MacBook Air (vuoden 2009 puoliväli) - Tekniset tiedot

Mitat ja paino

• Korkeus: 0,4-1,94 cm

• Leveys: 32,5 cm

• Syvyys: 22,7 cm

• Paino: 1,36 kg1

Prosessori ja muisti

• 1,86 tai 2,13 GHz Intel Core 2 Duo -prosessori, jossa 6 Mt sisäistä jaettua, prosessorin nopeudella toimivaa L2-välimuistia

• 1066 MHz prosessoriväylä

• 2 Gt 1066 MHz DDR3-muistia integroituna

Tallennustila

• 120 Gt 4200 rpm Serial ATA -kovalevy tai 128 Gt puolijohdelevy2

• Valinnainen ulkoinen USB-liitäntäinen MacBook Air SuperDrive-asema

Ympäristöraportti

MacBook Airissa on seuraavat ympäristövaikutuksia vähentävät ominaisuudet:

• Ei arseenia lasinäytöissä

• Ei bromattuja palonestoaineita

• Elohopeaton LED-taustavalaistu näyttö

• Ei PVC:tä sisäisissä kaapeleissa

• Helposti kierrätettävä alumiinikotelo

• Täyttää ENERGY STAR 5.0 -vaatimukset

• EPEAT Gold -luokitus

Näyttö

• 13,3 tuuman (kuva-alan lävistäjä) LED-taustavalaistu kiiltävä laajakuvanäyttö, joka tukee miljoonia värejä

• Tuetut tarkkuudet: 1280 x 800 (natiivi), 1152 x 720, 1024 x 640 ja 800 x 500 pikseliä kuvasuhteella 16:10; 1024 x 768, 800 x 600 ja 640 x 480 pikseliä kuvasuhteella 4:3; 720 x 480 pikseliä kuvasuhteella 3:2

Grafiikka- ja videotuki

• NVIDIA GeForce 9400M -näytönohjain, jossa on 256 Mt päämuistin kanssa jaettua DDR3 SDRAM -muistia3

• Kahden näytön tila ja näytön kahdennus: Tukee samanaikaisesti täyttä natiivitarkkuutta sisäisellä näytöllä ja jopa 2560 x 1600 pikselin tarkkuutta ulkoisella näytöllä, molemmat miljoonissa väreissä

• Sisäinen iSight-kamera

• Mini-DisplayPort

Täysin digitaalinen videoulostulo

DVI-ulostulo käyttäen mini-DisplayPort–DVI-sovitinta (lisävaruste)

VGA-ulostulo käyttäen mini-DisplayPort–VGA-sovitinta (lisävaruste)

Dual-Link DVI -ulostulo käyttäen mini-DisplayPort–Dual-Link DVI -sovitinta tuki 30-tuumaiselle Apple Cinema Display -näytölle (lisävaruste)

Syöttölaitteet

• Sisäinen täysikokoinen näppäimistö, jossa on 78 (U.S.) tai 79 (ISO) näppäintä; mukaan lukien 12 toimintonäppäintä ja 4 nuolinäppäintä (käänteinen T-asettelu)

• Taustavalaistu näppäimistö, jossa ympäristön valoisuuden tunnistin näppäimistön valaistuksen ja näytön kirkkauden automaattiseen säätöön

• Puolijohde-Multi-Touch-ohjauslevy eletuella tarkkaan osoittimen ohjaukseen; tukee kahden sormen rullausta, nipistystä, pyöritystä, pyyhkäisyä, kolmen sormen pyyhkäisyä, neljän sormen pyyhkäisyä, kosketusta, kaksoiskosketusta ja veto-ominaisuuksia

Langattomuus

• Sisäinen langaton AirPort Extreme Wi-Fi-verkkotoiminto4 (perustuu IEEE 802.11n -standardiluonnokseen; IEEE 802.11a/b/g -yhteensopiva)

• Sisäinen Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate)

Lisälaiteliitännät

Ääni

• Analoginen äänen ulostulo/kuulokeulostulo (miniliitäntä)

• Sisäinen monokaiutin

• Sisäinen suuntaamaton mikrofoni

Akku ja virta5

• Integroitu 40 wattitunnin litiumpolymeeriakku

• 45 W MagSafe-virtalähde, jossa on kaapelinhallintajärjestelmä

• MagSafe-virtaportti

Sähkötekniset ja käyttöympäristövaatimukset

• Verkkojännite: 100 - 240 V vaihtovirta

• Taajuus: 50 - 60 Hz

• Käyttölämpötila: 10 - 35 °C

• Varastointilämpötila: -24 - 45 °C

• Ilman suhteellinen kosteus: 0 - 90 % ei-kondensoituva

• Enimmäiskäyttökorkeus: 3 000 m

• Enimmäisvarastointikorkeus: 4 500 m

• Enimmäiskuljetuskorkeus: 10 500 m

Ohjelmat

• Mac OS X 10.5 Leopard (mukana iTunes, Time Machine, Pikakatselu, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Osoitekirja, QuickTime, iCal, DVD-soitin, Photo Booth, Front Row ja Xcode-kehitystyökalut)

• iLife ’09 (mukana iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb ja GarageBand)

Pakkauksen sisältö

• MacBook Air

• 45 W MagSafe-virtalähde, virtapistoke ja -johto

• Applen USB–ethernet-sovitin

• Asennus/palautus-DVD:t

• Näytön puhdistusliina

• Painettu ja sähköinen dokumentaatio

Kokoonpanot

1,86 GHz MacBook Air

(MC233*/A)

