Mac Pro (begin 2009) - Technische specificaties

Processors

• 8-core: twee 2,26-GHz, 2,66-GHz of 2,93-GHz quad-core Intel Xeon 5500-processors

• Quad-core: één 2,66-GHz, 2,93-GHz of 3.33-GHz quad-core Intel Xeon 3500-processor

• Nieuwe Intel-microarchitectuur

• 8 MB volledig gedeelde L3-cache per processor

• Geïntegreerde geheugencontroller

• Turbo Boost-technologie voor dynamische prestaties (tot 3,33 GHz op 8-core 2,93-GHz systeem, tot 3,6 GHz op Quad-core 3,33-GHz systeem)

• Hyper-threading-technologie levert tot zestien virtuele cores

• 128-bits SSE4 SIMD-engine

• 64-bits-gegevenspaden en -registers

• Geoptimaliseerd voor energiezuinigheid

Geheugen

• 1066-MHz DDR3 ECC SDRAM

• 8-core: acht geheugensleuven (vier per processor) ondersteunen tot 32 GB geheugen met behulp van DIMM's van 1, 2 of 4 GB

• Quad-core: vier geheugensleuven voor uitbreiding tot 16 GB geheugen met behulp van DIMM’s van 1, 2 of 4 GB

Grafische ondersteuning en beeldschermen

• Dubbelbrede 16-baans PCI Express 2.0-videosleuf met een van de volgende videokaarten geïnstalleerd:

• NVIDIA GeForce GT 120 met 512 MB GDDR3-geheugen, PCI Express 2.0, één Mini DisplayPort en één dual-link DVI-poort

• ATI Radeon HD 4870 met 512 MB GDDR5-geheugen, PCI Express 2.0, één Mini DisplayPort en één dual-link DVI-poort

• Meerdere videokaartconfiguraties, waaronder twee, drie of vier NVIDIA GeForce 120 GT-kaarten

• Ondersteuning voor aansluiting van maximaal acht 30-inch beeldschermen 1

• Ondersteuning voor een digitale resolutie tot 2560 x 1600 pixels

• Ondersteuning voor een analoge resolutie tot 2048 x 1536 pixels

• Videoadapters verkrijgbaar voor:

• extra DVI-uitvoer met Mini DisplayPort-naar-DVI-adapter (optioneel)

• extra dual-link DVI-uitvoer met Mini DisplayPort-naar-dual-link-DVI-adapter (optioneel)

• VGA-uitvoer met Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter of DVI-naar-VGA-display-adapter (optioneel)

Communicatie

• Twee onafhankelijke 10/100/1000BASE-T Ethernet-interfaces (RJ-45) met ondersteuning voor Jumbo-frames

• Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate)

• Optionele AirPort Extreme WiFi-kaart met 802.11n2 (gebaseerd op een IEEE 802.11n-conceptspecificatie); compatibel met IEEE 802.11a/b/g

Opslagcapaciteit

• Vier 3,5-inch hardeschijfnissen met ingebouwde, onafhankelijke 3Gb/s seriële ATA-kanalen voor rechtstreekse aansluiting zonder kabels; standaard voorzien van vier interne-hardeschijfdragers

• Tot 8 TB interne opslagruimte3 in hardeschijfnissen 1 t/m 4 met gebruikmaking van harde schijven met de volgende capaciteit:

• 640-GB seriële ATA 3Gb/s, 7200 rpm, 16 MB cache

• 1-TB of 2-TB seriële ATA; 3 Gb/s; 7200 rpm; 32 MB cache

• Optionele Mac Pro RAID-kaart met 512 MB cache en reservebatterij voor cache (72 uur)

• SuperDrive met achttienvoudige snelheid en double-layer-ondersteuning (dvd±r DL/dvd±rw/cd-rw)

• Brandt dvd+r- en dvd-r-schijven met max. 18-voudige snelheid

• Brandt dvd+r DL- en dvd-r DL-schijven met max. 8-voudige snelheid

• Brandt dvd+rw-schijven met max. 8-voudige snelheid

• Brandt dvd-rw-schijven met max. 6-voudige snelheid

• Leest dvd's met max. 18-voudige snelheid

• Brandt cd-r- en cd-rw-schijven met max. 32-voudige snelheid

• Leest cd's met max. 32-voudige snelheid

• Eén nis voor optische-schijfeenheden voor optionele tweede SuperDrive

Voeding en omgeving

• Netspanning: 100-120 V wisselstroom of 200-240 V wisselstroom (breed bereik invoerspanning)

• Frequentie: 50-60 Hz, enkelfasig

• Spanning: max. 12 A (laag voltage) of 6 A (hoog voltage)

• Temperatuur bij gebruik: 10 tot 35 °C

• Temperatuur bij opslag: -40 tot 47 °C

• Relatieve luchtvochtigheid: 5 tot 95%, niet-condenserend

• Hoogte bij gebruik: 3000 m

Milieurapportage

• Geen broomhoudende vlamvertragers

• Interne kabels zonder pvc

• Goed recyclebare aluminium behuizing

• Voldoet aan ENERGY STAR 5.0-norm4

• EPEAT-beoordeling "Gold"

