MacBook Pro (17 tommer, slutten av 2011) - Tekniske spesifikasjoner

Størrelse og vekt

• Høyde: 2,50 cm

• Bredde: 39,3 cm

• Dybde: 26,7 cm

• Vekt: 2,99 kg1

Tilkoblinger og utvidelser

No alt supplied for Image
  • MagSafe-strøminntak

• Gigabit Ethernet-port

• FireWire 800-port (opptil 800 Mbps)

• Tre USB 2.0-porter (opptil 480 Mbps)

• Thunderbolt-port (opptil 10 Gbps)

• Linjeinngang for lyd

• Linjeutgang for lyd

• ExpressCard/34-plass

• Feste for lås fra Kensington

Kommunikasjon

• Trådløs Wi-Fi-nettverkstilkobling2 (basert på IEEE 802.11n-spesifikasjonen); IEEE 802.11a/b/g- kompatibel

• Trådløs Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate)-teknologi

• 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ-45-tilkobling)

Lyd

• Stereohøyttalere med subwoofere

• Retningsuavhengig mikrofon (under venstre høyttalerdeksel)

• Digital/analog linjeinngang (minijack)

• Digital/analog linjeutgang/hodetelefonutgang (minijack)

• Støtter Apples iPhone-headsett med mikrofon

Miljøstatusrapport

MacBook Pro har følgende miljøvennlige egenskaper:

• Utførelse i aluminium og glass som er lett å gjenvinne

• Kvikksølvfri skjerm med LED-belysning

• Skjermglass uten arsen

• Ingen bromerte flammehemmende stoffer

• Inneholder ikke PVC3

• Redusert emballasjevolum

• Oppfyller ENERGY STAR versjon 5.0-kravene

• EPEAT Gold-vurdering4

Skjerm

• 17-tommers (diagonalt målt) blank eller antirefleksbehandlet widescreenskjerm med høy oppløsning, LED-belysning og støtte for millioner av farger

• Oppløsninger som støttes: 1920 x 1200 (standard), 1680 x 1050, 1280 x 800, 1152 x 720, 1024 x 640 og 800 x 500 bildepunkter i 16:10-format; 1280 x 1024 bildepunkter i 5:4-format; 1280 x 1024 bildepunkter i 5:4-format (strukket); 1600 x 1200, 1024 x 768, 800 x 600 og 640 x 480 bildepunkter i 4:3-format; 1600 x 1200, 1024 x 768, 800 x 600 og 640 x 480 bildepunkter i 4:3-format (strukket); 720 x 480 bildepunkter i 3:2-format; 720 x 480 bildepunkter i 3:2-format (strukket)

Grafikk- og videostøtte

• AMD Radeon HD 6770M-grafikkprosessor med 1 GB GDDR5-hukommelse

• Intel HD Graphics 3000 med 384 MB DDR3 SDRAM som deles med hovedhukommelsen5

• Automatisk veksling mellom grafikkløsninger

• Visning på ekstern skjerm i «utvidet skrivebord»- og «like skjermer»-modus: Støtte for samtidig visning med full oppløsning på den innebygde skjermen og opptil 2560 x 1600 bildepunkter på den eksterne skjermen, begge i millioner av farger

• FaceTime HD-kamera

• Thunderbolt-port

Thunderbolt – digital videotilkobling

• Standard Mini DisplayPort-tilkobling

• DVI-tilkobling med Mini DisplayPort-til-DVI-adapter (tilleggsutstyr)

• VGA-tilkobling med Mini DisplayPort-til-VGA-adapter (tilleggsutstyr)

• «Dual-link» DVI-tilkobling med Mini DisplayPort-til-Dual-Link DVI-adapter støtter 30-tommers Apple Cinema HD Display-skjerm (tilleggsutstyr)

• HDMI-lyd- og videotilkobling ved hjelp av Mini DisplayPort-til-HDMI-adapter fra tredjepartsleverandør.

Inndata

• Innebygd tastatur i full størrelse med 79 taster (ISO), inkludert 12 funksjonstaster og 4 piltaster (i omvendt T-form)

• Styreflaten med Multi-Touch-funksjonalitet gir deg presis kontroll over markøren og støtter rulling med treghet og knipe-, rotere-, dra-, dra med tre fingre-, dra med fire fingre-, trykke-, dobbelttrykke- og flyttebevegelser

Prosessor og hukommelse

• Firekjernet Intel Core i7-prosessor på 2,4 GHz med 6 MB delt nivå 3-buffer. Også tilgjengelig med firekjernet Intel Core i7-prosessor på 2,5 GHz med 8 MB delt nivå 3-buffer.

