MacBook Pro (15 tum, sent 2008) - Teknisk information

This article has been archived and is no longer updated by Apple.

Mått och vikt

Höjd:
2,41 cm
Bredd:
36,4 cm
Djup:
24,9 cm
Vikt:
2,49 kg1

Portar och utbyggnad

• MagSafe-nätanslutning
  • Gigabit Ethernetport
  • En FireWire 800-port med hastigheter på upp till 800 Mbit/s
  • Två 480 Mbit/s USB 2,0-portar
  • Mini DisplayPort
  • Ljudingång
  • Ljudutgång
  • ExpressCard/34-kortplats
  • Fäste för Kensingtonlåskabel

Kommunikation

• Inbyggt AirPort Extreme Wi-Fi2 (baserat på IEEE:s utkast till 802.11n-specifikationen), kompatibelt med IEEE:s 802.11a/b/g
  • Inbyggt Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate)
  • Inbyggt 10/100/1000BASE-T gigabit Ethernet (RJ-45-kontakt)

Ljud

• Inbyggda stereohögtalare
  • Inbyggd oriktad mikrofon (placerad under det vänstra högtalargallret)
  • Kombinerad optisk digital linjeingång/analog linjeutgång (miniuttag)
  • Kombinerad digital linjeutgång/analog linjeutgång (miniuttag)
  • Stöd för Apples stereohörlurar med mikrofon

Miljörapport

MacBook Pro har utformats med följande delar som minskar dess miljöpåverkan:

• Höljet av aluminium och glas är återvinningsbart till största delen
  • Kvicksilverfri bakgrundsbelyst LCD-skärm
  • Arsenikfritt glas
  • Invändiga komponenter utan bromerade flamskyddsmedel
  • Kablarna i datorn är PVC-fria
  • Uppfyller kraven för ENERGY STAR
  • Uppfyller kraven för EPEAT Gold

Bildskärm

• 15,4-tums (diagonalt) glänsande, bakgrundsbelyst LED-skärm i widescreen-format med stöd för miljontals färger
  • Upplösningar som stöds: 1440 x 900 (optimal), 1280 x 800, 1152 x 720, 1024 x 640 och 800 x 500 bildpunkter med proportionen 16:10. 1024 x 768, 800 x 600 och 640 x 480 bildpunkter med proportionen 4:3. 1024 x 768, 800 x 600 och 640 x 480 bildpunkter med proportionen 4:3 (utsträckt). 720 x 480 bildpunkter med proportionen 3:2. 720 x 480 bildpunkter med proportionen 3:2 (utsträckt)

Grafik och bildskärmar

• Grafikprocessorn NVIDIA GeForce 9600M GT med dubbellänkat DVI-stöd, 256 MB GDDR3-minne i 2,4 GHz-konfigurationen, 512 MB GDDR3-minne i 2,53 GHz- och 2,8 GHz-konfigurationerna
  • Grafikprocessorn NVIDIA GeForce 9400M med 256 MB DDR3 SDRAM-minne som delas med huvudminnet3
  • Dubbla bildskärmar och bildskärmsdubblering: hanterar samtidigt full upplösning på den inbyggda skärmen och upp till 2560 x 1600 bildpunkter på en extern bildskärm, med miljontals färger på båda
  • Inbyggd iSight-kamera
  • Mini DisplayPort

Ren digitalvideoutgång

DVI-utgång med Mini DisplayPort-till-DVI-adapter (tillval)

VGA-utgång med Mini DisplayPort-till-VGA-adapter (tillval)

Dubbellänkad DVI-utgång med Mini DisplayPort-till-dubbellänkad DVI-adapter (tillval)

Inmatning

• Inbyggt, bakgrundsbelyst tangentbord i full storlek med 79 (ISO) tangenter, inklusive 12 funktionstangenter, 4 piltangenter (placerade som ett upp-och-nervänt T)
  • Multi-Touch-styrplatta ger exakt styrning av pekaren och stöder rullning, nyp, rotering och svep med två fingrar, svep med tre fingrar och svep, klick, dubbelklick och dragning med fyra fingrar

