Mac OS X v10.5 Leopard - Tekniske spesifikasjoner

Mnimumskrav for Mac OS X versjon 10.5 Leopard:

• Macintosh-maskin med PowerPC G4- (867 Mhz eller bedre), PowerPC G5- eller Intel-prosessor

• 512 MB hukommelse

• DVD-stasjon for installering

• 9 GB ledig plass på harddisken

• Noen funksjoner krever en kompatibel Internett-leverandør (kostnader kan påløpe).

• Noen funksjoner krever Apples .Mac-tjeneste. Kostnader påløper.

Funksjonsspesifikke krav:

Time Machine krever en ekstra harddisk (selges separat).

Photo Booth krever et iSight-kamera (innebygd eller eksternt), UVC-kamera (UVC = USB Video Class) eller FireWire DV-kamera og Intel- eller PowerPC G5-prosessor. Bakgrunnseffekter krever Intel Core Duo-prosessor eller raskere. Bakgrunnseffekter ved bruk av DV-kamera krever fast fokus, eksponering og hvitbalanse.

Boot Camp krever en Macintosh-maskin med Intel-prosessor og Windows XP Service Pack 2 eller Windows Vista, som selges separat.

Skjermdeling i iChat og i Finder krever en Internett-forbindelse på 128 kbps (300 kbps anbefales).

Front Row krever en Macintosh-maskin med innebygd IR-mottaker og en Apple Remote-fjernkontroll.

DVD-spiller krever en prosessor på 1,6 Ghz eller bedre for forbedret fjerning av linjesprang

iChat-krav:

• Lydchatter krever mikrofon og en Internett-forbindelse på 56 kbps.

• Videochatter krever iSight-kamera (innebygd eller eksternt), UVC-kamera (UVC = USB Video Class) eller FireWire DV-kamera og en Internett-forbindelse med en nedlastings- og opplastingshastighet på 128 kbps.

• Photo Booth og bakgrunnseffekter krever Intel Core Duo-prosessor eller raskere.

• Bakgrunnseffekter ved bruk av DV-kamera krever fast fokus, eksponering og hvitbalanse.

• Ytelsen og kvaliteten til enkelte funksjoner i iChat øker i takt med systemytelsen.

Mer detaljerte spesifikasjoner.

Utviklerverktøy krever 1 GB hukommelse og ytterligere 3 GB ledig plass på harddisken.

I esken:

• Installerings-DVD

• Brukerhåndboken Velkommen til Mac OS X Leopard

• Apple-klistremerker

Programmer:

• Adressebok

• Automator

• Kalkulator

• Chess

• Dashboard

• Dictionary

• DVD-spiller

• Exposé

• Fontbok

• Front Row

• iCal

• iChat

• Image Capture

• iSync

• iTunes

• Mail

• Photo Booth

• Preview

• QuickTime Player

• Safari

• Spaces

• Huskelapper

• Systemvalg

• TextEdit

• Time Machine

Verktøy:

• Aktivitetsmonitor

• AirPort-verktøy

• Lyd- og MIDI-oppsett

• Boot Camp-assistent

• Bluetooth-filutveksling

• ColorSync-verktøy

• Konsoll

• Digital fargemåler

• Oversikt

• Katalogverktøy

• Diskverktøy

• Grab

• Grapher

• Nøkkelringtilgang

• Overføringsassistent

• Nettverksverktøy

• ODBC-administrator

• Podcastopptaker

• RAID Utility

• Oppsettassistent

• Systemprofil

• Terminal

• VoiceOver Utility

• X11

Viktige teknologier:

• AppleScript

• Aqua

• Bonjour

• CDSA-sikkerhetsarkitekturen

• Cocoa, Carbon og Java

• ColorSync

• Core Animation

• Core Audio

• Core Image

• Core Video

• H.264

• Inkwell

• OpenGL

• PDF

• Quartz Extreme

• QuickTime 7

• 64-bits databehandling

• Synkronisering

• Unicode 4

• Særlige behov-funksjonaliteten

• UNIX

• Støtte for eksterne USB- og FireWire-enheter

• Xgrid

Utvikling:

• Xcode 3 IDE med Interface Builder 3

• Instruments

• Dashcode

• AppleScript Studio

• Automator 2

• Shark

• GCC-kompilerer og -verktøysett (opprinnelig utviklet av FSF.org)

• DTrace (opprinnelig utviklet av Sun)

• Komplett Java JDK, inkludert javac-, javadoc-, ANT- og Maen-verktøyene

• Apache Web Server

• AppleScript

• Ruby- og Ruby on Rails-rammeverkene

• Python

• Perl

• PHP

• SQLite

Språk:

Engelsk | Japansk | Fransk | Tysk | Spansk | Italiensk | Nederlandsk | Svensk | Dansk | Norsk | Finsk | Kinesisk (tradisjonell) | Kinesisk (forenklet) | Koreansk | Brasiliansk portugisisk | Portugisisk (Portugal) | Russisk | Polsk