OS X Lion - Technische specificaties

Algemene vereisten

• Mac-computer met een Intel Core 2 Duo-, Core i3-, Core i5-, Core i7- of Xeon-processor

• 2 GB geheugen

• OS X versie 10.6.6 of hoger (versie 10.6.8 aanbevolen)

• 7 GB vrije schijfruimte

• Voor een aantal voorzieningen is een Apple ID vereist; onderworpen aan bepaalde voorwaarden.

• Voor bepaalde functies is een compatibele internetaanbieder nodig, waarvoor je mogelijk moet betalen.

Vereisten per functie

Time Machine

vereist een extra harde schijf of Time Capsule (afzonderlijk verkrijgbaar).

Photo Booth

vereist een FaceTime- of iSight-camera (ingebouwd of extern), UVC-camera (USB video class) of FireWire DV-camcorder. Voor het gebruik van achtergrondeffecten in combinatie met een DV-camcorder zijn een vaste focus, belichting en witbalans vereist.

FaceTime

Voor videogesprekken zijn een ingebouwde FaceTime-camera, iSight-camera (ingebouwd of extern), UVC-camera (USB video class) of FireWire DV-camcorder en een internetverbinding met een upstream- en downstreamsnelheid van 128 Kbps vereist. Voor het houden van videogesprekken in HD zijn een ingebouwde FaceTime HD-camera en een internetverbinding met een upstream- en downstreamsnelheid van 1 Mbps vereist. Voor het ontvangen van videogesprekken in HD is een Intel-Mac vereist.

Schermdeling

in iChat en in de Finder vereist een 128-Kbps internetverbinding (300 Kbps aanbevolen).

iChat

Voor audiochats zijn een microfoon en een internetverbinding van 56 Kbps vereist. Voor videochats zijn een FaceTime- of iSight-camera (ingebouwd of extern), UVC-camera (USB video class) of FireWire DV-camcorder en een internetverbinding met een upstream- en downstreamsnelheid van 128 Kbps vereist.

Voor het gebruik van achtergrondeffecten in combinatie met een DV-camcorder zijn een vaste focus, belichting en witbalans vereist. De kwaliteit en snelheid van sommige iChat-functies nemen toe naarmate de specificaties van de computer beter zijn.

AirDrop

ondersteunt de volgende Mac-modellen:

• MacBook Pro (eind 2008 of nieuwer)

• MacBook Air (eind 2010 of nieuwer)

• MacBook (eind 2008 of nieuwer)

• iMac (begin 2009 of nieuwer)

• Mac mini (medio 2010 of nieuwer)

• Mac Pro (begin 2009 met AirPort Extreme-kaart of medio 2010)

Boot Camp

ondersteunt bestaande Boot Camp-installaties met Windows XP Service Pack 2, Windows Vista of Windows 7. Voor nieuwe Boot Camp-installaties is Windows 7 vereist (afzonderlijk verkrijgbaar).

Exchange-ondersteuning

vereist Microsoft Exchange Server 2007 Service Pack 1 Update Rollup 4 of Exchange Server 2010. Voor automatische configuratie moet de Autodiscovery-voorziening van Microsoft Exchange Server zijn geactiveerd.

QuickTime X-filmopname

vereist een FaceTime- of iSight-camera (ingebouwd of extern), UVC-camera (USB video class) of FireWire DV-camcorder.

OpenCL

vereist een van de volgende videokaarten of grafische processors:

• NVIDIA GeForce 320M, GeForce GT 330M, GeForce 9400M, GeForce 9600M GT, GeForce 8600M GT, GeForce GT 120, GeForce GT 130, GeForce GTX 285, GeForce 8800 GT, GeForce 8800 GS, Quadro FX 4800, Quadro FX5600

• ATI Radeon HD 4670, ATI Radeon HD 4850, Radeon HD 4870, ATI Radeon HD 5670, ATI Radeon HD 5750, ATI Radeon HD 5770, ATI Radeon HD 5870

• AMD Radeon HD 6630M, AMD Radeon HD 6750M, AMD Radeon HD 6770M, AMD Radeon HD 6970M

Navigatie met vingerbewegingen

vereist een Multi-Touch-trackpad, Magic Trackpad of Magic Mouse.

VoiceOver-navigatie met vingerbewegingen

vereist een Multi-Touch-trackpad of Magic Trackpad.

Mac App Store

is uitsluitend beschikbaar voor gebruikers van 13 jaar en ouder in de Verenigde Staten en veel andere landen. Om gebruik te kunnen maken van de Store is het volgende nodig: compatibele hardware en software en een internetverbinding (hieraan zijn mogelijk kosten verbonden; breedbandverbinding aanbevolen). Onderworpen aan bepaalde voorwaarden.

Overstappen op OS X Lion

Bij elke nieuwe Mac.

Vanaf de release van OS X Lion in juli wordt elke nieuwe Mac met OS X Lion geleverd.

OS X versie 10.6 Snow Leopard bijwerken.

Werk eerst je systeem bij naar OS X versie 10.6.8 met behulp van Software-update en koop vervolgens OS X Lion in de Mac App Store. Het OS X Lion-installatieprogramma wordt naar het Dock gedownload en start automatisch. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

OS X Lion-volumelicenties

Hiermee kun je OS X Lion digitaal downloaden, installeren en implementeren op elke Mac binnen je bedrijf of onderwijsinstelling. Meer informatie

Standaard in OS X Lion

Programma's

• Adresboek

• Automator

• Rekenmachine

• Schaakspel

• Dashboard

• Woordenboek

• Dvd-speler

• FaceTime

• Lettertypecatalogus

• iCal

• iChat

• Fotolader

• iTunes

• Launchpad

• Mail

• Mission Control

• Photo Booth

• Voorvertoning

• QuickTime Player

• Safari

• Plaknotities

• Systeemvoorkeuren

• Teksteditor

• Time Machine

Hulpprogramma's

• Activiteitenweergave

• AirPort-configuratieprogramma

• Audio/MIDI-configuratie

• Bluetooth-bestandsuitwisseling

• Boot Camp-assistent

• ColorSync-hulpprogramma

• Console

• Digitale-kleurenmeter

• Schijfhulpprogramma

• Schermafbeelding

• Grapher

• Sleutelhangertoegang

• Migratie-assistent

• Netwerkhulpprogramma

• Podcastopname

• Podcast Publisher

• RAID-hulpprogramma

• AppleScript-editor

• Systeeminformatie

• Terminal

• VoiceOver-hulpprogramma

• X11

Talen

• Engels

• Japans

• Frans

• Duits

• Spaans

• Italiaans

• Nederlands

• Zweeds

• Deens

• Noors

• Fins

• Traditioneel Chinees

• Vereenvoudigd Chinees

• Koreaans

• Braziliaans Portugees

• Portugees (Portugal)

• Russisch

• Pools

• Tsjechisch

• Turks

• Hongaars

• Arabisch

Meer informatie over de programma's en hulpprogramma's

Lion-herstel

OS X Lion is voorzien van een ingebouwde reeks tools voor de reparatie van je Mac op de Recovery HD, een nieuwe voorziening waarmee je schijven kunt repareren of OS X Lion opnieuw kunt installeren zonder fysieke schijf. Houd tijdens het opstarten Command + R ingedrukt om de Recovery HD op te starten of houd tijdens het opstarten de Option-toets ingedrukt en selecteer 'Recovery HD'. Herstellen is mogelijk vanaf een Time Machine-reservekopie, door OS X Lion via het internet vanaf de servers van Apple opnieuw te installeren of door een schijf met behulp van Schijfhulpprogramma te repareren of te wissen.