iPad - Tekniset tiedot

Mitat ja paino1

• Korkeus: 242,8 mm

• Leveys: 189,7 mm

• Paksuus: 13,4 mm

• Paino:

• 0,68 kg (Wi-Fi-malli);

• 0,73 kg (Wi-Fi + 3G -malli)

Näyttö

• 9,7 tuuman (lävistäjä) LED-taustavalaistu kiiltävä Multi-Touch-laajakuvanäyttö, IPS-tekniikka

• 1024 x 768 pikselin tarkkuus, jossa on 132 pikseliä tuumalla

• Rasvaisia sormenjälkiä hylkivä pinnoite

• Tukee usean kielen ja kirjoitusmerkistön samanaikaista esittämistä

Langattomat yhteydet

Wi-Fi-malli

• Wi-Fi (802.11 a/b/g/n)

• Bluetooth 2.1 + EDR -tekniikka

Wi-Fi + 3G -malli

• UMTS/HSDPA (850, 1900, 2100 MHz)

• GSM/EDGE (850, 900,1800, 1900 MHz)

• Vain data

• Wi-Fi (802.11 a/b/g/n)

• Bluetooth 2.1 + EDR -tekniikka

Paikannus

• Wi-Fi

• Digitaalinen kompassi

• A-GPS (Wi-Fi + 3G -malli)

• Matkapuhelinverkko (Wi-Fi + 3G -malli)

Pakkauksessa

• iPad

• Telakkaliitäntä–USB-kaapeli

• 10 W virtalähde

• Dokumentaatio

Ympäristöraportti

iPad edustaa Applen jatkuvaa kehitystä ympäristöasioissa. Siinä on seuraavat ympäristövaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Ei arseenia näytön lasissa

• Ei bromattuja palonestoaineita

• Elohopeaton LCD-näyttö

• Ei PVC:tä

• Kotelo kierrätettävää alumiinia ja lasia

Kapasiteetti2

• 16 Gt, 32 Gt tai 64 Gt flash-muisti

Prosessori

• Varta vasten suunniteltu, erittäin suorituskykyinen, vähän virtaa kuluttava 1 GHz Apple A4 -järjestelmäpiiri

Tunnistimet

• Kiihtyvyysmittari

• Ympäristön valoisuuden tunnistin

Äänentoisto

• Taajuusvaste: 20–20 000 Hz

• Tuetut äänimuodot: AAC (16 - 320 kb/s), Protected AAC (iTunes Store), MP3 (16 - 320 kb/s), MP3 VBR, Audible (muodot 2, 3 ja 4), Apple Lossless, AIFF ja WAV

• Käyttäjä voi asettaa enimmäisäänenvoimakkuuden rajoituksen

TV ja video

• Tuetut tarkkuudet: 1024 x 768 telakkaliitäntä–VGA-sovittimella; 576p ja 480p Applen komponentti-AV-kaapelilla; 576i ja 480i Applen komposiitti-AV-kaapelilla

• H.264-video jopa 720p, 30 fps, Main Profile -taso 3.1 ja AAC-LC-ääni jopa 160 kb/s, 48 kHz, stereoääni .m4v-, .mp4- ja .mov-tiedostomuodoissa, MPEG-4-video jopa 2,5 Mb/s, 640 x 480, 30 fps, Simple Profile ja AAC-LC-ääni jopa 160 kb/s, 48 kHz, stereoääni .m4v-, .mp4- ja .mov-tiedostomuodoissa, Motion JPEG (M-JPEG) jopa 35 Mb/s, 1280 x 720 pikseliä, 30 fps, ulaw-ääni, PCM-stereoääni .avi-tiedostomuodossa

Sähköpostiliitetuki

• Tuetut tiedostomuodot: .jpg, .tiff, .gif (kuvat); .doc ja .docx (Microsoft Word); .htm ja .html (verkkosivut); .key (Keynote); .numbers (Numbers); .pages (Pages); .pdf (Esikatselu ja Adobe Acrobat); .ppt ja .pptx (Microsoft PowerPoint); .txt (teksti); .rtf (rich text format); .vcf (yhteystieto); .xls ja .xlsx (Microsoft Excel)

