MacBook Pro (15 tum, sent 2011) - Teknisk information

Storlek och vikt

• Höjd: 2,41 cm

• Bredd: 36,4 cm

• Djup: 24,9 cm

• Vikt: 2,54 kg1

Anslutningar och utbyggnad

No alt supplied for Image
  • MagSafe-strömkontakt

• Gigabit Ethernet-port

• FireWire 800-port (upp till 800 Mbit/s)

• Två USB 2.0-portar (upp till 480 Mbit/s)

• Thunderbolt-port (upp till 10 Gbit/s)

• Ljudingång

• Ljudutgång

• SDXC-kortplats

• Kensington-låsfäste

Kommunikation

• Trådlös Wi-Fi-nätverksanslutning2 (bygger på IEEE 802.11n-specifikationen), fungerar med IEEE 802.11a/b/g

• Trådlös anslutning med Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate)

• 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ-45-kontakt)

Ljud

• Stereohögtalare med bashögtalare

• Rundupptagande mikrofon (placerad under det vänstra högtalargallret)

• Ljudingång/miniuttag (digitalt/analogt)

• Ljudutgång/miniuttag för hörlurar (digitalt/analogt)

• Stöd för Apples iPhone-hörlurar med mikrofon

Miljörapport

MacBook Pro har utformats med följande delar som minskar dess miljöpåverkan:

• Återvinningsbart hölje av aluminium och glas

• Kvicksilverfri LED-bakbelyst skärm

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• PVC-fri3

• Mindre förpackning

• Uppfyller kraven för ENERGY STAR 5.0

• EPEAT Gold-klassad4

Bildskärm

• 15,4-tums (diagonalt) LED-bakbelyst glänsande eller reflexfri (tillval) widescreenskärm med stöd för miljontals färger

• Upplösningar: 1440 x 900 (optimal), 1280 x 800, 1152 x 720, 1024 x 640 och 800 x 500 bildpunkter i formatet 16:10; 1024 x 768, 800 x 600 och 640 x 480 bildpunkter i formatet 4:3; 1024 x 768, 800 x 600 och 640 x 480 bildpunkter i formatet 4:3 (utsträckt); 720 x 480 bildpunkter i formatet 3:2; 720 x 480 bildpunkter i formatet 3:2 (utsträckt)

Grafik och video

• Grafikprocessorn AMD Radeon HD 6750M med 512 MB GDDR5-minne i 2,2 GHz-konfigurationen; grafikprocessorn AMD Radeon HD 6770M med 1 GB GDDR5-minne i 2,4 GHz-konfigurationen

• Intel HD Graphics 3000 med 384 MB DDR3 SDRAM-minne som delas med huvudminnet5

• Automatisk grafikväxling

• Utökat skrivbord och skärmdubblering: hanterar samtidigt full upplösning på den inbyggda skärmen och upp till 2560 x 1600 bildpunkter på en extern bildskärm, båda med miljoner färger

• FaceTime HD-kamera

• Thunderbolt-port

Thunderbolt-utgång för digitalvideo

• Mini DisplayPort-utgång (ingen adapter krävs)

• DVI-utgång via Mini DisplayPort-till-DVI-adapter (tillval)

• VGA-utgång via Mini DisplayPort-till-VGA-adapter (tillval)

• Dubbellänkad DVI-utgång via Mini DisplayPort-till-dubbellänkad DVI-adapter för anslutning av 30-tums Apple Cinema HD Display (tillval)

• HDMI-utgång (ljud och video) via en tredjepartsadapter för Mini DisplayPort till HDMI

Inmatning

• Bakgrundsbelyst tangentbord i full storlek med 79 (ISO) tangenter, inklusive 12 funktionstangenter och 4 piltangenter (placerade som ett upp-och-nervänt T)

• Multi-Touch-styrplatta med exakt styrning av pekaren och stötvis rullning. Nyp, rotera, dra snabbt, dra snabbt med tre eller fyra fingrar, tryck, dubbeltryck och dra.

