MacBook (13-inch, eind 2009) - Technische specificaties

Afmetingen en gewicht

• Hoogte: 2,74 cm

• Breedte: 33,03 cm

• Diepte: 23,17 cm

• Gewicht: 2,13 kg1

Processor en geheugen

• 2,26-GHz Intel Core 2 Duo-processor met 3 MB gedeelde L2-cache op de chip, die werkt op de volledige processorsnelheid

• 1066-MHz "frontside"-bus

• 2 GB (twee SO-DIMM's van 1 GB) 1066-MHz DDR3 SDRAM, uitbreidbaar tot 4 GB via de twee SO-DIMM-sleuven

Communicatie

Ingebouwde AirPort Extreme draadloze Wi-Fi-netwerkvoorziening2 (gebaseerd op IEEE 802.11n-specificatie); compatibel met IEEE 802.11a/b/g

Ingebouwd Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate)

Ingebouwd 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ-45-connector)

Milieurapportage

Bij het ontwerp is rekening gehouden met het volgende om de invloed van MacBook op het milieu te beperken:

• Geen broomhoudende vlamvertragers

• Pvc-vrij6

• Kwikvrij

• Arseenvrij beeldscherm

• Recyclebare behuizing van polycarbonaat

• 20% kleinere verpakking

• Voldoet aan ENERGY STAR v5.0-norm

• EPEAT-beoordeling "Gold"

Beeldscherm

13,3-inch (diagonaal) breedbeeldscherm met glanzende toplaag, led-achtergrondverlichting en ondersteuning voor miljoenen kleuren

Ondersteunde resoluties: 1280 x 800 (native), 1152 x 720, 1024 x 768, 1024 x 640, 800 x 600, 800 x 500, 720 x 480 en 640 x 480 bij een aspectratio van 16:10; 1024 x 768, 800 x 600 en 640 x 480 bij een aspectratio van 4:3; 720 x 480 bij een aspectratio van 3:2

Grafische ondersteuning en weergavevoorzieningen

NVIDIA GeForce 9400M grafische processor met 256 MB DDR3 SDRAM, gedeeld met werkgeheugen3

Uitgebreid bureaublad en synchrone weergave: gelijktijdige ondersteuning voor volledige native resolutie op het ingebouwde beeldscherm en tot 2560 x 1600 pixels op een extern beeldscherm, beide met miljoenen kleuren

Ingebouwde iSight-camera

Mini DisplayPort

Video-uitvoeropties

DVI-uitvoer via Mini DisplayPort-naar-DVI-adapter

VGA-uitvoer via Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter

Dual-link DVI-uitvoer via Mini DisplayPort-naar-dual-link-DVI-adapter, ondersteunt 30-inch Apple Cinema HD Display (afzonderlijk verkrijgbaar)

Invoer

• Ingebouwd toetsenbord van volledig formaat met 79 toetsen, waaronder 12 functietoetsen en 4 pijltoetsen ('omgekeerde 'T'')

• Multi-Touch-trackpad voor zeer nauwkeurige aanwijzerverplaatsing; ondersteunt scrollen, knijpen, draaien en vegen met twee vingers, vegen met drie vingers, vegen met vier vingers, tikken, dubbel tikken en slepen

Audio

• Ingebouwde stereoluidsprekers

• Ingebouwde omnidirectionele microfoon

• Gecombineerde optische digitale geluidsuitvoer/koptelefoonaansluiting (door gebruiker te selecteren analoge geluidsinvoer)

• Ondersteuning voor Apple stereoheadset met microfoon

Aansluitingen en uitbreiding

• MagSafe-voedingspoort

• Gigabit Ethernet-poort

• Mini DisplayPort

• Twee USB 2.0-poorten (tot 480 Mbps)

• Geluid in/uit

• Sleuf voor Kensington-slot

Opslag

• 5400-rpm seriële ATA harde schijf van 250 GB; optionele 5400-rpm schijf van 320 GB of 500 GB4

