MacBook Air (13-tuumainen, loppuvuosi 2010) - Tekniset tiedot

Mitat ja paino

• Korkeus: 0,3-1,7cm

• Leveys: 32,5cm

• Syvyys: 22,7cm

• Paino: 1,32kg1

Prosessori ja muisti

1,86 GHz Intel Core 2 Duo -prosessori, jossa on 6 Mt sisäistä jaettua L2-välimuistia; valinnaisena 2,13 GHz Intel Core 2 Duo -prosessori, jossa on 6 Mt jaettua L2-välimuistia

• 1066 MHz prosessoriväylä

• 2 Gt 1066 MHz DDR3-muistia integroituna (tuki 4 Gt:lle)

Tallennustila2

• Flash-muisti

• 128Gt

• Flash-muisti

• 256Gt

Ympäristöraportti

MacBook Airissa on seuraavat ympäristövaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Helposti kierrätettävä alumiinikotelo

• Elohopeaton LED-taustavalaistu näyttö

• Ei arseenia lasissa

• Ei BFR-aineita

• Ei PVC:tä6

• Täyttää ENERGY STAR -vaatimukset

• EPEAT Gold -luokitus7

Näyttö

13,3 tuuman (kuva-alan lävistäjä) erittäin tarkka, kiiltävä LED-taustavalaistu laajakuvanäyttö, joka tukee miljoonia värejä

Tuetut tarkkuudet: 1440 x 900 (natiivi), 1280 x 800, 1152 x 720, 1024 x 640 ja 800 x 500 pikseliä kuvasuhteella 16:10; 1024 x 768, 800 x 600 ja 640 x 480 pikseliä kuvasuhteella 4:3; 720 x 480 pikseliä kuvasuhteella 3:2

Grafiikka- ja videotuki

Mini-DisplayPort

Täysin digitaalinen videoulostulo

• DVI-ulostulo käyttäen mini-DisplayPort–DVI-sovitinta (myydään erikseen)

• VGA-ulostulo käyttäen mini-DisplayPort–VGA-sovitinta (myydään erikseen)

• Dual-Link DVI -ulostulo käyttäen mini-DisplayPort–Dual-Link DVI -sovitinta (myydään erikseen)

• HDMI-ulostulo käyttäen muun valmistajan mini-DisplayPort–HDMI-sovitinta (myydään erikseen)

NVIDIA GeForce 320M -näytönohjain, jossa on 256 Mt päämuistin kanssa jaettua DDR3 SDRAM -muistia3

Kahden näytön tila ja näytön kahdennus: tukee samanaikaisesti täyttä natiivitarkkuutta sisäisellä näytöllä ja jopa 2560 x 1600 pikselin tarkkuutta ulkoisella näytöllä, molemmat miljoonissa väreissä

FaceTime-kamera

Näppäimistö ja ohjauslevy

• Täysikokoinen näppäimistö, jossa on 78 (US) tai 79 (ISO) näppäintä, mukaan lukien 12 toimintonäppäintä ja 4 nuolinäppäintä (käänteinen T-asettelu)

• Multi-Touch-ohjauslevy tarkkaan osoittimen ohjaukseen; tukee kineettistä vieritystä, nipistystä, pyöritystä, pyyhkäisyä, kolmen sormen pyyhkäisyä, neljän sormen pyyhkäisyä, napautusta, kaksoisnapautusta ja vetämistä

Lisälaiteliitännät

• SD-korttipaikka

• USB 2.0

• Mini-DisplayPort

• MagSafe

• USB 2.0

• Kuulokkeet

• Mikrofoni

Ääni

• Stereokaiuttimet

• Suuntaamaton mikrofoni

• Kuulokeminiliitäntä

• Tuki Apple-kuulokkeille kaukosäätimellä ja mikrofonilla

Yhteydet

Langaton AirPort Extreme -verkkotekniikka4 (perustuu IEEE 802.11n -standardiin; IEEE 802.11a/b/g -yhteensopiva)

Langaton Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate) -tekniikka

Applen USB–ethernet-sovitin (myydään erikseen)

