iPhone 5 - Teknisk information

Färg

Svart/skiffer, Vit/silver

Svart/skiffer

Vit/silver

Kapacitet1

• 16 GB

• 32 GB

• 64 GB

Mått och vikt2

• Höjd: 123,8 mm

• Bredd: 58,6 mm

• Djup: 7,6 mm

• Vikt: 112 gram

Mobilnät och trådlöst

• GSM-modell A1428*: UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE** (Band 4 och 17)

• CDMA-modell A1429*: CDMA EV-DO Rev. A och Rev. B (800, 1900, 2100 MHz); UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE** (Band 1, 3, 5, 13, 25)

• GSM-modell A1429*: UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE** (Band 1, 3, 5)

• 802.11a/b/g/n Wi-Fi (802.11n på 2,4 GHz och 5 GHz)

• Trådlös anslutning med Bluetooth 4.0

Plats

• Assisted GPS och GLONASS

• Digital kompass

• Wi-Fi

• 3G

Bildskärm

• Retina-skärm

• 4-tums (diagonalt) Multi-Touch-skärm i widescreenformat

• 1136 x 640 pixlars upplösning med 326 ppi

• Kontrast (normalt): 800:1

• Maximal ljusstyrka (normalt): 500 cd/m2

• Fingeravtryckstålig och fettavvisande ytbehandling på framsidan

• Stöd för visning av flera språk och teckensystem samtidigt

Kamera, bilder och video

• 8-megapixels iSight-kamera

• Panorama

• HD-videoinspelning (1080p) upp till 30 bilder per sekund med ljud

• FaceTime HD-kamera med 1,2 megapixels bilder och HD-video (720p) upp till 30 bilder per sekund

• Autofokus

• Tryck för att fokusera video och bilder

• Ansiktsigenkänning i video och bilder

• LED-blixt

• Förbättrad videostabilisering

• Geotaggning av bilder och video

Externa knappar och anslutningar

Externa knappar och reglage

Externa knappar och reglage Anslutningar och in-/utmatning

Ström och batteri3

• Inbyggt uppladdningsbart litiumjonbatteri

• Laddas via USB-anslutning till dator eller strömadapter

• Samtalstid: Upp till 8 timmar med 3G

• Standbytid: upp till 225 timmar

• Internetanvändning: upp till 8 timmar i 3G-nät, upp till 10 timmar med Wi-Fi

• Videouppspelning: upp till 10 timmar

• Ljuduppspelning: upp till 40 timmar

Ljuduppspelning

• Ljudformat som stöds: AAC (8 till 320 Kbit/s), skyddad AAC (från iTunes Store), HE-AAC, MP3 (8 till 320 Kbit/s), MP3 VBR, Audible (formaten 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX och AAX+), Apple Lossless, AIFF och WAV

• Inställningsbar maximal volymgräns

TV och video

• Skärmdubblering och videoutsignal via AirPlay till Apple TV (2:a och 3:e generationen)

• Skärmdubblering och videoutsignal: upp till 1080p med Lightning-till-digital-AV-adapter och Lightning-till-VGA-adapter (adaptrar säljs separat)

• Videoformat som stöds: H.264-video upp till 1080p, 30 bilder per sekund, High Profile nivå 4.1 med AAC-LC-ljud upp till 160 Kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov. MPEG-4-video upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bilder per sekund, Simple Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 Kbit/s per kanal, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov. Motion JPEG (M-JPEG) upp till 35 Mbit/s, 1280 x 720 bildpunkter, 30 bilder per sekund, ljud i ulaw, PCM-stereoljud i filformatet .avi.

Hörlurar

• Apple EarPods med fjärrkontroll och mikrofon

• Fodral

E-postbilagor som stöds

• Visningsbara filformat

• .jpg, .tiff, .gif (bilder); .doc och .docx (Microsoft Word); .htm och .html (webbsidor); .key (Keynote); .numbers (Numbers); .pages (Pages); .pdf (Förhandsvisning och Adobe Acrobat); .ppt och .pptx (Microsoft PowerPoint); .txt (text); .rtf (formaterad text); .vcf (kontaktinformation); .xls och .xlsx (Microsoft Excel)

Sensorer

• Gyro med tre axlar

• Accelerometer

• Avståndssensor

• Sensor för omgivningsljus

Systemkrav

• Apple-ID (krävs för vissa funktioner)

• Internetanslutning4

• Synkning med iTunes på en Mac eller PC kräver:

• Mac: OS X 10.6.8 eller senare

• PC: Windows 7, Windows Vista, eller Windows XP Home eller Professional med Service Pack 3 eller senare

• iTunes 10.7 eller senare (hämtas gratis från www.itunes.com/se/download)

Omgivning

• Temperatur vid användning: 0 till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: -20° till 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 till 95 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet vid användning: högst 3 000 m

