MacBook Pro (13-tuumainen, vuoden 2010 puoliväli) - Tekniset tiedot

Mitat ja paino

• Korkeus: 2,41 cm

• Leveys: 32,5 cm

• Syvyys: 22,7 cm

• Paino: 2,04 kg1

Liitännät ja laajennettavuus

• MagSafe-virtaportti

• Gigabitin ethernet-portti

• Yksi FireWire 800 -portti (jopa 800 Mb/s)

• Mini-DisplayPort

• Kaksi USB 2.0 -porttia (jopa 480 Mb/s)

• SD-korttipaikka

• Äänen sisäänmeno/ulostulo

• Kensington-lukituskaapelin paikka

Yhteydet

• AirPort Extreme Wi-Fi-verkkotoiminto2 (perustuu IEEE 802.11n -standardiin; IEEE 802.11a/b/g -yhteensopiva)

• Langaton Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate) -tekniikka

• 10/100/1000BASE-T gigabitin ethernet (RJ-45-liitin)

Ääni

• Stereokaiuttimet bassokaiuttimilla

• Suuntaamaton mikrofoni

• Yhdistetty kuuloke-/linjasisäänmenoliitäntä (tukee digitaalista äänen ulostuloa)

• Tukee Applen iPhone-kuulokemikrofonia

Ympäristöraportti

MacBook Prossa on seuraavat ympäristövaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Erittäin kierrätyskelpoinen alumiini- ja lasikotelo

• Elohopeaton LED-taustavalaistu näyttö

• Ei arseenia näytön lasissa

• Ei bromattuja palonestoaineita

• Ei PVC:tä3

• Pienempi pakkauskoko

• Täyttää ENERGY STAR 5.0 -vaatimukset

• EPEAT Gold -luokitus4

Akustinen suorituskyky

ILMOITETUT MELUPÄÄSTÖT ISO 9296:n mukaisesti

Äänitehon taso

LWAd (B)

1 B = 10 dB

Äänenpaineen taso

Käyttäjän asema

LpAm (dB)

2,4 GHz

2,66 GHz

2,4 GHz

2,66 GHz

Vapaa

2,8

2,8

17

17

Kovalevyn käyttö

2,8

2,8

16

16

CD-aseman käyttö

3,4

3,4

30

26

1. LWAd on tilastollinen A-painotettu äänitehon tason yläraja (pyöristettynä lähimpään 0,1 B:iin).

2. LpAm on A-painotettu keskimääräinen äänenpaineen taso mitattuna käyttäjän asemasta (pyöristettynä lähimpään dB:iin).

3. 1 B (beli) = 10 dB (desibeli).

Näyttö

• 13,3 tuuman (kuva-alan lävistäjä) LED-taustavalaistu kiiltävä laajakuvanäyttö, joka tukee miljoonia värejä

• Tuetut tarkkuudet: 1280 x 800 (natiivi), 1152 x 720, 1024 x 640 ja 800 x 500 kuvasuhteella 16:10; 1024 x 768, 800 x 600 ja 640 x 480 kuvasuhteella 4:3; 1024 x 768, 800 x 600 ja 640 x 480 venytetyllä kuvasuhteella 4:3; 720 x 480 kuvasuhteella 3:2; 720 x 480 venytetyllä kuvasuhteella 3:2

Grafiikka- ja videotuki

• NVIDIA GeForce 320M -näytönohjain, jossa on 256 Mt päämuistin kanssa jaettua DDR3 SDRAM

-muistia5

• Kahden näytön tila ja näytön kahdennus: Tukee samanaikaisesti täyttä natiivitarkkuutta sisäisellä näytöllä ja jopa 2560 x 1600 pikselin tarkkuutta ulkoisella näytöllä, molemmat miljoonissa väreissä

• iSight-kamera

• Mini-DisplayPort

Täysin digitaalinen videoulostulo

DVI-ulostulo käyttäen mini-DisplayPort–DVI-sovitinta (lisävaruste)

VGA-ulostulo käyttäen mini-DisplayPort–VGA-sovitinta (lisävaruste)

Dual-Link DVI -ulostulo käyttäen mini-DisplayPort–Dual-Link DVI -sovitinta tuki 30 tuuman Apple Cinema Display -näytölle (lisävaruste)

HDMI-ulostulo käyttäen muun valmistajan mini-DisplayPort–HDMI-sovitinta (lisävaruste)

Syöttölaitteet

• Täysikokoinen taustavalaistu näppäimistö, jossa on 78 (U.S.) tai 79 (ISO) näppäintä; mukaan lukien 12 toimintonäppäintä ja 4 nuolinäppäintä (käänteinen T-asettelu)

