Mac OS X v10.5 Leopard - Tekniset tiedot

Mac OS X v10.5 Leopardin vähimmäisjärjestelmävaatimukset:

• Mac-tietokone, jossa on Intel-, PowerPC G5- tai PowerPC G4-prosessori (867 MHz tai tehokkaampi)
  • 512 Mt muistia
  • DVD-asema asennusta varten
  • 9 Gt vapaata levytilaa
  • Jotkin ominaisuudet edellyttävät internet-yhteyttä sopivalta palveluntarjoajalta, saattaa olla maksullinen.
  • Jotkin ominaisuudet edellyttävät Applen maksullista .Mac-palvelua.

Ominaisuuskohtaiset vaatimukset:

Time Machine tarvitsee erikseen hankittavan lisäkovalevyn.

Photo Booth tarvitsee sisäisen tai ulkoisen iSight-kameran, USB Video Class (UVC) -kameran tai FireWire DV -kameran ja Intel - tai Power PC G5 -prosessorin. Taustatehosteet tarvitsevat Intel Core Duo -prosessorin tai nopeamman. Taustatehosteet DV-kameran kanssa tarvitsevat kiinteän tarkennuksen, valotuksen ja valkotasapainon.

Boot Camp tarvitsee Intel-prosessorilla varustetun Macin ja erikseen myytävän Windows XP Service Pack 2:n tai Windows Vistan.

Näytön jakaminen iChatissa ja Finderissa edellyttää 128 kb/s internet-yhteyttä (suositus 300 kb/s).

Front Row tarvitsee sisäisellä IR-vastaanottimella varustetun Macin ja Apple Remote -kaukosäätimen.

DVD-soitin tarvitsee 1,6 Ghz prosessorin tai tehokkaamman parannettuun lomittelun poistoon

iChat-vaatimukset:

• Äänikeskusteluihin tarvitaan mikrofoni ja 56 kb/s internet-yhteys;
  • Videokeskusteluihin tarvitaan sisäinen tai ulkoinen iSight-kamera, USB Video Class (UVC) -kamera tai FireWire DV -kamera ja 128 kb/s internet-yhteys molempiin suuntiin.
  • Photobooth ja taustatehosteet tarvitsevat Intel Core Duo -prosessorin tai nopeamman.
  • Taustatehosteet DV-kameran kanssa tarvitsevat kiinteän tarkennuksen, valotuksen ja valkotasapainon.
  • Joidenkin iChat-ominaisuuksien suorituskyky ja laatu ovat paremmat, jos järjestelmä on tehokkaampi.
    Lisätietoja.

Kehitystyökalut tarvitsevat 1 Gt muistia ja lisäksi 3 Gt vapaata levytilaa.

Paketin sisältö:

• Asennus-DVD
  • Tervetuloa Mac OS X Leopardiin -käyttöopas
  • Apple-tarroja

Ohjelmat:

• Osoitekirja
  • Automator
  • Laskin
  • Chess
  • Dashboard
  • Dictionary
  • DVD-soitin
  • Exposé
  • Kirjasinkirja
  • Front Row
  • iCal
  • iChat
  • Kuvansiirtäjä
  • iSync
  • iTunes
  • Mail
  • Photo Booth
  • Esikatselu
  • QuickTime Player
  • Safari
  • Spaces
  • Tarralaput
  • Järjestelmäasetukset
  • TeXturi
  • Time Machine

Lisäohjelmat:

• Järjestelmän valvonta
  • AirPort-työkalu
  • Ääni- ja MIDI-asetukset
  • Boot Camp -apuri
  • Bluetooth-tiedostojako
  • ColorSync-työkalu
  • Konsoli
  • Digitaalinen värimittari
  • Hakemisto
  • Hakemistotyökalu
  • Levytyökalu
  • Kaappari
  • Grapher
  • Avainnipun käyttö
  • Siirtymisapuri
  • Verkkotyökalu
  • ODBC-ylläpito
  • Podcast-kaappaus
  • RAID Utility
  • Käyttöönottoapuri
  • Järjestelmän kuvaus
  • Pääte
  • VoiceOver Utility
  • X11

Avainteknologiat:

• AppleScript
  • Aqua
  • Bonjour
  • CDSA-turvallisuusarkkitehtuuri
  • Cocoa, Carbon ja Java
  • ColorSync
  • Core Animation
  • Core Audio
  • Core Image
  • Core Video
  • H.264
  • Inkwell
  • OpenGL
  • PDF
  • Quartz Extreme
  • QuickTime 7
  • 64-bittinen tietojenkäsittely
  • Synkronointi
  • Unicode 4
  • Käyttöapu
  • UNIX
  • USB- ja FireWire-oheislaitteiden tuki
  • Xgrid

Kehitystyö:

• Xcode 3 IDE ja Interface Builder 3
  • Instruments
  • Dashcode
  • AppleScript Studio
  • Automator 2
  • Shark
  • GCC-kääntäjä ja työkalut (alkuperäisprojektin kehittäjä FSF.org)
  • DTrace (alkuperäisprojektin kehittäjä Sun)
  • Koko Java JDK, mukaan lukien javac, javadoc, ANT ja Maen-työkalut
  • Apache-verkkopalvelin
  • AppleScript
  • Ruby- ja Ruby on Rails -sovelluskehykset
  • Python
  • Perl
  • PHP
  • SQLite

Kielet:

englanti | japani | ranska | saksa | espanja | italia | hollanti | ruotsi | tanska | norja | suomi | perinteinen | kiina | yksinkertaistettu kiina | korea | portugali (Brasilia) | portugali (Portugal) | venäjä | puola

Published Date: 13.1.2011