OS X Lion - Tekniske spesifikasjoner

Generelle systemkrav

• Mac med Intel Core 2 Duo-, Core i3-, Core i5-, Core i7- eller Xeon-prosessor

• 2 GB hukommelse

• OS X versjon 10.6.6 eller nyere (versjon 10.6.8 anbefales)

• 7 GB ledig plass

• Enkelte funksjoner krever en Apple-ID, vilkår gjelder.

• Enkelte funksjoner krever en kompatibel internettleverandør. Kostnader kan påløpe.

Funksjonsspesifikke krav

Time Machine

krever en ekstra harddisk eller Time Capsule-enhet (selges separat).

Photo Booth

krever et FaceTime- eller iSight-kamera (innebygd eller eksternt), USB-kamera eller FireWire DV-videokamera. Bakgrunnseffekter ved bruk av DV-videokamera krever fast fokus, eksponering og hvitbalanse.

FaceTime

Videosamtaler krever et innebygd FaceTime-kamera, iSight-kamera (innebygd eller eksternt), USB-kamera eller FireWire DV-videokamera og en internettforbindelse på 128 kbps (både opp og ned). Videosamtaler i HD krever et innebygd FaceTime HD-kamera og en internettforbindelse på 1 Mbps (både opp og ned). Mottak av HD-videosamtaler krever en Intel-basert Mac som støttes.

Skjermdeling

i iChat og Finder krever en internettforbindelse på 128 kbps (300 kbps anbefales).

iChat

Lydchatter krever en mikrofon og en internettforbindelse på 56 kbps. Videochatter krever et FaceTime-eller iSight-kamera (innebygd eller eksternt), USB-kamera eller FireWire DV-videokamera og en internettforbindelse på 128 kbps (både opp og ned).

Bakgrunnseffekter ved bruk av DV-videokamera krever fast fokus, eksponering og hvitbalanse. Enkelte iChat-funksjoner har bedre ytelse og kvalitet jo bedre maskinen er.

AirDrop

støtter følgende Mac-modeller:

• MacBook Pro (fra sent 2008 eller nyere)

• MacBook Air (fra sent 2010 eller nyere)

• MacBook (fra sent 2008 eller nyere)

• iMac (fra tidlig 2009 eller nyere)

• Mac mini (fra midten av 2010 eller nyere)

• Mac Pro (fra tidlig 2009 med AirPort Extreme-kort, eller fra midten av 2010)

Boot Camp

støtter eksisterende Boot Camp-installeringer med Windows XP Service Pack 2, Windows Vista eller Windows 7. Nye Boot Camp-installeringer krever Windows 7 (selges separat).

Exchange-støtte

krever Microsoft Exchange Server 2007 Service Pack 1 Update Rollup 4 eller Exchange Server 2010. Autokonfigurering krever at du aktiverer Autodiscovery-funksjonen i Microsoft Exchange Server.

QuickTime X-filmopptak

krever et FaceTime- eller iSight-kamera (innebygd eller eksternt), USB-kamera eller FireWire DV-videokamera.

OpenCL

krever et av følgende grafikkort eller en av følgende grafikkprosessorer:

• NVIDIA GeForce 320M, GeForce GT 330M, GeForce 9400M, GeForce 9600M GT, GeForce 8600M GT, GeForce GT 120, GeForce GT 130, GeForce GTX 285, GeForce 8800 GT, GeForce 8800 GS, Quadro FX 4800, Quadro FX5600

• ATI Radeon HD 4670, ATI Radeon HD 4850, Radeon HD 4870, ATI Radeon HD 5670, ATI Radeon HD 5750, ATI Radeon HD 5770, ATI Radeon HD 5870

• AMD Radeon HD 6630M, AMD Radeon HD 6750M, AMD Radeon HD 6770M, AMD Radeon HD 6970M

Bevegelser

krever en Multi-Touch-styreflate, Magic Trackpad eller Magic Mouse.

VoiceOver-bevegelser

krever en Multi-Touch-styreflate eller Magic Trackpad.

Mac App Store

er kun tilgjengelig for personer som er 13 år eller eldre i USA og mange andre land. Kompatibel maskinvare og programvare og internettilgang er påkrevd. Bredbåndstilknytning er anbefalt (kostnader kan påløpe). Vilkår gjelder.

Slik får du OS X Lion

Med alle nye Mac-er.

Siden lanseringen av OS X Lion i juli 2011 leveres alle nye Mac-er med OS X Lion.

Oppgradering fra OS X versjon 10.6 Snow Leopard.

Bruk Programvareoppdatering for å oppdatere til OS X versjon 10.6.8, og kjøp deretter OS X Lion fra Mac App Store. OS X Lion-installereren lastes ned til Dock og starter automatisk. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre installeringen.

Volumlisensiering for OS X Lion

Last ned digitalt, installer og rull ut OS X Lion til alle Mac-er i bedriften eller på skolen. Mer informasjon

Dette følger med i OS X Lion

Apper

• Adressebok

• Automator

• Kalkulator

• Sjakk

• Dashboard

• Ordliste

• DVD-spiller

• FaceTime

• Fontbok

• iCal

• iChat

• Image Capture

• iTunes

• Launchpad

• Mail

• Mission Control

• Photo Booth

• Preview

• QuickTime Player

• Safari

• Huskelapper

• Systemvalg

• TextEdit

• Time Machine

Verktøy

• Aktivitetsmonitor

• AirPort-verktøy

• Lyd- og MIDI-oppsett

• Bluetooth-filutveksling

• Boot Camp-assistent

• ColorSync-verktøy

• Konsoll

• Digital fargemåler

• Diskverktøy

• Grab

• Grapher

• Nøkkelringtilgang

• Overføringsassistent

• Nettverksverktøy

• Podcast Capture

• Podcast Publisher

• RAID Utility

• AppleScript-redigering

• Systeminformasjon

• Terminal

• VoiceOver-verktøy

• X11

Språk

• Engelsk

• Japansk

• Fransk

• Tysk

• Spansk

• Italiensk

• Nederlandsk

• Svensk

• Dansk

• Norsk

• Finsk

• Tradisjonell kinesisk

• Forenklet kinesisk

• Koreansk

• Brasiliansk portugisisk

• Portugisisk (Portugal)

• Russisk

• Polsk

• Tsjekkisk

• Tyrkisk

• Ungarsk

• Arabisk

Mer informasjon om alle appene og verktøyene

Lion-gjenoppretting

OS X Lion har et innebygd verktøysett for reparasjon av Mac-en i Recovery HD, en ny funksjon som brukes til å reparere harddisker eller reinstallere OS X Lion uten en fysisk plate. Hold nede Kommando-R under oppstart for å starte opp i Recovery HD, eller hold nede Tilvalg-tasten under oppstart og velg Recovery HD. Du kan gjenopprette fra en Time Machine-sikkerhetskopi, reinstallere OS X Lion via Internett fra Apples tjenere eller bruke Diskverktøy for å reparere eller slette en disk.