iMac (21,5-tuumainen, vuoden 2010 puoliväli) - Tekniset tiedot

Prosessori ja muisti

• 3,06 GHz Intel Core i3 -prosessori, jossa on 4 Mt L3-välimuistia; tukee Hyper-Threadingiä

• 3,2 GHz Intel Core i3 -prosessori, jossa on 4 Mt L3-välimuistia; tukee Hyper-Threadingiä

• 3,6 GHz Intel Core i5 -prosessori, jossa on 4 Mt L3-välimuistia; tukee Hyper-Threadingiä ja Turbo Boostia

4 Gt (kaksi 2 Gt SO-DIMMiä) 1333 MHz DDR3 SDRAM -muistia; neljä SO-DIMM-muistipaikkaa tukevat jopa 16 Gt muistia

Mitat ja paino

• Korkeus: 45,1 cm

• Leveys: 52,8 cm

• Syvyys: 18,85 cm

• Paino: 9,3 kg1

Liitännät ja laajennettavuus

• Yksi FireWire 800 -portti; 7 wattia

• Neljä USB 2.0 -porttia

• SDXC-korttipaikka

Yhteydet

• Langaton AirPort Extreme 802.11n -verkkotoiminto;2 IEEE 802.11a/b/g -yhteensopiva

• Langaton Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate) -tekniikka

• 10/100/1000BASE-T gigabitin ethernet (RJ-45-liitin)

Ääni

• Sisäiset stereokaiuttimet

• Kaksi tehokasta sisäistä 17 watin vahvistinta

• Kuulokeportti/optinen digitaalisen äänen ulostulo (miniliitäntä)

• Äänen linjasisäänmeno/optinen digitaalisen äänen sisäänmeno (miniliitäntä)

• Sisäinen mikrofoni

• Tukee Applen iPhone-kuulokemikrofonia

Ympäristöraportti

iMacissa on seuraavat ympäristövaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Ei arseenia näytön lasissa

• Ei bromia sisältäviä palonestoaineita

• Ei PVC:tä3

• Helposti kierrätettävät alumiini- ja lasikotelot

• Täyttää ENERGY STAR 5.0 -vaatimukset

• EPEAT Gold -luokitus4

Akustinen suorituskyky

ILMOITETUT MELUPÄÄSTÖT ISO 9296:n mukaisesti

Äänitehon taso

LWAd (B)

1 B = 10 dB

Äänenpaineen taso

Käyttäjän asema

LpAm (dB)

21,5-tuumainen, 3,06 GHz

21,5-tuumainen, 3,2 GHz

21,5-tuumainen, 3,06 GHz

21,5-tuumainen, 3,2 GHz

Vapaa

3,0

3,0

18

16

Kovalevyn käyttö

3,0

3,0

19

16

CD-aseman käyttö

-

3,3

-

22

1. LWAd on tilastollinen A-painotettu äänitehon tason yläraja (pyöristettynä lähimpään 0,1 B:iin).

2. LpAm on A-painotettu keskimääräinen äänenpaineen taso mitattuna käyttäjän asemasta (pyöristettynä lähimpään dB:iin).

3. 1 B (beli) = 10 dB (desibeli).

Näyttö

• Sisäinen 21,5 tuuman (katseluala) kiiltävä LED-taustavalaistu laajakuvainen TFT-aktiivimatriisi-nestekidenäyttö IPS-tekniikalla

• Tarkkuus: 1920 x 1080 pikseliä

• Tyypillinen kirkkaus: 330 cd/m2

• Miljoonia värejä kaikilla tarkkuuksilla

• Tyypillinen katselukulma: 178° vaakatasossa; 178° pystytasossa

• 16:9 kuvasuhde

Grafiikka- ja videotuki

• 3,06 GHz

• ATI Radeon HD 4670 -näytönohjain, jossa on 256 Mt GDDR3-muistia

• 3,2 GHz

• ATI Radeon HD 5670 -näytönohjain, jossa on 512 Mt GDDR3-muistia

• iSight-kamera

• Mini-DisplayPort-ulostulo, joka tukee DVI:tä, VGA:ta ja dual-link DVI:tä (sovittimet myydään erikseen)

• Tuki kahden näytön tilalle ja näytönkahdennustilalle

• Samanaikainen tuki sisäisen näytön täydelle natiivitarkkuudelle ja jopa 30 tuuman ulkoiselle näytölle (2560 x 1600 pikseliä)