Kielet

• Kielituki seuraaville kielille: amerikan- ja brittienglanti, ranska, saksa, perinteinen kiina, yksinkertaistettu kiina, hollanti, italia, espanja, brasilianportugali, portugali, tanska, ruotsi, suomi, norja, korea, japani, venäjä, puola, turkki, ukraina, unkari, arabia, thai, tšekki, kreikka, heprea, indonesia, malaiji, romania, slovakki, kroatia, katalaani ja vietnam

• Näppäimistötuki seuraaville kielille: amerikan- ja brittienglanti, ranska, kanadanranska, sveitsinranska, saksa, perinteinen kiina (käsinkirjoitus, pinyin, zhuyin, cangjie, wubihua), yksinkertaistettu kiina (käsinkirjoitus, pinyin, wubihua), hollanti, italia, espanja, brasilianportugali, portugali, tanska, ruotsi, suomi, norja, korea, japani (romaji, Fifty Key), japani (kana), venäjä, puola, turkki, ukraina, viro, unkari, islanti, liettua, latvia, flaami, arabia, thai, tšekki, kreikka, heprea, indonesia, malaiji, romania, slovakki, kroatia, bulgaria, serbia (kyrillinen/latinalainen), katalaani, vietnam, tiibet, makedonia ja cherokee

• Sanakirjatuki (mahdollistaa ennakoivan tekstinsyötön ja automaattisen korjauksen) seuraaville kielille: amerikan- ja brittienglanti, ranska, saksa, perinteinen kiina, yksinkertaistettu kiina, hollanti, italia, espanja, brasilianportugali, portugali, tanska, ruotsi, suomi, norja, korea, japani (romaji), japani (kana), venäjä, puola, turkki, ukraina, unkari, liettua, flaami, arabia, thai, tšekki, kreikka, heprea, indonesia, malaiji, romania, slovakki, kroatia, katalaani, vietnam ja cherokee

Käyttöapu

• Tuki tekstitetyn sisällön toistamiselle

• VoiceOver-näytönlukija

• Suurennus koko näytölle

• Valkoinen mustalla

• Monoääni

Akku ja virta3

• Sisäinen 25 Wh ladattava litiumpolymeeriakku

• Jopa 10 tuntia surffausta Wi-Fi-verkossa, videoiden katselemista tai musiikin kuuntelemista

• Jopa 9 tuntia surffaamista 3G-dataverkossa

• Lataaminen tapahtuu virtalähteen avulla tai tietokoneen USB-liitännän kautta

Liitännät

• Telakkaliitäntä

• 3,5 mm stereokuulokeliitäntä

• Sisäinen kaiutin

• Mikrofoni

• Mikro-SIM-korttipaikka (vain Wi-Fi + 3G -malli)

Ulkoiset painikkeet ja säätimet

• Päälle/pois, Nuku/herää

• Mykistys

• Äänenvoimakkuus

• Koti

Mac-järjestelmävaatimukset

• Mac-tietokone, jossa on USB 2.0 -portti

• Mac OS X 10.5.8 tai uudempi

• iTunes 9.1 tai uudempi (ladattavissa ilmaiseksi osoitteesta www.itunes.com/fi/download)

• iTunes Store -tili

• Internet-yhteys

Windows-järjestelmävaatimukset

• PC, jossa on USB 2.0 -portti

• Windows 7, Windows Vista tai Windows XP Home tai Professional ja Service Pack 3 tai uudempi

• iTunes 9.1 tai uudempi (ladattavissa ilmaiseksi osoitteesta www.itunes.com/fi/download)

