck för att kontrollera exponeringen för video och stillbilder

• Geotaggning av bilder och video via Wi-Fi

In- och utgångar

• Lightning-kontakt

• 3,5-mm hörlursuttag i stereo

• Inbyggd högtalare

• Mikrofon

Externa knappar och anslutningar

No alt supplied for Image

External Buttons and Controls

No alt supplied for Image

Connectors and Input/Output

Ström och batteri5

• Inbyggt uppladdningsbart litiumjonbatteri

• Musikuppspelning: Upp till 40 timmar vid full uppladdning

• Videouppspelning: Upp till 8 timmar vid full uppladdning

• Laddningstider: Snabb laddning på cirka 2 timmar (80 % kapacitet), full laddning på cirka 4 timmar

Ljuduppspelning

• Frekvensomfång: 20 Hz till 20 000 Hz

• Ljudformat som stöds: AAC (8 till 320 Kbit/s), skyddad AAC (från iTunes Store), HE-AAC, MP3 (8 till 320 Kbit/s), MP3 VBR, Audible (formaten 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX och AAX+), Apple Lossless, AIFF och WAV

• Inställningsbar maximal volymgräns

TV och video

• H.264-video upp till 720p, 30 bilder per sekund, Main Profile nivå 3.1 med AAC-LC-ljud upp till 160 Kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov

• MPEG-4-video upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 pixlar, 30 bilder per sekund, Simple Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 Kbit/s per kanal, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov

• Motion JPEG (M-JPEG) upp till 35 Mbit/s, 1280 x 720 bildpunkter, 30 bilder per sekund, ljud i ulaw, PCM-stereoljud i filformatet .avi

• Stöd för AirPlay-skärmdubblering till Apple TV i 720p

• AirPlay-videoströmning till Apple TV (3:e generationen) i upp till 1080p och Apple TV (2:a generationen) i upp till 720p

Hörlurar

No alt supplied for Image
  • Apple EarPods

Sensorer

• Gyro med tre axlar

• Accelerometer

Systemkrav

• Apple-ID (krävs för vissa funktioner)

• Internetanslutning

• Synkning med iTunes på en Mac eller PC kräver:

• Mac: OS X 10.6.8 eller senare

• PC: Windows 7, Windows Vista, eller Windows XP Home eller Professional med Service Pack 3 eller senare

• iTunes 10.7 eller senare6 (hämtas gratis från www.itunes.com/se/download)

Omgivning

• Temperatur vid användning: 0 till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: -20° till 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 till 95 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet vid användning: högst 3 000 m

Språk

Språkstöd

Engelska (USA), engelska (Storbritannien), arabiska, danska, finska, franska, grekiska, hebreiska, indonesiska, italienska, japanska, katalanska, kinesiska (förenklad), kinesiska (traditionell), koreanska, kroatiska, malajiska, nederländska, norska, polska, portugisiska, portugisiska (Brasilien), rumänska, ryska, slovakiska, spanska, svenska, thai, tjeckiska, turkiska, tyska, ukrainska, ungerska, vietnamesiska

Tangentbordsstöd

Engelska (USA), engelska (Australien), engelska (Kanada), engelska (Storbritannien), kinesiska - förenklad (handskrift, pinyin, streck), kinesiska - traditionell (handskrift, pinyin, zhuyin, cangjie, streck), franska, franska (Kanada), franska (Schweiz), tyska (Tyskland), tyska (Schweiz), italienska, japanska (romaji, kana), koreanska, spanska, arabiska, bulgariska, katalanska, cherokesiska, kroatiska, tjeckiska, danska, nederländska, emoji, estniska, finska, flamländska, grekiska, hawaiiska, hebreiska, hindi, ungerska, isländska, indonesiska, lettiska, litauiska, makedonska, malajiska, norska, polska, portugisiska (Portugal), portugisiska (Brasilien), rumänska, ryska, serbiska (kyrilliska/latin), slovakiska, svenska, thai, tibetanska, turkiska, ukrainska, vietnamesiska