• Multi-Touch-ohjauslevy tarkkaan osoittimen ohjaukseen; tukee kineettistä vieritystä, nipistystä, pyöritystä, pyyhkäisyä, kolmen sormen pyyhkäisyä, neljän sormen pyyhkäisyä, napautusta, kaksoisnapautusta ja vetämistä

Prosessori ja muisti

• 2,4 tai 2,66 GHz Intel Core 2 Duo -prosessori, 3 Mt sisäistä jaettua L2-välimuistia

• 1066 MHz prosessoriväylä

• 4 Gt (kaksi 2 Gt SO-DIMMiä) 1066 MHz DDR3-muistia; kaksi SO-DIMM-muistipaikkaa tukevat enimmillään 8 Gt muistia

Tallennustila

• 250 tai 320 Gt 5400 rpm Serial ATA -kovalevy; valinnainen 320 tai 500 Gt 5400 rpm kovalevy tai 128, 256 tai 512 Gt SSD-levy6

• Kelkaton 8x SuperDrive-asema (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

• Enimmäiskirjoitusnopeus: 8x DVD-R, DVD+R; 4x DVD-R DL (kaksikerroksinen), DVD+R DL (kaksikerroksinen), DVD-RW, DVD+RW; 24x CD-R; 10x CD-RW

• Enimmäislukunopeus: 8x DVD-R, DVD+R, DVD-ROM; 6x DVD-ROM (kaksikerroksinen DVD-9), DVD-R DL (kaksikerroksinen), DVD+R DL (kaksikerroksinen), DVD-RW, DVD+RW; 24x CD

Akku ja virta7

• Jopa 10 tuntia langatonta työskentelyä

• Sisäinen 63,5 wattitunnin litiumpolymeeriakku

• 60 W MagSafe-virtalähde, jossa on kaapelipidike

• MagSafe-virtaportti

Sähkötekniset ja käyttöympäristövaatimukset

• Verkkojännite: 100–240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50–60 Hz

• Käyttölämpötila: 10° ... 35° C

• Varastointilämpötila: -24° ... 45° C

• Suhteellinen ilmankosteus: 0–90 % ei-kondensoituva

• Käyttökorkeus enintään: 3 000 m

• Varastointikorkeus enintään: 4 500 m

• Enimmäiskuljetuskorkeus: 10 500 m

Pakkauksen sisältö

• MacBook Pro

• Näytön puhdistusliina

• 60 W MagSafe-virtalähde, virtapistoke ja -johto

• Ohjelmisto-DVD:t

• Painettu ja sähköinen dokumentaatio

Ohjelmisto

• Mac OS X 10.6 Snow Leopard (mukana iTunes, Time Machine, Pikakatselu, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Osoitekirja, QuickTime, iCal, DVD-soitin, Photo Booth, Front Row ja Xcode-kehitystyökalut)

• iLife (mukana iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb ja GarageBand)

13 tuuman kokoonpanot

2,4 GHz MacBook Pro

(MC374LL/A)

2,66 GHz MacBook Pro

(MC375LL/A)

Kotelo

Tarkkuustyöstetty alumiininen unibody-kotelo

Prosessori

2,4 GHz Intel Core 2 Duo

2,66 GHz Intel Core 2 Duo

L2-välimuisti

3 Mt jaettua

Järjestelmäväylä

1066 MHz

Muisti

4 Gt (kaksi 2 Gt SO-DIMMiä) 1066 MHz DDR3 SDRAM -muistia; tukee enimmillään 8 Gt muistia

Kovalevy6

250 Gt Serial ATA; 5400 rpm

320 Gt Serial ATA; 5400 rpm

Kelkaton optinen asema

8x SuperDrive-asema (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

Näytönohjain

NVIDIA GeForce 320M -näytönohjain, jossa on 256 Mt päämuistin kanssa jaettua DDR3 SDRAM -muistia5

Video

iSight-kamera; Mini-DisplayPort-ulostuloportti, joka tukee DVI-, VGA-, Dual-Link DVI- ja HDMI-liitäntöjä (edellyttää erikseen myytäviä sovittimia)

Näyttö

13,3 tuuman (kuva-alan lävistäjä) LED-taustavalaistu kiiltävä laajakuvanäyttö, 1280 x 800 tarkkuus

Laajennettavuus

Yksi FireWire 800 -portti (jopa 800 Mb/s), kaksi USB 2.0 -porttia (jopa 480 Mb/s), SD-korttipaikka

Ääni

Stereokaiuttimet bassokaiuttimilla, suuntaamaton mikrofoni, yhdistetty kuuloke-/linjasisäänmenoliitäntä (tukee digitaalista äänen ulostuloa)

