MacBook Air (11 tum, mitten av 2011) - Teknisk information

Skärm

• LED-bakbelyst glänsande widescreenskärm med hög upplösning och stöd för miljontals färger.

• 11,6-tums (diagonalt) högupplöst LED-bakbelyst glänsande widescreenskärm med stöd för miljontals färger

• Upplösningar: 1366 x 768 (optimal), 1344 x 756 och 1280 x 720 bildpunkter i formatet 16:9; 1152 x 720 och 1024 x 640 bildpunkter i formatet 16:10; 1024 x 768 och 800 x 600 bildpunkter i formatet 4:3

Mått och vikt

Supertunn och superlätt Unibody-konstruktion i aluminium.

• Höjd: 0,3-1,7 cm

• Bredd: 30 cm

• Djup: 19,2 cm

• Vikt: 1,08 kg1

Lagring

Helt flashbaserad lagring.2

• 64 GB flashlagring

• 128 GB flashlagring

• Kan konfigureras med 256 GB flashlagring, endast på Apple Online Store.

Processor och minne

Utrustad med en Dual-Core Intel Core i5- eller i7-processor och DDR3-minne.

• Processor

• 1,6 GHz Dual-Core Intel Core i5 med 3 MB delad L3-cache

• Modellen med 128 GB lagringsutrymme kan konfigureras med en Dual-Core 1,8 GHz Intel Core i7 med 4 MB delad L3-cache, endast på Apple Online Store.

• Minne

• 2 GB 1333 MHz DDR3-minne (modellen med 64 GB lagringsutrymme) eller 4 GB 1333 MHz DDR3-minne (modellen med 128 GB lagringsutrymme)

• Modellen med 64 GB lagringsutrymme kan konfigureras med 4 GB minne, endast på Apple Online Store.

Grafik

Avancerad Intel HD Graphics 3000-grafikprocessor.

• Grafikprocessorn Intel HD Graphics 3000 med 256 MB (modellen som kostar 9 295 kronor) eller 384 MB (modellen som kostar 10 995 kronor) DDR3 SDRAM-minne som delas med huvudminnet3

Videostöd och kamera

Inbyggd FaceTime-kamera.

• FaceTime-kamera.

• Utökat skrivbord och skärmdubblering: hanterar samtidigt full upplösning på den inbyggda skärmen och upp till 2560 x 1600 bildpunkter på en extern bildskärm, båda med miljoner färger

Anslutningar och utbyggnad

No alt supplied for Image

USB 2.0, Thunderbolt, hörlursuttag, MagSafe-strömkontakt, SD-kortplats (13-tumsmodellen).

• Två USB 2.0-portar (upp till 480 Mbit/s)

• Thunderbolt-port

Batteri och strömförsörjning

Avancerat litiumpolymerbatteri med MagSafe-strömadapter.4

• Trådlös surfning - Upp till 5 timmar

• Standby-tid - Upp till 30 dagar

• Inbyggt 35 Wh litiumpolymerbatteri; 45 W MagSafe-strömadapter med sladdvinda; MagSafe-strömkontakt

Trådlöst

De senaste Wi-Fi- och Bluetooth-teknikerna.

• Wi-Fi

• Trådlös Wi-Fi-anslutning med 802.11n5, kompatibel med IEEE 802.11a/b/g

• Bluetooth

• Trådlös anslutning med Bluetooth 4.0

Ljud

Stereohögtalare, mikrofon och hörlursuttag.

• Stereohögtalare

• Rundupptagande mikrofon

• Hörlursuttag

• Stöd för Apple Earphones med fjärrkontroll och mikrofon

Strömförsörjning och omgivning

• Nätspänning: 100-240 V växelström

• Frekvens: 50 Hz till 60 Hz

• Temperatur vid användning: 0° till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: -24° till 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 0 till 90 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet vid användning: högst 3 000 m

• Höjd över havet vid förvaring: högst 4 500 m

• Höjd över havet vid transport: högst 10 500 m

Begränsad garanti och service

MacBook Air levereras med 90 dagars gratis telefonsupport och ett års begränsad garanti. Köp AppleCare Protection Plan och förläng skyddet till tre år från inköpsdatumet för din Mac. Det är bara med AppleCare Protection Plan du får direkt telefonsupport från Apples tekniska experter och garanti för att reparationer utförs av auktoriserade Apple-tekniker som använder originaldelar från Apple. Mer information får du på Apples supportsida eller genom att ringa 0771 199 519.

DVD-/CD-delning

Med Mac App Store är det enklare än någonsin att hämta program till din Mac. Glöm kartonger, CD-skivor och tidsödande installationer. Nu krävs det bara ett klick för att hämta och installera en app på din Mac. Om ett program du behöver inte finns i Mac App Store kan du använda DVD-/CD-delning. Med den här smidiga funktionen i OS X kan du ”låna” en optisk enhet trådlöst från en Mac eller PC i närheten. På så sätt kan du installera program från CD- eller DVD-skivor och ha full tillgång till en optisk enhet utan att behöva släpa runt på en.

