iMac (21,5-inch, eind 2011) - Technische specificaties

21.5-inch iMac

Beeldscherm

Hogeresolutie-breedbeeldscherm met glanzende toplaag, led-achtergrondverlichting en ondersteuning voor miljoenen kleuren

• 21,5-inch (reëel weergavegebied) TFT-breedbeeldscherm met glanzende toplaag, led-achtergrondverlichting en ondersteuning voor miljoenen kleuren

• Resolutie: 1920 x 1080 pixels

Processor en geheugen

Uitgerust met een dual-core Intel Core i3-processor en DDR3-geheugen

Processor

2,5-GHz dual-core Intel Core i5 met 6 MB gedeelde L3-cache op de chip

Geheugen

2 GB (1x 2 GB) 1333-MHz DDR3-geheugen

Uitbreidbaar tot 8 GB, alleen via de Apple Online Store

Opslagcapaciteit

Harde schijf van 250 GB1

Harde schijf van 250 GB (7200 rpm)

Grafische processors

Geavanceerde discrete-level AMD Radeon HD grafische processors

AMD Radeon HD 6750M grafische processor met 256 MB GDDR5-geheugen

Camera en video-ondersteuning

Ingebouwde FaceTime HD-camera

• FaceTime HD-camera

• Gelijktijdige ondersteuning voor volledige "native" resolutie op het ingebouwde beeldscherm en tot 2560 x 1600 pixels op een extern beeldscherm (tot 30 inch )

• Ondersteuning voor een uitgebreid bureaublad en synchrone weergave

Audio

Ingebouwde stereoluidsprekers, ingebouwde microfoon en koptelefoonaansluiting

• Ingebouwde stereoluidsprekers

• Twee interne high-efficiency versterkers van 20 watt

• Koptelefoon/optische digitale geluidsuitvoer (mini-aansluiting)

• Geluidsinvoerpoort/optische digitale geluidsinvoer (mini-aansluiting)

• Ingebouwde microfoon

• Ondersteuning voor Apple iPhone-headset met microfoon

Aansluitingen en uitbreiding

SuperDrive, SDXC-kaartsleuf, audio in/uit, USB 2.0, FireWire 800, Mini DisplayPort, Gigabit Ethernet

• Mini DisplayPort-uitgang met ondersteuning voor DVI, VGA en dual-link DVI (via afzonderlijk verkrijgbare adapters)

• Eén FireWire 800-poort; 7 watt

• Vier USB 2.0-poorten

• Sleuf voor SDXC-kaart

• Slot-loading 8x SuperDrive die DL-schijven met 4-voudige snelheid brandt (dvd±r DL/dvd±rw/cd-rw)

• Geluid in/uit

• 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ-45-connector)

Invoer

Apple Wired Keyboard and Mouse.

Apple Keyboard met numeriek toetsenblok

Het Apple Keyboard met numeriek toetsenblok heeft een uitgebreide indeling; een elegante, ultradunne behuizing van geanodiseerd aluminium; platte toetsen; en twee USB 2.0-poorten.

Apple Mouse

Het is de muis met draad die het wiel opnieuw uitvindt — het the scroll wheel. De Apple Mouse is voorzien van een Scroll Ball waarmee je overal in een document moeiteloos heen en weer schuift, letterlijk zonder vinger uit te steken. En dankzij de aanraakgevoelige technologie die schuilgaat onder de gladde bovenhelft kun je zelf kiezen hoe je de Apple Mouse gebruikt: je kunt kiezen voor de eenvoud van een eenknopsmuis of voor de efficiency van een vierknopsmuis.

Draadloos

Latest Wi-Fi technology.

Wi-Fi

Draadloos 802.11n-Wi-Fi-netwerk;2 compatibel met IEEE 802.11a/b/g

Afmetingen en gewicht

Een all-in-one-ontwerp dat weinig ruimte inneemt

• Hoogte: 45,1 cm

• Breedte: 52,8 cm

• Diepte: 18,85 cm

• Gewicht: 8,8 kg3

Voedings- en omgevingsvereisten

• Netspanning: 100 tot 240 V wisselstroom

• Frequentie: 50-60 Hz, enkelfasig

• Maximaal continu vermogen: 205 W (21,5-inch modellen); 310 W (27-inch modellen)

• Temperatuur bij gebruik: 10 tot 35 °C

• Temperatuur bij opslag: -20 tot 47 °C

• Relatieve luchtvochtigheid: 5-95%, niet-condenserend

• Maximale hoogte: 3000 meter

• Geluidsniveau (standaard)