Verkkoyhteydet

10/100/1000BASE-T (gigabitin) ethernet

Langattomuus

AirPort Extreme -verkkotoiminto (perustuu IEEE 802.11n -standardiin)2; langaton Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate) -tekniikka

Laitteistolisävarusteet

60 W MagSafe-virtalähde, virtapistoke ja -johto

Rajoitettu takuu

ja huolto

MacBook Pron mukana tulee 90 päivän ilmainen puhelintuki ja yhden vuoden rajoitettu takuu. Ostamalla AppleCare Protection Plan-sopimuksen voit laajentaa tietokoneen huoltotakuun ja tuen kolmeen vuoteen tietokoneen ostopäivästä. Vain AppleCare Protection Plan -sopimus tarjoaa Applen teknisten asiantuntijoiden suoran puhelintuen ja takuun siitä, että korjaukset suorittaa Applen valtuuttama teknikko alkuperäisiä Applen varaosia käyttäen. Lisätietoja saat Applen tukisivuilta tai numerosta 0800 922 72.

Apple ja globaali

ympäristö

Lue lisää Applen pyrkimyksistä vähentää tuotteidensa ja prosessiensa aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Apple Product Environmental Specification-selosteessa on Applen tuotteiden tarkat ympäristötiedot.

Kierrätys

Apple tarkastelee materiaalien hallintaa ja jätteen määrän minimointia kokonaisvaltaisesti. Lue lisää Macin kierrättämisestä.

Valinnaiset

Time Capsule

Time Capsule on täydellinen AirPort Extreme -tukiasema, jossa on sisäinen kovalevy. Varmuuskopioi langattomasti ja muodosta Wi-Fi-verkko yhdellä ja samalla laitteella.

• 1 tai 2 Tt palvelinluokan kovalevy

• Wi-Fi-sertifioitu 802.11n version 2.0 mukaiseksi

• USB-portti USB-tulostimen tai -kovalevyn liittämiseen

Tilauskokoonpanot

• 320 Gt (5400 rpm) kovalevy

• 500 Gt (5400 rpm) kovalevy

• 128, 256 tai 512 Gt SSD-levy

• Jopa 8 Gt 1066 MHz DDR3 SDRAM -muistia

• Apple Remote -kaukosäädin

• Applen mini-DisplayPort–DVI-sovitin

• Applen mini-DisplayPort–Dual-Link DVI -sovitin

• Applen mini-DisplayPort–VGA-sovitin

• MagSafe-lentokonesovitin

• AppleCare Protection Plan

• Aperture

• Final Cut Express

• Logic Express

• iWork

Lisävarusteet

• Apple LED Cinema Display -näyttö

• AirPort Extreme -tukiasema

• AirPort Express -tukiasema

• Applen langaton näppäimistö

• Magic Mouse

• Apple-näppäimistö numeronäppäimistöllä

• Apple Mouse

1. Paino vaihtelee kokoonpanosta ja valmistusprosessista riippuen.

2. Langattomaan internet-yhteyteen tarvitaan tukiasema tai muu langaton yhteyspiste ja internet-yhteys; saattaa olla maksullinen. Kaikki internet-palveluntarjoajat eivät vielä tue AirPortia.

3. PVC-muoviton virtajohto on saatavilla Yhdysvalloissa, Kanadassa, Meksikossa, Kolumbiassa, El Salvadorissa, Guatemalassa, Panamassa, Perussa, Puerto Ricossa, Yhdysvaltain Neitsytsaarilla ja Venezuelassa.

4. MacBook Prolle myönnettiin EPEAT Gold -luokitus Yhdysvalloissa, Kanadassa, Ranskassa, Saksassa ja Isossa-Britanniassa.

5. Mac OS X:n käytettävissä oleva muisti riippuu näytönohjaimen tarpeesta. Näytönohjaimen muistitarve on vähintään 256 Mt.

6. 1 Gt = miljardi tavua; todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

7. 13 tuuman MacBook Pron testauksen suoritti Apple maaliskuussa 2010 käyttäen 2,66 GHz Intel Core 2 Duo -pohjaisten MacBook Pro -tietokoneiden esituotantoversioita. Akun käyttöaika riippuu kokoonpanosta ja käyttötavasta. Yksityiskohtaiset tiedot löytyvät osoitteesta www.apple.com/fi/batteries. Langattoman tuottavuuden testi mittaa akun kestoa selattaessa langattomasti eri verkkosivustoja ja muokattaessa tekstiä tekstinkäsittelyohjelmassa, kun näytön kirkkaus on 50 %.