Språk

• Språkstöd

Engelska (USA), engelska (Storbritannien), arabiska, danska, finska, franska, grekiska, hebreiska, indonesiska, italienska, japanska, katalanska, kinesiska (förenklad), kinesiska (traditionell), koreanska, kroatiska, malajiska, nederländska, norska, polska, portugisiska, portugisiska (Brasilien), rumänska, ryska, slovakiska, spanska, svenska, thai, tjeckiska, turkiska, tyska, ukrainska, ungerska, vietnamesiska

• Tangentbordsstöd

Engelska (USA), engelska (Storbritannien), kinesiska - förenklad (handskrift, pinyin, streck), kinesiska - traditionell (handskrift, pinyin, zhuyin, cangjie, streck), franska, franska (Kanada), franska (Schweiz), tyska (Tyskland), tyska (Schweiz), italienska, japanska (romaji, kana), koreanska, spanska, arabiska, bulgariska, katalanska, cherokesiska, kroatiska, tjeckiska, danska, nederländska, emoji, estniska, finska, flamländska, grekiska, hawaiiska, hebreiska, hindi, ungerska, isländska, indonesiska, lettiska, litauiska, makedonska, malajiska, norska, polska, portugisiska, portugisiska (Brasilien), rumänska, ryska, serbiska (kyrilliska/latin), slovakiska, svenska, thai, tibetanska, turkiska, ukrainska, vietnamesiska

• Ordboksstöd (med förutseende text och automatisk korrigering)

Engelska (USA), engelska (Storbritannien), arabiska, cherokesiska, danska, estniska, finska, franska, franska (Kanada), franska (Schweiz), flamländska, grekiska, hawaiiska, hebreiska, hindi, indonesiska, italienska, japanska (romaji, kana), katalanska, kinesiska (förenklad), kinesiska (traditionell), koreanska, kroatiska, lettiska, litauiska, malajiska, nederländska, norska, polska, portugisiska, portugisiska (Brasilien), rumänska, ryska, slovakiska, spanska, svenska, thai, tjeckiska, tyska, turkiska, ukrainska, ungerska, vietnamesiska

• Siri-språk

Engelska (USA, Storbritannien, Kanada, Australien), spanska (USA, Mexiko, Spanien), franska (Frankrike, Kanada, Schweiz), tyska (Tyskland, Schweiz), italienska (Italien, Schweiz), japanska, koreanska, mandarin (Kina – fastlandet, Taiwan), kantonesiska (Hongkong)

Detta ingår

• iPhone 5

• Apple EarPods med fjärrkontroll och mikrofon

• Lightning-till-USB-kabel

• USB-strömadapter

• Dokumentation

Tillbehör

Lightning-till-30-stifts adapter

Anslut dina befintliga tillbehör till iPhone 5 med hjälp av den här adaptern.

Apples World Travel Adapter Kit

Du kan ansluta din Apple-strömadapter till de flesta elektriska uttag runt om i världen.

Andra tillbehör

• Lightning-till-30-stifts adapter (0,2 m)

• Lightning-till-USB-kabel

• Apple USB-strömadapter

• Apple EarPods

Visa fler tillbehör i Apple Online Store

iPhone och miljön

På Apple väger vi in produkternas hela livscykel för att beräkna vår miljöpåverkan. Läs mer

iPhone förverkligar Apples pågående process inom miljöarbete. För att minska miljöpåverkan har den utformats med följande:

• Kvicksilverfri LED-bakbelyst skärm

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• PVC-fri

• Återvinningsbart hölje i aluminium

• Nätadapterns strömförbrukning understiger globala strömsparstandarder

Apple och miljön

Läs mer om Apples insatser för att minska miljöpåverkan från våra produkter och processer. Apples miljörapporter för produkter beskriver produkternas miljöegenskaper.

Återvinning

Apple har en helhetssyn på materialhantering och minskning av avfall. Läs mer om hur du återvinner din iPhone.

* Läs http://support.apple.com/kb/HT3939 för information om hur du identifierar modellnumret på din iPhone 5.

** Mer information om LTE-stöd kan du få av operatören samt på www.apple.com/iphone/LTE.

1. 1 GB = 1 miljard byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.

2. Mått och vikt kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

3. Batteritiden beror på nätverkskonfiguration och många andra faktorer. De faktiska resultaten varierar. Batteriet har ett begränsat antal laddningscykler och kan så småningom behöva bytas ut av ett Apple-serviceställe. Batteriets livslängd och antalet uppladdningar varierar beroende på användning och inställningar. Mer information finns på www.apple.com/se/batteries och www.apple.com/se/iphone/battery.html.

4. Bredband rekommenderas, avgifter kan tillkomma.

• Vissa funktioner är inte tillgängliga i alla länder och områden. Klicka här om du vill se hela listan.

• Vissa funktioner, appar och tjänster är inte tillgängliga i alla områden. Kontakta din operatör för mer information. Priser och tillgänglighet kan ändras.