• iTunes Store -tili

• Internet-yhteys

Ympäristövaatimukset

• Käyttölämpötila: 0 - 35 °C

• Varastointilämpötila: -20 - 45 °C

• Suhteellinen ilmankosteus: 5–95 % ei-kondensoituva

iPadin lisävarusteet

iPadin näppäimistötelakka

Keyboard Dock on iPadin lataustelakka, johon on integroitu täysikokoinen näppäimistö. Telakassa on takana telakkaliitäntä, joka mahdollistaa liittämisen sähköpistorasiaan USB-virtalähdettä käyttäen, synkronoimisen tietokoneen kanssa ja lisävarusteiden, kuten kameraliitäntäpaketin käyttämisen. Ääniliitäntä mahdollistaa liittämisen stereoihin tai aktiivikaiuttimiin (äänikaapeli myydään erikseen).

iPad-kotelo

iPad-kotelo on oivallinen tapa kuljettaa iPadia. Kotelon sisus on pehmeää mikrokuitukangasta ja sen vahvistetut kannet ovat jämäkät. Sitä voidaan hyödyntää toisellakin tavalla. Kotelo taittuu juuri oikeista kohdista toimiakseen jalustana, joka pitää iPadin sopivassa asennossa videoita ja kuvaesityksiä katseltaessa tai näytöllä näkyvällä näppäimistöllä kirjoitettaessa.

iPadin telakka

iPadin telakan avulla voit käyttää helposti telakkaliitäntäporttia synkronointiin ja lataukseen sekä äänen ulostuloporttia aktiivikaiuttimien liittämiseen valinnaisella äänikaapelilla. iPadin telakka tukee myös muita iPadin lisävarusteita, kuten iPadin telakkaliitäntä–VGA-sovitinta ja iPadin kameraliitäntäpakettia.

iPadin kameraliitäntäpaketti

iPadin kameraliitäntäpaketti tarjoaa kaksi tapaa valokuvien ja videoiden tuomiseen digitaalikamerasta. Voit käyttää kameran USB-kaapelia tai tuoda kuvat ja videot suoraan SD-kortilta. iPad tukee standardimuotoisia valokuvia, mukaan lukien JPEG- ja RAW-muotoja.

iPadin 10 W USB-virtalähde

iPadin 10 W USB-virtalähteen avulla iPadin akku voidaan ladata suoraan pistorasiasta. 1,8 metriä pitkä virtajohto mahdollistaa lataamisen pidemmänkin matkan päästä.

1. Todellinen paino ja koko vaihtelevat kokoonpanon ja valmistusprosessin mukaan.

2. 1 Gt = miljardi tavua; todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

3. Testauksen suoritti Apple maaliskuussa 2010 käyttäen ennakkoversioita iPad-laitteista ja ohjelmistosta. Testauksessa akku käytettiin kokonaan tyhjäksi suorittaen jokaista seuraavista tehtävistä: videon toistaminen, äänen toistaminen ja internet-sivujen selaaminen Wi-Fi- tai 3G-verkossa. Videosisältönä toistettiin 2 tunnin ja 23 minuutin pituista iTunes Storesta ostettua elokuvaa. Äänisisältö koostui 358 eri musiikkikappaleesta, jotka olivat yhdistelmä CD:iltä iTunesia käyttäen tuotuja (128 kb/s AAC-koodaus) ja iTunes Storesta ostettuja (256 kb/s AAC-koodaus) kappaleita. Internet Wi-Fi:n ja 3G:n kautta -testaus suoritettiin käyttäen suljettua verkkoa (vain Wi-Fi:lle) ja tarkoitukseen varattua www- ja sähköpostipalvelinta, joilla testattiin 20 suositun www-sivun selaamista sivujen vakioiduilla kopioilla ja sähköpostin vastaanottamista kerran tunnissa. Valittuna oli oletusasetukset paitsi: Wi-Fi oli yhteydessä verkkoon (paitsi selattaessa internetiä 3G:llä) ja Wi-Fi-ominaisuus ”Vahvista liittyminen” ja automaattinen kirkkauden säätö olivat pois päältä. Akun käyttöaika riippuu laitteen asetuksista, käyttötavasta ja useista muista tekijöistä. Akkutestit suoritettiin käyttäen tiettyjä iPad-laitteita; todelliset tulokset voivat vaihdella.