MacBook Air (11-tuumainen, vuoden 2011 puoliväli) - Tekniset tiedot

Näyttö

• Erittäin tarkka, kiiltävä LED-taustavalaistu laajakuvanäyttö, joka tukee miljoonia värejä.

• 11,6 tuuman (kuva-alan lävistäjä) tarkka, kiiltävä LED-taustavalaistu laajakuvanäyttö, joka tukee miljoonia värejä

• Tuetut tarkkuudet: 1366 x 768 (natiivi), 1344 x 756 ja 1280 x 720 pikseliä kuvasuhteella 16:9; 1152 x 720 ja 1024 x 640 pikseliä kuvasuhteella 16:10; 1024 x 768 ja 800 x 600 pikseliä kuvasuhteella 4:3

Mitat ja paino

Ultraohut ja ultrakevyt alumiininen unibody-rakenne.

• Korkeus: 0,3 - 1,7 cm

• Leveys: 30 cm

• Syvyys: 19,2 cm

• Paino: 1,08 kg1

Tallennustila

100 % flash-muisti.2

• 64 Gt flash-muistia

• 128 Gt flash-muistiaValinnaisena 256 Gt flash-muistia, vain Apple Online Storesta.

Prosessori ja muisti

Voimanlähteenä kaksiytiminen Intel Core i5- tai i7-prosessori ja DDR3-muistia.

• Prosessori

• 1,6 GHz kaksiytiminen Intel Core i5, jossa 3 Mt jaettua L3-välimuistia

• 128 Gt kovalevymalli, valinnaisena kaksiytiminen 1,8 GHz Intel Core i7, jossa on 4 Mt jaettua L3-välimuistia. Vain Apple Online Storesta.

• Muisti

• 2 Gt 1333 MHz DDR3 -muistia integroituna (64 Gt kovalevymalli) tai 4 Gt 1333 MHz DDR3 -muistia integroituna (128 Gt kovalevymalli)

• 64 Gt kovalevymalli, valinnaisena 4 Gt integroitua muistia, vain Apple Online Storesta.

Näytönohjaimet

Edistyksellinen Intel HD Graphics 3000-näytönohjain.

• Intel HD Graphics 3000 -näytönohjain, jossa on 256 Mt tai 384 Mt päämuistin kanssa jaettua DDR3 SDRAM -muistia3

Videotuki ja kamera

Sisäinen FaceTime-kamera.

• FaceTime-kamera

• Kahden näytön tila ja näytön kahdennus: tukee samanaikaisesti täyttä natiivitarkkuutta sisäisellä näytöllä ja jopa 2560 x 1600 pikselin tarkkuutta ulkoisella näytöllä, molemmat miljoonissa väreissä

Liitännät ja laajennettavuus

No alt supplied for Image

USB 2.0, Thunderbolt, kuulokeliitäntä, MagSafe-virtaportti, SD-korttipaikka (13 tuuman malli).

• Kaksi USB 2.0 -porttia (jopa 480 Mb/s)

• Thunderbolt-portti

Akku ja virta

Tehokas litiumpolymeeriakku ja MagSafe-virtalähde.4

• Langatonta verkkoselaamista - Jopa 5 tuntia

• Valmiusaikaa - Jopa 30 päivää

• Sisäinen 35 wattitunnin litiumpolymeeriakku; 45 W MagSafe-virtalähde, jossa pidike kaapelille; MagSafe-virtaportti

Langattomuus

Uusimmat Wi-Fi- ja Bluetooth-tekniikat.

• Wi-Fi

• Langaton 802.11n -verkkotoiminto;5 IEEE 802.11a/b/g -yhteensopiva

• Bluetooth

• Langaton Bluetooth 4.0 -tekniikka

Ääni

Stereokaiuttimet, mikrofoni ja kuulokkeet.

• Stereokaiuttimet

• Suuntaamaton mikrofoni

• Kuulokeportti

• Tuki Apple-kuulokkeille kaukosäätimellä ja mikrofonilla

Sähkötekniset ja käyttöympäristövaatimukset

• Verkkojännite: 100 - 240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50–60 Hz

• Käyttölämpötila: 10°– 35° C

• Varastointilämpötila: -24°–45° C

• Suhteellinen ilmankosteus: 0–90 %, ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus enintään: 3 000 m

• Varastointikorkeus enintään: 4 500 m

• Kuljetuskorkeus enintään: 10 500 m

Rajoitettu takuu ja huolto

MacBook Airin mukana tulee 90 päivän ilmainen puhelintuki ja yhden vuoden rajoitettu takuu. Hankkimalla AppleCare Protection Planin voit laajentaa tietokoneen huoltotakuun ja tuen kolmeen vuoteen tietokoneen ostopäivästä. Vain AppleCare Protection Plan mahdollistaa suoran puhelintuen Applen teknisiltä asiantuntijoilta ja varmistaa, että korjaukset suorittaa Applen valtuuttama huoltoteknikko alkuperäisiä Applen varaosia käyttäen. Lisätietoja saat Applen tukisivuilta tai soittamalla numeroon 0800 96162.

DVD- tai CD-jako

Mac App Storen ansiosta haluamiesi ohjelmien saaminen Maciin on helpompaa kuin koskaan. Ei enää pakkauksia, levyjä eikä aikaa vieviä asennuksia. Lataa ja asenna mikä tahansa ohjelma Macillesi osoittamalla kerran. Jos tarvitsemasi ohjelma ei ole saatavilla Mac App Storesta, voit käyttää DVD- tai CD-jakoa. Tämä kätevä OS X:n ominaisuus antaa sinun ”lainata” langattomasti lähettyvillä olevan Macin tai PC:n optista asemaa. Voit siis asentaa ohjelmia DVD:ltä tai CD:ltä ja käyttää muilla tavoin optista asemaa ilman, että sinun täytyy kuljettaa sellaista mukanasi.