• Slot-loading SuperDrive (dvd±r DL/dvd±rw/cd-rw) met 8-voudige snelheid

Maximale schrijfsnelheden: dvd-r en dvd+r met 8-voudige snelheid, dvd-r DL (dubbellaags), dvd+r DL (dubbellaags), dvd-rw en dvd+rw met 4-voudige snelheid, cd-r met 24-voudige snelheid, cd-rw met 10-voudige snelheid

Maximale leessnelheden: dvd-r, dvd+r en dvd-rom met 8-voudige snelheid; dvd-rom (dubbellaags-dvd-9), dvd-r DL (dubbellaags), dvd+r DL (dubbellaags), dvd-rw en dvd+rw met 6-voudige snelheid; cd met 24-voudige snelheid

Batterij en stroomvoorziening5

Ingebouwde lithium-polymeerbatterij van 60 wattuur

MagSafe-lichtnetadapter (60 W) met kabelbeheersysteem

MagSafe-voedingspoort

Voeding en omgeving

• Netspanning: 100 tot 240 V wisselstroom

• Frequentie: 50 tot 60 Hz

• Temperatuur bij gebruik: 10 tot 35 °C

• Temperatuur bij opslag: -24 tot 45 °C

• Relatieve luchtvochtigheid: 0 tot 90%, niet-condenserend

• Hoogte bij gebruik: max. 3000 m

• Hoogte bij opslag: max. 4500 m

• Hoogte bij transport: max. 10.500 m

Geïnstalleerde software

• Mac OS X versie 10.6 Snow Leopard (met Time Machine, Snelle weergave, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Adresboek, QuickTime, iCal, Dvd-speler, Photo Booth, Front Row en Xcode Developer Tools)

• iLife (met iPhoto, iMovie, GarageBand, iWeb en iDVD)

Inhoud van de verpakking

• MacBook

• MagSafe-lichtnetadapter van 60 W, stekker en netsnoer

• Dvd's voor installatie en herstel

• Gedrukte en elektronische documentatie

Opties

Time Capsule

Time Capsule is een compleet AirPort Extreme-basisstation met een ingebouwde harde schijf. Met dit ene apparaat kun je draadloos back-ups maken en een Wi-Fi-netwerk aanmaken.

• 1-TB of 2-TB seriële ATA harde schijf van serverkwaliteit

• Draadloze 802.11n-technologie

• USB-poort voor aansluiting van een printer of externe harde schijf

Maatwerkopties

• 5400-rpm harde schijf van 320 GB

• 5400-rpm harde schijf van 500 GB

• Tot 4 GB 1066-MHz DDR3 SDRAM

• Apple Mini DisplayPort-naar-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort-naar-dual-link-DVI-adapter

• MagSafe-vliegtuigadapter

• AppleCare Protection Plan

• Aperture

• Final Cut Express

• Logic Express

• iWork '09

Accessoires

• Apple LED Cinema Display

• AirPort Extreme-basisstation

• AirPort Express-basisstation

• Apple Wireless Keyboard

• Apple Magic Mouse

• Apple Keyboard

1. Het werkelijke gewicht kan variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.

2. Voor draadloze internettoegang zijn een basisstation of een ander draadloos toegangspunt en een internetabonnement nodig; hieraan zijn mogelijk kosten verbonden. Bepaalde internetaanbieders zijn momenteel niet geschikt voor het gebruik van AirPort.

3. De hoeveelheid geheugen die voor Mac OS X beschikbaar is, hangt af van de hoeveelheid geheugen die de grafische voorzieningen nodig hebben. Er wordt minimaal 256 MB videogeheugen gebruikt.

4. 1 GB is gelijk aan 1 miljard byte; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

5. Tests uitgevoerd door Apple in oktober 2009, waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van de MacBook met een 2,26-GHz Intel Core 2 Duo-processor. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de configuratie en het gebruik. Ga naar www.apple.com/nl/batteries voor meer informatie. De test voor draadloos werken meet de gebruiksduur van de batterij door draadloos naar verschillende websites te gaan en tekst te bewerken in een tekstverwerkingsdocument, bij een beeldschermhelderheid die is ingesteld op 50%.

6. Uitsluitend interne kabels.