Processor och minne

• 2,2 GHz eller 2,4 GHz Quad-Core Intel Core i7-processor med 6 MB delad L3-cache; eller 2,5 GHz Quad-Core Intel Core i7-processor med 8 MB delad L3 cache som tillval

• 4 GB (två 2 GB SO-DIMM-moduler) 1333 MHz DDR3-minne; två SO-DIMM-kortplatser med stöd för upp till 8 GB

Lagring

• Seriell ATA-hårddisk på 500 GB eller 750 GB (5400 varv/min). Tillval: hårddisk på 750 GB (5400 varv/min) eller 750 GB (7200 varv/min) eller SSD-hårddisk på 128 GB, 256 GB eller 512 GB6

• Direktmatad 8x SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

• Maximal skrivhastighet: 8x DVD-R, DVD+R; 4x DVD-R DL (dubbla lager), DVD+R DL (dubbla lager), DVD-RW, DVD+RW; 24x CD-R; 10x CD-RW

• Maximal läshastighet: 8x DVD-R, DVD+R, DVD-ROM; 6x DVD-ROM (dubbla lager, DVD-9), DVD-R DL (dubbla lager), DVD+R DL (dubbla lager), DVD-RW, DVD+RW; 24x CD

Batteri och strömförsörjning7

• Upp till 7 timmar trådlös surfning

• Inbyggt 77,5 Wh litiumpolymerbatteri

• 85 W MagSafe-strömadapter med sladdvinda

• MagSafe-strömkontakt

Strömförsörjning och omgivning

• Nätspänning: 100 V till 240 V växelström

• Frekvens: 50 Hz till 60 Hz

• Temperatur vid användning: 0° till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: -24° till 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 0 till 90 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet vid användning: högst 3 000 m

• Höjd över havet vid förvaring: högst 4 500 m

• Höjd över havet vid transport: högst 10 500 m

Akustik

DEKLARERADE LJUDNIVÅER i enlighet med ISO 9296

Ljudeffekt

LWAd (B)

1 B = 10 dB

Ljudtryck

Användarens plats

LpAm (dB)

2,4 GHz

2,2 GHz

2,4 GHz

2,2 GHz

Overksam

2,8

3,0

16

20

Vid hårddiskåtkomst

2,8

3,0

16

20

Vid CD-enhetsåtkomst

3,5

3,5

26

27

1. LWAd är det statistiska övre A-viktade gränsvärdet för ljudeffekt (avrundat till närmaste 0,1 B).

2. LpAm är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket uppmätt vid användarens plats (avrundat till närmaste dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel).

Vad ingår?

• MacBook Pro

• Putsduk till bildskärmen

• 85 W MagSafe-strömadapter, stickkontakt (växelström) och strömsladd

• Tryckt och elektronisk dokumentation

Program

• OS X Lion (Innehåller Mail, Adressbok, iCal, Mac App Store, iTunes, Safari, Time Machine, FaceTime, Photo Booth, Mission Control, Launchpad, AirDrop, Resume, Autospar, Versioner, Överblick, Spotlight, QuickTime med mera)

• iLife (innehåller iPhoto, iMovie, GarageBand)

15-tumsmodellen – konfigurationer

2,2 GHz MacBook Pro (MD318LL/A)

2,4 GHz MacBook Pro (MD322LL/A)

Hölje

Unibody-hölje i aluminium

Processor

2,2 GHz Quad-Core Intel Core i7

2,4 GHz Quad-Core Intel Core i7

L3-cache

6 MB delad

6 MB delad

Minne

4 GB (två 2 GB SO-DIMM-moduler) 1333 MHz DDR3 SDRAM-minne; stöd för upp till 8 GB

Hårddisk6

500 GB seriell ATA, 5400 varv/min

750 GB seriell ATA, 5400 varv/min

Direktmatad optisk enhet

8x SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

Grafik

Intel HD Graphics 30005 och AMD Radeon HD 6750M med automatisk grafikväxling

Intel HD Graphics 30005 och AMD Radeon HD 6770M med automatisk grafikväxling

Grafikminne

512 MB GDDR5

1 GB GDDR5

Video

FaceTime HD-kamera, Thunderbolt-port med stöd för DVI, VGA, dubbellänkad DVI och HDMI (kräver adaptrar, säljs separat)

Bildskärm

15,4-tums (diagonalt) LED-bakbelyst glänsande widescreenskärm med 1440 x 900 upplösning

