MacBook Air (11 tum, mitten 2012) - Teknisk information

Bildskärm

• 11,6-tums (diagonalt) högupplöst LED-bakbelyst glänsande widescreenskärm med stöd för miljontals färger

• Upplösningar:

• 1366 x 768 (optimal), 1344 x 756, 1280 x 720 och 1024 x 576 pixlar i formatet 16:9; 1152 x 720, 1024 x 640 och 800 x 500 pixlar i formatet 16:10; 1024 x 768, 800 x 600 och 640 x 480 pixlar i formatet 4:3; 720 x 480 pixlar i formatet 3:2

Lagring1

• 64 GB flashlagring

• 128 GB flashlagring

• Kan konfigureras med 256 GB eller 512 GB flashlagring.

Processor

1,7 GHz Dual-Core Intel Core i5 (Turbo Boost upp till 2,6 GHz) med 3 MB delad L3-cache

Modellen för 10 795 kronor kan konfigureras med Dual-Core 2,0 GHz Intel Core i7 (Turbo Boost upp till 3,2 GHz) med 4 MB delad L3-cache.

Minne

4 GB 1600 MHz DDR3L-minne

Kan konfigureras till 8 GB.

Mått och vikt

• Höjd: 0,3-1,7 cm

• Bredd: 30 cm

• Djup: 19,2 cm

• Vikt: 1,08 kg2

Grafik och video

• Intel HD Graphics 4000

• Utökat skrivbord och skärmdubblering: hanterar samtidigt full upplösning på den inbyggda skärmen och upp till 2560 x 1600 pixlar på en extern bildskärm, båda med miljoner färger

• Thunderbolt-utgång för digitalvideo

• Mini DisplayPort-utgång (ingen adapter krävs)

• DVI-utgång via Mini DisplayPort-till-DVI-adapter (säljs separat)

• VGA-utgång via Mini DisplayPort-till-VGA-adapter (säljs separat)

• Dubbellänkad DVI-utgång via Mini DisplayPort-till-dubbellänkad-DVI-adapter (säljs separat)

• HDMI-utgång (ljud och video) via en tredjepartsadapter för Mini DisplayPort till HDMI (säljs separat)

Kamera

FaceTime-HD-kamera med 720p.

Anslutningar och utbyggnad

No alt supplied for Image
  • Två USB 3-portar (upp till 5 Gbit/s)

• Thunderbolt-port (upp till 10 Gbit/s)

• MagSafe 2-strömkontakt

Trådlösa nätverk

• Trådlös Wi-Fi-anslutning med 802.11n3, kompatibel med IEEE 802.11a/b/g

• Trådlös anslutning med Bluetooth 4.0

Ljud

• Stereohögtalare

• Rundupptagande mikrofon

• Hörlursuttag

• Stöd för Apple iPhone-hörlurar med fjärrkontroll och mikrofon

Tangentbord och styrplatta

• Bakbelyst tangentbord i full storlek med 79 (ISO) tangenter, inklusive 12 funktionstangenter och 4 piltangenter (placerade som ett upp-och-nervänt T) och inbyggd ljussensor

• Multi-Touch-styrplatta med exakt styrning av pekaren och stötvis rullning. Nyp, rotera, dra snabbt, dra snabbt med tre eller fyra fingrar, tryck, dubbeltryck och dra.

Batteri och strömförsörjning4

• Upp till 5 timmars trådlös webbsurfning

• Upp till 30 dagars standbytid

• Inbyggt 35 Wh litiumpolymerbatteri

• 45 W MagSafe 2-strömadapter med sladdvinda; MagSafe 2-strömkontakt

Strömförsörjning och omgivning

• Nätspänning: 100-240 V växelström

• Frekvens: 50 Hz till 60 Hz

• Temperatur vid användning: 10° till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: -24° till 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 0 till 90 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet vid användning: högst 3000 m

• Höjd över havet vid förvaring: högst 4 500 m

• Höjd över havet vid transport: högst 10 500 m

Program som ingår

• OS X Mountain Lion

• Innehåller Mail, Meddelanden, Kontakter, Kalender, Safari, Påminnelser, Notiscenter, Anteckningar, Diktering, iCloud, Time Machine, FaceTime, Photo Booth, AirPlay, Game Center, Mac App Store, iTunes, Gatekeeper, Twitter- och Facebook-integrering5 och mycket mer. Läs mer om OS X Mountain Lion.