Processor och minne

• 2,4 GHz Intel Core 2 Duo-processor med 3 MB delad L2-cache på processormodulen i samma hastighet som processorn, eller en 2,53 eller 2,8 GHz Intel Core 2 Duo-processor med 6 MB delad L2-cache
  • 1066 MHz systembuss
  • 2 GB (två 1 GB SO-DIMM-moduler) eller 4 GB (två 2 GB SO-DIMM-moduler) 1066 MHz DDR3 SDRAM, två SO-DIMM-kortplatser som stöder upp till 4 GB

Lagring

• 250 eller 320 GB seriell ATA-hårddisk (5400 varv/minut)
  • 250 eller 320 GB hårddisk (7200 varv/min) som tillval
  • 128 GB SSD-hårddisk som tillval4

Optisk enhet

• 8 x direktmatad SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)
  • Maximal skrivhastighet: 8x DVD-R, DVD+R; 4x DVD-R DL (dubbla lager), DVD+R DL (dubbla lager), DVD-RW, DVD+RW; 24x CD-R; 10x CD-RW

Maximal läshastighet: 8x DVD-R, DVD+R, DVD-ROM, 6x DVD-ROM (dubbla lager DVD-9), DVD-R DL (dubbla lager), DVD+R DL (dubbla lager), DVD-RW, DVD+RW, 24x CD

Batteri och nätanslutning5

• Litiumpolymerbatteri på 50 Wh
  • 85 W MagSafe-nätadapter med sladdvinda
  • MagSafe-nätanslutning

Strömförsörjning och omgivning

• Nätspänning: 100 till 240 V växelström
  • Frekvens: 50 till 60 Hz
  • Temperatur vid användning: 10 till 35 °C
    (50 till 95 °F)
  • Temperatur vid förvaring: -24 till 45 °C
    (-13 till 113 °F)
  • Relativ luftfuktighet: 0 till 90 %, icke-kondenserande
  • Höjd över havet vid användning: högst 3000 m
  • Höjd över havet vid förvaring: 4 500 m
  • Höjd över havet vid transport: 10 500 m

Vad ingår?

• MacBook Pro
  • Putsduk till bildskärmen
  • 85 W MagSafe-nätadapter, stickkontakt (växelström) och nätsladd
  • Litiumpolymerbatteri
  • DVD-skivor för installation/återställning
  • Dokumentation i tryckt och elektronisk form

Installerad programvara

• Mac OS X 10.5 Leopard (med Time Machine, Quick Look, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Adressbok, QuickTime, iCal, DVD-spelare, Photo Booth, Front Row, Xcode Developer Tools)
  • iLife ’08 (med iTunes, iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb, GarageBand)

Konfigurationer

2,4 GHz MacBook Pro
(MB133*/A)
2,53 GHz MacBook Pro
(MB134*/A)
Hölje Snyggt Unibody-hölje i aluminium
Processor 2,4 GHz Intel Core 2 Duo 2,53 GHz Intel Core 2 Duo
L2-cache 3 MB delad 6 MB delad
Systembuss 1066 MHz
Minne 2 GB (två moduler på 1 GB) 1066 MHz DDR3 SDRAM, stöd för upp till 4 GB 4 GB (två moduler på 2 GB) 1066 MHz DDR3 SDRAM, stöd för upp till 4 GB
Hårddisk4 250 GB seriell ATA (5400 varv/minut) 320 GB seriell ATA (5400 varv/minut)
Direktmatad optisk enhet 8 x SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)
Grafik Grafikprocessorn NVIDIA GeForce 9600M GT; och grafikprocessorn NVIDIA GeForce 9400M med 256 MB DDR3 SDRAM-minne som delas med huvudminnet3
Bildskärmsminne 256 MB GDDR3 512 MB GDDR3
Video Inbyggd iSight-kamera, Mini DisplayPort-utgång med stöd för DVI, VGA och dubbellänkad DVI (kräver adaptrar, som säljs separat)
Bildskärm 15,4-tums (diagonalt) LED-bakgrundsbelyst, glänsande widescreenskärm med upplösningen 1440 x 900
USB Två USB 2.0-portar (upp till 480 Mbit/s)
Ljud Stereohögtalare, inbyggd oriktad mikrofon, kombinerad optisk digital ingång/analog linjeingång, kombinerad optisk digital utgång/analog linjeutgång
Nätverksanslutning Inbyggt 10/100/1000BASE-T (gigabit) Ethernet
Trådlöst Inbyggt AirPort Extreme Wi-Fi (baserat på IEEE:s utkast till 802.11n-specifikation)2, inbyggd Bluetooth 2,1 + EDR-modul (Enhanced Data Rate)
Tillbehör 85 W MagSafe-nätdapter, stickkontakt (växelström), nätsladd, litiumpolymerbatteri
Garanti
och service
MacBook Pro levereras med 90 dagars kostnadsfri telefonsupport och ett års begränsad garanti. Köp AppleCare Protection Plan så förlänger du reparationsservice och support till tre år från datorns inköpsdatum. Det är bara AppleCare Protection Plan som ger dig rätt till direkt telefonsupport från Apples tekniska experter och garanterar att reparationer utförs av auktoriserade Apple-tekniker som använder originaldelar från Apple. Mer information finns på Apple-support eller ring 0771-19 95 19.
Apple och den globala
miljön
Läs mer om Apples insatser för att minska miljöpåverkan från våra produkter och processer. Apples miljöspecifikation för produkter beskriver miljöegenskaperna hos våra produkter.
Återvinning Apple har en helhetssyn på materialhantering och avfallsminimering. Läs mer om hur du återvinner din Mac.