Pakkauksessa

• MacBook Air

• 45 W MagSafe-virtalähde, virtapistoke ja -johto

• Painettu ja sähköinen dokumentaatio

Mukana tulevat ohjelmat

OS X Lion

Mukana Mail, Osoitekirja, iCal, Mac App Store, iTunes, Safari, Time Machine, FaceTime, Photo Booth, Mission Control, Launchpad, AirDrop, Resume, Automaattinen tallennus, Versiot, Quick Look, Spotlight, QuickTime, ja paljon muuta. Lisätietoja OS X Lionista

Lion Recovery

OS X Lionissa on sisäänrakennettuja työkaluja Macin huoltamiseen Recovery HD:lla. Se on uusi ominaisuus, joka on tarkoitettu levyjen korjaamiseen tai OS X Lionin palauttamiseen ilman fyysistä levyä.

iLife

Mukana iPhoto, iMovie ja GarageBand.

Kokoonpanovaihtoehdot

Ostamalla Apple Online Storesta voit päivittää prosessorin, muistin ja flash-muistin.

• 1,8 GHz kaksiytiminen Intel Core i7

• 4 Gt muistipäivitys

• 256 Gt flash-muistia

• Applen USB–ethernet-sovitin

• Applen mini-DisplayPort–DVI-sovitin

• Applen mini-DisplayPort–VGA-sovitin

Valitse MacBook Air -kokoonpanoosi nyt entistäkin enemmän vaihtoehtoja Apple Online Storessa

MacBook Air ja ympäristö

Apple ottaa tuotteen koko elinkaaren huomioon ympäristökuormitustaan määrittäessään.

MacBook Airissa on seuraavat ympäristövaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Ei BFR-aineita

• Ei PVC:tä6

• Helposti kierrätettävä alumiinikotelo

• Täyttää ENERGY STAR 5.2 -vaatimukset

• EPEAT Gold -luokitus7

Apple ja ympäristö

Lue Applen pyrkimyksistä vähentää tuotteidensa ja prosessiensa aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Tai lue tuotteiden ympäristöraportit, kun haluat yksityiskohtaista tietoa Apple-tuotteiden ympäristövaikutuksista.

Kierrätys

Apple tarkastelee materiaalien hallinnan ja jätteen määrän minimointia kokonaisvaltaisesti. Lisätietoja Macin tai PC:n kierrättämisestä.

Akustinen suorituskyky

ILMOITETUT MELUPÄÄSTÖT ISO 9296:n mukaisesti

Äänitehon taso

LWAd (B)

1 B = 10 dB

Äänenpaineen taso

Käyttäjän asema

LpAm (dB)

Vapaa

2.5

6.0

Kovalevyn käyttö

N/A

N/A

CD-aseman käyttö

N/A

N/A

1. LWAd on tilastollinen A-painotettu äänitehon tason yläraja (pyöristettynä lähimpään 0,1 B:iin).

2. LpAm on A-painotettu keskimääräinen äänenpaineen taso mitattuna käyttäjän asemasta (pyöristettynä lähimpään dB:iin).

3. 1 B (beli) = 10 dB (desibeli).

Lisävarusteet

Mac-ohjelmat

• iWork

• Aperture

• Logic Express

• Final Cut Pro X

Grafiikka ja näytöt

• Apple Thunderbolt Display -näyttö

• Applen mini-DisplayPort–DVI-sovitin

• Applen mini-DisplayPort–VGA-sovitin

• Applen mini-DisplayPort– Dual-Link DVI -sovitin

AirPort ja langattomuus

• Applen USB–ethernet-sovitin

• AirPort Extreme -tukiasema

• Time Capsule

• Applen langaton näppäimistö

• Applen Magic Mouse

Muut lisävarusteet

• Applen MacBook Air SuperDrive -asema

• Applen näppäimistö

• AppleCare Protection Plan

1. Paino vaihtelee kokoonpanon ja valmistusprosessin mukaan.

2. 1 Gt = miljardi tavua; todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

3. OS X:n käytettävissä oleva muisti riippuu näytönohjaimen tarpeesta. Näytönohjaimen muistitarve on vähintään 256 Mt tai 384 Mt.

4. Testauksen suoritti Apple heinäkuussa 2011 käyttäen ennakkoversioita 1,7 GHz kaksiytimisistä Intel Core i5 -pohjaisista 13 tuuman MacBook Air -tietokoneista ja ennakkoversioita 1,6 GHz kaksiytimisistä Intel Core i5 -pohjaisista 11 tuuman MacBook Air -tietokoneista. Langattoman verkon testi mittaa akun kestoa selattaessa langattomasti 25 suosittua verkkosivustoa, kun näytön kirkkaus on 50 %. Valmiustilatesti mittaa akun kestoa sallimalla langattomaan verkkoon liitetyn järjestelmän siirtyä syvään lepotilaan Safari- ja Mail-ohjelmien ollessa päällä ja kaikkien järjestelmäasetusten ollessa oletusasetuksissaan. Akun kesto vaihtelee käytön ja kokoonpanon mukaan. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.apple.com/fi/batteries.

5. Langattomaan internet-yhteyteen tarvitaan tukiasema tai muu langaton yhteyspiste ja internet-yhteys; saattaa olla maksullinen. Kaikki internet-palveluntarjoajat eivät vielä tue AirPortia.

6. Ilman PVC:tä valmistettu virtajohto on saatavilla Australiassa, Uudessa-Seelanissa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Sveitsissä, Taiwanissa, Thaimaassa ja Isossa-Britanniassa.

7. MacBook Air on saavuttanut EPEAT Gold -luokituksen Yhdysvalloissa ja Kanadassa.