Akku ja virta5

Sisäinen 50 wattitunnin litiumpolymeeriakku

45 W MagSafe-virtalähde, jossa on kaapelipidike

MagSafe-virtaportti

Jopa 7 tuntia langatonta tuottavuutta

Jopa 30 päivää valmiusaikaa

Sähkötekniset ja käyttöympäristövaatimukset

• Verkkojännite: 100–240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50–60 Hz

• Käyttölämpötila: 10° ...35° C

• Varastointilämpötila: -24° ... 45° C

• Suhteellinen ilmankosteus: 0–90 %, ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus enintään: 3 000 m

• Varastointikorkeus enintään: 4 500 m

• Kuljetuskorkeus enintään: 10 500 m

Pakkauksen sisältö

• 13 tuuman MacBook Air

• 45 W MagSafe-virtalähde, virtapistoke ja -johto

• Painettu ja sähköinen dokumentaatio

• Software Reinstall Drive

Mukana tulevat ohjelmat

Mac OS X Snow Leopard

Sisältää iTunesin, Time Machinen, Pikakatselun, Spacesin, Spotlightin, Dashboardin, Mailin, iChatin, Safarin, Osoitekirjan, QuickTimen, iCalin, DVD-soittimen, Photo Boothin, Front Row’n, Xcode-kehitystyökalut ja muuta. Lisätietoja Mac OS X Snow Leopardista

iLife

Sisältää iPhoton, iMovien, GarageBandin, iWebin ja iDVD:n. Lisätietoja iLifesta

DVD- tai CD-jako

Miten asennat uudet ohjelmat ilman sisäänrakennettua optista asemaa? Helposti käyttämällä DVD- tai CD-jakoa. Tämä kätevä Mac OS X:n ominaisuus antaa sinun ”lainata” langattomasti lähettyvillä olevan Macin tai PC:n optista asemaa. Voit siis asentaa ohjelmia DVD:ltä tai CD:ltä ja käyttää muilla tavoin optista asemaa ilman, että sinun täytyy kuljettaa sellaista mukanasi.

Kokoonpanot

13 tuuman MacBook Air

(MC503LL/A)

13 tuuman MacBook Air

(MC504LL/A)

Kotelo

Tarkkuustyöstetty alumiininen unibody-kotelo

Prosessori

1,86 GHz Intel Core 2 Duo

L2-välimuisti

6 Mt jaettua

Järjestelmäväylä

1066 MHz

Muisti

2 Gt 1066 MHz DDR3-muistia integroituna (tuki 4 Gt:lle)

Tallennustila2

128 Gt flash-muistia

256 Gt flash-muistia

Kelkaton optinen asema

Valinnainen ulkoinen USB-liitäntäinen MacBook Air SuperDrive -asema (myydään erikseen)

Näytönohjain

NVIDIA GeForce 320M -näytönohjain, jossa on 256 Mt päämuistin kanssa jaettua DDR3 SDRAM -muistia3

Video

FaceTime-kamera; mini-DisplayPort-ulostuloportti, joka tukee DVI:tä, VGA:ta, dual-link DVI:tä ja HDMI:tä (edellyttää erikseen myytäviä sovittimia)

Näyttö

13,3 tuuman (kuva-alan lävistäjä) erittäin tarkka, kiiltävä LED-taustavalaistu laajakuvanäyttö, 1440 x 900 pikselin tarkkuus

Portit

Kaksi USB 2.0 -porttia (jopa 480 Mb/s); SD-korttipaikka

Ääni

Stereokaiuttimet, suuntaamaton mikrofoni, kuulokeminiliitäntä

Verkkoyhteydet

Applen USB–ethernet-sovitin (myydään erikseen)

Langattomuus

AirPort Extreme -verkkotoiminto (perustuu IEEE 802.11n -standardiin)4; langaton Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate) -tekniikka

Laitteistolisävarusteet

45 W MagSafe-virtalähde, virtapistoke ja -johto

Rajoitettu takuu

ja huolto

MacBook Airin mukana tulee 90 päivän ilmainen puhelintuki ja yhden vuoden rajoitettu takuu. Ostamalla AppleCare Protection Planin voit laajentaa tietokoneen huoltotakuun ja tuen kolmeen vuoteen tietokoneen ostopäivästä. Vain AppleCare Protection Plan mahdollistaa suoran puhelintuen Applen teknisiltä asiantuntijoilta ja varmistaa, että korjaukset suorittaa Applen valtuuttama huoltoteknikko alkuperäisiä Applen varaosia käyttäen. Lisätietoja saat vierailemalla Applen tukisivustolla tai numerosta 0800 96162.