I kartongen finns

• MacBook Air

• 45 W MagSafe-strömadapter, stickkontakt (växelström) och strömsladd

• Tryckt och elektronisk dokumentation

Program som ingår

OS X Lion

Innehåller Mail, Adressbok, iCal, Mac App Store, iTunes, Safari, Time Machine, FaceTime, Photo Booth, Mission Control, Launchpad, AirDrop, Resume, Autospar, Versioner, Överblick, Spotlight, QuickTime med mera. Läs mer om OS X Lion

Återställ Lion

OS X Lion har en inbyggd återställningspartition med verktyg som hjälper dig att reparera din Mac. Det är en ny funktion som du kan använda för att reparera hårddiskar eller installera om OS X Lion utan skivor.

iLife

Innehåller iPhoto, iMovie och GarageBand.

Konfigurationsalternativ

När du köper från Apple Online Store kan du uppgradera processor, minne och flashlagring.

• 1,8 GHz Dual-Core Intel Core i7

• 4 GB minnesuppgradering

• 256 GB flashlagring

• Apple USB Ethernetadapter

• Apple Mini DisplayPort-till-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-till-VGA-adapter

Konfigurera din MacBook Air med ännu fler tillval, bara hos Apple Online Store

MacBook Air och miljön

Apple väger in produkternas hela livscykel för att beräkna företagets miljöpåverkan.

MacBook Air har utformats med följande delar som minskar dess miljöpåverkan:

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• PVC-fri6

• Återvinningsbart hölje i aluminium

• Uppfyller kraven för ENERGY STAR 5.2

• EPEAT Gold-klassad7

Apple och miljön

Läs mer om Apples insatser för att minska miljöpåverkan från våra produkter och processer. Eller läs våra miljörapporter för produkter för mer information om miljöegenskaperna hos Apples produkter.

Återvinning

Apple har en helhetssyn på materialhantering och minskning av avfall. Läs mer om hur du återvinner din Mac eller PC.

Akustik

DEKLARERADE LJUDNIVÅER i enlighet med ISO 9296

Ljudeffekt

LWAd (B)

1 B = 10 dB

Ljudtryck

Användarens plats

LpAm (dB)

Overksam

2.5

6.0

Vid hårddiskåtkomst

N/A

N/A

Vid CD-enhetsåtkomst

N/A

N/A

1. LWAd är det statistiska övre A-viktade gränsvärdet för ljudeffekt (avrundat till närmaste 0,1 B).

2. LpAm är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket uppmätt vid användarens plats (avrundat till närmaste dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel).

Tillbehör

Mac-program

• iWork

• Aperture

• Logic Express

• Final Cut Pro X

Skärm och grafik

• Apple Thunderbolt Display

• Apple Mini DisplayPort-till-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-till-VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort-till-

dubbellänkad DVI-adapter

AirPort och trådlöst

• Apple USB Ethernetadapter

• AirPort Extreme-basstation

• Time Capsule

• Apple Wireless Keyboard

• Apple Magic Mouse

Andra tillbehör

• Apple MacBook Air SuperDrive

• Apple Keyboard

• AppleCare Protection Plan

1. Vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

2. 1 GB = 1 miljard byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.

3. Tillgängligt minne för OS X varierar beroende på grafikbehov. Minsta minnesanvändning för grafik är 256 MB eller 384 MB.

4. Testerna utfördes av Apple i juli 2011 med dubbelkärniga 1,7 GHz Intel Core i5-baserade 13-tums MacBook Air-enheter som ännu inte var i produktion och dubbelkärniga 1,6 GHz Intel Core i5-baserade 11-tums MacBook Air-enheter som ännu inte var i produktion. Trådlösa webbtester mäter batteritiden genom att surfa trådlöst på 25 populära webbplatser med bildskärmens ljusstyrka inställd på 50 procent. Standby-testerna mäter batteritid genom att låta en dator som är ansluten till ett trådlöst nätverk försättas i ett djupt viloläge när programmen Safari och Mail är öppna och alla systeminställningar har sina förvalda värden. Batteriets drifttid varierar beroende på inställningar och användning. Mer information finns på www.apple.com/se/batteries.

5. Trådlös Internetanslutning kräver en basstation eller annan trådlös anslutningspunkt och Internetabonnemang, som kan vara avgiftsbelagt. Vissa Internetleverantörer är för närvarande inte kompatibla med AirPort.

6. PVC-fri strömsladd finns i Australien, Nya Zeeland, Nord- och Sydamerika, Schweiz, Taiwan, Thailand och Storbritannien.

7. MacBook Air har certifierats med EPEAT Gold i USA och Kanada.