MacBook Pro (13-inch, medio 2009) - Technische specificaties

Afmetingen en gewicht

• Hoogte: 2,41 cm

• Breedte: 32,5 cm

• Diepte: 22,7 cm

• Gewicht: 2,04 kg1

Aansluitingen en uitbreiding

• MagSafe-voedingspoort

• Gigabit Ethernet-poort

• Eén FireWire 800-poort (tot 800 Mbps)

• Mini DisplayPort

• Twee USB 2.0-poorten (tot 480 Mbps)

• Sleuf voor SD-kaart

• Geluid in/uit

• Sleuf voor Kensington-slot

Communicatie

• Ingebouwde AirPort Extreme draadloze Wi-Fi-netwerk- voorziening2 (gebaseerd op IEEE 802.11n-conceptspecificatie); compatibel met IEEE 802.11a/b/g

• Ingebouwd Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate)

• Ingebouwd 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ-45-connector)

Audio

• Ingebouwde stereoluidsprekers

• Ingebouwde omnidirectionele microfoon

• Gecombineerde optische digitale geluidsuitvoer/koptelefoonaansluiting (door gebruiker te selecteren analoge geluidsinvoer)

• Ondersteuning voor Apple stereoheadset met microfoon

Milieurapportage

De volgende kenmerken beperken de schadelijke gevolgen van de MacBook Pro voor het milieu:

• Zeer goed te recyclen behuizing van aluminium en glas

• Kwikvrij beeldscherm met led-achtergrondverlichting

• Arseenvrij glas (beeldscherm)

• Geen broomhoudende vlamvertragers

• Pvc-vrije interne kabels

• Minder verpakkingsmateriaal

• Voldoet aan ENERGY STAR v5.0-norm

• EPEAT-beoordeling "Gold"

Akoestische prestatie

WEERGEGEVEN GELUIDSEMISSIE in overeenstemming met ISO 9296

Geluidsvermogensniveau

LWAd (B)

1 B = 10 dB

Geluidsdrukniveau

Bedieningspaneel

LpAm (dB)

2,26 GHz

2,53 GHz

2,26 GHz

2,53 GHz

Inactief

2,6

2,6

12

12

Toegang tot harde schijf

2,6

2,6

11

11

Toegang tot cd-station

3,2

3,2

23

24

1. LWAd is de statistische bovengrens van het A-gewogen geluidsvermogensniveau (afgerond naar de dichtste 0,1 B).

2. LpAm is het gemiddelde A-gewogen geluidsdrukniveau gemeten bij de positie van de bediener (afgerond naar de dichtste dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel).

Beeldscherm

• 13,3-inch (diagonaal) breedbeeldscherm met glanzende toplaag, led-achtergrondverlichting en ondersteuning voor miljoenen kleuren

• Ondersteunde resoluties: 1200 x 800 (native), 1152 x 720, 1024 x 640 en 800 x 500 pixels bij een aspectratio van 16:10; 1024 x 768, 800 x 600 en 640 x 480 pixels bij een aspectratio van 4:3; 1024 x 768, 800 x 600 en 640 x 480 pixels bij een uitgerekte aspectratio van 4:3; 720 x 480 pixels bij een aspectratio van 3:2; 720 x 480 pixels bij een uitgerekte aspectratio van 3:2

Grafische ondersteuning en weergavevoorzieningen

• NVIDIA GeForce 9400M grafische processor met 256 MB DDR3 SDRAM, gedeeld met werkgeheugen3

• Twee beeldschermen en synchrone weergave: gelijktijdige ondersteuning voor volledige "native" resolutie op het ingebouwde beeldscherm en tot 2560 x 1600 pixels op een extern beeldscherm, beide met miljoenen kleuren

• Ingebouwde iSight-camera

• Mini DisplayPort

Zuiver digitale video-uitvoer

DVI-uitvoer via Mini DisplayPort-naar-DVI-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar)

VGA-uitvoer via Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar)

Dual-link DVI-uitvoer via Mini DisplayPort-naar-dual-link-DVI-adapter ondersteuning voor 30-inch Apple Cinema HD Display (afzonderlijk verkrijgbaar)

Invoer

• Ingebouwd verlicht toetsenbord met 79 toetsen, waaronder 12 functietoetsen en 4 pijltoetsen ('omgekeerde 'T'')

