Mac OS X v10.6 Snow Leopard - Tekniske spesifikasjoner

Generelle systemkrav

• Mac med Intel-prosessor
  • 1 GB hukommelse
  • 5 GB ledig plass på harddisken
  • DVD-stasjon kreves til installeringen.
  • Enkelte funksjoner krever en kompatibel Internett-leverandør. Kostnader kan påløpe.
  • Enkelte funksjoner krever Apples MobileMe-tjeneste. Kostnader kan påløpe, og vilkår gjelder.

Funksjonsspesifikke krav

Time Machine

krever en ekstra harddisk eller Time Capsule-enhet (selges separat).

Photo Booth

krever et iSight-kamera (innebygd eller eksternt), USB-kamera eller FireWire DV-videokamera. Bakgrunnseffekter ved bruk av DV-videokamera krever fast fokus, eksponering og hvitbalanse.

Boot Camp

krever Windows XP med Service Pack 2 eller Windows Vista (selges separat).

Skjermdeling

i iChat og Finder krever Internett-forbindelse på 128 kbps (300 kbps anbefales).

DVD-spiller

krever en prosessor på 1,6 GHz eller raskere for forbedret fjerning av linjesprang.

iChat

• Lydchatter krever en mikrofon og en Internett-forbindelse på 56 kbps.
  • Videochatter krever et iSight-kamera (innebygd eller eksternt), USB-kamera eller FireWire DV-videokamera og en Internett-forbindelse på 128 kbps (både opp og ned).
  • Bakgrunnseffekter ved bruk av DV-videokamera krever fast fokus, eksponering og hvitbalanse.
  • Enkelte iChat-funksjoner har bedre ytelse og kvalitet jo bedre maskinen er. Flere detaljer

Exchange-støtte

krever Microsoft Exchange Server 2007 Service Pack 1 Update Rollup 4. Autokonfigurering krever at du aktiverer Autodiscovery-funksjonen i Microsoft Exchange Server.

QuickTime X-filmopptak

krever iSight-kamera (innebygd eller eksternt), USB-kamera eller FireWire DV-videokamera.

QuickTime H.264-maskinvareakselerasjon

krever en Mac med en NVIDIA 9400M-grafikkprosessor.

Utviklerverktøy

krever 1 GB hukommelse og ytterligere 3 GB tilgjengelig diskplass.

OpenCL

krever et av følgende grafikkort eller en av følgende grafikkprosessorer:

• NVIDIA Geforce 8600M GT, GeForce 8800 GT, GeForce 8800 GTS, Geforce 9400M, GeForce 9600M GT, GeForce GT 120, GeForce GT 130.
  • ATI Radeon 4850, Radeon 4870

64-bits støtte

krever en Mac med en 64-bits prosessor.

Grand Central Dispatch

krever en Mac med en flerkjernersprosessor.

I esken

• Installerings-DVD
  • Velkommen til Mac OS X Snow
    Leopard-brukerhåndboken

Programmer

• Adressebok
  • Automator
  • Kalkulator
  • Chess
  • Dashboard
  • Ordliste
  • DVD-spiller
  • Fontbok
  • Med Front Row
  • iCal
  • iChat
  • Image Capture
  • iSync (enheter som støttes)
  • iTunes
  • Mail
  • Photo Booth
  • Preview
  • QuickTime Player
  • Safari
  • Huskelapper
  • Systemvalg
  • TextEdit
  • Time Machine

Verktøy

• Aktivitetsmonitor
  • AirPort-verktøy
  • AppleScript-redigering
  • Lyd- og MIDI-oppsett
  • Bluetooth-filutveksling
  • Boot Camp-assistent
  • ColorSync-verktøy
  • Konsoll
  • Digital fargemåler
  • Diskverktøy
  • Exposé
  • Grab
  • Grapher
  • Java-valg
  • Nøkkelringtilgang
  • Overføringsassistent
  • Nettverksverktøy
  • Podcastopptaker
  • Prosedyreverktøy
  • RAID-verktøy
  • Script Editor
  • Oppsettassistent
  • Spaces
  • Systemprofil
  • Terminal
  • VoiceOver-verktøy
  • X11

Viktige teknologier

• AppleScript
  • Aqua
  • Bonjour
  • CDSA-sikkerhetsarkitektur
  • Cocoa, Carbon og Java
  • ColorSync
  • Core Animation
  • Core Audio
  • Core Image
  • Core Video
  • Grand Central Dispatch
  • H.264
  • Inkwell
  • OpenCL
  • OpenGL
  • PDF
  • Quartz Extreme
  • QuickTime X
  • 64-bits databehandling
  • Synkronisering
  • Unicode 5.1
  • Særlige behov
  • UNIX
  • Støtte for tilleggsutstyr med USB- og FireWire-tilkobling
  • Xgrid

Utvikling

• Xcode 3 IDE med Interface Builder 3
  • Instrumenter
  • Dashcode
  • AppleScript Studio
  • Automator 2
  • Shark
  • GCC-kompilerer og -verktøysett (originalprosjekt av FSF.org)
  • DTrace (originalprosjekt av Sun)
  • Komplett Java JDK, inkludert javac-, javadoc-, ANT- og Maven-verktøy
  • Apache-webtjener
  • AppleScript
  • Ruby og Ruby on Rails-rammeverkene
  • Python
  • Perl
  • PHP
  • SQLite

Språk

• Engelsk
  • Japansk
  • Fransk
  • Tysk
  • Spansk
  • Italiensk
  • Nederlandsk
  • Svensk
  • Dansk
  • Norsk
  • Finsk
  • Tradisjonelt kinesisk
  • Forenklet kinesisk
  • Koreansk
  • Brasiliansk portugisisk
  • Portugisisk (Portugal)
  • Russisk
  • Polsk
Publiseringsdato: 16. mai 2011