Alternativ

Time Capsule

Time Capsule är en fullfjädrad AirPort Extreme-basstation med en inbyggd hårddisk. Säkerhetskopiera trådlöst och skapa ett Wi-Fi-nätverk med en enhet.

• 500 GB eller 1 TB serverhårddisk
  • Wi-Fi-certifierad enligt utkast 2.0 till 802.11n-specifikationen
  • USB-port för anslutning av en USB-skrivare eller extern USB-hårddisk

Alternativ vid beställningsbyggen

• Hårddisk på 250 GB (5400 varv/minut)
  • Hårddisk på 250 GB (7200 varv/minut)
  • Hårddisk på 320 GB (5400 varv/minut)
  • Hårddisk på 320 GB (7200 varv/minut)
  • 128 GB SSD-hårddisk
  • Upp till 4 GB 1066 MHz DDR3 SDRAM
  • Apple Remote (MA128*/B)
  • Apple USB-modem (MA034*/A)
  • Apple Mini DisplayPort-till-DVI-adapter (MB570*/A)
  • Apple Mini DisplayPort-till-dubbellänkad DVI-adapter (MB571*/A)
  • Apple Mini DisplayPort-till-VGA-adapter (MB572*/A)
  • MagSafe-flygplansadapter (MB441*/A)
  • AppleCare Protection Plan (MB578*/A)
  • Aperture 2 (MB673*/A)
  • Final Cut Express (MB278*/A)
  • Logic Express (MA806*/A)
  • iWork ’08 (MB624*/A)

Tillbehör

• Apple LED Cinema Display (MB382*/A)
  • AirPort Extreme-basstation (MA053*/A)
  • AirPort Express-basstation (MB321*/A)
  • Apple Wireless Keyboard (MB167*/A)
  • Apple trådlösa Mighty Mouse (MB111*/A)
  • Apple Keyboard (MB110*/A)
  • Apples kabelanslutna Mighty Mouse (MB112*/A)
  • Uppladdningsbart batteri för MacBook Pro (MB772*/A)
  1. Vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.
  2. Trådlös Internetanslutning kräver en basstation eller annan trådlös anslutningspunkt samt Internetanslutning (avgifter kan tillkomma). Vissa Internetleverantörer är för närvarande inte kompatibla med AirPort.
  3. Det minne som är tillgängligt för Mac OS X kan variera beroende på grafikkrav. Som minst krävs 256 MB grafikminne. Ytterligare 16 MB behövs om en extern bildskärm används.
  4. 1 GB = 1 miljard byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.
  5. Testerna utfördes av Apple i oktober 2008 på 2,4 GHz Intel Core 2 Duo-baserade MacBook Pro-enheter som ännu inte var i produktion med inställningen bättre batteritid. Batteriets drifttid beror på konfiguration och användning. Läs www.apple.com/se/batteries för mer information. Det trådlösa produktivitetstestet mäter batteritiden vid trådlös surfning på olika webbplatser och textredigering i ett ordbehandlingsdokument med bildskärmens ljusstyrka inställd på 50 %.
Published Date: 6 apr. 2016