iPad (3:a generationen) - Teknisk information

Modeller

• Wi-Fi

• Wi-Fi + 4G

Mått och vikt1

Wi-Fi

• Höjd: 241,2 mm

• Bredd: 185,7 mm

• Djup: 9,4 mm

• Vikt: 652 g]

Wi-Fi + 4G

• Höjd: 241,2 mm

• Bredd: 185,7 mm

• Djup: 9,4 mm

• Vikt: 662 g

Lagring2

• 16 GB

• 32 GB

• 64 GB

Bildskärm

• Retina-skärm

• 9,7-tums (diagonalt) glänsande LED-bakbelyst Multi-Touch-skärm i widescreenformat med IPS-teknik

• 2048 x 1536 bildpunkters upplösning med 264 ppi

• Fingeravtryckstålig och fettavvisande ytbehandling

• Stöd för visning av flera språk och teckensystem samtidigt

Processor

• Apple A5X med dubbla kärnor – specialutvecklad, strömsnål systemkrets med höga prestanda och fyrkärnig grafikprocessor

Trådlöst och mobilnät

Wi-Fi

• Wi-Fi (802.11a/b/g/n)

• Bluetooth 4.0-teknik

Wi-Fi + 4G

• Wi-Fi (802.11a/b/g/n)

• Bluetooth 4.0-teknik

• Wi-Fi + 4G-modell: 4G LTE (700, 2100 MHz);3 UMTS/HSPA/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)

• Endast data4

Kameror, bilder och videoinspelning

• 5 megapixlars iSight-kamera

• Autofokus

• Tryck för att fokusera

• Ansiktsigenkänning i stillbilder

• HD-videoinspelning (1080p) upp till 30 bilder/s med ljud

• Videostabilisering

• FaceTime-kamera för bilder i VGA-kvalitet och video med upp till 30 bilder/s

• Geotaggning av bilder och video

Batteri och strömförsörjning5

Wi-Fi

• Inbyggt 42,5 Wh uppladdningsbart litiumpolymerbatteri

• Upp till 10 timmar batteritid vid webbsurfning via Wi-Fi, videouppspelning eller musiklyssning

• Uppladdning via strömadapter eller USB-anslutning till dator

Wi-Fi + 4G

• Inbyggt 42,5 Wh uppladdningsbart litiumpolymerbatteri

• Upp till 10 timmar batteritid vid webbsurfning via Wi-Fi, videouppspelning eller musiklyssning

• Upp till 9 timmar batteritid vid webbsurfning via mobildatanät

• Uppladdning via strömadapter eller USB-anslutning till dator

In- och utgångar

Wi-Fi

• Port för 30-stifts dockkontakt

• 3,5-mm miniuttag för stereohörlurar

• Inbyggd högtalare

• Mikrofon

Wi-Fi + 4G

• Port för 30-stifts dockkontakt

• 3,5-mm miniuttag för stereohörlurar

• Inbyggd högtalare

• Mikrofon

• Mikro-SIM-korthållare

Sensorer

• Accelerometer

• Sensor för omgivningsljus

• Gyroskop

Platsfunktioner

Wi-Fi

• Wi-Fi

• Digital kompass

Wi-Fi + 4G

• Wi-Fi

• Digital kompass

• Assisted GPS

• 4G

Ljud-uppspelning

• Frekvensomfång: 20 Hz till 20 000 Hz

• Ljudformat som stöds: HE-AAC (V1 och V2), AAC (8 till 320 Kbit/s), skyddad AAC (från iTunes Store), MP3 (8 till 320 Kbit/s), MP3 VBR, Audible (formaten 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX och AAX+), Apple Lossless, AIFF och WAV

• Inställningsbar maximal volymgräns

• Dolby Digital 5.1 surroundljud (pass-through) med Apples digitala AV-adapter (säljs separat)

TV och video

• AirPlay-skärmdubblering till Apple TV (andra och tredje generationen) i 720p

• AirPlay-videoströmning till Apple TV (tredje generationen) i upp till 1080p och Apple TV (andra generationen) i upp till 720p

• Skärmdubblering och videoutsignal: upp till 1080p med Apples digitala AV-adapter eller Apples VGA-adapter (adaptrar säljs separat)

• Videoutsignal vid 576i och 480i med Apples komposit-AV-kabel (kablar säljs separat)

• Videoformat som stöds: H.264-video upp till 1080p, 30 bildrutor/s, High Profile nivå 4.1 med AAC-LC-ljud upp till 160 Kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov. MPEG-4-video upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/s, Simple Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 Kbit/s per kanal, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov. Motion JPEG (M-JPEG) upp till 35 Mbit/s, 1280 x 720 bildpunkter, 30 bildrutor/s, ljud i ulaw, PCM-stereoljud i filformatet .avi.

E-postbilagor som stöds

• Visningsbara filformat:

• .jpg, .tiff, .gif (bilder), .doc och .docx (Microsoft Word), .htm och .html (webbsidor), .key (Keynote), .numbers (Numbers), .pages (Pages), .pdf (Förhandsvisning och Adobe Acrobat), .ppt och .pptx (Microsoft PowerPoint), .txt (text), .rtf (formaterad text), .vcf (kontaktinformation), .xls och .xlsx (Microsoft Excel)

Språk

• Språkstöd för engelska (USA), engelska (Storbritannien), förenklad kinesiska, traditionell kinesiska, franska, tyska, italienska, japanska, koreanska, spanska, arabiska, katalanska, kroatiska, tjeckiska, danska, nederländska, finska, grekiska, hebreiska, ungerska, indonesiska, malajiska, norska, polska, portugisiska, portugisiska (Brasilien), rumänska, ryska, slovakiska, svenska, thailändska, turkiska, ukrainska, vietnamesiska

