Mac mini Server (medio 2011) - Technische specificaties

2,0GHz Mac Mini Server

Afmetingen en gewicht

Het perfecte formaat voor een server.

• Hoogte: 3,6 cm.

• Breedte: 19,7 cm.

• Diepte: 19,7 cm.

• Gewicht: 1,37 kg1.

Processor en geheugen

Uitgerust met een quad-core Intel Core i7-processor en DDR3-geheugen.

Processor.

2,0-GHz quad-core Intel Core i7 met 6 MB gedeelde L3-cache op de chip.

Geheugen.

4 GB 1333-MHz DDR3-geheugen.

Uitbreidbaar tot 8 GB (alleen via de Apple Online Store).

Opslag

Standaard twee harde schijven van 500 GB.

Twee harde schijven van 500 GB (7200 rpm)2.

Uitbreidbaar tot twee harde schijven van 750 GB (7200 rpm), één of twee SSD-schijven van 256 GB, of een SSD-schijf van 256 GB plus een harde schijf van 750 GB (7200 rpm) (alleen via de Apple Online Store).

Grafische processors

Genoeg kracht voor alle dagelijkse werkzaamheden.

Intel HD Graphics 3000-processor met 384 MB DDR3 SDRAM, gedeeld met werkgeheugen3.

Video-ondersteuning

Werkt met nagenoeg elk beeldscherm en elke HD-tv.

• Thunderbolt-poort met ondersteuning voor een resolutie tot 2560 x 1600.

• HDMI-poort met ondersteuning voor een resolutie tot 1920 x 1200.

• DVI-uitvoer via de HDMI-naar-DVI-adapter (meegeleverd).

• Ondersteuning voor twee beeldschermen en synchrone weergave.

Audio

• Geluidsinvoerpoort (mini-aansluiting, digitaal/analoog).

• Geluidsuitvoerpoort/koptelefoonuitgang (mini-aansluiting, digitaal/analoog).

• HDMI-poort ondersteunt meerkanaalsaudio-uitvoer.

• Ondersteuning voor Apple iPhone-headset met microfoon.

• Ingebouwde luidspreker.

Aansluitingen en uitbreiding

Een nieuwe Thunderbolt-poort, een HDMI-poort en ruim voldoende aansluitingen voor randapparatuur.

• Thunderbolt-poort (tot 10 Gbps).

• FireWire 800-poort (tot 800 Mbps).

• Vier USB 2.0-poorten (tot 480 Mbps).

• HDMI-poort.

• Sleuf voor SDXC-kaart.

• Gigabit Ethernet-poort.

• Geluid in/uit.

Communicatie

De nieuwste Wi-Fi- en Bluetooth-technologie.

Wi-Fi.

Draadloos 802.11n-Wi-Fi-netwerk4; compatibel met IEEE 802.11a/b/g.

Bluetooth.

Bluetooth 4.0 voor draadloze verbindingen.

Ethernet.

10/100/1000BASE-T Ethernet (RJ-45-connector).

Voedings- en omgevingsvereisten

• Netspanning: 100 tot 240 V wisselstroom.

• Frequentie: 50-60 Hz, enkelfasig.

• Maximaal continu vermogen: 85 W.

• Temperatuur bij gebruik: 10 tot 35 °C .

• Temperatuur bij opslag: -40 tot 47 °C.

• Relatieve luchtvochtigheid: 5-95%, niet-condenserend.

• Maximale hoogte: 3000 meter.

• Geluidsniveau (standaard).

• Geluidsdrukniveau (gebruikerspositie): 17 dBA (indien er geen taken worden uitgevoerd)5.

Garantie en service

Je Mac mini Met Lion Server wordt geleverd met 90 dagen gratis telefonische ondersteuning en een jaar beperkte garantie. Wanneer je het AppleCare Protection Plan koopt, worden de service en ondersteuning uitgebreid tot drie jaar vanaf de datum waarop je de computer hebt gekocht. Alleen met het AppleCare Protection Plan kun je gebruikmaken van telefonische ondersteuning door technische experts van Apple en ben je ervan verzekerd dat reparaties worden uitgevoerd door gediplomeerde Apple technici, die alleen originele Apple onderdelen gebruiken. Raadpleeg voor meer informatie Apple support of bel 0900 7777 703.