• 4 GB (to SO-DIMM-er på 2 GB) 1333 MHz DDR3-hukommelse, to SO-DIMM-plasser støtter opptil 8 GB

Lagring

• Serial ATA-Harddisk på 750 GB med 5400 o/min. Også tilgjengelig: 750 GB med 7200 o/min eller SSD-harddisk på 128 GB, 256 GB eller 512 GB.6

• 8x SuperDrive-stasjon (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW) med direktemating

• Maksimal skrivehastighet: 8x DVD-R, DVD+R; 4x DVD-R DL (double layer), DVD+R DL (double layer), DVD-RW, DVD+RW; 24x CD-R; 10x CD-RW

• Maksimal lesehastighet: 8x DVD-R, DVD+R, DVD-ROM; 6x DVD-ROM (double layer DVD-9), DVD-R DL (double layer), DVD+R DL (double layer), DVD-RW, DVD+RW; 24x CD

Batteri og strøm7

• Opptil 7 t trådløst Internett

• Innebygd 95-wattimers litiumpolymerbatteri

• 85-watts MagSafe-strømforsyningsenhet med kabelkontrollmekanisme

• MagSafe-strøminntak

Strøm- og driftskrav

• Nettspenning: 100 til 240 volt vekselstrøm

• Frekvens: 50 til 60 Hz

• Temperatur ved bruk: 10 til 35 °C

• Temperatur ved lagring: -24 til 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 0 til 90 prosent ikke-kondenserende

• Maksimal høyde over havet (ved bruk): 3000 meter

• Maksimal høyde over havet (ved lagring): 4500 meter

• Maksimal høyde over havet (frakt): 10 500 meter

Akkustisk ytelse

FASTSATT STØYUTSENDELSE i henhold til ISO 9296

Lydstyrkenivå

LWAd (B)

1 B = 10 dB

Lydtrykksnivå

Operatørplassering

LpAm (dB)

Uvirksom

2,8

15

Harddisktilgang

2,9

16

CD-stasjontilgang

3,4

25

1. LWAd er den statistiske øvre grensen for A-vektet lydstyrkenivå (avrundet til nærmeste 0,1 B).

2. LpAm er gjennomsnittslig A-vektet lydtrykksnivå som er målt ved operatørplasseringen (avrundet til nærmeste dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (desibel).

I esken

• MacBook Pro

• Rengjøringsklut for skjermen

• 85-watts MagSafe-strømforsyningsenhet, støpsel og strømkabel

• Trykt og elektronisk dokumentasjon

Programvare

• OS X Lion (Inneholder Mail, Adressebok, iCal, Mac App Store, iTunes, Safari, Time Machine, FaceTime, Photo Booth, Mission Control, Launchpad, AirDrop, Fortsett der du slapp, Autoarkivering, Versjoner, Hurtigvisning, Spotlight, QuickTime og mer.)

• iLife (inneholder iPhoto, iMovie og GarageBand)

17-tommerskonfigurasjon

2,4 GHz MacBook Pro (MD311LL/A)

Kabinett

Presisjonslaget unibody-kabinett i aluminium

Prosessor

Firekjernet Intel Core i7-prosessor på 2,4 GHz

Nivå 3-buffer

6 MB delt

Hukommelse

4 GB (to SO-DIMM-er på 2 GB) 1333 MHz DDR3 SDRAM, støtter opptil 8 GB

Harddisk6

750 GB Serial ATA, 5400 o/min

Optisk stasjon med direktemating

8x SuperDrive-stasjon (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

Grafikk

Intel HD Graphics 30005 og AMD Radeon HD 6770M med automatisk veksling av grafikkløsning

Grafikkhukommelse

1 GB GDDR5

Video

FaceTime HD-kamera; Thunderbolt-port med støtte for DVI, VGA, dual-link DVI og HDMI (krever adaptere som selges separat)

Skjerm

17-tommers (diagonalt målt) blank widescreenskjerm med høy oppløsning, LED-belysning og en oppløsning på 1920 x 1200

