Mac OS X v10.6 Snow Leopard - Tekniske spesifikasjoner

Generelle systemkrav

• Mac med Intel-prosessor

• 1 GB hukommelse

• 5 GB ledig plass på harddisken

• DVD-stasjon kreves til installeringen.

• Enkelte funksjoner krever en kompatibel Internett-leverandør. Kostnader kan påløpe.

• Enkelte funksjoner krever Apples MobileMe-tjeneste. Kostnader kan påløpe, og vilkår gjelder.

Funksjonsspesifikke krav

Time Machine

krever en ekstra harddisk eller Time Capsule-enhet (selges separat).

Photo Booth

krever et iSight-kamera (innebygd eller eksternt), USB-kamera eller FireWire DV-videokamera. Bakgrunnseffekter ved bruk av DV-videokamera krever fast fokus, eksponering og hvitbalanse.

Boot Camp

krever Windows XP med Service Pack 2 eller Windows Vista (selges separat).

Skjermdeling

i iChat og Finder krever Internett-forbindelse på 128 kbps (300 kbps anbefales).

DVD-spiller

krever en prosessor på 1,6 GHz eller raskere for forbedret fjerning av linjesprang.

iChat

• Lydchatter krever en mikrofon og en Internett-forbindelse på 56 kbps.

• Videochatter krever et iSight-kamera (innebygd eller eksternt), USB-kamera eller FireWire DV-videokamera og en Internett-forbindelse på 128 kbps (både opp og ned).

• Bakgrunnseffekter ved bruk av DV-videokamera krever fast fokus, eksponering og hvitbalanse.

• Enkelte iChat-funksjoner har bedre ytelse og kvalitet jo bedre maskinen er. Flere detaljer

Exchange-støtte

krever Microsoft Exchange Server 2007 Service Pack 1 Update Rollup 4. Autokonfigurering krever at du aktiverer Autodiscovery-funksjonen i Microsoft Exchange Server.

QuickTime X-filmopptak

krever iSight-kamera (innebygd eller eksternt), USB-kamera eller FireWire DV-videokamera.

QuickTime H.264-maskinvareakselerasjon

krever en Mac med en NVIDIA 9400M-grafikkprosessor.

Utviklerverktøy

krever 1 GB hukommelse og ytterligere 3 GB tilgjengelig diskplass.

OpenCL

krever et av følgende grafikkort eller en av følgende grafikkprosessorer:

• NVIDIA Geforce 8600M GT, GeForce 8800 GT, GeForce 8800 GTS, Geforce 9400M, GeForce 9600M GT, GeForce GT 120, GeForce GT 130.

• ATI Radeon 4850, Radeon 4870

64-bits støtte

krever en Mac med en 64-bits prosessor.

Grand Central Dispatch

krever en Mac med en flerkjernersprosessor.

I esken

• Installerings-DVD

• Velkommen til Mac OS X Snow

• Leopard-brukerhåndboken

Programmer

• Adressebok

• Automator

• Kalkulator

• Chess

• Dashboard

• Ordliste

• DVD-spiller

• Fontbok

• Med Front Row

• iCal

• iChat

• Image Capture

• iSync (enheter som støttes)

• iTunes

• Mail

• Photo Booth

• Preview

• QuickTime Player

• Safari

• Huskelapper

• Systemvalg

• TextEdit

• Time Machine

Verktøy

• Aktivitetsmonitor

• AirPort-verktøy

• AppleScript-redigering

• Lyd- og MIDI-oppsett

• Bluetooth-filutveksling

• Boot Camp-assistent

• ColorSync-verktøy

• Konsoll

• Digital fargemåler

• Diskverktøy

• Exposé

• Grab

• Grapher

• Java-valg

• Nøkkelringtilgang

• Overføringsassistent

• Nettverksverktøy

• Podcastopptaker

• Prosedyreverktøy

• RAID-verktøy

• Script Editor

• Oppsettassistent

• Spaces

• Systemprofil

• Terminal

• VoiceOver-verktøy

• X11

Viktige teknologier

• AppleScript

• Aqua

• Bonjour

• CDSA-sikkerhetsarkitektur

• Cocoa, Carbon og Java

• ColorSync

• Core Animation

• Core Audio

• Core Image

• Core Video

• Grand Central Dispatch

• H.264

• Inkwell

• OpenCL

• OpenGL

• PDF

• Quartz Extreme

• QuickTime X

• 64-bits databehandling

• Synkronisering

• Unicode 5.1

• Særlige behov

• UNIX

• Støtte for tilleggsutstyr med USB- og FireWire-tilkobling

• Xgrid

Utvikling

• Xcode 3 IDE med Interface Builder 3

• Instrumenter

• Dashcode

• AppleScript Studio

• Automator 2

• Shark

• GCC-kompilerer og -verktøysett (originalprosjekt av FSF.org)

• DTrace (originalprosjekt av Sun)

• Komplett Java JDK, inkludert javac-, javadoc-, ANT- og Maven-verktøy

• Apache-webtjener

• AppleScript

• Ruby og Ruby on Rails-rammeverkene

• Python

• Perl

• PHP

• SQLite

Språk

• Engelsk

• Japansk

• Fransk

• Tysk

• Spansk

• Italiensk

• Nederlandsk

• Svensk

• Dansk

• Norsk

• Finsk

• Tradisjonelt kinesisk

• Forenklet kinesisk

• Koreansk

• Brasiliansk portugisisk

• Portugisisk (Portugal)

• Russisk

• Polsk