Time Capsule (begin 2009) - Technische specificaties

Afmetingen en gewicht

• Lengte: 197 mm

• Breedte: 197 mm

• Hoogte: 36,3 mm

• Gewicht: 1587 gram1

Beveiliging

• Wi-Fi Protected Access™ (WPA/WPA2)2

• Beveiligingstechnologie voor draadloze netwerken (WEP), configureerbaar voor 40- en 128-bits-versleuteling

• Filter voor MAC-adressen

• NAT-firewall

• Ondersteuning voor RADIUS-identiteitscontrole

• 802.1X, PEAP, LEAP, TTLS, TLS, FAST

• Toegangsbeheer op basis van tijd

Voeding

• Netspanning: 100-240 V wisselstroom

• Frequentie: 50 Hz tot 60 Hz, enkelfasig

• Maximaal continu vermogen: 30 W

Keurmerken

• FCC Part 15 Class B, Canada RSS-210, EN 300-328, EN 301-489, EN 301 893, ARIB STD-T66, RCR STD-T33, AS/NZS 4268: 2003, UL 60950, CSA-C22.2 No. 60950

Opslag

• 500-GB of 1-TB 7200-rpm seriële ATA harde schijf van serverkwaliteit3

Interfaces

• Eén Gigabit Ethernet WAN-poort voor aansluiting van een ADSL- of kabelmodem

• Drie Gigabit Ethernet LAN-poorten voor aansluiting van computers of netwerkapparatuur

• USB-poort voor aansluiting van een USB-printer of externe USB-schijf

• Draadloze 802.11n4-interface

Meegeleverde software en accessoires

• AirPort-configuratieprogramma voor Mac en Windows

• AirPort-schijfhulpprogramma voor Mac en Windows

• 802.11n-enabler voor Mac5

• Bonjour voor Windows

• Netsnoer

• Gedrukte en elektronische documentatie

Omgeving

• Temperatuur bij gebruik: 0° tot 35° C

• Temperatuur bij opslag: -25° tot 60° C

• Relatieve luchtvochtigheid bij gebruik: 20% tot 80%

• Relatieve luchtvochtigheid bij opslag: 10% tot 90%

• Hoogte bij gebruik: max. 3.000 m

Draadloze protocollen

• IEEE 802.11a/b/g/n4

Compatibiliteit

• Time Capsule is Wi-Fi gecertificieerd voor 802.11n draft 2.0 (Firmware versie 7.3.1)

• Compatibel met Mac-computers, Windows-pc's en andere Wi-Fi-apparatuur met het Wi-Fi Certified-predicaat voor de 802.11a-, 802.11b- en 802.11g-norm en de 802.11n 2.0-conceptnorm

• NAT, DHCP, PPPoE, VPN Passthrough (IPSec, PPTP en L2TP), DNS Proxy, SNMP, IPv6 (6to4- en handmatige tunnels)

Frequentieband

• Gelijktijdig 2,4 GHz en 5 GHz

Radio-uitgangsvermogen

• 20 dBm (nominaal)

Kanalen

• Kanalen 1-11, 36-48 en 149-165 goedgekeurd voor gebruik in de Verenigde Staten en Canada

• Kanalen 1-13 en 36-64 goedgekeurd voor gebruik in Japan

• Kanalen 1-13 en 36-140 goedgekeurd voor gebruik in Europa

• Kanalen 1-13, 36-64 en 149-165 goedgekeurd voor gebruik in Australië, Hongkong en Nieuw-Zeeland

Systeemvereisten

Voor Mac-gebruikers

Voor pc-gebruikers

Voor het maken van back-ups met Time Machine

Macintosh computer met Mac OS X versie 10.5.2 of hoger

-

Voor configuratie en beheer

Macintosh computer met Mac OS X versie 10.4 of hoger, cd-romspeler, Ethernet of draadloze netwerkvoorziening

Pc met Windows XP (SP2) of Windows Vista, cd-romspeler, Ethernet of draadloze netwerkvoorziening

Voor draadloze clients

Macintosh computer met draadloze AirPort- of AirPort Extreme-voorziening

Pc met geïnstalleerde 802.11a-, 802.11b- of 802.11g-kaart

Voor gezamenlijk printen op een USB-printer

USB-printer, Macintosh computer met Mac OS X versie 10.2.7 of hoger

USB-printer, Pc met Windows XP (SP2) of Windows Vista; Bonjour voor Windows meegeleverd op Time Capsule-cd

Voor AirPort-schijf met een USB harde schijf

Macintosh computer met Mac OS X versie 10.4.8 of hoger

Pc met Windows XP (SP2) of Windows Vista; Bonjour voor Windows meegeleverd op Time Capsule-cd

Uitgebreide service en ondersteuning

Het AppleCare Protection Plan van je computer dekt ook Time Capsule.

1. Het gewicht kan variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.

2. Ondersteuning voor Wi-Fi Protected Access (WPA/WPA2) vereist Mac OS X versie 10.3 of hoger of Windows XP met SP2 of hoger.

3. 1 GB is gelijk aan 1 miljard byte en 1 TB is gelijk aan 1 biljoen byte; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

4. Time Capsule is gebaseerd op een IEEE 802.11n-conceptspecificatie en is compatibel met IEEE 802.11a, 802.11b en 802.11g.

5. De 802.11n-enablersoftware voor de Mac is geschikt voor de volgende computers: MacBook Pro met Intel Core 2 Duo; MacBook met Intel Core 2 Duo; Mac Pro met AirPort Extreme-optie; iMac met Intel Core 2 Duo (met uitzondering van de 17-inch 1,83-GHz iMac).

Wi-Fi Protected Access is een merk van de Wi-Fi Alliance. Voor draadloze internettoegang zijn een met een draadloze netwerkvoorziening uitgeruste computer, een basisstation of een ander toegangspunt en een internetabonnement nodig (waarvoor je mogelijk moet betalen). Bepaalde internetaanbieders zijn momenteel niet compatibel met Time Capsule. Productspecificaties kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.