• Tangentbordsstöd för engelska (USA), engelska (Storbritannien), förenklad kinesiska (handskrift, pinyin, streck), traditionell kinesiska (handskrift, pinyin, zhuyin, cangjie, streck), franska (Frankrike), franska (Kanada), franska (Schweiz), tyska (Tyskland), tyska (Schweiz), italienska, japanska (romaji, kana), koreanska, spanska, arabiska, bulgariska, katalanska, cherokesiska, kroatiska, tjeckiska, danska, nederländska, emoji, estniska, finska, flamländska, grekiska, hawaiiska, hebreiska, hindi, ungerska, isländska, indonesiska, lettiska, litauiska, makedonska, malajiska, norska, polska, portugisiska, portugisiska (Brasilien), rumänska, ryska, serbiska (kyrilliska/latin), slovakiska, svenska, thailändska, tibetanska, turkiska, ukrainska, vietnamesiska

• Ordboksstöd (med förutseende text och automatisk korrigering) för engelska (USA), engelska (Storbritannien), förenklad kinesiska, traditionell kinesiska, franska, franska (Kanada), franska (Schweiz), tyska, italienska, japanska (romaji, kana), koreanska, spanska, arabiska, katalanska, cherokesiska, kroatiska, tjeckiska, danska, nederländska, estniska, finska, flamländska, grekiska, hawaiiska, hebreiska, hindi, ungerska, indonesiska, lettiska, litauiska, malajiska, norska, polska, portugisiska, portugisiska (Brasilien), rumänska, ryska, slovakiska, svenska, thailändska, turkiska, ukrainska, vietnamesiska

• Stöd för diktering på engelska (USA, Storbritannien, Australien), franska, tyska, japanska

Hjälpmedel

• Skärmläsaren VoiceOver

• Stöd för uppspelning av dold textning

• Assistive Touch-gränssnitt för hjälpmedel

• Zoomförstoring i helskärmsläge

• Stora typsnitt

• Vit text mot svart bakgrund

• Volymreglage till vänster/höger

Omgivning

• Temperatur vid användning: 0 till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: -20° till 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 till 95 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet vid användning: högst 3 000 m

Systemkrav

• Apple-ID (krävs för vissa funktioner)

• Internetanslutning6

• Synkning med iTunes på en Mac eller PC kräver:

• Mac: OS X 10.5.8 eller senare

• PC: Windows 7, Windows Vista, eller Windows XP Home eller Professional med Service Pack 3 eller senare

• iTunes 10.6 eller senare (hämtas gratis från www.itunes.com/se/download)

I kartongen finns

• iPad

• Dockkontakt-till-USB-kabel

• 10 W USB-strömadapter

• Dokumentation

Inbyggda appar

• Safari

• Bilder

• App Store

• Kartor

• Photo Booth

• Påminnelser

• Kamera

• Mail

• FaceTime

• iTunes

• Musik

• YouTube

• Kalender

• Meddelanden

• Tidningskiosk

• Videor

• Game Center

• Kontakter

• Anteckningar

iPad och miljön

Apple väger in produkternas hela livscykel för att beräkna företagets miljöpåverkan. Läs mer om iPad och miljön.

iPad är ett exempel på Apples fortlöpande engagemang inom miljöområdet. För att minska miljöpåverkan har den utformats med följande:

• Kvicksilverfri LCD-skärm

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• PVC-fri

• Återvinningsbart hölje av aluminium och glas

Apple och miljön

Läs mer om Apples insatser för att minska miljöpåverkan från våra produkter och processer. Apples miljörapporter för produkter beskriver produkternas miljöegenskaper.

Återvinning

Apple har en helhetssyn på materialhantering och minskning av avfall. Läs mer om hur du återvinner din iPad.

1. Mått och vikt kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

2. 1 GB = 1 miljard byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.

3. 4G LTE stöds endast i AT&Ts och Verizons nätverk i USA samt Bells, Rogers och Telus nätverk i Kanada. Kontakta din operatör för mer information.

4. Dataabonnemang säljs separat. iPad-modellen med Wi-Fi + 4G är konfigurerad för att användas i en viss typ av mobilnät. Fråga din operatör om kompatibilitet och tillgängliga dataabonnemang.

5. Testerna utfördes av Apple i februari 2012 på iPad -enheter och med program som ännu inte var i produktion. Testerna bestod i att utföra följande aktiviteter tills batteriet var fullständigt urladdat: videouppspelning, ljuduppspelning och surfning på Internet via Wi-Fi eller mobildatanät. Videomaterialet bestod av en 2 timmar och 23 minuter lång film inköpt från iTunes Store som upprepades. Ljudmaterialet var en spellista som innehöll 358 unika låtar, en blandning av låtar som importerats från CD-skivor med iTunes (128 Kbit/s AAC-kodning) och låtar som köpts från iTunes Store (256 Kbit/s AAC-kodning). Tester av Internet via Wi-Fi och mobildatanät utfördes med dedikerade webb- och e-postservrar, surfning på 20 populära webbsidor och e-posthämtning en gång per timme. Alla inställningar var de förvalda utom följande: Wi-Fi var associerat med ett nätverk (förutom för Internetsurfning via mobildatanät) och Wi-Fi-funktionerna Fråga vid nätverksanslutning och Automatisk ljusstyrka var avaktiverade. Batteriets drifttid beror på enhetens inställningar, användning och många andra faktorer. Batteritesterna utförs med specifika iPad-enheter. De faktiska resultaten kan variera.

6. Bredband rekommenderas, avgifter kan tillkomma.