iPod touch (4:a generationen) - Teknisk information

Färg

• Vit

• Svart

Kapacitet1

8 GB

32 GB

64 GB

Mått och vikt2

• Höjd: 111 mm

• Bredd: 58,9 mm

• Djup: 7,2 mm

• Vikt: 101 g

Trådlöst3

• Wi-Fi: 802.11b/g/n (802.11n – endast 2,4 GHz)

• Bluetooth 2.1 + EDR

• Den platsbaserade tjänsten Kartor4

• Inbyggt stöd för Nike+5

Bildskärm

• 3,5-tums (diagonalt) Multi-Touch-skärm i widescreenformat

• 960 x 640 bildpunkters upplösning med 326 bildpunkter per tum

Kamera, bilder och video

• HD-videoinspelning (720p) upp till 30 bilder/s med ljud; stillbilder (960 x 720) med kameran på baksidan

• Bilder i VGA-kvalitet och video med upp till 30 bilder/s med kameran på framsidan

• Tryck för att kontrollera exponeringen för video och stillbilder

• Geotaggning av bilder och video via Wi-Fi

In- och utgångar

• 30-stifts dockningskontakt

• 3,5 mm stereouttag för hörlurar

• Inbyggd högtalare

• Mikrofon

Ström och batteri6

• Inbyggt uppladdningsbart litiumjonbatteri

• Musikuppspelning: Upp till 40 timmar vid full uppladdning

• Videouppspelning: Upp till 7 timmar vid full uppladdning

• Laddningstider: Snabb laddning på cirka 2 timmar (80 % kapacitet), full laddning på cirka 4 timmar

Ljud

• Frekvensomfång: 20 Hz till 20 000 Hz

• Ljudformat som stöds: AAC (8 till 320 Kbit/s), skyddad AAC (från iTunes Store), HE-AAC, MP3 (8 till 320 Kbit/s), MP3 VBR, Audible (formaten 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX och AAX+), Apple Lossless, AIFF och WAV

• Inställningsbar maximal volymgräns

TV och video

• H.264-video upp till 720p, 30 bilder per sekund, Main Profile nivå 3.1 med AAC-LC-ljud upp till 160 Kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov

• MPEG-4-video i upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/s, Simple Profile med AAC-LC-ljud i upp till 160 Kbit/s per kanal, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov

• Motion JPEG (M-JPEG) upp till 35 Mbit/s, 1280 x 720 bildpunkter, 30 bilder/s, ljud i ulaw, PCM-stereoljud i filformatet .avi

• Stöd för 1024 x 768 bildpunkter med Apples VGA-adapter, 576p och 480p med Apple Component AV-kabel, 576i och 480i med Apple Composite AV-kabel (kablar säljs separat)

Hörlurar

• Hörlurar

• Frekvensomfång: 20 Hz till 20 000 Hz

• Impedans: 32 ohm

Sensorer

• Gyro med tre axlar

• Accelerometer

• Sensor för omgivningsljus

Systemkrav

• Apple-ID (krävs för vissa funktioner)

• Internetanslutning3

• Synkronisering med iTunes på en Mac eller PC kräver:

• Mac: OS X 10.5.8 eller senare

• PC: Windows 7, Windows Vista, eller Windows XP Home eller Professional med Service Pack 3 eller senare

• iTunes 10.5 eller senare (hämtas gratis från www.itunes.com/se/download)7

Omgivning

• Temperatur vid användning: 0° till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: -20° till 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 till 95 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet vid användning: högst 3000 m

Språk

Språkstöd

Engelska (USA), engelska (Storbritannien), förenklad kinesiska, traditionell kinesiska, franska, tyska, italienska, japanska, koreanska, spanska, arabiska, katalanska, kroatiska, tjeckiska, danska, nederländska, finska, grekiska, hebreiska, ungerska, indonesiska, malajiska, norska, polska, portugisiska, portugisiska (Brasilien), rumänska, ryska, slovakiska, svenska, thai, turkiska, ukrainska, vietnamesiska

Tangentbordsstöd

Engelska (USA), engelska (Storbritannien), förenklad kinesiska (handskrift, pinyin, wubihua), traditionell kinesiska (handskrift, pinyin, zhuyin, cangjie, wubihua), franska (Frankrike), franska (Kanada), franska (Schweiz), tyska (Tyskland), tyska (Schweiz), italienska, japanska (romaji, kana), koreanska, spanska, arabiska, bulgariska, katalanska, cherokesiska, kroatiska, tjeckiska, danska, nederländska, emoji, estniska, finska, flamländska, grekiska, hawaiiska, hebreiska, hindi, ungerska, isländska, indonesiska, lettiska, litauiska, makedonska, malajiska, norska, polska, portugisiska, portugisiska (Brasilien), rumänska, ryska, serbiska (kyrilliska/latin), slovakiska, svenska, thai, tibetanska, turkiska, ukrainska, vietnamesiska