• iLife

• Innehåller iPhoto, iMovie och GarageBand.

Begränsad garanti och service

MacBook Air levereras med 90 dagars gratis telefonsupport och ett års begränsad garanti. Köp AppleCare Protection Plan och förläng skyddet till tre år från inköpsdatumet för din Mac. Det är bara med AppleCare Protection Plan du får direkt telefonsupport från Apples tekniska experter och garanti för att reparationer utförs av auktoriserade Apple-tekniker som använder originaldelar från Apple. Mer information får du på Apples supportsida eller genom att ringa 0844 209 0611.

I kartongen finns

• MacBook Air

• 45 W MagSafe 2-strömadapter, stickkontakt och strömsladd

• Tryckt och elektronisk dokumentation

Beställningsbyggen

Konfigurera din MacBook Air med tillval, endast från Apple Online Store:

• 2,0 GHz Dual-Core Intel Core i7 (Turbo Boost upp till 3,2 GHz)

• 8 GB minnesuppgradering

• 256 GB eller 512 GB flashlagring

MacBook Air och miljön

Apple väger in produkternas hela livscykel för att beräkna företagets miljöpåverkan.

MacBook Air har följande egenskaper för att minska dess miljöpåverkan:

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• PVC-fri6

• Återvinningsbart hölje i aluminium

• Uppfyller kraven för ENERGY STAR 5.2

• EPEAT Gold-klassad7

Apple och miljön

Läs mer om Apples insatser för att minska miljöpåverkan från våra produkter och processer. Eller läs våra miljörapporter för mer information om miljöegenskaperna hos Apples produkter.

Återvinning

Apple har en helhetssyn på materialhantering och avfallsminimering. Läs mer om hur du återvinner din Mac.

Akustik

DEKLARERADE LJUDNIVÅER i enlighet med ISO 9296

Ljudeffekt

LWAd (B)

1 B = 10 dB

Ljudtryck

Användarens plats

LpAm (dB)

Overksam

2,5

7

Vid hårddiskåtkomst

N/A

N/A

Vid CD-enhetsåtkomst

N/A

N/A

1. LWAd är det statistiska övre A-viktade gränsvärdet för ljudeffekt (avrundat till närmaste 0,1 B).

2. LpAm är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket uppmätt vid användarens plats (avrundat till närmaste dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel).

Tillgängliga tillbehör

• Mac-program

• iWork

• Aperture

• Logic Pro

• Final Cut Pro X

• Bildskärmar och adaptrar

• Apple Thunderbolt Display

• Apple Mini DisplayPort till DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort till VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort till dubbellänkad DVI-adapter

• AirPort och trådlöst

• AirPort Extreme-basstation

• AirPort Express-basstation

• Time Capsule

• Apple Wireless Keyboard

• Apple Magic Mouse

• Apple Magic Trackpad

• Andra tillbehör

• Apple USB SuperDrive

• Thunderbolt till Gigabit Ethernet-adapter

• Apple Thunderbolt till FireWire-adapter

• MagSafe till MagSafe 2-adapter

• AppleCare Protection Plan

• Apple USB Ethernetadapter

1. 1 GB = 1 miljard byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.

2. Vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

3. Trådlös internetanslutning kräver en basstation eller annan trådlös anslutningspunkt och ett internetabonnemang, som kan vara avgiftsbelagt. Vissa internetleverantörer är för närvarande inte kompatibla med AirPort.

4. Testerna utfördes av Apple i maj 2012 med Dual-Core 1,8 GHz Intel Core i5-baserade 13-tums MacBook Air-enheter som ännu inte var i produktion och Dual-Core 1,7 GHz Intel Core i5-baserade 11-tums MacBook Air-enheter som ännu inte var i produktion. Trådlösa webbtester mäter batteritiden genom att surfa trådlöst på 25 populära webbplatser med bildskärmens ljusstyrka inställd på 50 procent. Standbytesterna mäter batteritid genom att låta en dator som är ansluten till ett trådlöst nätverk försättas i viloläge när programmen Safari och Mail är öppna och alla systeminställningar har sina förvalda värden. Batteriets drifttid varierar beroende på inställningar och användning. Mer information finns på www.apple.com/se/batteries.

5. Facebook-integrering kommer i höst.

6. Pvc-fri strömsladd finns i alla regioner förutom Fastlandskina och Sydkorea.

7. MacBook Air har certifierats med EPEAT Gold i USA och Kanada.