iPhone 5 - Tekniske spesifikasjoner

Farge

Svart og skifergrå                                                                                         Hvit og sølv

Nero e ardesia, Bianco e argento

Kapasitet1

• 16 GB
  • 32 GB
  • 64 GB

Størrelse og vekt2

• Høyde: 123,8 mm
  • Bredde: 58,6 mm
  • Dybde: 7,6 mm
  • Vekt: 112 gram

Mobilnettverk og trådløst

• GSM-modell A1428*: UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE** (bånd 4 og 17")
  • CDMA-modell A1429*: CDMA EV-DO Rev. A og Rev. B (800, 1900, 2100 MHz); UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE** (bånd 1, 3, 5, 13, 25")
  • GSM-modell A1429*: UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE** (bånd 1, 3, 5")
  • 802.11a/b/g/n Wi-Fi (802.11n 2,4 GHz og 5 GHz)
  • Bluetooth 4.0-teknologi for trådløs tilkobling

Sted

• Assisted GPS og GLONASS
  • Digitalt kompass
  • Wi-Fi
  • 3G

Skjerm

• Retina-skjerm
  • 4-tommers (diagonalt) widescreenskjerm med Multi-Touch
  • Oppløsning på 1136 x 640 bildepunkter ved 326 ppi
  • Kontrastforhold på 800:1 (normal)
  • 500 cd/m2 maks lysstyrke (normal)
  • Oljeavstøtende belegg på framsiden som beskytter mot fingeravtrykk
  • Støtte for visning av flere språk og tegn samtidig

Kamera, bilder og video

• iSight-kamera på 8 megapiksler
  • Panorama
  • Videoopptak, HD (1080p) opptil 30 bilder per sekund med lyd
  • FaceTime HD-kamera med bilder på 1,2 megapiksler og HD-video (720p) med opptil 30 bilder per sekund
  • Autofokus
  • Trykk for å fokusere i video eller stillbilder
  • Ansiktsgjenkjenning i video og stillbilder
  • LED-blits
  • Forbedret videostabilisering
  • Geomerking av bilder og video

Eksterne knapper og tilkoblinger

Eksterne knapper og kontroller                                                       Tilkoblinger og inn-/utganger

Eksterne knapper og kontroller

Strøm og batteri3

• Innebygd oppladbart litiumionebatteri
  • Lading via USB fra datamaskin eller strømforsyningsenhet
  • Taletid: Opptil 8 timer med 3G
  • Standby-tid: Opptil 225 timer
  • Internettbruk: Opptil 8 timer med 3G, opptil 10 timer med Wi-Fi
  • Videoavspilling: Opptil 10 timer
  • Lydavspilling: Opptil 40 timer

Lydavspilling

• Lydformater som støttes: AAC (8 til 320 kbps), Protected AAC (fra iTunes Store), HE-AAC, MP3 (8 til 320 kbps), MP3 VBR, Audible (formatene 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX og AAX+), Apple Lossless, AIFF og WAV
  • Brukeren kan selv angi en volumbegrensning

TV og video

• Like skjermer via AirPlay og video ut til Apple TV (2. og 3. generasjon)
  • Like skjermer-modus og video ut: Opptil 1080p via Lightning Digital AV-adapter og Lightning-til-VGA-adapter (adaptere selges separat)
  • Videoformater som støttes: H.264-video opptil 1080p, 30 bilder per sekund, High Profile nivå 4.1 med AAC-LC-lyd opptil 160 kbps, 48 kHz, stereolyd i .m4v-, .mp4- og .mov-filformat; MPEG-4-video opptil 2,5 Mbps, 640 x 480 bildepunkter, 30 bilder per sekund, Simple Profile med AAC-LC-lyd opptil 160 kbps per kanal, 48 kHz, stereolyd i .m4v-, .mp4- og .mov-filformat, Motion JPEG (M-JPEG) på opptil 35 Mbps, 1280 x 720 bildepunkter, 30 bilder per sekund, lyd i ulaw, PCM-stereolyd i .avi-filformatet

Hodetelefoner

• Apple EarPods med fjernkontroll og mikrofon
  • Oppbevaringsetui

Støtte for e-postvedlegg

• Visbare dokumenttyper
    .jpg, .tiff, .gif (bilder); .doc og .docx (Microsoft Word); .htm og .html (nettsider); .key (Keynote); .numbers (Numbers); .pages (Pages); .pdf (Preview og Adobe Acrobat); .ppt og .pptx (Microsoft PowerPoint); .txt (tekst); .rtf (rikt tekstformat); .vcf (kontaktinformasjon); .xls og .xlsx (Microsoft Excel)

Sensorer

• Gyroskop med tre akser
  • Akselerasjonsmåler
  • Avstandsmåler
  • Sensor for lys fra omgivelsene

Systemkrav

• Apple-ID (kreves for enkelte funksjoner)
  • Internettilgang4
  • Synkronisering med iTunes på en Mac eller PC krever:
    • Mac: OS X versjon 10.6.8 eller nyere
    • PC: Windows 7, Windows Vista eller Windows XP Home eller Professional med Service Pack 3 eller nyere
    • iTunes 10.7 eller nyere (gratis nedlasting fra www.itunes.com/no/download)

Krav til bruksmiljø

• Temperatur under bruk: 0 til 35 °C
  • Temperatur for når enheten ikke er i bruk: -20 til 45 °C
  • Relativ luftfuktighet: 5 til 95 prosent ikke-kondenserende
  • Maksimal høyde over havet (bruk): 3 000 meter