Ordboksstöd

Engelska (USA), engelska (Australien), engelska (Kanada), engelska (Storbritannien), kinesiska - förenklad (handskrift, pinyin, streck), kinesiska - traditionell (handskrift, pinyin, zhuyin, cangjie, streck), franska, franska (Kanada), franska (Schweiz), tyska (Tyskland), tyska (Schweiz), italienska, japanska (romaji, kana), koreanska, spanska, arabiska, bulgariska, katalanska, cherokesiska, kroatiska, tjeckiska, danska, nederländska, estniska, finska, flamländska, grekiska, hawaiiska, hebreiska, hindi, ungerska, isländska, indonesiska, lettiska, litauiska, makedonska, malajiska, norska, polska, portugisiska (Portugal), portugisiska (Brasilien), rumänska, ryska, serbiska (kyrilliska/latin), slovakiska, svenska, thai, turkiska, ukrainska, vietnamesiska

Siri-språk

Engelska (USA, Storbritannien, Kanada, Australien), spanska (USA, Mexiko, Spanien), franska (Frankrike, Kanada, Schweiz), tyska (Tyskland, Schweiz), italienska (Italien, Schweiz), japanska, koreanska, mandarin (Kina – fastlandet, Taiwan), kantonesiska (Hongkong)

Detta ingår

• iPod touch

• iPod touch loop

• Apple EarPods

• Lightning-till-USB-kabel

• Snabbstartsguide

Tillbehör

Lightning-till-30-stifts adapter

Anslut dina befintliga tillbehör till iPod touch med hjälp av den här adaptern.

Apples World Travel Adapter Kit

Du kan ansluta din Apple-strömadapter till de flesta elektriska uttag runt om i världen.

Andra tillbehör

• Lightning-till-30-stifts adapter (0,2 m)

• Lightning-till-USB-kabel

• Apple USB-strömadapter

• Apple EarPods

Visa fler tillbehör i Apple Online Store

iPod touch och miljön

På Apple väger vi in produkternas hela livscykel för att beräkna vår miljöpåverkan. Läs mer

iPod touch är ett exempel på Apples fortlöpande engagemang inom miljöområdet. För att minska miljöpåverkan har den utformats med följande:

• Kvicksilverfri LED-bakbelyst skärm

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• PVC-fri

• Återvinningsbart hölje i aluminium

Apple och miljön

Läs mer om Apples insatser för att minska miljöpåverkan från våra produkter och processer. Apples miljörapporter för produkter beskriver produkternas miljöegenskaper.

1. Vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

2. 1 GB = 1 miljard byte. Formaterad kapacitet är lägre.

3. Internetanslutning krävs (bredband rekommenderas, avgifter kan tillkomma).

4. För iPod touch med Kartor ger appen Kartor din uppskattade position med hjälp av information som baseras på ditt avstånd till kända Wi-Fi-nätverk (när de är aktiva och tillgängliga). Ju mer detaljerad den tillgängliga informationen är, desto mer exakt blir din position på kartan. Funktionen är inte tillgänglig i alla områden. Kända Wi-Fi-nätverk finns huvudsakligen i stadsområden. För att kunna ange din position samlas data in på ett sätt som inte identifierar vem du är. Om du inte vill att sådana data ska samlas in aktiverar du inte funktionen. Funktionen för iPod touch påverkas inte om du inte aktiverar funktionen.

5. Testerna gjordes av Apple i augusti 2012 på iPod touch-enheter med hårdvara och mjukvara som ännu inte var i produktion. Spellistan innehöll 358 unika ljudspår som importerats från CD-skivor med iTunes (128 Kbit/s AAC) samt låtar köpta från iTunes Store (256 Kbit/s AAC). Videor köptes från iTunes Store. iPod-enheterna var anslutna till ett Wi-Fi-nätverk och alla övriga inställningar var de förvalda. Batteritester utförs med specifika iPod-enheter och faktiska resultat kan variera. Uppladdningsbara batterier kan bara laddas upp ett begränsat antal gånger och måste eventuellt bytas ut till slut (se www.apple.com/se/support/ipod/service/battery). Batteriets livslängd och antalet uppladdningar varierar beroende på användning och inställningar. Mer information finns på www.apple.com/se/batteries.

6. iPod och iTunes är endast avsedda för kopiering av musik som du har tillstånd att kopiera eller för vilken du innehar upphovsrätt. Stjäl inte musik.

Vissa funktioner är inte tillgängliga i alla länder eller områden. Klicka här om du vill se hela listan.