Mac mini (sent 2009) - Teknisk information

Storlek och vikt

• Höjd: 5,1 cm

• Bredd: 16,5 cm

• Djup: 16,5 cm

• Vikt: 1,31 kg1

Processor och minne

• 2,26 GHz, 2,53 GHz eller 2,66 GHz Intel Core 2 Duo-processor

• 3 MB delad L2-cache på processormodulen i processorns hastighet

• 1066 MHz systembuss

• 2 GB (två 1 GB SO-DIMM-moduler) eller 4 GB (två 2 GB SO-DIMM-moduler) 1066 MHz DDR3 SDRAM, två SO-DIMM-kortplatser som stöder upp till 4 GB

Vad ingår?

• Mac mini

• Mini-DVI-till-DVI-adapter

• 110 W strömadapter och strömsladd

• DVD-skivor för installation/återställning

• Dokumentation i tryckt och elektronisk form

Miljörapport

Mac mini har utformats med följande delar som minskar dess miljöpåverkan:

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• PVC-fri2

• Höljet av aluminium och polykarbonat är till största delen återvinningsbart

• Uppfyller kraven för ENERGY STAR

• EPEAT Gold-klassad

Anslutning av externa enheter

• En FireWire 800-port (upp till 800 Mbit/s)

• Fem USB 2.0-portar (upp till 480 Mbit/s)

Grafik och video

• Grafikprocessorn NVIDIA GeForce 9400M med 256 MB DDR3 SDRAM som delas med huvudminnet3

• Utökat skrivbord och skärmbildsdubblering: Samtidigt stöd för 1920 x 1200 bildpunkter på en DVI- eller VGA-bildskärm, upp till 2560 x 1600 bildpunkter på en dubbellänkad DVI-bildskärm via en Mini DisplayPort-till-dubbellänkad DVI-adapter (säljs separat)

• Mini-DVI-port

• DVI-utgång med mini-DVI-till-DVI-adapter (ingår)

• VGA-utgång med mini-DVI-till-VGA-adapter (säljs separat)

• Mini DisplayPort-utgång

Kommunikation

• Inbyggd trådlös Wi-Fi 802.11n-anslutning med AirPort Extreme4, kompatibel med IEEE 802.11a/b/g

• Inbyggt Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate)

• Inbyggt 10/100/1000BASE-T gigabit Ethernet (RJ-45-kontakt)

Ljud

• Kombinerad analog/optisk digital ljudingång (minikontakt)

• Kombinerad optisk digital ljudutgång/hörlursuttag (minikontakt)

• Inbyggd högtalare

Lagring

• 160 GB, 320 GB eller 500 GB seriell ATA-hårddisk5

• Direktmatad SuperDrive med stöd för skivor i dubbla lager (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW): Skriver DVD+R DL och DVD-R DL i upp till 6-dubbel hastighet, skriver DVD-R och DVD+R i upp till 8-dubbel hastighet, skriver DVD-RW i upp till 6-dubbel hastighet, skriver DVD+RW i upp till 8-dubbel hastighet, läser DVD i upp till 8-dubbel hastighet, skriver CD-R och CD-RW i upp till 24-dubbel hastighet, läser CD i upp till 24-dubbel hastighet

Strömförsörjning och omgivning

• Nätspänning: 100–240 V växelström

• Frekvens: 50–60 Hz, enfas

• Högsta kontinuerliga effekt: 110 W

• Temperatur vid användning: 10 till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: -40 till 47 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 till 95 % icke-kondenserande

• Höjd över havet: högst 3 000 m

Program som ingår

• Mac OS X 10.6 Snow Leopard (med iTunes, Time Machine, Överblick, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Adressbok, QuickTime, iCal, DVD-spelare, Front Row, Xcode Developer Tools)

• iLife (med iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb, GarageBand)

Du kan också få följande program förinstallerade, endast på Apple Online Store:

• iWork

• Final Cut Express

• Aperture

• Logic Express

• FileMaker

• MobileMe

Konfigurationer Detaljerad information om priser och konfigurationer

2,26 GHz Mac mini

2,53 GHz Mac mini

Processor

2,26 GHz Intel Core 2 Duo

2,53 GHz Intel Core 2 Duo

L2-cache

3 MB delad

Systembuss

1066 MHz

Minne

2 GB 1066 MHz DDR3 SDRAM, stöd för upp till 4 GB

4 GB 1066 MHz DDR3 SDRAM, stöd för upp till 4 GB

Hårddisk

160 GB seriell ATA5, 5400 varv/minut

320 GB seriell ATA5, 5400 varv/minut

Optisk enhet

Direktmatad 8x SuperDrive med stöd för skivor i dubbla lager (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

Grafik

Grafikprocessorn NVIDIA GeForce 9400M med 256 MB DDR3 SDRAM som delas med huvudminnet3

Portar

En FireWire 800-port (8 watt), fem USB 2.0-portar (upp till 480 Mbit/s), mini-DVI-utgång, VGA-utgång (med adapter, tillval), Mini DisplayPort-utgång

Ljud

Inbyggd högtalare, kombinerad optisk digital ljudingång/linjeingång, kombinerad optisk digital ljudutgång/hörlursuttag

Ethernet

Inbyggt 10/100/1000BASE-T (gigabit)

Trådlös anslutning

Inbyggd AirPort Extreme 802.11n Wi-Fi4, inbyggt Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate)

Begränsad garanti och service

Mac mini har 90 dagars kostnadsfri telefonsupport och ett års begränsad garanti. Köp AppleCare Protection Plan så förlänger du reparationsservice och support till tre år från datorns inköpsdatum. Det är bara AppleCare Protection Plan som ger dig rätt till direkt telefonsupport från Apples tekniska experter och garanterar att reparationer utförs av auktoriserade Apple-tekniker som använder originaldelar från Apple. Mer information finns på Apple-support eller ring 70 10 20 07.

Alternativ

Beställningsbyggen

• 2,53 GHz Intel Core 2 Duo

• 2,66 GHz Intel Core 2 Duo

• Hårddisk på 320 GB (5 400 varv/minut)

• Hårddisk på 500 GB (5 400 varv/minut)

• Upp till 4 GB 1066 MHz DDR3 SDRAM

• Apple LED Cinema Display

• Apple Wireless Keyboard

• Apple Keyboard

• Apple Keyboard med numeriskt tangentbord

• Magic Mouse

• Apple Mouse

• Apple Remote

• iWork

• Aperture

• Final Cut Express

• Logic Express

Tillbehör

• 110 W Mac mini strömadapter

• AirPort Express-basstation

• AirPort Extreme-basstation

• Apple mini-DVI-till-VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort-till-dubbellänkad DVI-adapter

• AppleCare Protection Plan

• MobileMe-prenumeration

1. Vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

2. Endast interna kablar.

3. Det minne som är tillgängligt för Mac OS X kan variera beroende på grafikkrav. Som minst krävs 256 MB grafikminne.

4. Trådlös Internetanslutning kräver en basstation eller annan trådlös anslutningspunkt samt Internetanslutning (avgifter kan tillkomma). Vissa Internetleverantörer är för närvarande inte kompatibla med AirPort.

5. 1 GB = 1 miljard byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.