• Multi-Touch-trackpad voor zeer nauwkeurige aanwijzerverplaatsing; ondersteunt scrollen, knijpen, draaien en vegen met twee vingers, vegen met drie vingers, vegen met vier vingers, tikken, dubbel tikken en slepen

Processor en geheugen

• 2,26-GHz of 2,53-GHz Intel Core 2 Duo-processor met 3 MB gedeelde L2-cache op de chip, die werkt op de volledige processorsnelheid

• 1066-MHz "frontside"-bus

• 2 GB (twee SO-DIMM's van 1 GB) of 4 GB (twee SO-DIMM's van 2 GB) 1066-MHz DDR3-geheugen; uitbreidbaar tot 8 GB via de twee SO-DIMM-sleuven

Configureer nu je MacBook Pro, alleen bij de Apple Online Store.

Opslagcapaciteit

• 5400-rpm seriële ATA harde schijf van 160 of 250 GB; optionele 5400-rpm schijf van 320 of 500 GB, of SSD-schijf van 128 of 256 GB4

• Slot-loading 8x SuperDrive (dvd±r DL/dvd±rw/cd-rw)

• Maximale schrijfsnelheden: dvd-r en dvd+r met achtvoudige snelheid, dvd-r DL (dubbellaags), dvd+r DL (dubbellaags), dvd-rw en dvd+rw met viervoudige snelheid, cd-r met 24-voudige snelheid, cd-rw met tienvoudige snelheid

• Maximale leessnelheden: dvd-r, dvd+r en dvd-rom met 8-voudige snelheid; dvd-rom (dubbellaags-dvd-9), dvd-r DL (dubbellaags), dvd+r DL (dubbellaags), dvd-rw en dvd+rw met 6-voudige snelheid; cd met 24-voudige snelheid

Batterij en stroomvoorziening5

• Ingebouwde lithium-polymeerbatterij van 58 wattuur

• MagSafe-lichtnetadapter (60 W) met kabelbeheersysteem

• MagSafe-voedingspoort

Voeding en omgeving

• Netspanning: 100-240 V wisselstroom

• Frequentie: 50-60 Hz

• Temperatuur bij gebruik: 10 tot 35 °C

• Temperatuur bij opslag: -24 tot 45 °C

• Relatieve luchtvochtigheid: 0% tot 90% niet-condenserend

• Hoogte bij gebruik: max. 3.000 m

• Hoogte bij opslag: max. 4.500 m

• Hoogte bij transport: max. 10.500 m

Inhoud van de verpakking

• MacBook Pro

• Reinigingsdoekje voor beeldscherm

• MagSafe-lichtnetadapter van 60 watt, stekker, netsnoer

• Dvd's voor installatie en herstel

• Gedrukte en elektronische documentatie

Software

• Mac OS X versie 10.5 Leopard (met iTunes, Time Machine, Snelle weergave, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Adresboek, QuickTime, iCal, Dvd-speler, Photo Booth, Front Row en Xcode Developer Tools)

• iLife '09 (met iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb en GarageBand)

Configuratie 13-inch MacBook Pro

2,26-GHz MacBook Pro

(MB990*/A)

2,53-GHz MacBook Pro

(MB991*/A)

Behuizing

Met precisie gemaakte unibodybehuizing van aluminium

Processor

2,26-GHz Intel Core 2 Duo

2,53-GHz Intel Core 2 Duo

L2-cache

3 MB gedeeld

Systeembus

1.066 MHz

Geheugen

2 GB (twee SO-DIMM's van 1 GB) 1066-MHz DDR3 SDRAM; uitbreidbaar tot 8 GB

4 GB (twee SO-DIMM's van 2 GB) 1066-MHz DDR3 SDRAM; uitbreidbaar tot 8 GB

Harde schijf4

160-GB seriële ATA; 5400 rpm

250-GB seriële ATA, 5400 rpm

Slot-loading optische-schijfeenheid

8x SuperDrive (dvd±r DL/dvd±rw/cd-rw)

Grafische ondersteuning

NVIDIA GeForce 9400M grafische processor met 256 MB DDR3 SDRAM, gedeeld met werkgeheugen3

Video

Ingebouwde iSight-camera, Mini DisplayPort-uitvoerpoort met ondersteuning voor DVI, VGA en dual-link-DVI (via afzonderlijk verkrijgbare adapters)