2,13 GHz MacBook Air

(MC234*/A)

Kotelo

Tarkkuustyöstetty alumiininen unibody

Prosessori

1,86 GHz Intel Core 2 Duo

2,13 GHz Intel Core 2 Duo

L2-välimuisti

6 Mt jaettua

Järjestelmäväylä

1066 MHz

Muisti

2 Gt 1066 MHz DDR3-muistia integroituna

Kovalevy2

120 Gt 4200 rpm Serial ATA

128 Gt puolijohdelevy

Kelkaton optinen asema

Valinnainen ulkoinen USB-liitäntäinen MacBook Air SuperDrive-asema (myydään erikseen)

Grafiikka

NVIDIA GeForce 9400M -näytönohjain, jossa on 256 Mt päämuistin kanssa jaettua DDR3 SDRAM -muistia3

Video

Sisäinen iSight-kamera; mini-DisplayPort-ulostuloportti, joka tukee DVI-, VGA- ja dual-link DVI -liitäntöjä (tarvitsee erikseen myytävät sovittimet)

Näyttö

13,3 tuuman (kuva-alan lävistäjä) LED-taustavalaistu kiiltävä laajakuvanäyttö, 1280 x 800 tarkkuus

USB

Yksi USB 2.0 -portti (jopa 480 Mb/s)

Ääni

Sisäinen monokaiutin, sisäinen suuntaamaton mikrofoni, analoginen äänen ulostulo/kuulokeliitäntä

Verkkoyhteydet

Applen USB–ethernet-sovitin (mukana)

Langattomuus

Sisäinen langaton AirPort Extreme -verkkotoiminto (perustuu IEEE 802.11n -standardiluonnokseen)4; sisäinen Bluetooth 2.1 + EDR -moduuli

Laitteistolisävarusteet

45 W MagSafe-virtalähde, virtapistoke ja -johto

Rajoitettu takuu ja huolto

MacBookin Airin mukana tulee 90 päivän ilmainen puhelintuki ja yhden vuoden rajoitettu takuu. Ostamalla AppleCare Protection Plan -sopimuksen voit laajentaa tietokoneen huoltotakuun ja tuen kolmeen vuoteen tietokoneen ostopäivästä. Vain AppleCare Protection Plan mahdollistaa suoran puhelintuen Applen teknisiltä asiantuntijoilta ja varmistaa, että korjaukset suorittaa Applen valtuuttama huoltoteknikko alkuperäisiä Applen varaosia käyttäen. Lisätietoja saat Applen tukisivuilta tai numerosta 010 804811.

Apple ja globaali ympäristö

Lisätietoja Applen pyrkimyksistä vähentää tuotteidensa ja prosessiensa aiheuttamia ympäristövaikutuksia. The Apple Product Environmental Specification -selosteessa on Applen tuotteiden tarkat ympäristötiedot.

Kierrätys

Apple tarkastelee materiaalien hallinnan ja jätteen määrän minimointia kokonaisvaltaisesti. Lisätietoja Macin kierrättämisestä.

Lisävarusteet

MacBook Air SuperDrive -asema

Toista tai polta levyjä suoraan ulkoisella USB-liitäntäisellä MacBook Air SuperDrive -asemalla. Ohut, kevyt ja helposti mukana kulkeva asema on suunniteltu erityisesti MacBook Airille.

• Kelkaton 8x SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

• Mitat: 139 x 139 x 17 mm (P x L x K)

• Paino: 320 g

• Vaatii MacBook Airin, jossa on vapaa USB 2.0 -portti

MagSafe-lentokonesovitin

Liittämällä sovittimen lentokoneen istuimen virtalähteeseen pidät MacBook Airin käytettävissä koko lennon ajan.

Näillä sovittimilla voit liittää MacBook Airin ulkoiseen näyttöön tai projektoriin.

Mini-DisplayPort–DVI-sovitin

Mini-DisplayPort–Dual-Link DVI -sovitin

Mini-DisplayPort–VGA-sovitin

Time Capsule

AirPort Extreme -tukiasema

AirPort Express -tukiasema

Apple Wireless Keyboard -näppäimistö

Apple Wireless Mighty Mouse -hiiri

Apple USB Modem -modeemi

AppleCare Protection Plan

1. Paino vaihtelee kokoonpanon ja valmistusprosessin mukaan.

2. 1 Gt = miljardi tavua; todellinen alustettu kapasiteetti pienempi.

3. Mac OS X:n käytettävissä oleva muisti riippuu näytönohjaimen tarpeesta. Näytönohjaimen muistitarve on vähintään 256 Mt.

4. Langattomaan internet-yhteyteen tarvitaan tukiasema tai muu langaton yhteyspiste ja internet-yhteys; saattaa olla maksullinen. Kaikki internet-palveluntarjoajat eivät vielä tue AirPortia.

5. Testauksen suoritti Apple toukokuussa 2009 käyttäen ennakkoversioita 2,13 GHz Intel Core 2 Duo -pohjaisista MacBook Aireista. Akun käyttöaika riippuu kokoonpanosta ja käyttötavasta. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.apple.com/fi/batteries. Langattoman tuottavuuden testi mittaa akun kestoa selattaessa langattomasti eri verkkosivustoja ja muokattaessa tekstiä tekstinkäsittelyohjelmassa, kun näytön kirkkaus on 50 %.