Utvidelser

Én Thunderbolt-port (opptil 10 Gbps), én FireWire 800-port (opptil 800 Mbps), tre USB 2.0-porter (opptil 480 Mbps), ExpressCard/34-plass

Lyd

Stereohøyttalere med subwoofere, retningsuavhengig mikrofon, lyd inn-minijack (digital/analog), lydutgang/minijacktilkobling (digital/analog)

Nettverk

10/100/1000BASE-T (Gigabit) Ethernet

Trådløst

Wi-Fi (basert på IEEE 802.11n-spesifikasjonen)2; trådløs Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate)-teknologi

Maskinvaretilbehør

85-watts MagSafe-strømforsyningsenhet, støpsel, strømkabel

Begrenset garanti

og service

MacBook Pro-maskinen leveres med 90 dagers gratis telefonsupport og ett års begrenset garanti. Kjøp AppleCare Protection Plan for å utvide service- og supportavtalen til å gjelde i tre år fra maskinens kjøpsdato. Det er kun AppleCare Protection Plan som gir deg direkte telefonsupport fra Apples tekniske eksperter og sikrer at alle reparasjoner utføres av Apple-autoriserte teknikere med originale Apple-deler. Hvis du vil ha mer informasjon, besøker du Apple support eller ringer 815 00 158

Apple og det globale

miljøet

Mer informasjon om Apples målsetning om å redusere påvirkningen produkter og produksjonsprosesser har på miljøet. Apple Product Environmental Specification inneholder miljøinformasjon om produktene våre.

Resirkulering

Apple har et helhetlig perspektiv på resirkulering og reduksjon av avfall. Mer informasjon om hvordan du kan resirkulere Mac-en.

Tilvalg

Time Capsule

Time Capsule er en AirPort Extreme-basestasjon med alle funksjoner og en innebygd harddisk. Du kan opprette et trådløst nettverk og sikkerhetskopiere over nettverket med én enhet.

• Harddisk i tjenerklassen på 2 TB eller 3 TB

• Wi-Fi-sertifisert for 802.11n 2.0

• USB-port for tilkobling av skriver eller ekstern harddisk

Spesialkonfigurasjoner

• Firekjernet Intel Core i7-prosessor på 2,5 GHz

• 750 GB harddisk (7200 o/min)

• SSD-harddisk på 128 GB, 256 GB eller 512 GB

• Opptil 8 GB 1333 MHz DDR3 SDRAM

• Skjerm med antirefleksbehandling

• Apple Remote

• Apple Mini DisplayPort-til-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-til-«Dual-Link» DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-til-VGA-adapter

• MagSafe Airline Adapter

• AppleCare Protection Plan

Tilbehør

• Apple Thunderbolt Display

• AirPort Extreme-basestasjon

• AirPort Express-basestasjon

• Apple Wireless Keyboard

• Magic Mouse

• Apple Keyboard med talltastatur

• Apple Mouse

1. Vekten varierer avhengig av konfigurasjon og produksjonsprosess.

2. Trådløs internettilgang krever en basestasjon eller et annet trådløst tilgangspunkt og konto hos en internettleverandør (kostnader kan påløpe). Enkelte internettleverandører er ikke kompatible med AirPort.

3. PVC-fri strømkabel er tilgjengelig i USA, Canada, Mexico, Colombia, El Salvador, Guatemala, Panama, Peru, Puerto Rico, De amerikanske Jomfruøyene og Venezuela.

4. MacBook Pro oppnådde Gold-vurderingen fra EPEAT i USA, Canada, Frankrike, Tyskland og Storbritannia.

5. Hukommelsen som er tilgjengelig for OS X, kan variere avhengig av grafikkbehovene. Minimumsforbruk for grafikkhukommelse er 144 MB.

6. 1 GB = 1 milliard byte. Kapasiteten er mindre når harddisken er formatert.

7. Trådløs internettesting ble utført av Apple i oktober 2011 med førproduksjonsenheter av 17-tommers MacBook Pro-enheter med firekjernede Intel Core i7-baserte prosessorer på 2,4 GHz. Den trådløse internettesten måler batterikapasiteten ved å laste inn 25 populære nettsteder via trådløs tilkobling med skjermlysstyrken satt til 50 prosent. Batteribrukstiden varierer etter konfigurasjon og bruk. Du finner mer informasjon på www.apple.com/no/batteries.