Beeldscherm

13,3-inch (diagonaal) breedbeeldscherm met glanzende toplaag, led-achtergrondverlichting en een resolutie van 1280 x 800 pixels

Uitbreiding

Eén FireWire 800-poort (tot 800 Mbps), twee USB 2.0-poorten (tot 480 Mbps), sleuf voor SD-kaart

Audio

Ingebouwde stereoluidsprekers, ingebouwde omnidirectionele microfoon, gecombineerde optische digitale geluidsuitvoer/koptelefoonuitgang met selecteerbare analoge geluidsinvoer

Netwerkvoorzieningen

Ingebouwd 10/100/1000BASE-T (Gigabit) Ethernet

Draadloos werken

Ingebouwd AirPort Extreme Wi-Fi (gebaseerd op IEEE 802.11n-conceptspecificatie)2; ingebouwd Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate)

Accessoires

MagSafe-lichtnetadapter van 60 watt, stekker, netsnoer

Beperkte garantie

en service

MacBook Pro wordt geleverd met 90 dagen telefonische ondersteuning en een jaar garantie. Als je het AppleCare Protection Plan koopt, worden de service en ondersteuning uitgebreid tot drie jaar vanaf de datum van aankoop van je computer. Alleen met het AppleCare Protection Plan kun je gebruikmaken van telefonische ondersteuning door technische experts van Apple en ben je ervan verzekerd dat herstellingen worden uitgevoerd door gediplomeerde Apple technici, die alleen originele Apple onderdelen gebruiken. Ga voor meer informatie naar de ondersteuningswebsite van Apple of bel 0900 040 08 99.

Apple en het

milieu

Meer informatie over de inspanningen die we leveren om het effect van onze producten en processen op het milieu te beperken. De pagina met milieuaspecten van Apple producten geeft een overzicht van de milieubelasting van onze producten.

Recycling

Apple heeft een holistische visie op materiaalgebruik en afvalvermindering. Meer informatie over het recyclen van je Mac.

Opties

Time Capsule

Time Capsule is een compleet AirPort Extreme-basisstation met een ingebouwde harde schijf. Met dit ene apparaat kun je draadloos back-ups maken en een Wi-Fi-netwerk opzetten.

• 500-GB of 1-TB harde schijf van serverkwaliteit

• Wi-Fi Certified-predicaat voor de 802.11n 2.0-conceptspecificatie

• USB-poort voor aansluiting van een USB-printer of externe USB-schijf

Maatwerkopties

• 5400-rpm harde schijf van 250 GB

• 5400-rpm harde schijf van 320 GB

• 5400-rpm harde schijf van 500 GB

• SSD-schijf (solid-state) van 128 GB

• SSD-schijf (solid-state) van 256 GB

• Tot 8 GB 1066-MHz DDR3 SDRAM

• Apple Remote

• Apple Mini DisplayPort-naar-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-naar-dual-link-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter

• MagSafe-vliegtuigadapter

• AppleCare Protection Plan

• Aperture

• Final Cut Express

• Logic Express

• iWork '09

Accessoires

• Apple LED Cinema Display

• AirPort Extreme-basisstation

• AirPort Express-basisstation

• Apple Wireless Keyboard

• Draadloze Apple Mighty Mouse

• Apple Keyboard met numeriek toetsenblok

• Apple Mighty Mouse met kabel

1. Het werkelijke gewicht kan variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.

2. Voor draadloze internettoegang zijn een basisstation of een ander draadloos toegangspunt en een internetabonnement nodig; hieraan zijn mogelijk kosten verbonden. Bepaalde internetaanbieders zijn momenteel niet compatibel met AirPort.

3. De hoeveelheid geheugen die onder Mac OS X beschikbaar is, hangt af van de hoeveelheid geheugen die de grafische voorzieningen nodig hebben. Er wordt minimaal 256 MB videogeheugen gebruikt.

4. 1 GB is gelijk aan 1 miljard byte; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

5. Tests uitgevoerd door Apple in mei 2009, waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van de MacBook Pro met een 2,53-GHz Intel Core 2 Duo-processor. De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de configuratie en het gebruik. Zie www.apple.com/nl/batteries voor meer informatie. De test voor draadloos werken meet de gebruiksduur van de batterij door draadloos naar verschillende websites te gaan en tekst te bewerken in een tekstverwerkingsdocument, bij een beeldschermhelderheid die is ingesteld op 50%.