Mac mini (eind 2009) - Technische specificaties

Afmetingen en gewicht

• Hoogte: 5,08 cm

• Breedte: 16,51 cm

• Diepte: 16,51 cm

• Gewicht: 1,31 kg1

Processor en geheugen

• 2,26-GHz, 2,53-GHz of 2,66-GHz Intel Core 2 Duo-processor

• 3 MB gedeelde L2-cache op de chip, die werkt op de volledige processorsnelheid

• 1066-MHz "frontside"-bus

• 2 GB (twee SO-DIMM's van 1 GB) of 4 GB (twee SO-DIMM's van 2 GB) 1066-MHz DDR3 SDRAM; uitbreidbaar tot 4 GB via de twee SO-DIMM-sleuven

Inhoud van de verpakking

• Mac mini

• Mini-DVI-naar-DVI-adapter

• Lichtnetadapter (110 W) en netsnoer

• Dvd's voor installatie en herstel

• Gedrukte en elektronische documentatie

Milieurapportage

De volgende kenmerken beperken de schadelijke gevolgen van Mac mini voor het milieu:

• Geen broomhoudende vlamvertragers

• Pvc-vrij2

• Zeer goed te recyclen behuizing van aluminium en polycarbonaat

• Voldoet aan de ENERGY STAR-norm

• EPEAT-beoordeling "Gold"

Poorten voor randapparatuur

• Eén FireWire 800-poort (tot 800 Mbps)

• Vijf USB 2.0-poorten (tot 480 Mbps)

Grafische ondersteuning en weergavevoorzieningen

• NVIDIA GeForce 9400M grafische processor met 256 MB DDR3 SDRAM, gedeeld met werkgeheugen3

• Uitgebreid bureaublad en synchrone weergave: ondersteunt gelijktijdig een resolutie tot 1920 x 1200 pixels op een DVI- of VGA-beeldscherm en een resolutie tot 2560 x 1600 pixels op een dual-link DVI-beeldscherm via de Mini DisplayPort-naar-dual-link-DVI-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar)

• Mini-DVI-poort

• DVI-uitvoer via de mini-DVI-naar-DVI-adapter (meegeleverd)

• VGA-uitvoer via de mini-DVI-naar-VGA-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar)

• Mini DisplayPort-uitvoer

Communicatie

• Ingebouwde 802.11n AirPort Extreme draadloze Wi-Fi-netwerk- voorziening4; compatibel met IEEE 802.11a/b/g

• Ingebouwd Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate)

• Ingebouwd 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ-45-connector)

Audio

• Gecombineerde optische digitale geluidsinvoer/lijningang (mini-aansluiting)

• Gecombineerde optische digitale geluidsuitvoer/koptelefoonaansluiting (mini-aansluiting)

• Ingebouwde luidspreker

Opslag

• Seriële ATA harde schijf van 160 GB, 320 GB of 500 GB5

• Slot-loading SuperDrive met double-layer-ondersteuning (dvd±r DL/dvd±rw/cd-rw): brandt dvd+r DL- en dvd-r DL-schijven met max. 6-voudige snelheid, brandt dvd-r- en dvd+r-schijven met max. 8-voudige snelheid, brandt dvd-rw-schijven met max. 6-voudige snelheid, brandt dvd+rw-schijven met max. 8-voudige snelheid, leest dvd-schijven met max. 8-voudige snelheid, brandt cd-r- en cd-rw-schijven met max. 24-voudige snelheid en leest cd-schijven met max. 24-voudige snelheid

Voeding en omgeving

• Netspanning: 100 tot 240 V wisselstroom

• Frequentie: 50-60 Hz, enkelfasig

• Maximaal continu vermogen: 110 W

• Temperatuur bij gebruik: 10 tot 35 °C

• Temperatuur bij opslag: -40 tot 47° C

• Relatieve luchtvochtigheid: 5 tot 95%, niet-condenserend

• Hoogte: maximaal 3000 m

Meegeleverde software

• Mac OS X versie 10.6 Snow Leopard (met iTunes, Time Machine, Snelle weergave, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Adresboek, QuickTime, iCal, Dvd-speler, Front Row en Xcode Developer Tools)

