Mac OS X v10.5 Leopard - Tekniske spesifikasjoner

Mnimumskrav for Mac OS X versjon 10.5 Leopard:

• Macintosh-maskin med PowerPC G4- (867 Mhz eller bedre), PowerPC G5- eller Intel-prosessor
  • 512 MB hukommelse
  • DVD-stasjon for installering
  • 9 GB ledig plass på harddisken
  • Noen funksjoner krever en kompatibel Internett-leverandør (kostnader kan påløpe).
  • Noen funksjoner krever Apples .Mac-tjeneste. Kostnader påløper.

Funksjonsspesifikke krav:

Time Machine krever en ekstra harddisk (selges separat).

Photo Booth krever et iSight-kamera (innebygd eller eksternt), UVC-kamera (UVC = USB Video Class) eller FireWire DV-kamera og Intel- eller PowerPC G5-prosessor. Bakgrunnseffekter krever Intel Core Duo-prosessor eller raskere. Bakgrunnseffekter ved bruk av DV-kamera krever fast fokus, eksponering og hvitbalanse.

Boot Camp krever en Macintosh-maskin med Intel-prosessor og Windows XP Service Pack 2 eller Windows Vista, som selges separat.

Skjermdeling i iChat og i Finder krever en Internett-forbindelse på 128 kbps (300 kbps anbefales).

Front Row krever en Macintosh-maskin med innebygd IR-mottaker og en Apple Remote-fjernkontroll.

DVD-spiller krever en prosessor på 1,6 Ghz eller bedre for forbedret fjerning av linjesprang

iChat-krav:

• Lydchatter krever mikrofon og en Internett-forbindelse på 56 kbps.
  • Videochatter krever iSight-kamera (innebygd eller eksternt), UVC-kamera (UVC = USB Video Class) eller FireWire DV-kamera og en Internett-forbindelse med en nedlastings- og opplastingshastighet på 128 kbps.
  • Photo Booth og bakgrunnseffekter krever Intel Core Duo-prosessor eller raskere.
  • Bakgrunnseffekter ved bruk av DV-kamera krever fast fokus, eksponering og hvitbalanse.
  • Ytelsen og kvaliteten til enkelte funksjoner i iChat øker i takt med systemytelsen.
    Mer detaljerte spesifikasjoner.

Utviklerverktøy krever 1 GB hukommelse og ytterligere 3 GB ledig plass på harddisken.

I esken:

• Installerings-DVD
  • Brukerhåndboken Velkommen til Mac OS X Leopard
  • Apple-klistremerker

Programmer:

• Adressebok
  • Automator
  • Kalkulator
  • Chess
  • Dashboard
  • Dictionary
  • DVD-spiller
  • Exposé
  • Fontbok
  • Front Row
  • iCal
  • iChat
  • Image Capture
  • iSync
  • iTunes
  • Mail
  • Photo Booth
  • Preview
  • QuickTime Player
  • Safari
  • Spaces
  • Huskelapper
  • Systemvalg
  • TextEdit
  • Time Machine

Verktøy:

• Aktivitetsmonitor
  • AirPort-verktøy
  • Lyd- og MIDI-oppsett
  • Boot Camp-assistent
  • Bluetooth-filutveksling
  • ColorSync-verktøy
  • Konsoll
  • Digital fargemåler
  • Oversikt
  • Katalogverktøy
  • Diskverktøy
  • Grab
  • Grapher
  • Nøkkelringtilgang
  • Overføringsassistent
  • Nettverksverktøy
  • ODBC-administrator
  • Podcastopptaker
  • RAID Utility
  • Oppsettassistent
  • Systemprofil
  • Terminal
  • VoiceOver Utility
  • X11

Viktige teknologier:

• AppleScript
  • Aqua
  • Bonjour
  • CDSA-sikkerhetsarkitekturen
  • Cocoa, Carbon og Java
  • ColorSync
  • Core Animation
  • Core Audio
  • Core Image
  • Core Video
  • H.264
  • Inkwell
  • OpenGL
  • PDF
  • Quartz Extreme
  • QuickTime 7
  • 64-bits databehandling
  • Synkronisering
  • Unicode 4
  • Særlige behov-funksjonaliteten
  • UNIX
  • Støtte for eksterne USB- og FireWire-enheter
  • Xgrid

Utvikling:

• Xcode 3 IDE med Interface Builder 3
  • Instruments
  • Dashcode
  • AppleScript Studio
  • Automator 2
  • Shark
  • GCC-kompilerer og -verktøysett (opprinnelig utviklet av FSF.org)
  • DTrace (opprinnelig utviklet av Sun)
  • Komplett Java JDK, inkludert javac-, javadoc-, ANT- og Maen-verktøyene
  • Apache Web Server
  • AppleScript
  • Ruby- og Ruby on Rails-rammeverkene
  • Python
  • Perl
  • PHP
  • SQLite

Språk:

Engelsk | Japansk | Fransk | Tysk | Spansk | Italiensk | Nederlandsk | Svensk | Dansk | Norsk | Finsk | Kinesisk (tradisjonell) | Kinesisk (forenklet) | Koreansk | Brasiliansk portugisisk | Portugisisk (Portugal) | Russisk | Polsk

Published Date: 13. jan. 2011