Apple ja globaali

ympäristö

Lisätietoja Applen pyrkimyksistä vähentää tuotteidensa ja prosessiensa aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Apple Product Environmental Specification -selosteessa on Applen tuotteiden tarkat ympäristötiedot.

Kierrätys

Apple tarkastelee materiaalien hallinnan ja jätteen määrän minimointia kokonaisvaltaisesti. Lisätietoja Macin kierrättämisestä.

Lisävarusteet

MacBook Air SuperDrive -asema

Toista tai polta levyjä suoraan ulkoisella USB-liitäntäisellä MacBook Air SuperDrive -asemalla. Ohut, kevyt ja helposti mukana kulkeva asema on suunniteltu erityisesti MacBook Airille.

• Kelkaton 8x SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

• Koko: 139 x 139 x 17 mm (P x L x K)

• Paino: 335 g

• Vaatii MacBook Airin, jossa on vapaa USB 2.0 -portti

MagSafe-lentokonesovitin

Liittämällä sovittimen lentokoneen istuimen virtalähteeseen pidät MacBook Airin käytettävissä koko lennon ajan.

Näillä sovittimilla voit liittää MacBook Airin ulkoiseen näyttöön tai projektoriin.

• Mini-DisplayPort–DVI-sovitin

• Mini-DisplayPort–Dual-Link DVI -sovitin

• Mini-DisplayPort–VGA-sovitin

Time Capsule

AirPort Extreme -tukiasema

AirPort Express -tukiasema

Applen langaton näppäimistö

Magic Mouse

AppleCare Protection Plan

1. Paino vaihtelee kokoonpanosta ja valmistusprosessista riippuen.

2. 1 Gt = miljardi tavua; todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

3. Mac OS X:n käytettävissä oleva muisti riippuu näytönohjaimen tarpeista. Näytönohjaimen muistitarve on vähintään 256 Mt.

4. Langattomaan internet-yhteyteen tarvitaan tukiasema tai muu langaton yhteyspiste ja internet-yhteys; saattaa olla maksullinen. Kaikki internet-palveluntarjoajat eivät vielä tue AirPortia.

5. Testauksen suoritti Apple syyskuussa 2010 käyttäen ennakkoversioita 1,86 GHz Intel Core 2 Duo -pohjaisista 13 tuuman MacBook Air -tietokoneista ja ennakkoversioita 1,4 GHz Intel Core 2 Duo -pohjaisista 11 tuuman MacBook Air -tietokoneista. Langattoman tuottavuuden testi mittaa akun kestoa selattaessa langattomasti 25 suosittua verkkosivustoa, kun näytön kirkkaus on 50 %. Valmiustilatestauksen suoritti Apple syyskuussa 2010 käyttäen ennakkoversioita 1,86 GHz ja 2,13 GHz Intel Core 2 Duo -pohjaisista 13 tuuman MacBook Air -tietokoneista ja ennakkoversioita 1,4 GHz ja 1,6 GHz Intel Core 2 Duo -pohjaisista 11 tuuman MacBook Air -tietokoneista. Valmiustilatesti mittaa akun kestoa sallimalla langattomaan verkkoon liitetyn järjestelmän siirtyä syvään lepotilaan Safari- ja Mail-ohjelmien ollessa päällä ja kaikkien järjestelmäasetusten ollessa oletusasetuksissaan. Akun käyttöaika riippuu kokoonpanosta ja käytöstä. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.apple.com/fi/batteries.

6. Ilman PVC:tä valmistettu virtajohto on saatavilla Yhdysvalloissa, Kanadassa, Meksikossa, Kolumbiassa, El Salvadorissa, Guatemalassa, Panamassa, Perussa, Puerto Ricossa, Yhdysvaltain Neitsytsaarilla, Venezuelassa ja maissa, joissa hyväksyntää myönnetään.

7. MacBook Airille on myönnetty EPEAT Gold -luokitus Yhdysvalloissa, Kanadassa, Ranskassa, Saksassa sekä Isossa-Britanniassa ja Pohjois-Irlannissa.