• iLife (met iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb en GarageBand)

Als je een Mac mini bij de Apple Online Store bestelt, kun je daarnaast de volgende software vooraf laten installeren:

• iWork

• Final Cut Express

• Aperture

• Logic Express

• FileMaker

• MobileMe

Configuraties Naar de configuraties en prijzen

2,26-GHz Mac mini

2,53-GHz Mac mini

Processor

2,26-GHz Intel Core 2 Duo

2,53-GHz Intel Core 2 Duo

L2-cache

3 MB gedeeld

Systeembus

1066 MHz

Geheugen

2 GB 1066-MHz DDR3 SDRAM; uitbreidbaar tot 4 GB

4 GB 1066-MHz DDR3 SDRAM [MT: rest weggelaten]

Harde schijf

Seriële ATA, 160 GB5, 5400 rpm

Seriële ATA, 320 GB5, 5400 rpm

Optische eenheid

Slot-loading SuperDrive met 8-voudige snelheid en double-layer-ondersteuning (dvd±r DL/dvd±rw/cd-rw)

Grafische voorziening

NVIDIA GeForce 9400M grafische processor met 256 MB DDR3 SDRAM, gedeeld met werkgeheugen3

Poorten

Eén FireWire 800-poort (8 watt); vijf USB 2.0-poorten (tot 480 Mbps); mini-DVI-uitvoer; VGA-uitvoer (met afzonderlijk verkrijgbare adapter); Mini DisplayPort

Audio

Ingebouwde luidspreker, gecombineerde optische digitale geluidsinvoer/lijningang, gecombineerde optische digitale geluidsuitgang/koptelefoonaansluiting

Ethernet

Ingebouwd 10/100/1000BASE-T (Gigabit)

Draadloos

Ingebouwd AirPort Extreme 802.11n Wi-Fi4; ingebouwd Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate)

Garantie en service

Mac mini wordt geleverd met 90 dagen gratis telefonische ondersteuning en een jaar beperkte garantie. Wanneer je het AppleCare Protection Plan koopt, worden de service en ondersteuning uitgebreid tot drie jaar vanaf de datum van aankoop van je computer. Alleen met het AppleCare Protection Plan kun je gebruikmaken van telefonische ondersteuning door technische experts van Apple en ben je ervan verzekerd dat reparaties worden uitgevoerd door gediplomeerde Apple technici, die alleen originele Apple onderdelen gebruiken. Ga voor meer informatie naar de ondersteuningswebsite van Apple of bel 0900 7777 703.

Opties

Maatwerkopties

• 2,53-GHz Intel Core 2 Duo

• 2,66-GHz Intel Core 2 Duo

• 5400-rpm harde schijf van 320 GB

• 5400-rpm harde schijf van 500 GB

• Tot 4 GB 1066-MHz DDR3 SDRAM

• Apple LED Cinema Display

• Apple Wireless Keyboard

• Apple Keyboard

• Apple Keyboard met numeriek toetsenblok

• Magic Mouse

• Apple Mouse

• Apple Remote

• iWork

• Aperture

• Final Cut Express

• Logic Express

Accessoires

• Lichtnetadapter voor Mac mini (110 W)

• AirPort Express-basisstation

• AirPort Extreme-basisstation

• Apple mini-DVI-naar-VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort-naar-dual-link-DVI-adapter

• AppleCare Protection Plan

• MobileMe-abonnement

1. Het werkelijke gewicht kan variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.

2. Uitsluitend interne kabels.

3. De hoeveelheid geheugen die voor Mac OS X beschikbaar is, hangt af van de hoeveelheid geheugen die de grafische voorzieningen nodig hebben. Er wordt minimaal 256 MB videogeheugen gebruikt.

4. Voor draadloze internettoegang zijn een basisstation of een ander draadloos toegangspunt en een internetabonnement nodig; hieraan zijn mogelijk kosten verbonden. Bepaalde internetaanbieders zijn momenteel niet geschikt voor het gebruik van AirPort.

5. 1 GB is gelijk aan 1 miljard byte; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.