Akoestische prestatie

WEERGEGEVEN GELUIDSEMISSIE in overeenstemming met ISO 9296

Geluidsvermogensniveau

LWAd (B)

1 B = 10 dB

Geluidsdrukniveau

Bedieningspaneel

LpAm (dB)

2,66 GHz

2,26 GHz

2,66 GHz

2,26 GHz

Inactief

3,7

3,5

26

25

Toegang tot harde schijf

3,7

3,6

26

25

Toegang tot cd-station

4,9

5,2

41

41

1. LWAd is de statistische bovengrens van het A-gewogen geluidsvermogensniveau (afgerond naar de dichtste 0,1 B).

2. LpAm is het gemiddelde A-gewogen geluidsdrukniveau gemeten bij de positie van de bediener (afgerond naar de dichtste dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel).

Verbindingsmogelijkheden en audio

• Vier FireWire 800-poorten (twee aan voorzijde, twee aan achterzijde)

• Vijf USB 2.0-poorten (twee aan voorzijde, drie aan achterzijde)

• Twee USB 2.0-poorten op meegeleverd toetsenbord

• Mini-aansluiting voor koptelefoon en interne luidspreker

• Toslink-poorten voor optische digitale geluidsinvoer en -uitvoer

• Mini-aansluitingen voor analoge stereo-invoer en -uitvoer op lijnniveau

Uitbreiding via PCI Express

• Drie open PCI Express-uitbreidingssleuven van volledige lengte5

• Eén PCI Express 2.0 x16-sleuf

• Twee PCI Express 2.0 x4-sleuven

• Alle sleuven bieden mechanische ondersteuning voor 16-baans kaarten

• 300 W gecombineerd max. voor alle PCI Express-sleuven

Software

• Mac OS X v10.6 Snow Leopard (met iTunes, Time Machine, Snelle weergave, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Adresboek, QuickTime, iCal, Dvd-speler, Photo Booth, Front Row en Xcode Developer Tools)

• iLife (met iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb en GarageBand)

Afmetingen en gewicht

• Hoogte: 51,1 cm

• Breedte: 20,6 cm

• Diepte: 47,5 cm

• Gewicht (standaardconfiguratie):

• 8-core: 18,7 kg 6

• Quad-core: 18,1 kg 6

Inhoud van de verpakking

• Mac Pro

• Netsnoer

• Apple toetsenbord met numeriek toetsenblok en Mighty Mouse

• USB-toetsenbordverlengkabel

• Dvd's voor installatie en herstel

• Gedrukte en elektronische documentatie

Configuratieopties

Quad-core (MB871*/A)

8-core (MB535*/A)

Processor

2,66-GHz quad-core Intel Xeon

Twee 2,26-GHz quad-core Intel Xeon-processors

Cache

8 MB volledig gedeelde L3-cache

8 MB volledig gedeelde L3-cache per processor

Geheugen

3 GB 1066-MHz DDR3 ECC SDRAM (drie DIMM's van 1 GB)

6 GB 1066-MHz DDR3 ECC SDRAM (zes DIMM's van 1 GB)

Grafische PCI Express 2.0-voorzieningen

NVIDIA GeForce GT 120 met 512 MB GDDR3-geheugen, Mini DisplayPort en dual-link DVI-videopoort

Harde schijf

640-GB seriële ATA (3 Gb/s); 7200 rpm

Optische eenheid

SuperDrive met achttienvoudige snelheid en double-layer-ondersteuning (dvd±r DL/dvd±rw/cd-rw)

Draadloos

Ingebouwd Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate)

PCI Express

Drie vrije PCI Express 2.0-uitbreidingssleuven van volledige lengte met mechanische ondersteuning voor 16-baans kaarten; max. 300 W gecombineerd voor alle PCI Express-sleuven

Maatwerkopties

• 2,93-GHz quad-core Intel Xeon

• 3,33-GHz quad-core Intel Xeon

• 6 GB geheugen (drie DIMM's van 2 GB)

• 8 GB geheugen (vier DIMM's van 2 GB)

• 12 GB geheugen (drie DIMM's van 4 GB)

• 16 GB geheugen (vier DIMM's van 4 GB)

• ATI Radeon HD 4870 met 512 MB GDDR5

• Twee NVIDIA GeForce GT 120-kaarten

• Drie NVIDIA GeForce GT 120-kaarten

• Vier NVIDIA GeForce GT 120-kaarten

• Hardeschijfnissen 1-4: 640-GB seriële ATA, 3 Gb/s, 7200 rpm, 1-TB of 2-TB seriële ATA, 3 Gb/s, 7200 rpm3