Utbyggnad

En Thunderbolt-port (upp till 10 Gbit/s), en FireWire 800-port (upp till 800 Mbit/s), två USB 2.0-portar (upp till 480 Mbit/s), SDXC-kortplats

Ljud

Stereohögtalare med bashögtalare, rundupptagande mikrofon, ljudingång/miniuttag (digitalt/analogt), ljudutgång/miniuttag för hörlurar (digitalt/analogt)

Nätverksanslutning

10/100/1000BASE-T (Gigabit) Ethernet

Trådlös anslutning

Wi-Fi (baserat på IEEE 802.11n-specifikationen)2; Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate)

Hårdvarutillbehör

85 W MagSafe-strömadapter, stickkontakt (växelström) och strömsladd

Begränsad garanti

och service

MacBook Pro levereras med 90 dagars gratis telefonsupport och ett års begränsad garanti. Köp AppleCare Protection Plan och förläng skyddet till tre år från inköpsdatumet för din Mac. Det är bara med AppleCare Protection Plan du har rätt till direkt telefonsupport från Apples tekniska experter och garanti att reparationer utförs av auktoriserade Apple-tekniker som använder originaldelar från Apple. Mer information får du på Apples supportsida eller genom att ringa 0844 209 0611

Apple och den globala

miljön.

Läs mer om Apples insatser för att minska miljöpåverkan från våra produkter och processer. Apples miljöspecifikation för produkter beskriver miljöegenskaperna hos våra produkter.

Återvinning

Apple har en helhetssyn på materialhantering och avfallsminimering. Läs mer om hur du återvinner din Mac.

Tillval

Time Capsule

Time Capsule är en fullfjädrad AirPort Extreme-basstation med en inbyggd hårddisk. Säkerhetskopiera trådlöst och skapa ett Wi-Fi-nätverk med en enhet.

• 2 TB eller 3 TB serverhårddisk

• Wi-Fi-certifierad för 802.11n 2.0

• USB-port för anslutning av en USB-skrivare eller en extern USB-hårddisk

Alternativ vid beställningsbyggen

• 750 GB hårddisk (5400 varv/min)

• 750 GB hårddisk (7200 varv/min)

• 128 GB, 256 GB eller 512 GB SSD-hårddisk

• Upp till 8 GB 1333 MHz DDR3 SDRAM-minne

• Högupplöst glänsande skärm med 1680 x 1050 bildpunkter

• Högupplöst reflexfri skärm med 1680 x 1050 bildpunkter

• Apple Remote (fjärrkontroll)

• Apple Mini DisplayPort-till-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-till-dubbellänkad DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-till-VGA-adapter

• MagSafe-flygplansadapter

• AppleCare Protection Plan

Tillbehör

• Apple Thunderbolt Display

• AirPort Extreme-basstation

• AirPort Express-basstation

• Apple Wireless Keyboard

• Magic Mouse

• Apple Keyboard med numeriskt tangentbord

• Apple Mouse

1. Vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

2. Trådlös Internetanslutning kräver en basstation eller annan trådlös anslutningspunkt och ett Internetabonnemang, som kan vara avgiftsbelagt. Vissa Internetleverantörer är för närvarande inte kompatibla med AirPort.

3. PVC-fri strömsladd finns i USA, Kanada, Mexiko, Colombia, El Salvador, Guatemala, Panama, Peru, Puerto Rico, Amerikanska Jungfruöarna och Venezuela.

4. MacBook Pro har certifierats med EPEAT Gold i USA, Kanada, Frankrike, Tyskland och Storbritannien.

5. Det minne som är tillgängligt för OS X kan variera beroende på grafikkrav. Som minst krävs 384 MB grafikminne.

6. 1 GB = 1 miljard byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.

7. Testerna av trådlös nätverksanslutning utfördes av Apple i oktober 2011 på 2,4 GHz Quad-Core Intel Core i7-baserade 15-tums MacBook Pro-enheter som ännu inte var i produktion. Testet av trådlös Internetanslutning mäter batteritiden genom att surfa trådlöst på 25 populära webbplatser med bildskärmens ljusstyrka inställd på 50 procent. Batteriets drifttid varierar beroende på inställningar och användning. Mer information finns på www.apple.com/se/batteries.