Ordboksstöd

Engelska (USA), engelska (Storbritannien), förenklad kinesiska, traditionell kinesiska, franska, franska (Kanada), franska (Schweiz), tyska, italienska, japanska (romaji, kana), koreanska, spanska, arabiska, katalanska, cherokesiska, kroatiska, tjeckiska, danska, nederländska, estniska, finska, flamländska, grekiska, hawaiiska, hebreiska, hindi, ungerska, indonesiska, lettiska, litauiska, malajiska, norska, polska, portugisiska, portugisiska (Brasilien), rumänska, ryska, slovakiska, svenska, thai, turkiska, ukrainska, vietnamesiska

Vad ingår?

• iPod touch

• Hörlurar

• Dockkontakt-till-USB-kabel

• Snabbstartsguide

iPod touch och miljön

Apple väger in produkternas hela livscykel för att beräkna företagets miljöpåverkan. Läs mer

iPod touch har utformats med följande funktioner som minskar dess miljöpåverkan:

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• Kvicksilverfri LCD-skärm

• PVC-fri

• Hölje av återvinningsbart, rostfritt stål

Apple och miljön

Läs mer om Apples insatser för att minska miljöpåverkan från våra produkter och processer. Apples miljörapporter för produkter beskriver produkternas miljöegenskaper.

Tillbehör

In-Ear-hörlurar med fjärrkontroll och mikrofon

Hörlurarna har utformats för att ge så klart ljud att du hör detaljer i musiken som du tidigare har missat.

Hörlurar med fjärrkontroll och mikrofon

Hörlurarna har praktiska knappar för att justera volymen och styra musik- och videouppspelningen.

USB-strömadapter

Använd den här superkompakta USB-anslutna adaptern till att ladda din iPhone eller iPod när den inte är ansluten till en dator.

Apple Universal Dock

Smidig tillgång till en USB-port för att ladda och synka din iPod eller ansluta till en TV eller högtalare.

Andra tillbehör

• Apple Composite AV-kabel

• Apple Component AV-kabel

• Apple dockkontakt-till-USB-kabel

• iPod Universal Dock-adapter, 3-pack

• AppleCare Protection Plan

1. 1 GB = 1 miljard byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.

2. Vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

3. Internetanslutning krävs (bredband rekommenderas, avgifter kan tillkomma).

4. För iPod touch med Kartor ger appen Kartor din uppskattade position med hjälp av information som baseras på ditt avstånd till kända Wi-Fi-nätverk (när de är aktiva och tillgängliga). Ju mer detaljerad den tillgängliga informationen är, desto mer exakt blir din position på kartan. Funktionen är inte tillgänglig i alla områden. Kända Wi-Fi-nätverk finns huvudsakligen i stadsområden. För att kunna ange din position samlas data in på ett sätt som inte identifierar vem du är. Om du inte vill att sådana data ska samlas in aktiverar du inte funktionen. Funktionen för iPod touch påverkas inte om du inte aktiverar funktionen.

5. Kräver Nike + iPod-sensor, som säljs separat.

6. Testerna utfördes av Apple i september 2011 med iPod-hårdvara och -programvara som ännu inte var i produktion. Spellistan innehöll 358 unika ljudspår som importerats från CD-skivor med iTunes (128 Kbit/s AAC) samt låtar köpta från iTunes Store (256 Kbit/s AAC). Videor var köpta från iTunes Store. iPod-enheterna var anslutna till ett Wi-Fi-nätverk och Automatisk ljusstyrka var av. Alla andra inställningar var de förvalda. Batteritester utförs med specifika iPod-enheter och verkliga resultat kan variera. Uppladdningsbara batterier kan bara laddas upp ett begränsat antal gånger och måste till slut bytas ut (se www.apple.com/se/support/ipod/service/battery Batteriets livslängd och antalet uppladdningar varierar beroende på användning och inställningar. Mer information finns på www.apple.com/se/batteries.

7. iPod och iTunes får endast användas för laglig kopiering eller kopiering som har godkänts av upphovsrättsinnehavaren. Stjäl inte musik.