Tallennustila5

• 3,06 GHz

• 500 Gt 7200 rpm Serial ATA -kovalevy

• 3,2 GHz

• 1 Tt 7200 rpm Serial ATA -kovalevy

• Valinnainen 2 Tt 7200 rpm Serial ATA -kovalevy

Optinen asema

• Kelkaton 8x SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

• Kirjoittaa DVD+R DL- ja DVD-R DL -levyjä jopa 4x nopeudella

• Kirjoittaa DVD-R-levyjä ja DVD+R-levyjä jopa 8x nopeudella

• Kirjoittaa DVD-RW-levyjä jopa 6x nopeudella ja DVD+RW-levyjä jopa 8x nopeudella

• Lukee DVD-levyjä jopa 8x nopeudella

• Kirjoittaa CD-R-levyjä jopa 24x nopeudella

• Kirjoittaa CD-RW-levyjä jopa 16x nopeudella

• Lukee CD-levyjä jopa 24x nopeudella

Sähkötekniset ja käyttöympäristövaatimukset

• Verkkojännite: 100 - 240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50 - 60 Hz, yksivaiheinen

• Suurin yhtäjaksoinen tehonkulutus: 241 W

• Käyttölämpötila: 10° ... 35° C

• Varastointilämpötila: -20° ... 47° C

• Suhteellinen ilmankosteus: 5 % - 95 %, ei-kondensoituva

• Enimmäiskorkeus: 3000 m

• Tyypillinen akustinen suorituskyky

• Äänenpaine (käyttäjän paikalla): 18 dBA toimettomana6

Sisältö

Pakkauksessa:

• iMac

• Applen langaton näppäimistö

• Magic Mouse

• Puhdistusliina

• Virtajohto

• Asennus-/palautus-DVD:t

• Painettu ja sähköinen dokumentaatio

Mukana tulevat ohjelmat:

Mac OS X Snow Leopard

Sisältää iTunesin, Time Machinen, Pikakatselun, Spacesin, Spotlightin, Dashboardin, Mailin, iChatin, Safarin, Osoitekirjan, QuickTimen, iCalin, DVD-soittimen, Photo Boothin, Front Row'n, Xcode-kehitystyökalut ja muuta.

iLife

Sisältää iPhoton, iMovien, GarageBandin ja iWebin.

Lisävarusteet

Mac-ohjelmat

• iWork

• Aperture

• Logic Express

• Final Cut Express

• MobileMe-jäsenyys

Grafiikka ja näytöt

• Applen mini-DisplayPort–DVI-sovitin

• Applen mini-DisplayPort–VGA-sovitin

• Applen mini-DisplayPort–Dual-Link DVI -sovitin

AirPort ja langattomuus

• Time Capsule

• AirPort Express -tukiasema

• AirPort Extreme -tukiasema

Muut lisävarusteet

• Magic Trackpad

• Applen akkulaturi

• VESA-kiinnityssovitinpaketti

• AppleCare Protection Plan

Rajoitettu takuu ja huolto

iMacin kauppaan kuuluu 90 päivän ilmainen puhelintuki ja yhden vuoden rajoitettu takuu. Ostamalla AppleCare Protection Planin voit laajentaa tietokoneen huoltotakuun ja tuen kolmeen vuoteen tietokoneen ostopäivästä. Vain AppleCare Protection Plan mahdollistaa suoran puhelintuen Applen teknisiltä asiantuntijoilta ja varmistaa, että korjaukset suorittaa Applen valtuuttama huoltoteknikko alkuperäisiä Applen varaosia käyttäen. Lisätietoja saat Applen tukisivuilta tai numerosta 0800 961 62.

Apple ja ympäristö

Lisätietoja Applen pyrkimyksistä vähentää tuotteidensa ja prosessiensa aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Apple Product Environmental Specification -selosteessa on Applen tuotteiden tarkat ympäristötiedot.

Kierrätys

Apple tarkastelee materiaalien hallinnan ja jätteen määrän minimointia kokonaisvaltaisesti.

1. Paino vaihtelee kokoonpanosta ja valmistusprosessista riippuen.

2. Langattomaan internet-yhteyteen vaaditaan langaton yhteyspiste ja internet-yhteys; saattaa olla maksullinen.

3. PVC-vapaa virtajohto on saatavilla Yhdysvalloissa, Kanadassa, Meksikossa, Kolumbiassa, El Salvadorissa, Guatemalassa, Panamassa, Perussa, Puerto Ricossa, Yhdysvaltain Neitsytsaarilla ja Venezuelassa.

4. iMacille on myönnetty EPEAT Gold -luokitus Yhdysvalloissa, Kanadassa, Ranskassa, Saksassa ja Isossa-Britanniassa.

5. 1 Gt = miljardi tavua ja 1 Tt = biljoona tavua; todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

6. Akustiikan mittaus on suoritettu 21,5 tuuman iMac-järjestelmillä. Akustiikka voi vaihdella kokoonpanosta riippuen.