Inhoud van de verpakking

• Mac mini.

• HDMI-naar-DVI-adapter.

• Netsnoer.

• Gedrukte en elektronische documentatie.

Meegeleverde software

Het is niet alleen een server. Het is een complete Mac.

OS X Lion Server

Met licentie voor een onbeperkt aantal clients, Server-programma, Profielbeheer, Bestandsdeling voor iPad, Push Notifications, Wiki Server, iCal Server, Mail Server en Xsan. Meer informatie over OS X Lion Server

OS X Lion.

Bevat Mail, Adresboek, iCal, de Mac App Store, iTunes, Safari, Time Machine, FaceTime, Photo Booth, Mission Control, Launchpad, AirDrop, Hervatten, Automatisch opslaan, Versies, Snelle weergave, Spotlight, QuickTime en meer.

Lion-herstel.

OS X Lion is voorzien van een ingebouwde reeks tools voor de reparatie van je Mac op de Recovery HD, een nieuwe voorziening waarmee je schijven kunt repareren of OS X Lion opnieuw kunt installeren zonder fysieke schijf.

iLife.

Bevat iPhoto, iMovie en GarageBand. Meer informatie over iLife

Maatwerkopties

In de Apple Online Store kun je je geheugen en harde schijven configureren.

• Geheugenuitbreiding tot 8 GB DDR3.

• Twee harde schijven van 750 GB (7200 rpm).

• Een of twee SSD-schijven (solid-state) van 256 GB.

• SSD-schijf van 256 GB en harde schijf van 750 GB (7200 rpm).

• Apple Remote.

Bestel een Mac Mini met Lion Server op maat met nog meer opties, alleen bij de Apple Online Store

Mac mini en het milieu.

Het milieueffect van Apple producten wordt bepaald op basis van hun volledige levenscyclus. Meer informatie

De volgende kenmerken beperken de schadelijke gevolgen van de Mac mini voor het milieu:

• Geen broomhoudende vlamvertragers.

• Pvc-vrij.6

• Goed recyclebare aluminium behuizing.

• Voldoet aan ENERGY STAR 5.2-norm.

• EPEAT-beoordeling "Gold"7

Apple en het milieu.

Hier vind je meer informatie over de inspanningen die we leveren om het effect van onze producten en processen op het milieu te beperken. In onze Milieurapportages voor producten vind je gedetailleerde informatie over de milieuprestaties van elk Apple product.

Recycling.

Apple heeft een holistische visie op materiaalgebruik en afvalvermindering. Hier vind je meer informatie over het recyclen van je Mac of pc.

Accessoires.

Mac-software.

• iWork.

• Aperture.

• Logic Express.

• Final Cut Pro X.

Beeldschermen en grafische voorzieningen.

• Apple Thunderbolt Display.

• Apple Mini DisplayPort-naar-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort-naar-dual-link-DVI-adapter.

AirPort en draadloze voorzieningen.

• AirPort Express-basisstation

• AirPort Extreme-basisstation.

• Time Capsule.

• Apple Magic Trackpad.

• Apple Wireless Keyboard.

• Apple Magic Mouse.

1. Het werkelijke gewicht kan variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.

2. 1 GB is gelijk aan 1 miljard byte; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

3. De hoeveelheid geheugen die onder OS X beschikbaar is, hangt af van de hoeveelheid geheugen die de grafische voorzieningen nodig hebben. Er wordt minimaal 384 MB videogeheugen gebruikt.

4. Voor draadloze internettoegang zijn een basisstation of een ander draadloos toegangspunt en een internetabonnement nodig; hieraan zijn mogelijk kosten verbonden. Bepaalde internetaanbieders zijn momenteel niet geschikt voor het gebruik van AirPort.

5. Het geluidsniveau is gemeten met een standaard-Mac mini met Lion Server en plaatsing als desktopserver. Het geluidsniveau kan variëren, afhankelijk van de configuratie.

6. Pvc-vrij in alle landen behalve Vasteland China, Zuid-Korea en Zuid-Afrika, waar producten met alleen pvc-vrije interne kabels worden geleverd.

7. Mac mini heeft de EPEAT-beoordeling "Gold" gekregen in de Verenigde Staten en Canada.