• Geluidsdrukniveau (gebruikerspositie): 18 dBA (indien niet in gebruik)4

Garantie en service

iMac wordt geleverd met 90 dagen gratis telefonische ondersteuning en een jaar garantie. Wanneer je het AppleCare Protection Plan koopt, worden de service en ondersteuning uitgebreid tot drie jaar vanaf de datum waarop je de computer hebt gekocht. Alleen met het AppleCare Protection Plan kun je gebruikmaken van telefonische ondersteuning door technische experts van Apple en ben je ervan verzekerd dat reparaties worden uitgevoerd door gediplomeerde Apple technici, die alleen originele Apple onderdelen gebruiken. Raadpleeg voor meer informatie Apple support of bel 0900 7777 703.

Milieurapportage

Bij het ontwerp is rekening gehouden met het volgende om de invloed van iMac op het milieu te beperken:

• Arseenvrij glas (beeldscherm)

• Geen broomhoudende vlamvertragers

• Pvc-vrij5

• Kwikvrij beeldscherm met led-achtergrondverlichting

• Zeer goed te recyclen behuizing van aluminium en glas

• Voldoet aan ENERGY STAR 5.2-norm

• EPEAT-beoordeling "Gold"6

Apple en het milieu

Meer informatie over de inspanningen die we leveren om het effect van onze producten en processen op het milieu te beperken. De pagina met milieuaspecten van Apple producten geeft een overzicht van de milieubelasting van onze producten.

Akoestische prestatie

WEERGEGEVEN GELUIDSEMISSIE in overeenstemming met ISO 9296

iMac 21,5 inch

Dual-Core Intel Core i3

SPDC 3,1 GHz

Geluidsvermogensniveau

LWAd (B)

1 B = 10 dB

Geluidsdrukniveau

Bedieningspaneel

LpAm (dB)

unit on table

unit on floor

Inactief

3,0

16

-

Toegang tot harde schijf

3,0

16

-

Toegang tot cd-station

3,3

21

-

1. LWAd is de statistische bovengrens van het A-gewogen geluidsvermogensniveau (afgerond naar de dichtste 0,1 B).

2. LpAm is het gemiddelde A-gewogen geluidsdrukniveau gemeten bij de positie van de bediener (afgerond naar de dichtste dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel).

Recycling

Apple heeft een holistische visie op materiaalgebruik en afvalvermindering. Hier vind je meer informatie over het recyclen van je Mac.

Inhoud van de verpakking

• iMac

• Apple Keyboard met numeriek toetsenblok

• Apple Mouse

• Netsnoer

• Gedrukte en elektronische documentatie

Meegeleverde software

Mac OS X Lion

Bevat Mail, Adresboek, iCal, de Mac App Store, iTunes, Safari, Time Machine, FaceTime, Photo Booth, Mission Control, Launchpad, AirDrop, Hervatten, Automatisch opslaan, Versies, Snelle weergave, Spotlight, QuickTime en meer.

iLife

Bevat iPhoto, iMovie en GarageBand.

Maatwerkopties

Purchase from the Apple Online Store to upgrade memory.

• Geheugenuitbreiding tot 4 GB (2x 2 GB)

• Geheugenuitbreiding tot 8 GB (2x 4 GB)

Accessoires

Mac-software

• iWork

• Aperture

• Logic Express

Beeldschermen en grafische voorzieningen

• Apple Mini DisplayPort-naar-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort-naar-dual-link-DVI-adapter

AirPort en draadloze voorzieningen

• Time Capsule

• AirPort Express-basisstation

• AirPort Extreme-basisstation

Overige

• AppleCare Protection Plan

1. 1 GB is gelijk aan 1 miljard byte en 1 TB is gelijk aan 1 biljoen byte; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

2. Voor draadloze internettoegang zijn een draadloos toegangspunt en een internetabonnement nodig, waaraan mogelijk kosten zijn verbonden.

3. Het gewicht kan variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.

4. De geluidsniveaus zijn gemeten op standaardmodellen van de 21,5-inch en 27-inch iMac. Het geluidsniveau kan variëren, afhankelijk van de configuratie.

5. Het pvc-vrije netsnoer is verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Colombia, El Salvador, Guatemala, Panama, Peru, Puerto Rico, de Amerikaanse Maagdeneilanden en Venezuela.

6. iMac heeft de EPEAT-beoordeling "Gold" gekregen in de Verenigde Staten en Canada.