Mac OS X v10.5 Leopard - Technische specificaties

Minimale systeemvereisten voor Mac OS X versie 10.5 Leopard

• Een Mac-computer met een Intel-, PowerPC G5- of PowerPC G4-processor (minimaal 867 MHz)
  • 512 MB geheugen
  • Dvd-eenheid voor installatie
  • 9 GB vrije schijfruimte
  • Voor bepaalde functies is een compatibele internetaanbieder nodig, waaraan mogelijk kosten zijn verbonden.
  • Voor bepaalde functies is de .Mac-dienst van Apple vereist, waaraan kosten zijn verbonden.

Vereisten per functie

Time Machine vereist een extra harde schijf (afzonderlijk verkrijgbaar)

Photo Booth vereist een iSight-camera (ingebouwd of extern), UVC-camera (USB video class) of FireWire DV-camcorder en een Intel- of PowerPC G5-processor. Voor achtergrondeffecten is minimaal een Intel Core Duo-processor vereist. Voor het gebruik van achtergrondeffecten in combinatie met een DV-camcorder zijn een vaste focus, belichting en witbalans vereist.

Boot Camp vereist een Mac met een Intel-processor en Windows XP Service Pack 2 of Windows Vista (afzonderlijk verkrijgbaar).

Schermdeling in iChat en in de Finder vereist een 128-kbps internetverbinding (300 kbps aanbevolen).

Front Row vereist een Mac met ingebouwde infraroodvoorziening en een Apple Remote.

Dvd-speler vereist een processor van minimaal 1,6 GHz voor verbeterde de-interlacing.

iChat-vereisten:

• Voor audiochats zijn een microfoon en een internetverbinding van 56 kbps vereist.
  • Voor videochats zijn een iSight-camera (ingebouwd of extern), UVC-camera (USB video class) of FireWire DV-camcorder en een internetverbinding met een upstream- en downstreamsnelheid van 128 kbps vereist.
  • Voor Photo Booth en achtergrondeffecten is minimaal een Intel Core Duo-processor vereist.
  • Voor het gebruik van achtergrondeffecten in combinatie met een DV-camcorder zijn een vaste focus, belichting en witbalans vereist.
  • De kwaliteit van sommige iChat-functies neemt toe naarmate de systeemprestaties toenemen.
    Gedetailleerde informatie

Developer Tools vereisen 1 GB geheugen en 3 GB vrije schijfruimte.

Inhoud van de verpakking

• Installatie-dvd
  • Introductiehandleiding 'Welkom bij Mac OS X Leopard'
  • Apple stickers

Programma's

• Adresboek
  • Automator
  • Rekenmachine
  • Chess
  • Dashboard
  • Woordenboek
  • Dvd-speler
  • Exposé
  • Lettertypecatalogus
  • Front Row
  • iCal
  • iChat
  • Fotolader
  • iSync
  • iTunes
  • Mail
  • Photo Booth
  • Voorvertoning
  • QuickTime Player
  • Safari
  • Spaces
  • Plaknotities
  • Systeemvoorkeuren
  • Teksteditor
  • Time Machine

Hulpprogramma's

• Activiteitenweergave
  • AirPort-hulpprogramma
  • Audio/MIDI-configuratie
  • Boot Camp-assistent
  • Bluetooth-bestandsuitwisseling
  • ColorSync-hulpprogramma
  • Console
  • Digitale-kleurenmeter
  • Adreslijst
  • Adreslijsthulpprogramma
  • Schijfhulpprogramma
  • Schermafbeelding
  • Grapher
  • Sleutelhangertoegang
  • Migratie-assistent
  • Netwerkhulpprogramma
  • ODBC-beheer
  • Podcastopname
  • RAID Utility
  • Configuratie-assistent
  • Systeemprofiel
  • Terminal
  • VoiceOver Utility
  • X11

Belangrijkste technologieën

• AppleScript
  • Aqua
  • Bonjour
  • CDSA-beveiligingsarchitectuur
  • Cocoa, Carbon en Java
  • ColorSync
  • Core Animation
  • Core Audio
  • Core Image
  • Core Video
  • H.264
  • Inkwell
  • OpenGL
  • PDF
  • Quartz Extreme
  • QuickTime 7
  • 64-bits-verwerking
  • Synchronisatie
  • Unicode 4
  • Universele toegang
  • UNIX
  • Ondersteuning voor USB- en FireWire-randapparatuur
  • Xgrid

Ontwikkeling

• Xcode 3 IDE met Interface Builder 3
  • Instruments
  • Dashcode
  • AppleScript Studio
  • Automator 2
  • Shark
  • GCC-compiler en toolset (oorspronkelijk project door FSF.org)
  • DTrace (oorspronkelijk project door Sun)
  • Volledige Java JDK, inclusief de volgende tools: javac, javadoc, ANT en Maen
  • Apache-webserver
  • AppleScript
  • Ruby en de Ruby on Rails-frameworks
  • Python
  • Perl
  • PHP
  • SQLite

Talen

Engels | Japans | Frans | Duits | Spaans | Italiaans | Nederlands | Zweeds | Deens | Noors | Fins | Traditioneel Chinees | Chinese | Vereenvoudigd Chinees | Koreaans | Braziliaans Portugees | Portugees (Portugal) | Russisch | Pools

Published Date: 13-jan-2011