Språk

• Språkstøtte
    Norsk, engelsk (amerikansk), engelsk (britisk), fransk, italiensk, japansk, kinesisk (forenklet), kinesisk (tradisjonell), koreansk, spansk, tysk, arabisk, dansk, finsk, gresk, hebraisk, indonesisk, katalansk, kroatisk, malaysisk, nederlandsk, polsk, portugisisk (Brasil), portugisisk (Portugal), rumensk, russisk, slovakisk, svensk, thai, tsjekkisk, tyrkisk, ukrainsk, ungarsk, vietnamesisk

• Tastaturstøtte
    Norsk, engelsk (amerikansk), engelsk (britisk), fransk (Frankrike), fransk (Canada), fransk (Sveits), italiensk, japansk (romaji, kana), kinesisk – forenklet (håndskrift, pinyin, strøk), kinesisk – tradisjonell (håndskrift, pinyin, zhuyin, cangjie, strøk), koreansk, spansk, tysk (Tyskland), tysk (Sveits), arabisk, bulgarsk, cherokesisk, dansk, emoji, estisk, finsk, flamsk, gresk, hawaiisk, hebraisk, hindi, indonesisk, islandsk, katalansk, kroatisk, latvisk, litauisk, makedonsk, malaysisk, nederlandsk, polsk, portugisisk (Portugal), portugisisk (Brasil), rumensk, russisk, serbisk (kyrillisk/latinsk), slovakisk, svensk, thai, tibetansk, tsjekkisk, tyrkisk, ukrainsk, ungarsk, vietnamesisk

• Ordlistestøtte (gir muligheter for prediktiv tekst og autokorrektur)
    Norsk, engelsk (amerikansk), engelsk (britisk), fransk (Frankrike), fransk (Canada), fransk (Sveits), italiensk, japansk (romaji, kana), kinesisk (forenklet), kinesisk (tradisjonell), koreansk, spansk, tysk, arabisk, bulgarsk, cherokesisk, dansk, estisk, finsk, flamsk, gresk, hawaiisk, hebraisk, hindi, indonesisk, katalansk, kroatisk, latvisk, litauisk, malaysisk, nederlandsk, polsk, portugisisk (Portugal), portugisisk (Brasil), rumensk, russisk, slovakisk, svensk, thai, tsjekkisk, tyrkisk, ukrainsk, ungarsk, vietnamesisk

• Siri-språk
    Engelsk (USA, Storbritannia, Canada, Australia), fransk (Frankrike, Canada, Sveits), italiensk (Italia, Sveits), japansk, kantonesisk (Hongkong), koreansk, mandarin (Fastlands-Kina, Taiwan), spansk (USA, Mexico, Spania), tysk (Tyskland, Sveits)

I esken

• iPhone 5
  • Apple EarPods med fjernkontroll og mikrofon
  • Lightning-til-USB-kabel
  • USB Power Adapter
  • Dokumentasjon

Tilbehør

Lightning-til-30-pin-adapter
Bruk denne adapteren for å koble tilbehør til iPhone 5.

Apple World Travel Adapter Kit
Plugg din Apple-strømforsyningsenhet inn i de fleste strømuttak i verden.

Annet tilbehør

• Lightning-til-30-pin-adapter (0,2 m)
  • Lightning-til-USB-kabel
  • Apple USB Power Adapter
  • Apple EarPods

Se flere tilbehørsprodukter på Apple Online Store

iPhone og miljøet

Apple bruker en komplett livssyklustilnærming for å bestemme vår miljømessige påvirkning. Finn ut mer

iPhone viser at Apple fortsetter å jobbe for miljøet. Enheten har følgende miljøvennlige egenskaper:

• LED-belyst skjerm uten kvikksølv
  • Skjermglass uten arsen
  • Ingen bromerte flammehevende stoffer
  • Ingen PVC-stoffer
  • Resirkulerbart aluminiumskabinett
  • Strømforsyningsenheten overgår de strengeste standarder for energieffektivitet

Apple og miljøet
Finn ut mer om Apples engasjement for å redusere miljøpåkjenningen fra produktene og prosessene våre. Apple Product Environmental Reports inneholder miljøinformasjon om produktene våre.

Resirkulering
Apple har et helhetlig perspektiv på resirkulering og reduksjon av avfall. Finn ut mer om hvordan du resirkulerer iPhone.

* Informasjon om hvordan du finner iPhone 5-modellnummeret finner du på http://support.apple.com/kb/HT3939.

** Kontakt operatøren for mer informasjon om LTE-støtte og se http://www.apple.com/iphone/LTE.

1. 1 GB = 1 milliard byte. Kapasiteten etter formatering er mindre.
  2. Størrelsen og vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjonsprosess.
  3. Batteribrukstid avhenger av nettverkskonfigurasjon og andre faktorer. Faktiske resultater kan variere. Batteriet kan lades kun et begrenset antall ganger, og det kan hende at det til slutt må byttes ut hos en Apple-serviceleverandør. Batteribrukstiden og antall ladinger varierer avhengig av bruk og innstillinger. Du finner mer informasjon på www.apple.com/no/batteries og www.apple.com/no/iphone/battery.html.
  4. Trådløst bredbånd anbefales og kostnader kan påløpe.
  • Noen funksjoner er ikke tilgjengelig i alle land eller områder. Klikk her for å vise hele listen.
  • Enkelte funksjoner, apper og tjenester er ikke tilgjengelig i alle områder. Ta kontakt med mobiloperatøren din for flere detaljer. Tilgjengelighet av og priser for apper kan bli endret.
Published Date: 11. apr. 2019