• Mac Pro RAID-kaart

• Twee SuperDrives met achttienvoudige snelheid

• AirPort Extreme WiFi-kaart met 802.11n2

• Apple Keyboard

• Apple Wireless Keyboard

• Draadloze Mighty Mouse

• Dubbelkanaals 4-Gb Fibre Channel-kaart

• Vierkanaals 4-Gb Fibre Channel-kaart

• Twee 2,66-GHz quad-core Intel Xeon-processors

• Twee 2,93-GHz quad-core Intel Xeon-processors

• 8 GB geheugen (vier DIMM's van 2 GB)

• 12 GB geheugen (zes DIMM's van 2 GB)

• 16 GB geheugen (acht DIMM's van 2 GB)

• 32 GB geheugen (acht DIMM's van 4 GB)

• ATI Radeon HD 4870 met 512 MB GDDR5

• Twee NVIDIA GeForce GT 120-kaarten

• Drie NVIDIA GeForce GT 120-kaarten

• Vier NVIDIA GeForce GT 120-kaarten

• Hardeschijfnissen 1-4: 640-GB seriële ATA, 3 Gb/s, 7200 rpm, 1-TB of 2-TB seriële ATA, 3 Gb/s, 7200 rpm3

• Mac Pro RAID-kaart

• Twee SuperDrives met achttienvoudige snelheid

• AirPort Extreme WiFi-kaart met 802.11n2

• Apple Keyboard

• Apple Wireless Keyboard

• Draadloze Mighty Mouse

• Dubbelkanaals 4-Gb Fibre Channel-kaart

• Vierkanaals 4-Gb Fibre Channel-kaart

Upgrades

• Set met 1 GB geheugen (MB980*/A)

• Set met 2 GB geheugen (MB981*/A)

• Set met 4 GB geheugen (MB982*/A)

• Set met 640-GB SATA-schijf (MB983*/A)

• Set met 1-TB SATA-schijf (MB984*/A)

• Set met 2-TB SATA-schijf (MC437*/A)

• Mac Pro RAID-kaart (MB845*/A)

• ATI Radeon HD 4870-videokaart - upgradeset (MB999*/A)

• Dubbelkanaals 4-Gb Apple Fibre Channel PCI Express-kaart (MB842*/A)

• Vierkanaals 4-Gb Apple Fibre Channel PCI Express-kaart (MB843*/A)

Accessoires

• Apple LED Cinema Display (MB382*/A)

• 30-inch Apple Cinema HD Display (M9179*/A)

• Time Capsule (MB765*/A)

• AirPort Extreme-basisstation (MB763*/A)

• AirPort Express-basisstation (MB321*/A)

• Apple Keyboard (MB869*/A)

• Apple Wireless Keyboard (MB167*/A)

• Magic Mouse (MB829*/A)

• MobileMe-abonnement (MC288*/A)

• AppleCare Protection Plan (MA516*/A)

Programma's

• Final Cut Studio (MA886*/A)

• Final Cut Express (MA261*/A)

• Aperture (MB673*/A)

• Logic Pro (MA328*/A)

• Logic Express (MA603*/A)

• Shake (MA434*/A)

• Mac OS X Server v10.5 (licentie voor 10 clients) (MA613*/A)

• Mac OS X Server v10.5 (licentie voor een onbeperkt aantal clients) (MA612*/A)

• Apple Remote Desktop (MA231*/A)

• iWork (MB942*/A)

1. Vereist installatie van vier NVIDIA GeForce GT 120-videokaarten.

2. Voor draadloze internettoegang zijn een basisstation of een ander draadloos toegangspunt en een internetabonnement nodig (waarvoor je mogelijk moet betalen). Om een optimale 802.11n-gegevenssnelheid te bereiken, moeten alle netwerkgebruikers gebruikmaken van een computer met een 802.11n AirPort Extreme-kaart en een verbinding tot stand brengen met een 802.11n AirPort Extreme-basisstation. De snelheid en het bereik van het netwerk zijn lager als een 802.11a/b/g-product verbinding maakt met het netwerk. De werkelijke snelheid hangt af van het bereik, de verbindingssnelheid, de omgeving, de omvang van het netwerk en andere factoren. Het bereik hangt af van de omgeving. Gebaseerd op IEEE 802.11n-conceptspecificatie.

3. 1 GB is gelijk aan 1 miljard byte en 1 TB is bij benadering gelijk aan 1 biljoen byte; de werkelijke, geformatteerde capaciteit ligt lager.

4. Mac Pro systemen die zijn geconfigureerd met meerdere videokaarten, een Mac Pro RAID- of Fibre Channel-kaart voldoen niet aan de ENERGY STAR-norm.

5. PCI Express-sleuven zijn niet compatibel met PCI- of PCI-X-uitbreidingskaarten.

6. Het werkelijke gewicht kan variëren, afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.

Intel, Intel Core en Xeon zijn handelsmerken van Intel Corp. in de Verenigde Staten en andere landen.

Publicatiedatum: